Τελευταίες αναρτήσεις

23 Ιουλίου 2019

Συμβόλαιο θανάτου της Ελλάδας

Η ΔΕΗ είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, αφού υπάρχουν πολλές άλλες κρατικές επιχειρήσεις που κινδυνεύουν ανάλογα – όπως τα ΕΛΤΑ που εγγράφουν μηνιαίες ζημίες της τάξης των 8 εκ. €., ενώ επιβαρύνουν τη ΔΕΗ, αφού δεν της αποδίδουν τους λογαριασμούς της που εισπράττουν. Όσον αφορά τη ΛΑΡΚΟ δεν παράγει μόνο ζημίες και χρέη, αλλά επιβαρύνει και αυτή με τη σειρά της τη ΔΕΗ, αφού της οφείλει περί τα 300 εκ. €! Αντί δε η κυβέρνηση να βρει λύσεις για όλους αυτούς που οφείλουν στη ΔΕΗ, θέλει να αυξήσει την τιμή του ρεύματος στους καταναλωτές – τους οποίους έτσι ουσιαστικά κοροϊδεύει, αφού από τη μία μεριά υπόσχεται να μειώσει τη φορολογία, ενώ από την άλλη θα αναπληρώσει τη μείωση με τις αυξήσεις του ρεύματος που ασφαλώς είναι φορολογία από τη διπλανή πόρτα.

Η ΔΕΗ συζητείται πάρα πολύ το τελευταίο χρονικό διάστημα – όπου το βασικό επιχείρημα αυτών που θέλουν να ξεπουληθεί είναι το ότι, το κράτος δεν είναι ικανό να τη διοικήσει σωστά. Εν προκειμένω θα έπρεπε βέβαια να αναρωτηθούν εάν το κράτος, το οποίο δεν κυβερνάται ούτε το ίδιο σωστά παράγοντας ελλείμματα (=ζημίες), θα έπρεπε κατ’ αναλογία να ξεπουληθεί σε κάποιον ιδιώτη ή σε κάποιο άλλο κράτος – υπενθυμίζοντας πως η εταιρεία που εξαγόρασε μόνο τα κερδοφόρα αεροδρόμια μας, με μία σκανδαλώδη σύμβαση και που επενδύει στον εκσυγχρονισμό τους με κοινοτικά προγράμματα για την Ελλάδα (= με το ένα χέρι μας δίνουν τα χρήματα των Ευρωπαίων οι Γερμανοί και με το άλλο μας τα παίρνουν οι ίδιοι), είναι η κρατική γερμανική FRAPORT.

Όπως σε όλα δε, οι υποστηρικτές του ξεπουλήματος δεν ορίζουν καν το πρόβλημα, για το οποίο θα έπρεπε να αναζητηθεί η λύση – ενώ χωρίς τον ορισμό του προβλήματος δεν είναι ποτέ δυνατόν να βρει κανείς τη λύση. Παράδειγμα οι πολύωρες κενές συζητήσεις περί ιδιωτικών επενδύσεων, εγχωρίων ή ξένων, χωρίς τον ορισμό τους – σύμφωνα με τον οποίο θα έπρεπε να αναφερθούμε στο ότι, οι επενδύσεις εξαρτώνται από τα εξής:

(α) από τη ζήτηση του εξωτερικού (=εξαγωγές), όπου όμως τα προϊόντα πρέπει να είναι ανταγωνιστικά – κάτι που ασφαλώς δεν συμβαίνει όταν το εμπορικό μας έλλειμμα το πεντάμηνο του 2019 εκτοξεύθηκε πάνω από το -16% (υπενθυμίζοντας πως το εμπορικό ισοζύγιο είναι ο τέταρτος συντελεστής του ΑΕΠ, οπότε για να μη μειωθεί θα πρέπει να αυξηθούν ανάλογα οι υπόλοιποι), 

(β) από τη ζήτηση του εσωτερικού που όμως προϋποθέτει αύξηση των μισθών – επίσης αδύνατον όταν η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας υποχωρεί, αφού δεν διεξάγονται επενδύσεις, 

(γ) από την ανταγωνιστική φορολογία με τις γύρω χώρες, όπου οι επιχειρήσεις στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία, στην Κύπρο κλπ. φορολογούνται με λιγότερο από 15% – ενώ το κόστος της ενέργειας τους, της χρηματοδότησης τους κοκ. είναι πολύ χαμηλότερο, 

(δ) από την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς και της διαπλοκής από το χρόνο απόδοσης δικαιοσύνης κλπ. – άρα από τις μεταρρυθμίσεις που όμως είναι αδύνατες σε εποχές κρίσης, αφού οι άνθρωποι δεν είναι πρόθυμοι να τις δρομολογήσουν, όσο και αν οι κυβερνήσεις θέλουν να τις επιβάλλουν. 

