18 Οκτωβρίου 2026

Προβληματισμός για την υπέρ θερμή τοποθέτηση του βουλευτή Νίκου Παπαδόπουλου προς τον Ισραηλινό πρέσβη (28-2-2024)

Γράφει ο Ε.Κ
από το Newspull 
 
Επειδή έχουμε αντίληψη των γεωπολιτικών εξελίξεων και των αναδιαμορφώσεων που συντελούνται στην περιοχή, αλλά και επειδή γνωρίζουμε ότι οι Παλαιστίνιοι δεν βλέπουν με το καλύτερο μάτι εμάς τους Έλληνες Χριστιανούς Ορθόδοξους, δεν σπεύδουμε να υιοθετήσουμε κάποια πλευρά στη διαμάχη και στον πόλεμο που έχει προκύψει μεταξύ Ισραήλ και Γάζας στην Παλαιστίνη.
Όμως δεν θα μπορούσαμε παρά να καταδικάσουμε ,την σφοδρότητα των χτυπημάτων του Ισραήλ απέναντι σε αμάχους στη Γάζα.Η ίδια καταδίκη και για το χτύπημα της Χαμάς απέναντι στους αμάχους του Ισραήλ είναι δεδομένη.
 
Με αφορμή μια δημόσια τοποθέτηση του Νίκου Παπαδόπουλου, προέδρου του Ελληνικού Παλμού, απέναντι στον Ισραηλινό πρέσβη στη Βουλή, με θερμά λόγια για το Ισραήλ, προκύπτουν ερωτήματα στην κοινή γνώμη, ειδικά όσο τμήματα του ελληνικού λαϊκού πατριωτικού χώρου εκφράζουν επιφυλάξεις απέναντι στην ισραηλινή πολιτική. 
 
Η στάση αυτή προκαλεί συζήτηση και απορίες και θέτει το ερώτημα αν η τόσο θετική και ένθερμη προσέγγιση από πρόεδρο "πατριωτικού κόμματος" είναι η σωστή "επιλογή"..
 
Μας ξένισε η τοποθέτηση του κ.Παπαδόπουλου,ότι απο τους "Ισραηλίτες μάθαμε τον αληθινό Θεό" ενώ για την Σταύρωση του Χριστού απο την τότε Θρησκευτική και Πολιτική ηγεσία αλλά και απο τον ίδιο τον λαό που φώναζε Ἆρον ἆρον, σταύρωσον αὐτόν» (Κατά Ιωάννην 19:15 και Κατά Μάρκον 15:13 και που έβγαλε το πλήθος των Ιουδαίων προς τον Ρωμαίο κυβερνήτη, τον Πόντιο Πιλάτο, ζητώντας του να απομακρύνει και να θανατώσει τον Ιησού Χριστό με σταύρωση, απελευθερώνοντας τον Βαραββά) δεν ανέφερε απολύτως τίποτα ο πρόεδρος του Ελληνικού Παλμού!
 
Τον ίδιο προβληματισμό βρήκαμε και σε σχολιασμό κάτω από την ανάρτηση του βίντεο που ακολουθεί:
 
Σε ανάρτηση της γνωστής στον πατριωτικό χώρο δημοσιογράφου Καλλιόπης Σούφλη και στην ηλεκτρονική εφημερίδα/blog "ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ" από όπου βρήκαμε το βίντεο, η ίδια γράφει:
 
Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την ομιλία του κου Παπαδόπουλου στην Βουλή στις 28 Φεβρουάριου του 2024 σε συνεδρίαση της ομάδας Ελληνο-Ισραηλινής Φιλίας όταν ακόμη ήταν βουλευτής της ΝΙΚΗΣ.
 
Την εποχή που έγινε η συγκεκριμένη ομιλία του κου Παπαδόπουλου,είχε γίνει η επίθεση της Χαμάς σε αμάχους και ακολούθησαν η εισβολή ,οι βομβαρδισμοί και ο αποκλεισμός της Γάζας από Ισραήλ"(ολόκληρη η ανάρτηση με κλικ ΕΔΩ) 
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γράφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γράψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε, απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.