1 Απριλίου 2011

Μέγα θέμα! Όλα τα παιδιά κάτω των 18 υποχρεωτικά δότες των οργάνων τους;

Του Δημοσθένη Λιακόπουλου.

Περίεργα και δύσκολα πράγματα αναφέρονται στο νέο νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις. Εν δυνάμει δότες οργάνων για να χρησιμοποιηθούν σε μεταμόσχευση, θα είμαστε στο εξής όλοι , σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το νέο προσχέδιο νόμου για τις μεταμοσχεύσεις, που δόθηκε στη δημοσιότητα.


Μόνο όσοι θα έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, όσο ζουν, με δήλωση στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, δεν θα είναι εν δυνάμει δότες. Συγκεκριμένα το προσχέδιο νόμου αναφέρει ότι η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο, θανόν πρόσωπο, πραγματοποιείται εφόσον δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του .
Όπως αναφέρεται στο προσχέδιο, κάθε πολίτης που έχει ενηλικιωθεί, μπορεί να δηλώνει την αντίθεσή του στην αφαίρεση οργάνων του μετά θάνατον, σε ειδικό αρχείο που ...
θα τηρείται στον ΕΟΜ.

Η σχετική δήλωσή του θα πρέπει να φέρει βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής. Αυτό όμως βάζει σε ενέργεια και τις απαραίτητες διαδικασίες για να εφαρμοστεί, αλλιώς δεν έχει νόημα να ψηφιστεί. Όλα δηλαδή τα παιδιά κάτω των 18 θα είναι αναγκαστικά δότες οργάνων, αφού δεν μπορούν να αρνηθούν πριν ενηλικιωθούν;

Πρέπει με σαφήνεια να διευκρινιστεί τι θα γίνει με τους ανηλίκους.
Ποιός θα μιλάει για αυτούς; Αυτό θα σήμαινε ότι το κάθε μωρό που γεννιέται θα πρέπει να δίνει δείγμα DNA που θα περιλαμβάνεται στον ιατρικό φάκελο που θα το συνοδεύει μέσω της κάρτας του πολίτη σε όλη του τη ζωή.

Έτσι αν σκοτωθεί ή πεθάνει άτομο κάτω των 18, το σώμα του θα πρέπει να παραδίδεται στις "αρμόδιες αρχές", όπου και θα αφαιρούνται τα όργανά του και θα μπαίνουν σε κατάψυξη. Θα χρησιμοποιούνται όλα τα όργανα στην Ελλάδα; ή θα κατάσχονται από το ΔΝΤ σαν περιουσία του ελληνικού κράτους;

Αφού όλα τα ανήλικα παιδιά θα θεωρούνται δότες και τα στοιχεία τους αναγκαστικά θα υπάρχουν σε κάποιο αρχείο, ποιός εξασφαλίζει το ότι κάποιοι κύκλοι δεν θα σκοτώνουν, για να πάρουν αυτοδικαίως τα όργανα των ανυπεράσπιστων απέναντι στο νόμο παιδιών; Είναι ανθρώπινο και λογικό να θέλει κάποιος να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του με δωρεά οργάνων, το υποχρεωτικό και το χουντικό και το "είσαι εξάρτημα της μηχανής κι ο γιος σου το ανταλλακτικό" όμως είναι κάτι το σιχαμερό.

Ανταλλακτικά λοιπόν όλοι οι Έλληνες;
Στο προσχέδιο προβλέπονται αυστηρότατες ποινές για όσους με τη δική τους συναίνεση δίνουν όργανά τους προς μεταμόσχευση και πολύ αυστηρές ρυθμίσεις του, προβλέπουν ακόμη και φυλάκιση δέκα ετών και πρόστιμο 290.000 ευρώ για οργανωμένες ομάδες που συμμετέχουν στη διακίνηση και εμπορία οργάνων. Επίσης, το νέο προσχέδιο αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνονται κατά περίπτωση μεταμοσχεύσεις και από ιδιωτικά νοσοκομεία. Η δυνατότητα για χειρουργική αφαίρεση οργάνων ή μεταμόσχευση δίνεται πλέον σε νοσηλευτικά ιδρύματα - νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα αλλά και ιδιωτικές κλινικές. Συμπέρασμα από τα πρώτα που καταλάβαμε.

Θα δημιουργηθεί μία τεράστια τράπεζα οργάνων και βλαστοκυττάρων που θα θεωρείται περιουσία του δημοσίου. Σύμφωνα με το μνημόνιο το ΔΝΤ μπορεί να κατάσχει την δημόσια περιουσία, ή η δημόσια περιουσία μπορεί να εκποιηθεί για να πληρωθεί το δημόσιο χρέος.

Θα μπορούν δηλαδή να πάρουν, νεφρά, ήπαρ, πάγκρεας, πνευμόνια, καρδιά, επινεφρίδια, όλα δηλαδή τα όργανα, οστά, μυελό των οστών , μάτια, δέρμα κτλ.

ΣΦΑΓΕΊΟΝ Η ΕΛΛΑΣ;

Θέλουμε να δούμε τις αντιδράσεις όλων αυτών που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ίδωμεν
liako.gr
το είδαμε στο Ηπειρος Ελλάς
Ποσειδώνας

ΣΧΟΛΙΟ
Δείτε παλιότερες αναρτήσεις μας για το θέμα της δωρεάς οργάνων.

Πήραν ζωτικά όργανα από 13χρονη για να σώσουν συνανθρώπους μας. Ομως......




Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καταγγέλλω το Μπλογκ VETO 300 για έλλειψη στοιχειώδους ηθικής, δημοκρατίας και δεοντολογίας. Είναι ο Δούρειος Ίππος του ΠΑΣΟΚ στον χώρο της πληροφόρησης.
Το VETO 300 είναι ένα μπλογκ, που δεν κρύβει την συμπάθειά του για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την αντιπάθειά του για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Σε κάθε περίπτωση, για του λόγου το αληθές, δημοσιεύει άρθρα των φιλοκυβερνητικών εφημερίδων ΝΕΑ, ΒΗΜΑ και της εφημερίδας του Αλαφούζου Καθημερινής. Μέχρι εδώ τίποτα μεμπτό, πρέπει όλοι να σεβόμαστε την διακίνηση των ιδεών όσο και αν δεν συμφωνούμε με αυτές, όσο και αν τις βρίσκουμε εχθρικές για τα συμφέροντα του λαού. Το πρόβλημα αρχίζει από την στιγμή, που ενώ το μπλογκ αυτό σου δίνει την δυνατότητα να αφήσεις σχόλιο, δεν το δημοσιεύει καθόλου εφ’ όσον δεν τους βολεύει. Έχω στείλει επανειλημμένα σεμνότατα, σοβαρότατα σχόλια (χωρίς ύβρεις και χαρακτηρισμούς) με τα οποία διαφωνώ σε κάποιες κραυγαλέες αντιλαϊκές και φιλοκυβερνητικές τοποθετήσεις του και τα οποία δεν δημοσιεύονται.
Καταγγέλλω το μπλογκ σε όλους τους φίλους της μπλογκόσφαιρας!

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.