Τελευταίες αναρτήσεις

29 Ιουλίου 2011

Τελικά δεν υπάρχει αμφιβολία: Μας περνάνε για μεγάλους μ….

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Δεν ξέρω για ποιο θέμα να πρωτογράψω σήμερα. Είναι τόσα πολλά τα ζητήματα που «ξεπηδάνε» μέσα στην καλοκαιρινή ραστώνη, μέσα στη ζέστη, μέσα στις κινητοποιήσεις, μέσα στο χάος των αλληλοσυγκρουόμενων πληροφοριών, μέσα στην απογοήτευση του κόσμου που βάλλεται πανταχόθεν που είμαι σίγουρος ότι όλα γίνονται με σχέδιο. Καλοκαιρινό σχέδιο. Σχέδιο-κατσαριδοκτόνο. Όπου κατσαρίδα είναι ο ελληνικός λαός και κατσαριδοκτόνο οι ενέργειες, εξελίξεις, πρωτοβουλίες, δηλώσεις και «ειδήσεις» εκ μέρους των κυβερνώντων που διοχετεύονται και προωθούνται με στόχο να … ζαλιστεί η κατσαρίδα, να ακινητοποιηθεί ώστε στη συνέχεια να τυλιχτεί σ΄ένα κομμάτι χαρτί και να πεταχτεί στα σκουπίδια έτσι ώστε να αποφευχθεί το λιώσιμό της με το παπούτσι.

Φρικτό; Σιχαμερό στη σκέψη; Ναι. Αλλά αληθινό. Θεωρώ λογικό να υπάρχει η μίνιμουμ ευαισθησία από την πλευρά των κυβερνώντων και της πολιτικο-οικονομικής νομενκλατούρας ώστε να θέλουν να αποφύγουν το πάτημα της κατσαρίδας και το λιώσιμο με το παπούτσι, δεδομένου ότι πρόκειται για μια πολύ βρώμικη, απαίσια , τρομακτική ενέργεια που -εκτός των άλλων- αφήνει και …σημάδια στο πάτωμα. Ο λαός όμως πρέπει να υποταγεί. Εντάξει. Να μην τον πατήσουμε με το παπούτσι. Να τον αφήσουμε σιγά-σιγά να βράσει στο ζουμί του, να αρχίσουμε να τον αναισθητοποιούμε με μικρές αλλά επαναληπτικές δόσεις εντομοκτόνου και στο τέλος, όταν θα βρίσκεται σε κατάσταση παράλυσης, να τον εξαφανίσουμε.

Συγγνώμη που χρησιμοποιώ αυτό το σιχαμερό παράδειγμα. Αλλά αυτό ΔΕΝ είναι το βασικό. Το βασικό είναι ότι στην κατάσταση που μας φέρνουν, ξέρουμε ότι ετοιμάζουν το τελικό «χτύπημα» αλλά νοιώθουμε ότι δεν έχουμε πια δυνάμεις να αντιδράσουμε.

Πάρτε μερικά από τα τελευταία παραδείγματα:

Μεταφράζουν τις αγγλικές λέξεις και εκφράσεις ΟΠΩΣ γουστάρουν και όταν τους λέμε ότι η μετάφραση δεν είναι σωστή, μας βγάζουν τρελούς. Να θυμηθούμε τη “selective default” που αποφάσισαν να μας πείσουν ότι ΔΕΝ είναι κάποιου είδους χρεοκοπία , έστω κι αν ο διεθνής όρος μεταφράζεται ως «επιλεκτική χρεοκοπία»; Να συνεχίσουμε με την πρωτοφανή «εθελοντική συμμετοχή» αναφορικά με την είσοδο ιδιωτών στην αγορά ομολόγων όπου ως «εθελοντική» μεταφράζεται η λέξη «voluntary» που ΔΕΝ σημαίνει ΚΑΘΟΛΟΥ «εθελοντική» αλλά «με τη δική του θέληση» και η χρησιμοποίηση της λέξης «εθελοντική» αποτελεί πλήρη εξαπάτηση αφού είναι μια λέξη με …καλή αύρα; Και να καταλήξουμε στο εκπληκτικό “collateral arrangement” της πρόσφατης συμφωνίας παροχής δανείου με εμπράγματες εγγυήσεις και δεν σημαίνει ΚΑΘΟΛΟΥ «παροχή ασφάλειας».

Μα αν οι άνθρωποι που μας κυβερνούν μας εξαπατούν τόσο πολύ και τόσο «χοντρά» ακόμη και στη μετάφραση λέξεων και εννοιών και μας λένε χωρίς να ντρέπονται ότι εξασφαλίσαμε «εθελοντές αγοραστές» των ομολόγων μας λες και πρόκειται για τα “Special Olympics” και ότι για να πάρουμε το τελευταίο δάνειο δώσαμε «παροχές ασφαλείας» και δεν υποθηκεύσαμε τη χώρα μας αλλά και ότι η ελληνική οικονομία δεν βρίσκεται σε «χρεοκοπία» αλλά σε μια «τυπική κατάσταση κατάταξης και αξιολόγησης», είναι ακόμη χειρότερο από το να μας λένε ότι «λεφτά υπάρχουν».

Μας εξαπατούν «εθελοντικά» και χωρίς να μας δίνουν «εμπράγματες εγγυήσεις». Και οι τίτλοι που «ξεφεύγουν» από την «εθελοντική μας ενημέρωση» μέσα από την «επιλεκτική διαδικασία» των ΜΜΕ είναι χαρακτηριστικοί, όπου ξεφεύγουν κάποιες πιο ανεξάρτητες φωνές:

- Ένας καλολαδωμένος μηχανισμός προπαγάνδας και πολιτικής τρομοκρατίας έχει στήσει το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο της χώρας τους τελευταίους 21 μήνες. Συμμετέχουν άνθρωποι που με όπλο τους την «έγκριτη ανάλυση» διαστρεβλώνουν με κάθε τρόπο τις θέσεις των «απέναντι», δηλαδή όλων των πολιτών που «έτυχε» να μην τα «έφαγαν μαζί» με τον «κύριο Θόδωρο» και τους φίλους του. Η σιωπή των αμνών για το «ΜΝΗΜΟΝΙΟ», και το «ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ». Το μήνυμα αυτό, που εκπορεύεται αρχικά από την ίδια την κυβέρνηση, αλλά κι απ’ όλα τα καλοταϊσμένα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, τους πολυαμοιβόμενους πανεπιστημιακούς στα τηλεοπτικά πάνελ και τους.... κομματικούς συνδικαλιστές, κινείται σε 3 άξονες: Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι - Ότι έγινε έγινε, από εδώ και στο εξής να δούμε τι θα κάνουμε - Εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει άλλη λύση

- "Στην πολτοποίηση παρέδωσε πάνω από δέκα τόνους βιβλία από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα τα οποία δεν μπόρεσε να "ρίξει" στην αγορά ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη που έκλεισε τα Ελληνικά Γράμματα με συνοπτικές διαδικασίες».

- «Την εκτίμηση ότι ο δρόμος εξόδου της Ελλάδας από την κρίση θα είναι μακρύς εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σε γερμανική εφημερίδα την Πέμπτη. Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, λέγοντας ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί μια δεκαετία για να ξαναγίνει ανταγωνιστική»

Θέλετε κι άλλα;
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.