Τελευταίες αναρτήσεις

31 Ιανουαρίου 2015

Κλιμακώνεται η σύγκρουση κυβέρνησης δανειστών.... Τα τσούγκρισαν Βαρουφάκης Ντάϊσελμπλούμ...

Μια εικόνα χίλιες λέξεις
Παρά τα (σφιγμένα) χαμόγελα και το (επιφανειακά) καλό κλίμα που επικράτησε οι κ.κ. Γιάννης Βαρουφάκης και Γερούν Ντάισελμπλουμ διαφώνησαν κάθετα για δύο βασικά θέματα: Για τη συνέχιση του προγράμματος και το ρόλο της τρόικας.
«Τα μονομερή βήματα και η αγνόηση των προηγούμενων συμφωνιών (arrangements) δεν είναι ο τρόπος για να προχωρήσουμε» τόνισε ο πρόεδρος του Eurogrpup. «Είμαστε σε ένα πρόγραμμα το οποίο δεν έχει παραταθεί» είπε και πρόσθεσε ότι μια από τις πρώτες συμφωνίες πρέπει να είναι η συνέχιση του προγράμματος.
Σημείωσε ότι το Eurogroup αναμένει τη θέση της ελληνικής πλευράς. «Εναπόκειται στην κυβέρνηση να αποφασίσει και σε εμάς να καθορίσουμε τη στάση μας» τόνισε ενώ σε άλλο σημείο σχολίασε ότι δεν λύθηκαν τα προβλήματα της Ελλάδας επειδή έγιναν εκλογές.
Ερωτηθείς αν βλέπει διεθνή διάσκεψη για το χρέος είπε ότι «η διάσκεψη για τη αναδιάρθρωση του χρέους έχει όνομα  και λέγεται Eurogroup». 
Βαρουφάκης: Αντιευρωπαϊκή η τρόικα 
Ο κ. Βαρουφάκης είπε από την πλευρά του ότι κυβέρνηση εκλέχθηκε στη βάση της αναλυτικής αμφισβήτησης της ίδιας της λογικής του εφαρμοζόμενου προγράμματος. Η δική μας πρώτη κίνηση δεν θα είναι η απόρριψη της λογικής αμφισβήτησης αυτού του προγράμματος μέσα από μια αίτηση για την παράτασή του, τόνισε, προσθέτοντας ότι το κοινό συμφέρον θα εξυπηρετηθεί από μια νέα συμφωνία.
Μιλώντας για την τρόικα  ο κ. Βαρουφάκης την χαρακτήρισε «αντιευρωπαϊκή, σύμφωνα και με τον Eυρωκοινοβούλιο, και σαθρά δομημένη επιτροπή».
O Ντάισελμπλουμ σημείωσε μεταξύ άλλων:
- Εχουμε κοινό ενδιαφέρον για την ανάκαμψη της Ελλάδας μέσα στην ευρωζώνη. 
Ο κ. Βαρβουφάκης ανέφερε επίσης:
- Συζητήσαμε για τη δημιουργία ενός κλίματος εμπιστοσύνης που θα οδηγήσει σε μια νέα συμφωνία.
- Ανέφερα στον κ. Ντάισελμπλουμ την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.
- Του κατέστησα γνωστός ότι το κράτος έχει συνέχεια αλλά αυτό που δεν θα δεχθούμε να έχει συνέχεια είναι η αυτοτροφοδοτούμενη λιτότητα και το μη βιώσιμο χρέος.
Ο κ. Βαρουφάκης διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει την τρόικα αλλά θα συνομιλήσει με τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς. Εκανε λόγο για βαθιές ματαρρυθμίσεις χωρίς φόβο και πάθος για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.
Ο Ντάισελμπλουμ έκανε λόγο «αμοιβαία φιλοδοξία» για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη. 
Αναλυτικά στην κοινή συνέντευξη Τυπου ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε: 
Ξεκινήσαμε μια πρώτη διαδικασία γνωριμίας μεταξύ μας. 
Βάλαμε τη βάση για μια εποικοδομητική συνεργασία όπως απαιτεί το συμφέρον της Ελλάδας και της Ευρωζώνης. 
Πρόθεσή μας είναι με απόλυτη διάθεση συνεργασίας να πείσουμε τους εταίρους μας ότι το κοινό μας συμφέρον εξυπηρετείται μέγιστα από μια νέα συμφωνία. 
Με αντιευρωπαϊκή λογική δεν έχουμε σκοπό να συνεργαστούμε. 
Αναφέρθηκα στις εγγυήσεις που είναι σε θέση η κυβέρνησή μας να προσφέρει πρώτα στους Ελληνες και μετά στους εταίρους μας. 
Στόχος της χώρας είναι οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί με μικρό πρωτογενές πλεόνασμα στο διηνεκές. 
