Τελευταίες αναρτήσεις

29 Ιανουαρίου 2019

Ο εκκλησιαστικός εθνομηδενισμός στο προσώπο του κυριούλη της φωτογραφίας....

Σχόλιο Κατάνυξις: Στη δημοσίευση που ακολουθεί αποκαλύπτεται με κάθε επισημότητα, η κοινή αφετηρία Κυβέρνησης και Αρχιεπισκοπής Αθηνών: Εθνομηδενισμός. Ο πρώτος ιδεοληπτικός και ο έτερος οικουμενιστικός. 

Ο Διευθυντής Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος κος Βασιλείου, προσεκτικά και συγκροτημένα στοιχειοθετεί μια γραμμή υπεράσπισης υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, σαν επιδέξιος σκηνοθέτης. 

Δεν το λέει ανοιχτά αλλά το υποστηρίζει ένθερμα από την αρχή ως το τέλος. Ζουμάρει σαν επιδέξιος διεθνιστής, στον ψυχικό κόσμο του πιστού λαού και διαγνώνει την αγάπη για την πατρίδα ως άκρατο και τυφλό πατριωτισμό. Τι απαντά άραγε στον Παύλο Μελά;

Όταν ο λόγος του φτάνει στο γεωπολιτικό κόστος, επιστρατεύει τον Θεό, την ειρήνη των λαών, υπονοώντας σαν ακραιφνής παγκόσμιος πολίτης (άρα και οικουμενιστής) πως μάλλον τα ολοκαυτώματα τα προκάλεσαν όσοι δεν έθεσαν την παγκόσμια ειρήνη των λαών πάνω από τις αξίες τους. 

Μα στη μνήμη των ολοκαυτωμάτων δεν τιμούμε τους σφαγείς των λαών, αλλά τα θύματα που δεν φοβήθηκαν και δεν αλλαξοπίστησαν με αποτέλεσμα να υποστούν βασανισμούς, εγκλεισμούς και τον θάνατο. 

Μιλά για σκότος και για την ανάγκη της ύπαρξης του Διογένη, αναζητώντας τον άνθρωπο, σφιχταγκαλιασμένος με τούτη τη ζωή, τρέμοντας μάλλον την ιδέα του θανάτου υπέρ πίστεως και πατρίδος, λησμονώντας τελείως τον Θεάνθρωπο και την αιώνια ζωή. 

Τι ζητήσαμε κύριε Βασιλείου;
Να χτυπήσετε πένθιμα τις καμπάνες για την προδοσία των Πρεσπών.
Αν δεν θέλετε η άποψή σας σεβαστή.
Αντρίκια και παλικαρίσια, όχι με περικοκλάδες και πολλές ερμηνείες. 


Αν εκφράζετε τον εαυτό σας, θα υποστείτε και τις ιστορικές συνέπειες, γιατί αν λαθεύετε σε όσα λέτε θα στοιχηθείτε με εφιάλτες και πηλιογούσηδες.
Το ερώτημα είναι γιατί παραμένετε στη θέση σας; 


Αν εκφράζετε την Εκκλησία της Ελλάδος... τότε ήρθε η ώρα να ανέβει ο λαός στα καμπαναριά και να χτυπήσει τις καμπάνες πένθιμα.
Ο Θεός να μας λυπηθεί 


(ακολουθεί το άρθρο του Βασιλείου το οποίο αναρτήθηκε σε dikastiko.gr και Orthodoxia. info

Οι πένθιμες καμπάνες τού Θανάτου και οι καμπανάρηδες της ζωής 

«Όταν οι καμπάνες σημαίνουν πένθιμα, ο κόσμος πεθαίνει…. Όταν, όμως, δύο διαφορετικά Έθνη γίνουν ένα και οι πολίτες τους καταλάβουν ότι είναι Δημιουργήματα τού ενός Θεού, χωρίς χρώμα και σύνορα, τότε ο κόσμος δεν πεθαίνει ποτέ…»

