Σελίδες

3 Ιανουαρίου 2024

Δελτία Τύπου της ΝΙΚΗΣ (03-01-2024)

Δελτίο Τύπου: 
Η Ελλάδα εκτός του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού της ΕΕ!
 
Αποτελεί ιστορική ειρωνεία ότι το κόμμα της ΝΔ που ενέταξε την χώρα στην ΕΕ (πρώην ΕΟΚ) και του οποίου τα πολιτικά στελέχη του αυτοαποκαλούνται «ευρωπαϊστές», ευθύνεται για την παραπομπή της χώρας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επειδή δεν θέσπισε Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό (ΘΧΣ) ως όφειλε, παραβιάζοντας τη σχετική Κοινοτική Οδηγία (Ε.Ε 2014/89). Μιλάμε για τον σχεδιασμό που ορίζει πού θα έχουμε όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες: ζώνες αλιείας, τουρισμό, υδατοκαλλιέργειες, ανεμογεννήτριες, έρευνες υδρογονανθράκων, διελεύσεις αγωγών, διατήρηση βιοποικιλότητας κτλ. Τι ακριβώς εμπόδισε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να εφαρμόσει την Κοινοτική Οδηγία η οποία είχε ήδη ενταχθεί στην εθνική νομοθεσία το 2018 (επί ΣΥΡΙΖΑ);
 
Είναι ενδεικτικό ότι η Κύπρος με μικρότερο σαφώς γεωοικονομικό μέγεθος και με το 37% τμήμα της υπό τουρκική κατοχή προέβη στον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό παρά τις αντιδράσεις του τουρκικού κράτους. Αντιθέτως, η μη συμμόρφωση της Ελλάδος με την Κοινοτική Οδηγία, κατέδειξε εκκωφαντικά την κυβερνητική ανεπάρκεια στα όρια της προδοσίας των εθνικών μας συμφερόντων και τις παθογένειες του πελατειακού συστήματος εξουσίας: φοβία, ανικανότητα, εξάρτηση από ξένους παράγοντες... Κι όλα αυτά για ένα θέμα με τεράστιο γεωπολιτικό και οικονομικό αποτύπωμα, ικανό να τροφοδοτήσει με ενεργειακούς πόρους την ανάπτυξη της χώρας επ΄ ωφελεία των μελλοντικών γενεών. 
 
Ας σημειωθεί και η χρονική συγκυρία της παραπομπής μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καθώς έγινε λίγες μόνο ημέρες μετά την υπογραφή της Διακήρυξης των Αθηνών μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, γεγονός που υποδηλώνει σαφώς την συντρέχουσα αρμοδιότητα της ΕΕ στον καθορισμό θαλασσίων ζωνών και την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε για την προώθηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας. Ας απαντήσει λοιπόν καθαρά η Κυβέρνηση Μητσοτάκη στον ελληνικό λαό (που θα κληθεί και να πληρώνει τα πρόστιμα), ακόμα και στους τυχόν καλοπροαίρετους ψηφοφόρους της, για ποιον λόγο αδράνησε τόσα χρόνια αλλά και εξακολουθεί το δια παραλείψεως έγκλημά της σε βάρος των ενάλιων ελληνικών συμφερόντων.
 
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣ 
 
Κάλαντα των Θεοφανίων στον πρόεδρο της ΝΙΚΗΣ
 
Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός αύριο στις 19.00 θα ακούσει κάλαντα των Θεοφανίων στα γραφεία της ΝΙΚΗΣ στη Θεσσαλονίκη από μαθητές και μαθήτριες της περιοχής.
 
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣ
 
Δελτίο Τύπου: 
Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ για τις δηλώσεις Συρίγου
 
= Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα. Μέσω των δηλώσεων του βουλευτού κ. Συρίγου, χαρακτηρίστηκε παρωχημένο το 97% της Συνθήκης της Λωζάνης, σε μία χρονική περίοδο που υποτίθεται οι διαπραγματεύσεις του πολιτικού διαλόγου Ελλάδος-Τουρκίας είναι ευαίσθητες και κάθε δημόσια δήλωση-ενέργεια ή πρωτοβουλία έχει την ιδιαίτερη αξία της. Τι καλύτερο πρωτοχρονιάτικο δώρο για την αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας;
 
Ο κ. Συρίγος εξαπάτησε τον ελληνικό λαό διότι εκλέχθηκε ως βουλευτής με πατριωτική ρητορική, αλλά η εξουσιολαγνεία τον μεταμόρφωσε οβιδιακά σε σύγχρονο Νενέκο. Οι διαπραγματεύσεις εθνικών θεμάτων δεν είναι ακαδημαϊκή αίθουσα για να δηλώνουν οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας τις ιδιαίτερες γνώσεις τους. Απαιτούν λεπτότητα χειρισμών, λόγων και έργων.
 
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμφωνεί με τις θέσεις του κ. Συρίγου ότι: «η Συνθήκη της Λοζάνης είναι μία παρωχημένη Συνθήκη» και εάν συμφωνεί τι σχεδιάζει να κάνει; Η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος πλέον βαδίζει στα πολιτικά χνάρια του κ. Τσίπρα και της διαμόρφωσης μίας νέας εθνικής μειοδοσίας.
 
Οι μυστικές συμφωνίες που έκανε ο κ. Μητσοτάκης με τον Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Αθήνα, ήταν μέχρι τώρα στο στάδιο των ενδείξεων. Από σήμερα το επίπεδο αλλάζει και οι ενδείξεις γίνονται αποδείξεις. Αποδείξεις των συμφωνηθέντων και της πλήρους ευθυγράμμισης των θέσεων των δύο χωρών, που μεταφράζονται σε πλήρη παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας.
 
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣ
 
Ομολογία ήττας ο νέος ανασχηματισμός
 
Τελικά ο πρωθυπουργός ξέρει να επιλέγει τους Υπουργούς του; 
 
Ομολογία ήττας ο νέος ανασχηματισμός της κυβέρνησης με τον πρωθυπουργό να οδηγείται σε λύσεις ανακυκλωμένων-φθαρμένων υλικών. Με ποια κριτήρια επέλεξε τον κ. Χρυσοχοΐδη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη; Θυμίζουμε ότι το 2021 αποπέμφθηκε ως «αποτυχημένος», με το οργανωμένο έγκλημα επί ημερών του να δρα ανεξέλεγκτα. Μόνιμος αποδέκτης στις λανθασμένες επιλογές ο ελληνικός λαός, ο οποίος απ’ ότι φαίνεται παραδίδεται έρμαιο της ανικανότητας του πρωθυπουργού να βρει λύσεις στα αυξανόμενα φαινόμενα βίας και κυρίως νεανικής βίας τα οποία παίρνουν τεράστιες διαστάσεις. Μήπως με αυτή του την επιλογή καταρρέει η εικόνα του διαχειριστικά ικανού; Τελικά ο πρωθυπουργός ξέρει να επιλέγει τους Υπουργούς του.
 
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.