18 Ιουλίου 2023

Δελτίο Τύπου: Το Αιγαίο είναι αδιαπραγμάτευτο!

Η ΝΙΚΗ προεκλογικά έδωσε το πολιτικό της στίγμα αναφερόμενη σε αδιαπραγμάτευτα σύνορα. Με αυτό το πρόταγμα ζήτησε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, έχοντας προειδοποιήσει ήδη προ έτους για την αδιαφάνεια στις διαπραγματεύσεις του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Ερντογάν. 
 
Πικρή επιβεβαίωση της ΝΙΚΗΣ υπήρξε η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους. Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης ξεγέλασε για ακόμη μία φορά τον ελληνικό λαό, καθώς του απέκρυψε προεκλογικά το προαποφασισμένα σχέδιό του για μία καινούρια ελληνοτουρκική ψευτοδιαπραγμάτευση. Η εικονική αυτή διαπραγμάτευση δεν στοχεύει να εξαλείψει τα χρόνια προβλήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά αντιθέτως επιδιώκει να δικαιολογήσει στους Έλληνες τις σχεδιαζόμενες «Πρέσπες του Αιγαίου». Όμως ο ελληνικός λαός στις εκλογές ΔΕΝ έδωσε τέτοια εξουσιοδότηση στη Νέα Δημοκρατία.
 
Πώς είναι δυνατόν να ξεκινά ένας νέος γύρος «διερευνητικών επαφών» και «μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης», όταν δεν έχουν αποκατασταθεί οι παράνομες πράξεις, παραβάσεις και παραβιάσεις της Τουρκίας; 
 
Αποσύρθηκε ο κατοχικός στρατός από την Κύπρο σε υλοποίηση των δεκάδων ψηφισμάτων του ΟΗΕ; 
 
Ανακλήθηκε το παράνομο ψήφισμα της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, της 8ης Ιουνίου 1995, με το οποίο θεωρείται αιτία πολέμου (casus belli) η επέκταση του εύρους της χωρικής θάλασσας της Ελλάδος σε 12 ν.μ.;
 
Σταμάτησαν οι παραβάσεις του Ελληνικού FIR και οι παραβιάσεις του εναερίου χώρου; (Πράγματι, σταμάτησαν μόνο προεκλογικά για δημιουργία ευνοϊκού κλίματος και ξεκίνησαν πάλι 2 μόλις ημέρες μετά τις δηλώσεις του κ.Ερντογάν, σε συνέχεια της Συνόδου του ΝΑΤΟ). 
 
Αποκαταστάθηκε η εκδιωχθείσα και λεηλατηθείσα Ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη; 
 
Απολαμβάνουν των νομίμων προνομίων τους για αυτονομία σύμφωνα με την συνθήκη της Λωζάννης τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος; (Επί του συγκεκριμένου δε θέματος αναφέρθηκε το 2022 μέχρι και ο πρώην ΥΠΕΞ κ. Δένδιας).
 
Ασκήθηκε πίεση για αναγνώριση εκ μέρους της Τουρκίας του Δικαίου της Θάλασσας, που αποτελεί και Ενωσιακό Δίκαιο, ως βάση για συζήτηση;
 
Αντί να εξασφαλισθούν τα παραπάνω ως ελάχιστη εγγύηση από την Τουρκία, ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στις συνεντεύξεις του μία νεφελώδη πρωτοβουλία επαφών, διότι δήθεν η Τουρκία επέδειξε, σύμφωνα με δικά του λόγια, «καλή διαγωγή» και «φαίνεται» ότι επιθυμεί μία μεταστροφή πολιτικής προς την Δύση γενικότερα. Ευχολόγια δηλαδή και τίποτα πλέον τούτου. Είναι εμφανές σε όλους τους προβληματισμένους Έλληνες ότι πρόκειται για μία ανανεωμένη «ελληνοτουρκική φιλία κατ’ επιταγή».
 