Με αφορμή αυτές τις σκέψεις μου αλλά και το ερέθισμα που έλαβα από τον έγκριτο εκκλησιαστικό ιστότοπο «Βήμα Ορθοδοξίας», ο οποίος τις τελευταίες ημέρες ανήρτησε δύο δημοσιεύματα με τίτλο: «Μακεδονία τώρα: πένθιμα χτυπούν οι καμπάνες», το ένα και «ο Μητροπολίτης στις εκδηλώσεις μνήμης τού Ολοκαυτώματος των Ελλήνων Εβραίων», το άλλο, μού γεννήθηκε το υπαρξιακό ερώτημα: «Μπορεί η Εκκλησία να αποτελεί στις ημέρες μας τον μοχλό δύναμης της εργαλοιοποίησης για την δυναμική τής Ιστορίας;»
Η απάντηση την οποίαν έδωσα μετά, από προσωπική βάσανο στην οποίαν υπεβλήθην, ήταν ένα ΟΧΙ και αυτό διότι η Εκκλησία χτυπά πένθιμα τις καμπάνες εκεί όπου κυριαρχεί ο Θάνατος και όχι εκεί όπου επιτυγχάνεται, έστω και μέσω αντιθέσεων, η Ειρήνη.


Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες όταν το Ελληνικό Έθνος υποδουλώθηκε στους Οθωμανούς και στους Γερμανούς κατακτητές, ενώ χαρμόσυνα χτύπησαν όταν το Έθνος των Ελλήνων ελευθερώθηκε από τους κατακτητές.

Για τον λόγο αυτό, θέλω να πιστεύω πως η Συμφωνία των Πρεσπών, είναι μια νέα υπόθεση για όλους μας.

Όσοι, όμως, εγκλωβιζόμαστε, σήμερα, αβασάνιστα σε έναν αρρωστημένο πατριωτισμό δεν κάνουμε τίποτα άλλο παρά να γινόμαστε υμνητές τού πολέμου και της πένθιμης καμπάνας. Δεν αγωνιζόμαστε για την επικράτηση της Ειρήνης παρά μόνο ρίχνουμε νερό στον μύλο τού κάθε νεοεμφανιζόμενου μορφώματος που ως σκοπό και στόχο έχει την διάλυση και την αποσύνθεση της κοινωνίας.

«Ο χώρος τής Εκκλησίας είναι ο χώρος όπου το Φως καταργεί το σκοτάδι. Είναι ο χώρος στον οποίον ο ένας ακουμπά πάνω στον άλλον προσφέροντας την αγάπη… ».
Όλη αυτή η εμμονή στον υπέρμετρα αρρωστημένο πατριωτισμό από τους κάθε λογής πατριδοκάπηλους, δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνον στην επανάληψη λαθών τού παρελθόντος τα οποία οδήγησαν Έθνη ολόκληρα σε Ολοκαυτώματα.


Προς αποφυγή τέτοιων εγκληματικών ενεργειών, χρέος όλων μας, αυτήν την σκοτεινή ώρα προς την αυγή, θα πρέπει να είναι ο αγώνας μας για την επικράτηση της Ειρήνης, για την ειρηνική συνύπαρξη με τον «ξένο» ώστε να μή ζήσει και πάλι ο κόσμος νέα Ολοκαυτώματα Εθνών.

Χρέος μας είναι να αποβάλλουμε από την ζωή μας τα ιδεολογήματα μίσους των εθνικιστικών διαχωριστικών γραμμών, ότι, δηλαδή, ο «ξένος» είναι η κόλασή μας, αλλά υιοθετώντας το μήνυμα ζωής ότι ο άλλος είναι ο Παράδεισός μας.

