26 Ιανουαρίου 2024

Η εξέγερση των Ευρωπαίων αγροτών εξαπλώνεται: Θέλουν να εξοντώσουν τα ζώα τους και να καταστρέψουν τις καλλιέργειές τους επειδή… ρυπαίνουν το περιβάλλον!

Οι αγρότες δε σταματούν τις κινητοποιήσεις καθώς όπως φαίνεται οι κυβερνήσεις με πρόσχημα την “κλιματική αλλαγή” οι κυβερνήσεις θέλουν να εξοντώσουν τα ζώα τους και να καταστρέψουν τις καλλιέργειές τους επειδή… ρυπαίνουν το περιβάλλον!
 
Ίσως είναι επιλογή να σταματήσουν να παράγουν και να είναι αυτόνομες οι κοινωνίες στα κράτη της ΕΕ ώστε όλοι να βρίσκονται υπό τον έλεγχο των σούπερ-μάρκετ αλλά το “όχημα” όπως όλα δείχνουν είναι η… “πράσινη μετάβαση”.  
 
Και μπορεί πέρυσι αυτό να ξεκίνησε με την ολλανδική κυβέρνηση που με νομοθεσία ουσιαστικά καταργεί ένας στους τρεις αγρότες (τους αποκόπτουν από κάθε χρηματοδότηση) όμως στην Γαλλία πλέον οι εξεγέρσεις είναι σε βαθμό που η νέα κυβέρνηση Αττάλ έχει αρχίσει και τρομάζει.
 
Αφορούν κυρίως στους φόρους στο ντίζελ, τη μείωση της χρήσης φυτοφαρμάκων ή τον περιορισμό των εκπομπών αζώτου ή αερίων του θερμοκηπίου, όπως εξηγεί η Christiane Lambert, πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικών Οργανώσεων στον γεωργικό τομέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
«Οι Ευρωπαίοι αγρότες γενικά έχουν βαρεθεί με τους βαρείς περιορισμούς που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση, χωρίς καμία αύξηση», εξηγεί η Alessandra Kirsch. Πέρα από τη διοικητική υπερφόρτωση, οι παραγωγοί καταγγέλλουν τη μείωση του προϋπολογισμού της ΚΓΠ που «περικόπηκε κατά 90 δισ. ευρώ μέσα σε 20 χρόνια», υπενθυμίζει.
 
«Η άδεια εισαγωγής προϊόντων που έχουν υποστεί επεξεργασία με φυτοφάρμακα που απαγορεύονται στην Ευρώπη ή δεν σέβονται την καλή διαβίωση των ζώων, όπως ο συνωστισμός των ζώων, προκαλεί επίσης ασυνεννοησία και οργή στους αγρότες», προσθέτει.
 
Από την αύξηση του κόστους καυσίμων και της φορολογίας έως τους αυστηρούς πράσινους κανονισμούς, οι Γάλλοι αγρότες παρουσίασαν τα αιτήματά τους στον πρωθυπουργό, Αττάλ, ο οποίος προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα, καθώς το Παρίσι τρέμει στην προοπτική μίας αναβίωσης της αναταραχής που προκάλεσαν τα κίτρινα γιλέκα.
 
Αγρότες σε όλη τη χώρα μπλοκάρουν αυτοκινητόδρομους με τα τρακτέρ τους και γεμίζουν τα κυβερνητικά κτίρια με κοπριά.
 
Διαμαρτυρίες αγροτών στη Γαλλία: Αγρότες σε όλη τη χώρα μπλοκάρουν αυτοκινητόδρομους με τα τρακτέρ τους και γεμίζουν τα κυβερνητικά κτίρια με κοπριά#farmerprotests2024 pic.twitter.com/ubm1700wrU
— AmelieFrei🇬🇷🇩🇪🇸🇪 (@Ameliefrei) January 24, 2024
 
Πέραν των Γάλλων, στους δρόμους έχουν βγει εδώ και μέρες Γερμανοί, Πολωνοί, Ρουμάνοι, Ολλανδοί και συνεχίζουν να προστίθενται από άλλες χώρες, αγρότες.
 
EUROPEAN FARMERS UPRISING – In the following countries, farmers stand up against the Elites:
Βelgium
France
Germany
Italy
Holland
Norway
Poland
Romania
Scotland
Slovenia
Spain
@ResistanceDefender pic.twitter.com/GonY8mC5UU
— Jack Straw (@JackStr42679640) January 23, 2024
 
Οι υπουργοί Γεωργίας συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες, με βασικό θέμα τη στήριξη προς τα Ουκρανικά αγροτικά προϊόντα, που τελικά δημιούργησε αθέμιτο ανταγωνισμό για τους ευρωπαίους αγρότες και, κυρίως, τους Πολωνούς.
 
Στόχος των Βρυξελλών (και δείχνουν να είναι το μόνο που τους νοιάζει) είναι να βρεθεί λύση πριν εκατομμύρια ευρωπαίοι πολίτες πάνε στις κάλπες για να αναδείξουν την επόμενη ευρωβουλή.
 
Δηλαδή κάτι σαν να “κοροϊδέψουμε τους αγρότες για την ψήφο” και θα συνεχίζουν μετά τα ίδια εναντίον τους!
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.