Τελευταίες αναρτήσεις

22 Μαΐου 2010

Ναζιστικο - καπιταλιστικά.

Του ΠαπαΗλία Υφαντή

Ο φίλος Μάρκος στο μπλογκ «α-εργώδες», σε άρθρο του «ο αριστεροχριστιανισμός και οι νεκροί της Μαρφίν», γράφει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Υπήρξαν μερικά αριστερο-χριστιανά μπλογκ που δεν βρήκαν για τους ανθρώπους αυτούς (σ.σ. τους νεκρούς, δηλαδή, της Μαρφιν) να ψελλίσουν ούτε δυο ευθείες, ντόμπρες κουβέντες καταδίκης για όσους τους έκαψαν, για όσους τους καθοδήγησαν να τους κάψουν, για όσους επέχαιραν όταν καίγονταν. Άσε που εξέφρασαν τεχνηέντως αμφιβολίες ως προς το κατά πόσο είχαν δει οι “εξεγερμένοι” ότι υπήρχαν άνθρωποι μέσα στην τράπεζα…Η μαρξιστική προπαγάνδα στη χειρότερη εκδοχή της: εδώ η συνταγή μας τη θέλει να σερβίρεται πασπαλισμένη με λίγη άχνη ζάχαρη “κοινωνικού χριστιανισμού“.

Ας μου επιτραπεί να κάμω, σχετικά με τα γραφόμενα του φίλου Μάρκου, κάποια σχόλια:

1. Ο χριστιανισμός δεν έχει κανένα λόγο να είναι ούτε αριστερός ούτε δεξιός.
Βασικός πνευματικός και κοινωνικός κανόνας του χριστιανισμού, εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια είναι η Δικαιοσύνη.

Αρκεί να επαναλάβουμε, για μια ακόμη φορά-για όσους δεν το γνωρίζουν, αλλά και όσους διαβάζουν και διδάσκουν το Ευαγγέλιο ανάποδα και εθελοτυφλούν- όσα οι Πράξεις των Αποστόλων (δ, ३२-35) λένε χαρακτηριστικά:

Το πλήθος των χριστιανών είχαν όλοι μια ψυχή και μια καρδιά. Και όχι μόνο! Αλλά και τα υπάρχοντά τους ήταν όλα κοινά. Και φυσικά δεν υπήρχε κανένας φτωχός ανάμεσά τους. Γιατί ο καθένας πρόσφερε ανάλογα με τις δυνάμεις του και έπαιρνε ανάλογα με τις ανάγκες του

Ήταν μήπως μαρξιστές και αριστεροί οι Απόστολοι και οι πρώτοι χριστιανοί, που ζούσαν με κοινοκτημοσύνη; Και πώς θα ήταν δυνατόν, αφού έζησαν κάπου δεκαοχτώ (18) αιώνες πριν απ’ το Μαρξ και το μαρξισμό!

Και βέβαια ο χριστιανισμός δεν μπορεί να είναι ούτε δεξιός. Αφού ο ίδιος ο Χριστός ξεκαθαρίζει, μια και καλή, αυτό το θέμα, λέγοντας: «Ού δύνασθε δουλεύειν Θεώ και μαμωνά»!


Και αναπόφευκτα όσοι-αντίθετα απ’ το Χριστό- διατείνονται πως μπορούν να είναι και καπιταλιστές και χριστιανοί, είναι απλά απατεώνες και αντίχριστοί. Που ψαρεύουν στα θολά τους αφελείς…

Συνεπώς τα περί χριστιανομαρξισμού είναι όχι μόνο ψευδέστατα, αλλα και εκ του παμπονήρου.

Οι φαρισαίοι του καπιταλισμού-μαυραγορίτες, κερδοσκόποι και τοκογλύφοι-που έχουν βάλει τους λαούς στα κρεματόρια της απληστίας και της αναλγησίας τους, έχουν πετάξει κάθε προσωπείο και προκαλούν απροκάλυπτα το κοινό περί δικαίου πανανθρώπινο αίσθημα.