Αυτό, ακριβώς, απεικονίζει ο τίτλος τού δεύτερου διαδικτυακού δημοσιεύματος, με τον Ορθόδοξο Μητροπολίτη να είναι δίπλα στον Ραββίνο και να καταδικάζουν, από κοινού, τούς υπαίτιους τού Ολοκαυτώματος. Χωρίς ο ένας ή ο άλλος να απεμπολούν τις θρησκευτικές ή ιδεολογικές τους ιδιαιτερότητες, στάθηκαν πλάι, ο ένας στον άλλον, αφορίζοντας τον Θάνατο, καταδικάζοντας το σκοτάδι για να επικρατήσει το Φως και η ειρηνική συνύπαρξη ζωής με όλες της τις προεκτάσεις.

Αυτό, ακριβώς, δεν είναι ο χώρος τής Εκκλησίας όπου το Φως καταργεί το σκοτάδι; Εκεί δεν είναι ο χώρος στον οποίον ο ένας ακουμπά πάνω στον άλλον προσφέροντας την αγάπη, η οποία ενσαρκώνεται και ολοκληρώνεται στο κοινό Ποτήριο της ζωής;
Γι’ αυτούς τους λόγους, θα πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι ο κόσμος μας θα γίνει καλλίτερος όταν όλοι μαζί αγωνιστούμε και καταφέρουμε να καταργήσουμε το σκοτάδι και να δώσουμε, στον κόσμο, το Φως της ζωής.


«Ο κόσμος μας έχει ανάγκη από έναν Διογένη που μέσα στο σκότος τού κόσμου θα βρεί τον χαμένο άνθρωπο της Ιστορίας…»

Η πραγμάτωση αυτή θα γίνει πράξη όταν όλοι μας μεταμορφώσουμε το «πρέπει» σε «κάνω πράξη» στην ζωή μου την ενσάρκωση του Ειρηνοποιού στα χρόνια της χολέρας των υμνητών τού μίσους και της αμαύρωσης τής Εικόνας τού Θεού, που είναι ο Άνθρωπος.

Υπερβαίνοντας τον πτωτικό άνθρωπο, θα πρέπει να αντισταθούμε σε όλους εκείνους τους νεοδογματισμούς των εμπνευστών που τροφοδοτούν με αρρωστημένα ιδεολογήματα τις πένθιμες καμπάνες, να δώσουμε, ως αντίδοτο, το μήνυμα τής μεταμόρφωσης του κόσμου.

Θα πρέπει να παιδαγωγήσουμε τον κόσμο, τους Λαούς ώστε να γίνουν οι χαρμόσυνες καμπάνες τής Ειρήνης.

Να γίνουν εκείνοι οι άνθρωποι οι οποίοι θα μεταμορφώσουν τα νεκροταφεία των αρρωστημένων ιδεολογημάτων σε κοιμητήρια Ειρήνης και προοπτικής ειρηνικής και αισχατολογικής Αναστάσεως των νέων γενεών.

Αυτό χρειάζεται σήμερα ο κόσμος, αυτό έχει ανάγκη η ανθρωπότητα.
Έχει ανάγκη από έναν Διογένη που μέσα στο σκότος τού κόσμου θα βρεί τον χαμένο άνθρωπο της Ιστορίας ο οποίος θα χτυπήσει την χαρμόσυνη καμπάνα της χαράς, της ευημερίας και της συνύπαρξης των Λαών.  


πηγή

ΣΧΟΛΙΟ
(το οποίο έβαλα στο σάιτ dikastiko αλλά ποτέ δεν αναρτήθηκε.... φυσικά διότι το απαγορεύει η προδοτική συμφωνία της συριζο-Χούντας...)

Κύριε Βασιλείου μιας και ρωτήσατε τον Διογένη και σας είπε οτι είναι πολυ ευτυχισμένος που παραδώσανε οι προδότες το όνομα, την εθνικότητα και την γλώσσα της Μακεδονίας μας σε σφετεριστές και παραχαράκτες της ελληνικης ιστορίας της Μακεδονίας μας κάλως γράψατε το άρθρο...

