7 Απριλίου 2026

Δημογραφικό – Ελλάδα: «Ειδικοί» προτείνουν 700.000 έξτρα μετανάστες

(προλογικό σχόλιο: το απόσπασμα του άρθρου που θα διαβάσετε παρακάτω βρίσκεται ολόκληρο είτε στην πηγή του, δηλαδή στο Sportime, ή στην ιστοσελίδα μας στο Substack. Tην αιτία γιατί δεν θα μπορείτε να το δείτε αναρτημένο στο παρόν ιστολόγιό μας, θα την βρείτε στην σημείωση στο τέλος του αποσπάσματος. Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι αλλάξαμε και τον τίτλο μετά από αλλεπάλληλες διαγραφές του άρθρου μας από την Google, καθώς φαίνεται ότι όλα την ενοχλούσαν.....) 
 
 
Ο ανεξάρτητος επιστημονικός φορέας ΙΔΕΜ (Ινστιτούτο Δημογραφικών Ερευνών και Μελετών) παρουσίασε τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος στην Ελλάδα. Ανάμεσα στις παρεμβάσεις που προτείνονται, εξέχουσα θέση καταλαμβάνει η αύξηση των μεταναστευτικών ροών(!), η οποία μάλιστα μεταφέρεται από μεγάλο συστημικό site ως «μονόδρομος» προκειμένου να καλυφθεί το εθνικό έλλειμμα σε πολίτες παραγωγικής ηλικίας. 
 
Ξεκινώντας μια ανάλυση για την κρίσιμη ηλικιακή ομάδα γυναικών 25 έως 44 ετών που «εξαφανίζονται» από την Ελλάδα, ουσιαστικά το ΙΔΕΜ παρουσιάζει μια μη αναστρέψιμη κατάσταση που παρόλα τα κοινωνικοπολιτικά μέτρα που προτείνονται, κρίνεται απαραίτητη η εισαγωγή ξένου πληθυσμού. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τον ΙΔΕΜ η Ελλάδα «πρέπει να πετύχει θετικό μεταναστευτικό ισοζύγιο κατά 700 χιλιάδες άτομα έως το 2050» ή με άλλα λόγια 28 χιλιάδες μετανάστες ετησίως, για τα επόμενα 25 χρόνια! 
 
«Μόνο με αυτό το μοντέλο ισοσκελίζεται η συνολική μείωση των εργαζομένων κατά 515 χιλιάδες άτομα στις ηλικίες 20-64 ετών έως το 2050», σημειώνει το ινστιτούτο. Είναι το κλασσικό τέχνασμα των «ειδικών» που προκαθορίζουν τις σταθερές μιας έρευνας, ώστε να καταλήξουν στο συμπέρασμα που θέλουν.
 
Και η στήριξη του παραδοσιακού μοντέλου οικογένειας; Η σωστή παιδεία; Η απόκρουση των πεποιθήσεων που προωθούν την ατεκνία; Η υποστήριξη της πολυτεκνίας; Η προστασία των αγέννητων παιδιών; Η εμπέδωση μιας συλλογικής ευθύνης για την επιβίωση του ελληνικού γένους; Τα κίνητρα για επαναπατρισμό των ομογενών; Όλα αυτά είναι «κινέζικα» για το ΙΔΕΜ, το οποίο αρκείται σε μια σειρά από τεχνοκρατικά «πασαλείμματα», αποκλειστικά και μόνο για τις οικονομικές αιτίες που επιδεινώνουν την υπογεννητικότητα, χωρίς όμως να θίγεται στο ελάχιστο η κοινωνική ρίζα του προβλήματος. 
 
Λες και το πρόβλημα είναι μόνο οικονομικό. Λες και πχ. το 1940 λίγο πριν μπει η Ελλάδα στην Κατοχή, οι Έλληνες ήταν… πλουσιότεροι απ’ ότι σήμερα. Πάμφτωχοι ήταν κι όμως εκείνο το έτος καταγράφηκαν 179.500 γεννήσεις, ενώ μετά από μια πτωτική πορεία δεκαετιών, το 2025 φτάσαμε να καταποντιστούμε στις 65.000 γεννήσεις. 
 
(συνέχεια ΕΔΩ

(Σημείωση: Δυστυχώς ένα ακόμα άρθρο που αναδημοσιεύτηκε από μεγάλο επαγγελματικό σάιτ, η Google το λογόκρινε και το διέγραψε από το ιστολόγιό μας με αιτιολογία την ρητορική μίσους!

Ετσι αναγκαστήκαμε για μια ακόμα φορά να το περικόψουμε αλλά και να αλλάξουμε και τον τίτλο. Αν θέλετε να διαβάσετε και το υπόλοιπο άρθρο θα το βρείτε στην ιστοσελίδα μας στο Substack (ΕΔΩ) που ακόμα υποστηρίζει την ελευθερία του λόγου και επιτρέπει όλα τα άρθρα και τις απόψεις χωρίς λογοκρισία, ή απλά πατώντας παρακάτω την πηγή)




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.