25 Ιανουαρίου 2019

Φοβερή ανθελληνική προπαγάνδα Γερμανών: «Η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με τη Μακεδονία»!

Κάποια γερμανικά δημοσιεύματα στην κυριολεξία έχουν «ξεφύγει» και βρίσκονται τελείως εκτός πραγματικότητας.

Συγκεκριμένα, η Βerliner Zeitung αφιερώνει σήμερα ένα εκτενές σχόλιο για το Μακεδονικό ζήτημα με αναφορές στο πολυπολιτισμικό παρελθόν της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης, στο οποίο κοροϊδεύει τους Έλληνες, λέγοντας κάποια επιχειρήματα εξωφρενικά και εντελώς ανεδαφικά, καθώς υποστηρίζει πως «Μονοπώλιο για το όνομα Μακεδονία δεν υπάρχει και ότι το σύγχρονο ελληνικό κράτος έχει τόση σχέση με την αρχαία Μακεδονία όσο η σημερινή Γερμανία με την Αυτοκρατορία του Καρλομάγνου…

Παράλληλα, τονίζει, μεταξύ των άλλων, ότι στο εν λόγω ζήτημα «η Ελλάδα ταλαιπωρεί και μποϋκοτάρει τη «Μακεδονία» από τη στιγμή που αναδείχθηκε ως κράτος μετά την πτώση της πρώην Γιουγκοσλαβίας» και ότι αυτά είναι «ελληνιστικού τύπου φαντασιώσεις»! 

Φαίνεται λοιπόν ότι οι απόγονοι του Χίτλερ και του Κάιζερ, οι οποίοι αιματοκύλησαν δύο φορές τον κόσμο με δύο Παγκόσμιους πολέμους, εκτός του ότι έχουν ξεχάσει την ιστορία τη δική τους, έχουν ξεχάσει ή καλύτερα δεν τους συμφέρει να θυμούνται, την ιστορία και των άλλων λαών. 

Οι Γερμανοί οι οποίοι, όπως ισχυρίζονται οι περισσότεροι… δεν γνώριζαν για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε όλη την Ευρώπη και τα φρικιαστικά εγκλήματα που γίνονταν κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου κατά των Εβραίων και όσων τους αντιστέκονταν, πραγματικά ξεχνάνε…

Το αν πρόκειται για ελληνιστικού τύπου φαντασιώσεις ή όχι αυτό αποδεικνύεται πολύ εύκολα και όλοι οι ιστορικοί, οι αρχαιολόγοι και οι επαΐοντες γνωρίζουν την αλήθεια.

Μήπως ο Φίλιππος και ο Μέγας Αλέξανδρος μιλούσαν…σλαβικά; Μήπως η λέξη Μακεδών είναι σλαβική; Ή μήπως ο Μέγας Αλέξανδρος τον οποίο γνωρίζουν όλοι ως Έλληνα, ήταν…Σλάβος; 

Αυτοί που έγραψαν λοιπόν αυτό το άρθρο, θα ήταν καλύτερα να μάθουν ιστορία και να μην αναφέρουν επιχειρήματα τα οποία τους γελοιοποιούν και τους εκθέτουν.

Να σημειώσουμε δε, ότι οι Γερμανοί δεν θα πρέπει να ξεχνάνε από ποιους εκπολιτίστηκαν και από ποιους έμαθαν να τρώνε με κουτάλια και όχι… με τα χέρια, όπως συνήθιζαν. Καλό θα είναι να θυμούνται την Ελληνίδα Πριγκίπισσα, Θεοφανώ, η οποία εκπολίτισε τη δύση ολόκληρη και ιδίως τους Γερμανούς και αυτό δεν είναι κάτι υποτιμητικό, είναι όμως μια ιστορική πραγματικότητα την οποία… ξεχνούν οι Γερμανοί, όπως ήδη προαναφέραμε.

Δείτε παρακάτω τι αναφέρει η Βerliner Zeitung! 

«Από τη στιγμή που η Μακεδονία αναδείχθηκε ως κράτος μετά την πτώση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, η Ελλάδα την ταλαιπωρεί και τη μποϋκοτάρει. Ο λόγος: Μόνο η βορειοελλαδίτικη επαρχία Μακεδονία με την πρωτεύουσά της τη Θεσσαλονίκη μπορεί να χρησιμοποιεί αυτό το ιστορικό όνομα. Μετά από μακρά ευρωπαϊκή διαμεσολάβηση επήλθε πέρυσι συμβιβασμός: Η Μακεδονία μετονομάστηκε Βόρεια Μακεδονία. Αλλά δεν αρκεί αυτό για τα δύο τρίτα των Ελλήνων, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις. Θεωρούν ότι ο γεωγραφικός προσδιορισμός και συνεπώς η αναγωγή στον κατακτητή Μακεδόνα Βασιλιά Μέγα Αλέξανδρο (356-323 π.Χ) ανήκει μόνο σε αυτούς. 

Αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία που αντικρούουν όλο αυτό. Πρώτον το σύγχρονο ελληνικό κράτος έχει τόση σχέση με την αρχαία Μακεδονία όσο η σημερινή Γερμανία με την Αυτοκρατορία του Καρλομάγνου. Το δεύτερο επιχείρημα είναι κάπως πιο βαρύ: η σημερινή ελληνική επαρχία της Μακεδονίας ήταν για αιώνες τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η Ελλάδα προσάρτησε την περιοχή αυτή το 1912. Στην Αθήνα έκαναν λόγο για τη “Νέα Ελλάδα”. Δεδομένου ότι οι Ελληνόφωνοι κάτοικοι της περιοχής ήταν μειοψηφία που αποτελούσε το 25%, από την αρχή υπήρχε η πρόθεση να “εξελληνισθεί” η περιοχή με εξαιρετικά αμφισβητούμενα μέσα (…)».

Ο σχολιαστής τέλος σημειώνει: «Ένα πράγμα φαίνεται σαφές: Μονοπώλιο για το όνομα Μακεδονία δεν υπάρχει, υπάρχουν όμως ελληνιστικού τύπου φαντασιώσεις». 

Παντελής Ζήλος – Νίκος Αναστασίου 
Πηγή: Crashonline
πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.