Αν πάλι δεν μπορέσατε να τον ρωτήσετε καλύτερα να μην πιανεται το όνομα του στα ανίερα και ανθελληνικά χείλη σας....
Δυστυχώς κύριε Βασιλείου το άρθρο αυτό έπρεπε να το στείλετε στα Σκόπια και να τους πειτε σαν γνησιος αγαπούλης, ότι καλύτερα για να ειμαστε όλοι χαρουμενοι κι ευτυχισμενοι καθώς και ειρηνικοί, θα πρέπει να ξεχάσουν το όνομα Μακεδονία και να ονοματίσουν το πολυεθνικό κράτος τους με οποιοδηποτε άλλο όνομα της περιοχής τους.... Βαρδαρία, Παιονία κλπ....

Δεν καταλαβαίνω πως ώς Ελληνας, αποφασίσατε να γράψετε το άρθρο σας προς τους Ελληνες, οι οποίοι με ιστορικό δικαίωμα και με παραστάτη την ιστορική Αλήθεια απαιτούν να γίνει σεβαστή η δικαία θέση τους.

Κύριε Βασιλείου δυστυχώς για εσας νομίζω ότι τελικώς οι Ελληνες θα συνταυτιστούμε με τα εκατομμύρια των συμπατριωτών μας που προφανώς πληρωμένος από τον Συριζα θεωρείτε ότι κατεχονται από "υπέρμετρα αρρωστημένο πατριωτισμό" και  εμφορούνται από "ιδεολογήματα μίσους των εθνικιστικών διαχωριστικών γραμμών" κι όχι με εσας και τα προδοτικά σας λόγια.....
Αξιος ο συριζαίκος μισθός κ. Βασιλείου.

Δυστυχώς δεν ειμαι σε θέση να καταλάβω που βρέθηκαν ξαφνικά σε τέτοιο σημαντικό πόστο μέσα στην Εκκλησία μας άνθρωποι σαν και εσας.... και απορώ μάλιστα πως πληρώνεστε από την Εκκλησία με τέτοιες απόψεις...
Και για να σας το πω και χριστιανικα καθως παριστάνετε με αισχρό και υποκριτικό τρόπο τον "καλό χριστιανό" με αγαπούλες και ειρήνες...
Ο Χριστός μας μίσησε το ψεύδος όσο τίποτε άλλο.... Δίδαξε την αλήθεια.... σε κάθε μορφή της....
Και η αλήθεια λέει:
Η Μακεδονία είναι ΜΙΑ και Ελληνικη....

Και ως γνησιοι χριστιανοί είμαστε έτοιμοι να συγχωρήσουμε τους Σκοπιανους κλεφτες και παραχαρακτες όταν παραδεχθούν ότι επιχειρούν να κλέψουν το όνομα, την ιστορία και την γλώσσα της Μακεδονίας μας κατασκευάζοντας ένα ανύπαρκτο "μακεδονικό" έθνος...

Τι έχουν άραγε να πουν οι πατριώτες αρχιερείς μας που πρωτοστατούν στα μεγαλειώδη συλλαλητηρια για τα βλάσφημα προς την Μακεδονία μας, λόγια σας;
Τι έχουν να πουν οι 22 Ιεραρχες μας που υπέγραψαν το κείμενο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας;

Οταν η Μακεδονία μας έχει ποτιστεί με το αίμα τόσων Ελλήνων ηρώων απορώ πως γίνεται να βρίσκονται άτομα σαν κι εσάς και βλασφημούν πάνω στα τιμημένα σώματά τους....

Για ένα μόνο πράγμα ελπίζω, να μην εκφράζουν τα λόγια σας και τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο, διότι τότε τα πράγματα αληθινά θα πάρουν μια άλλη τροπή.... διότι άλλο η αφωνία (που τηρεί μέχρι σήμερα ο Μακαριώτατος) κι άλλο να ανοίγω το στόμα μου και να μην ξέρω τι λέω...

Τέλος κλείνοντας να σας ενημερωσω ότι αν περιμένετε κάποια θεσούλα από τον σύριζα αργήσατε.... προηγούνται άλλοι προδότες....


( ο τίτλος της ανάρτησης από ΕΔΩ)Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.