3 Ιανουαρίου 2024

Δελτία Τύπου της ΝΙΚΗΣ (03-01-2024)

Δελτίο Τύπου: 
Η Ελλάδα εκτός του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού της ΕΕ!
 
Αποτελεί ιστορική ειρωνεία ότι το κόμμα της ΝΔ που ενέταξε την χώρα στην ΕΕ (πρώην ΕΟΚ) και του οποίου τα πολιτικά στελέχη του αυτοαποκαλούνται «ευρωπαϊστές», ευθύνεται για την παραπομπή της χώρας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επειδή δεν θέσπισε Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό (ΘΧΣ) ως όφειλε, παραβιάζοντας τη σχετική Κοινοτική Οδηγία (Ε.Ε 2014/89). Μιλάμε για τον σχεδιασμό που ορίζει πού θα έχουμε όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες: ζώνες αλιείας, τουρισμό, υδατοκαλλιέργειες, ανεμογεννήτριες, έρευνες υδρογονανθράκων, διελεύσεις αγωγών, διατήρηση βιοποικιλότητας κτλ. Τι ακριβώς εμπόδισε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να εφαρμόσει την Κοινοτική Οδηγία η οποία είχε ήδη ενταχθεί στην εθνική νομοθεσία το 2018 (επί ΣΥΡΙΖΑ);
 
Είναι ενδεικτικό ότι η Κύπρος με μικρότερο σαφώς γεωοικονομικό μέγεθος και με το 37% τμήμα της υπό τουρκική κατοχή προέβη στον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό παρά τις αντιδράσεις του τουρκικού κράτους. Αντιθέτως, η μη συμμόρφωση της Ελλάδος με την Κοινοτική Οδηγία, κατέδειξε εκκωφαντικά την κυβερνητική ανεπάρκεια στα όρια της προδοσίας των εθνικών μας συμφερόντων και τις παθογένειες του πελατειακού συστήματος εξουσίας: φοβία, ανικανότητα, εξάρτηση από ξένους παράγοντες... Κι όλα αυτά για ένα θέμα με τεράστιο γεωπολιτικό και οικονομικό αποτύπωμα, ικανό να τροφοδοτήσει με ενεργειακούς πόρους την ανάπτυξη της χώρας επ΄ ωφελεία των μελλοντικών γενεών. 
 
Ας σημειωθεί και η χρονική συγκυρία της παραπομπής μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καθώς έγινε λίγες μόνο ημέρες μετά την υπογραφή της Διακήρυξης των Αθηνών μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, γεγονός που υποδηλώνει σαφώς την συντρέχουσα αρμοδιότητα της ΕΕ στον καθορισμό θαλασσίων ζωνών και την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε για την προώθηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας. Ας απαντήσει λοιπόν καθαρά η Κυβέρνηση Μητσοτάκη στον ελληνικό λαό (που θα κληθεί και να πληρώνει τα πρόστιμα), ακόμα και στους τυχόν καλοπροαίρετους ψηφοφόρους της, για ποιον λόγο αδράνησε τόσα χρόνια αλλά και εξακολουθεί το δια παραλείψεως έγκλημά της σε βάρος των ενάλιων ελληνικών συμφερόντων.
 
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣ 
 
Κάλαντα των Θεοφανίων στον πρόεδρο της ΝΙΚΗΣ
 
Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός αύριο στις 19.00 θα ακούσει κάλαντα των Θεοφανίων στα γραφεία της ΝΙΚΗΣ στη Θεσσαλονίκη από μαθητές και μαθήτριες της περιοχής.
 
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣ
 
Δελτίο Τύπου: 
Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ για τις δηλώσεις Συρίγου
 
= Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα. Μέσω των δηλώσεων του βουλευτού κ. Συρίγου, χαρακτηρίστηκε παρωχημένο το 97% της Συνθήκης της Λωζάνης, σε μία χρονική περίοδο που υποτίθεται οι διαπραγματεύσεις του πολιτικού διαλόγου Ελλάδος-Τουρκίας είναι ευαίσθητες και κάθε δημόσια δήλωση-ενέργεια ή πρωτοβουλία έχει την ιδιαίτερη αξία της. Τι καλύτερο πρωτοχρονιάτικο δώρο για την αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας;
 
Ο κ. Συρίγος εξαπάτησε τον ελληνικό λαό διότι εκλέχθηκε ως βουλευτής με πατριωτική ρητορική, αλλά η εξουσιολαγνεία τον μεταμόρφωσε οβιδιακά σε σύγχρονο Νενέκο. Οι διαπραγματεύσεις εθνικών θεμάτων δεν είναι ακαδημαϊκή αίθουσα για να δηλώνουν οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας τις ιδιαίτερες γνώσεις τους. Απαιτούν λεπτότητα χειρισμών, λόγων και έργων.
 
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμφωνεί με τις θέσεις του κ. Συρίγου ότι: «η Συνθήκη της Λοζάνης είναι μία παρωχημένη Συνθήκη» και εάν συμφωνεί τι σχεδιάζει να κάνει; Η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος πλέον βαδίζει στα πολιτικά χνάρια του κ. Τσίπρα και της διαμόρφωσης μίας νέας εθνικής μειοδοσίας.
 
Οι μυστικές συμφωνίες που έκανε ο κ. Μητσοτάκης με τον Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Αθήνα, ήταν μέχρι τώρα στο στάδιο των ενδείξεων. Από σήμερα το επίπεδο αλλάζει και οι ενδείξεις γίνονται αποδείξεις. Αποδείξεις των συμφωνηθέντων και της πλήρους ευθυγράμμισης των θέσεων των δύο χωρών, που μεταφράζονται σε πλήρη παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας.
 
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣ
 
Ομολογία ήττας ο νέος ανασχηματισμός
 
Τελικά ο πρωθυπουργός ξέρει να επιλέγει τους Υπουργούς του; 
 
Ομολογία ήττας ο νέος ανασχηματισμός της κυβέρνησης με τον πρωθυπουργό να οδηγείται σε λύσεις ανακυκλωμένων-φθαρμένων υλικών. Με ποια κριτήρια επέλεξε τον κ. Χρυσοχοΐδη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη; Θυμίζουμε ότι το 2021 αποπέμφθηκε ως «αποτυχημένος», με το οργανωμένο έγκλημα επί ημερών του να δρα ανεξέλεγκτα. Μόνιμος αποδέκτης στις λανθασμένες επιλογές ο ελληνικός λαός, ο οποίος απ’ ότι φαίνεται παραδίδεται έρμαιο της ανικανότητας του πρωθυπουργού να βρει λύσεις στα αυξανόμενα φαινόμενα βίας και κυρίως νεανικής βίας τα οποία παίρνουν τεράστιες διαστάσεις. Μήπως με αυτή του την επιλογή καταρρέει η εικόνα του διαχειριστικά ικανού; Τελικά ο πρωθυπουργός ξέρει να επιλέγει τους Υπουργούς του.
 
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.