Εξηγήσαμε τις διαδικασίες της ευρωζώνης με ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα που αφορά την δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης που θα οδηγήσει σε συμφωνία για μια Ελλάδα που αναπνέει.. 
Αναφέρθηκα εκτενώς στις προτεραιότητες της κυβέρνησης και συγκεκριμένα την αποφασιστικότητα που θα προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας. 
Το κράτος έχει συνέχεια αλλά αυτό που δεν θα δεχτούμε είναι να έχει συνέχεια είναι η αυτοτροφοδοτουμενη κρίση.
Δεν θα συνεργαστούμε με την τρόικα. Μια επιτροπή που στόχο έχει την εφαρμογή ενός προγράμματος με το οποίο διαφωνούμε δεν στοχεύουμε να συνεργαστούμε. 
Θέλουμε να πείσουμε τους εταίρους ότι το κοινό μας συμφέρον εξυπηρετείται μέγιστα από μια νέα συμφωνία που θα προκύψει μετά από διαβουλεύσεις με γνώμονα το ευρωπαίκό συμφέρον. 
Η κυβέρνηση εκλέχθηκε στη βάση της αμφισβήτησης του προγράμματος που δεν μας επιτρέπει να ανασυγκροτήσουμε την οικονομία ούτε να αποπληρώσουμε τα χρέη μας. 
Πάνω σε αυτή την πλατφόρμα αυτή κερδίσαμε την εμπιστοσύνη του λαού. Πρόθεσή μας δεν είναι η επέκτασή του. 
Από την πλευρά του ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε: 
Είχα εποικοδομητικές συναντήσεις με μέλη της κυβέρνησης. 
Να ξεκινήσουμε το συντομότερο δυνατόν. 
Ηρθα να ακούσω τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και να εξηγήσω τις απαιτήσεις των συμφωνιών μας. 
Ως μέλη της ευρωζώνης έχουμε αμοιβαία συμφέροντα. 
Θέλουμε να ενισχυθεί η εξωτερική ανταγωνιστικότητα. 
Τα μονομερή βήματα δεν αποτελούν βήματα προόδου. 
Τα προβλήματα δεν εξαφανίστηκαν εν μια νυκτί. 
Ο ελληνικός λαός άντεξε τα σκληρά μέτρα, έκανε μια σημαντική πρόοδο, καλό είναι να μην πάει χαμένη. 
Εναπόκειται στην κυβέρνηση να καθορίσει την θέση της και εναπόκειται σε εμάς να κινηθούμε προς το μέλλον. 
Δεν υπήρξαν συμπεράσματα, δεν υπήρξαν τελικές αποφάσεις. 
Διάσκεψη για την αναδιάρθρωση του χρέους υπάρχει ήδη και λέγεται Eurogroup. 
Η επίσκεψη στον Αλέξη Τσίπρα 
Νωρίτερα στις 2 το μεσημέρι τον Γερούν Ντάισελμπλουμ υποδέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος υποδέχτηκε τον επικεφαλής του Eurogroup. Η συνάντηση διήρκεσε 30 λεπτά.
Ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε την ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις όπως η πάταξη της φοροδιαφυγής, ενώ έβαλε στο τραπέζι και το θέμα του χρέους. 
«Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να επιτύχουμε μια συμφωνία» δήλωσε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι αυτό θα είναι θετικό για την Ευρώπη.
πηγή

Δείτε και το σχετικό βίντεο ΕΔΩ
ΣΧΟΛΙΟ
Εντάξει νομίζω ότι καλά τα είπε ο Βαρουφάκης αλλά θέλω να τονίσω 1 πράγμα που παρατήρησα...
Το είχα πει και την εποχή του προδότη πουλημένου Παπακωνσταντίνου...
Ο Βαρουφάκης στις δηλώσεις του ανέφερε συνεχώς την Ελλάδα, την πατρίδα μας με όρους "η χώρα αυτή"... "την χώρα αυτή"....
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι αυτοί οι ξενοθρεμμένοι άνθρωποι μιλούν έτσι για την χώρα μας...
Γιατί δεν λένε η πατρίδα μας, η Ελλάδα μας, η χώρα μας;
Αυτοί οι τεχνοκράτες ρε παιδί μου είναι αντιπαθητικοί...
Σε κάθε ευκαιρία βλέπουμε ότι ο ξενόφερτος τεχνοκρατικός χαρακτήσας τους υπερισχύει και μιλάνε για την πατρίδα μας σαν κάποια ...άλλη... σαν κάποια εταιρεία.....Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.