Και το μόνο, που έχουν να φοβηθούν πια, είναι μήπως οι άνθρωποι πάνω στην έσχατη απελπισία τους θυμηθούν ότι, εκτός απ’ τ’ αδιέξοδα, που αυτοί έχουν επινοήσει, για να τους εξοντώνουν, υπάρχει και το Ευαγγέλιο, που φωνάζει:

Αφού υπάρχει ψωμί και άφθονα περισσεύματα, εσείς γιατί επιμένετε να λιμοκτονείτε, ακολουθώντας τους λύκους, που σας κατασπαράζουν;

Αφού υπάρχει το γάργαρο και κρυστάλλινο νερό της δικαιοσύνης, εσείς γιατί πίνετε τα βουρκονέρια, μέσα στα οποία κάνουν το μπάνιο τους τα γουρούνια της αδικίας…

Αφού υπάρχει μυροβόλος αέρας του Αγίου Πνεύματος, εσείς γιατί προτιμάτε τα ασφυξιογόνα των πάσης φύσεως σαλτιμπάγκων της ρεμούλας και της απάτης;

Αυτά λέει το Ευαγγέλιο και οι φαρισαίοι "καλού κακού" σκορπάνε το μελάνι της κατασυκοφάντησης! Για να παραπλανούν τους εύπιστους...

2. Τα πραγματικά χριστιανικά μπλογκ και τα έντυπα και τα βιβλία αφιερώνουν εκατομμύρια αράδες για όλους όσοι καίγονται απ’ τους οποιουσδήποτε ιεροεξεταστές.

Για τους οποίους τα φασιστικά και καπιταλιστικά μπλογκ, κλπ, δεν ακούνε δε βλέπουν, δε γνωρίζουν και δεν λένε τίποτε. Και ασφαλώς δεν έχουν ούτε λέξη συμπαθείας να αρθρώσουν. Και πολύ περισσότερο να κάμουν πράξη…

Αντίθετα μάλιστα με όλους τους δυνατούς τρόπους ρίχνουνε ξύλα και λάδι και πετρέλαιο στην πυρά, που καίει τους συνανθρώπους τους. Κι αυτοί παραδίπλα τρώνε και πίνουν και ασωτεύουν με τον ιδρώτα και το αίμα των θυμάτων τους. Και απολαμβάνουν το μαρτύριό τους…

3. Ποιοι είναι οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί για τις ανθρωποθυσίες των τεσσάρων υπαλλήλων της Μαρφίν και εκατομμυρίων άλλων!…

Οι ίδιοι, που το 2007 και το 2009- και τόσες άλλες φορές- έκαψαν τα δάση μας και τους συνανθρώπους μας. Οι ίδιοι, που το 2008 κατάστρεψαν το κέντρο της Αθήνας. Οι ίδιοι, που σε όλα τα μήκη κατά πλάτη τη Γης υπονομεύουν την οικονομική και εθνική και κρατική και ηθική υπόσταση των λαών.

Και που, τώρα δα, σφίγγουν στο δικό μας λαιμό, ολοένα και περισσότερο, τη θηλιά της φτώχιας και της απόγνωσης.

Και με τους οποίους το φασιστικο-καπιταλιστικό κατεστημένο, ντόπιο και διεθνές, βρίσκεται σε αγαστή σύμπνοια και συνεργασία.

4. Και ποια είναι η προσφιλής και συνήθης τακτική τους;

Να παρουσιάζονται υπερασπιστές και υμνητές-πάντοτε, βέβαια, μετά θάνατον- των δικών τους θυμάτων. Όπως έκαναν και οι φαρισαίοι της εποχής του Χριστού:

Φαρισαίοι, τους έλεγε ο Χριστός, αφιερώνετε περίλαμπρα μνημεία στους δίκαιους, που δολοφόνησαν οι πρόγονοί σας. Για να τα χρησιμοποιείτε ως άλλοθι, για να μπορείτε να δολοφονείτε, τώρα, εσείς τους σύγχρονους ομοϊδεάτες τους.

Αλλά οι τωρινοί φαρισαίοι έχουν γίνει, σε σύγκριση με τους φαρισαίους της εποχής του Χριστού, «υιοί γεένης διπλότεροι» εκείνων.

Αφού έχουν το θράσος να καταλογίζουν τα εγκλήματά τους σε άλλους! Και παράλληλα να εγκαλούν κάποιους άλλους, για αναισθησία, επειδή συμβαίνει να έχουν κουραστεί να θρηνούν τους τόσους και τόσους, που οι αιώνιοι φαρισαίοι, μέσα στην πώρωσή τους, δεν κουράστηκαν ξεπαστρεύουν...

Αυτή, φίλε Μάρκο, είναι η «προπαγάνδα στη χειρότερη εκδοχή της». Που μάλιστα η «συνταγή» τη θέλει, όχι απλά «πασπαλισμένη με λίγη άχνη», αλλά θαμμένη σε βουνά ναζιστικο-καπιταλιστικού βούρκου.

Παπα-Ηλίας
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.