Αυτοί είναι ορισμένοι από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους η αναφορά σε ιδιωτικές επενδύσεις στην Ελλάδα είναι εκτός τόπου και χρόνου – επίσης για το ότι προηγούνται σε τέτοιες εποχές πάντοτε οι δημόσιες επενδύσεις, για να δημιουργήσουν ζήτηση και να ακολουθήσουν οι ιδιωτικές, οπότε να αυξηθεί παράλληλα η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας. Φυσικά κυρίως οι εγχώριες, αφού τα τελευταία τριάντα χρόνια οι ξένες επενδύσεις ήταν της τάξης του 1-1,5% του ΑΕΠ, ενώ οι εγχώριες άνω του 20% (πριν από την κρίση) – σημειώνοντας πως η άνοδος των ξένων επενδύσεων την τελευταία τετραετία οφειλόταν αποκλειστικά και μόνο στο ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων μας.

Περαιτέρω, η ΔΕΗ είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, αφού υπάρχουν πολλές άλλες κρατικές επιχειρήσεις που κινδυνεύουν ανάλογα – όπως τα ΕΛΤΑ που εγγράφουν μηνιαίες ζημίες της τάξης των 8 εκ. €. Εύλογα βέβαια, αφού ο ετήσιος τζίρος τους είναι περί τα 300 εκ. € και το κόστος μισθοδοσίας τους 220 εκ. € – ενώ επιβαρύνουν τη ΔΕΗ, αφού δεν της αποδίδουν τους λογαριασμούς της που εισπράττουν.

Ο ΟΑΣΑ είναι επίσης ζημιογόνος, αν και το ηλεκτρονικό εισιτήριο έχει μειώσει σημαντικά τις απώλειες του – ενώ η ΛΑΡΚΟ δεν παράγει μόνο ζημίες και χρέη (δεν έχει δημοσιεύσει ισολογισμό από το 2015), αλλά επιβαρύνει και αυτή με τη σειρά της τη ΔΕΗ, αφού της οφείλει περί τα 300 εκ. €! Αντί δε η κυβέρνηση να βρει λύσεις για όλους αυτούς που οφείλουν στη ΔΕΗ, θέλει να αυξήσει την τιμή του ρεύματος στους καταναλωτές – τους οποίους θέλει έτσι να κοροϊδέψει, αφού από τη μία μεριά μειώνει τη φορολογία, ενώ από την άλλη θα αναπληρώσει τη μείωση με τις αυξήσεις του ρεύματος που ασφαλώς είναι φορολογία από τη διπλανή πόρτα. Την ίδια στιγμή ακούγεται πως η Μυτιληναίος αγοράζει το ρεύμα από τη ΔΕΗ για 37 €, όταν μόνο το κόστος του για τη ΔΕΗ χωρίς καν τα εργατικά είναι περί τα 70 €!

Τέλος, ζημιογόνος παρέμεινε και ο ΟΣΕ το 2018, με ζημίες 283,5 δις € – επίσης επειδή δεν έχουν διενεργηθεί οι απαραίτητες επενδύσεις. Εκτός αυτού ο ΟΑΣΘ, η Ελληνική Εταιρεία Ζάχαρης που έχει μετατραπεί πλέον σε εισαγωγική από παραγωγική εταιρεία σε μεγάλο βαθμό, ενώ ακόμη και η ΕΥΔΑΠ αντιμετωπίζει προβλήματα – παρά το ότι έχει το μονοπώλιο του νερού στην Αθήνα.

Ολοκληρώνοντας, όλα αυτά δεν οφείλονται μόνο στην ανικανότητα των ελληνικών κυβερνήσεων αλλά, επί πλέον, στην πολιτική των μνημονίων – η οποία δεν επιτρέπει ούτε καν τις απαραίτητες επενδύσεις στο δημόσιο, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί το παραπάνω χάος. Εύλογα λοιπόν συμπεραίνει κανείς πως δεν είναι αντιμέτωπος μόνο με ένα συμβόλαιο θανάτου της ΔΕΗ, αλλά με ένα συμβόλαιο θανάτου της Ελλάδας – το οποίο έχουν επιβάλλει μεν οι ξένοι, αλλά το υπέγραψαν Έλληνες.  

AnalystShare

1 σχόλιο:

Βίντεο Ορθοδοξίας είπε...

ΣΕΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΜΙΑ ΕΝΔΕΙΞΗ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΙ, ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΙ-ΤΥΦΩΝΕΣ (ΝΕΟ ΕΙΔΟΣ), ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΜΕΓΑ-ΦΩΤΙΕΣ (ΜΑΤΙ) - ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΡΘΕΙ;
Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΛΗΨΗ, ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΙΣΑ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ - ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ...

ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ:
"ΝΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΙΣΜΟ; ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΑΣ.."
https://www.youtube.com/watch?v=MzROr1Hv8s4


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.