Τελευταίες αναρτήσεις

6 Δεκεμβρίου 2018

Καταγγελίες πολιτών κατά των απατεώνων τραπεζιτών....

«Μου ανέβασαν 13% τη δόση χωρίς καμία σοβαρή εξήγηση»

Το 2005 έλαβα δύο δάνεια από τη ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ για αγορά και επισκευή διαμερίσματος, συνολικού ύψους 85.000 ευρώ, διάρκειας 15 ετών. Οι δόσεις καταβάλλονταν κανονικά στην τράπεζα μέχρι τον Ιανουάριο του 2015. Τότε η ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ αγοράστηκε από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και στο πρώτο ειδοποιητήριο πληρωμής δόσης η τελευταία ανέβασε το ύψος της δόσης κατά 13%. Διαμαρτυρήθηκα προφορικά αλλά και γραπτά στην τράπεζα για αυτή την επιβάρυνση και ζήτησα αιτιολόγηση.

Απάντηση γραπτή δεν μου ήλθε ποτέ, παρά μόνο μισόλογα των κατά καιρούς διευθυντών των καταστημάτων της τράπεζας στην Κατερίνη όπου και διαμένω, όπως:
«Εκανε λάθος η ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και δεν υπολόγισε σωστά τη δόση. Η δόση που σου ορίζουμε είναι η σωστή».


«Το λογισμικό της ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ είναι διαφορετικό από αυτό της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Η δική μας τράπεζα έτσι υπολογίζει τη δόση».

«Στο τέλος της πληρωμής των δανείων η ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ θα απαιτούσε ένα σημαντικό ποσό για να σου δώσει εξοφλητήριο».

Δεν αποδέχτηκα καμία δικαιολογία και τους δήλωσα ότι θα πληρώνω κάθε μήνα το ποσό δόσης που καθόρισε η ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, το οποίο και έκανα. 

Η καταβολή αυτής της δόσης δημιούργησε σωρευτικά ληξιπρόθεσμες οφειλές και τα δάνεια «κοκκίνισαν» και η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ άρχισε να ενοχλεί και να απειλεί με καταγγελία συμβάσεων και ό,τι άλλο αυτό συνεπάγεται.
Το ίδιο συνέβη σε όμοιο δάνειο της αδελφής μου.


Χαράτσι-μαμούθ για τις πιστωτικές κάρτες
 
Η Τράπεζα Eurobank EFG, όταν οφείλεις χρήματα από πιστωτική κάρτα (Visa), π.χ. 500 ευρώ, και καταβάλλεις εμπρόθεσμα το ποσό των 490 ευρώ, χρεώνει τόκους για όλο το ποσό των 500 ευρώ και όχι για το υπόλοιπο ληξιπρόθεσμο των 10 ευρώ, με επιτόκιο περίπου 17%.

Οι παγίδες στα ψιλά γράμματα του «κουρέματος»!

«Θα κατέβαλα όλη την οφειλή αν... έκριναν ότι είμαι αφερέγγυος»

Ημουν κάτοχος δύο πιστωτικών καρτών έκδοσης MARFIN BANK και ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. Οι τράπεζες αυτές περιήλθαν στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, η οποία τις αγόρασε. Λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, σταμάτησα να πληρώνω δόσεις για αυτές από τον Σεπτέμβριο του 2016 και συσσωρεύτηκε ένα ποσό γύρω στα 18.000 ευρώ. Πριν από έναν χρόνο με ειδοποίησε η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ότι μου χορηγεί χαμηλότοκο δάνειο διάρκειας πέντε ετών για την εξόφληση των οφειλών.

Επειδή δεν μπορούσα να ανταποκριθώ στις δόσεις που μου καθόριζαν, το αποποιήθηκα. Πριν από έξι μήνες η ίδια τράπεζα επανήλθε στέλνοντάς μου sms ότι μου κάνει «κούρεμα» 70% και να περάσω από κάποιο κατάστημά της.

Προσήλθα σε κατάστημα της Κατερίνης, όπου διαμένω, και η υπάλληλος μου διεμήνυσε ότι το «κούρεμα» ισχύει. Το υπόλοιπο όμως θα έπρεπε να εξοφληθεί με χαμηλότοκο δάνειο επταετούς διάρκειας. Τους απάντησα ότι είμαι 70 ετών και ένα τέτοιο ποσό που απομένει (γύρω στα 5.000 ευρώ) θα μπορούσα να το εξοφλήσω εφάπαξ με δανεικά από φίλους, αν μου έδιναν λίγες ημέρες προθεσμία. Μου είπαν ότι ο διακανονισμός γίνεται ΜΟΝΟΝ με νέο δάνειο και πως έπρεπε να απαντήσω την επαύριο. 

Μη μπορώντας να κάνω διαφορετικά, τους επισκέφθηκα την επόμενη ημέρα και, αποδεχόμενος την πρότασή τους, ετοιμάστηκα να υπογράψω τη σύμβαση του δανείου που μου έδωσαν. Διαβάζοντας τη σύμβαση, είδα ότι στο τέλος της υπήρχε όρος που με υποχρέωνε να καταβάλω αμέσως όλη την οφειλή (χωρίς το «κούρεμα»), αν καθυστερούσα μία δόση αυτού του δανείου ή οποιουδήποτε άλλου δανείου έχω στην εν λόγω τράπεζα ή αν η τράπεζα ΕΚΡΙΝΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΣ!!! (Ηδη είμαι εγγυητής σε δύο δάνεια τρίτων, που βρίσκονται σε υπερημερία!)

Φυσικά, δεν υπέγραψα και αποχώρησα. Η τράπεζα στη συνέχεια κατήγγειλε τις συμβάσεις των πιστωτικών καρτών και απέστειλε την υπόθεση σε δικηγορικό γραφείο για τα περαιτέρω.

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.