Το χείριστο όμως ατόπημα (;) της κυβέρνησης είναι ότι προεξόφλησε πως, στο πλαίσιο των νέων επαφών με την Τουρκία, «θα υπάρξουν και υποχωρήσεις από κάποιες θέσεις». Αναρωτιόμαστε αν ο κ. Ερντογάν μίλησε στο δικό του εσωτερικό ακροατήριο για αντίστοιχες υποχωρήσεις από πλευράς Τουρκίας.
 
Ενθυμούμενοι και την πρόσφατη προδοσία της Μακεδονίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διαπιστώνουμε με λύπη ότι το πολιτικό σύστημα της κομματοκρατίας, το οποίο κυβερνά την χώρα επί δεκαετίες, έχει σαθρές αντιλήψεις για το ποιά είναι τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και ποιά των ξένων. Χωρίς να υπάρχει Εθνική Στρατηγική, ο εκάστοτε πρωθυπουργός διαχειρίζεται τα εθνικά συμφέροντα κατά την προσωπική του αντίληψη ή αυτή των συμβούλων του, τύπου ΕΛΙΑΜΕΠ. Αναρωτιόμαστε αν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας γνώριζαν εξ αρχής το νεφελώδες σχέδιο του κ. Μητσοτάκη, και αν πρόκειται να στηρίξουν τις «υποχωρήσεις από κάποιες θέσεις» που εκείνος ανέφερε. Σύντομα θα κληθούν να λάβουν θέση, και όλοι μας θα διαπιστώσουμε εάν θα θέσουν την κομματική γραμμή πάνω από το συμφέρον της πατρίδας.
 
Ζητούμε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να παρουσιάσει άμεσα στη Βουλή των Ελλήνων, και κατ’ επέκταση στην ελληνικό λαό, το περιεχόμενο των προσυμφωνιών μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και του κ. Ερντογάν για τους κύριους άξονες της νέας διαπραγμάτευσης. Καλούμε επίσης όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες σε επαγρύπνηση και προβληματισμό απέναντι στην υποκριτική τακτική μισόλογων και κρυφών υποσχέσεων της ΝΔ, ώστε να αποφευχθεί μία νέα προμελετημένη εθνική μειοδοσία. 
 
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣ



Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΣΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ....

Το εμβατήριο «o Ναύτης του Αιγαίου» είναι ελληνικό εμβατήριο. Γράφτηκε (στίχοι και μουσική) το 1912 από τον Κωνσταντίνο Λυκόρτα ο οποίος και το είχε αφιερώσει στον Παύλο Κουντουριώτη με την εξής φράση: "ΑΦΙΕΡΟΥΤΑΙ ΤΩ ΓΕΝΝΑΙΩ ΠΡΟΜΑΧΩ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΠΑΥΛΩ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΩ".

Έχει καθιερωθεί ως ο "ύμνος" του Πολεμικού Ναυτικού και εκτελείται συνεχώς από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού σε όλες τις τελετές.

ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΤΥΧΟΝ ΡΙΨΑΣΠΙΔΕΣ ΠΡΟΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ...

Ο Ναύτης του Αιγαίου

Είμαι ο Ναύτης του Αιγαίου
κρεβάτι έχω τα βαθιά νερά
και για την ένδοξη πατρίδα
είμαι όλος φλόγα και καρδιά

Εγώ της Θάλασσας δελφίνι
Τις τρικυμίες όλες αψηφώ
Και περιμένω να ΄ρθει η ώρα
Να πολεμήσω τον εχθρό

Να του κολλήσω μια τορπίλα
Το έταξα στην Παναγιά
Και τα καράβια τ΄όλα να βουλιάξω
Κάτω εις τα βαθιά νερά

Είμαι ο Ναύτης του Αιγαίου
Άλλος εγώ Θεμιστοκλής
Απόγονος εγώ της Μπουμπουλίνας
Και του Μιαούλη συγγενής

Με την ανδρεία του Μιαούλη
Και με του Βότση την ψυχή
Τον δυστυχή εχθρό εγώ τρομάζω
Και δε τολμά να κινηθεί

Άγιε Νικόλα μας βοήθα
Ο Στόλος πάντα να νικά
Να προστατεύει την Ελλάδα
Την Κύπρο μας και τα νησιά.

Με το καιρό η σειρά των στίχων έχει πολλές φορές αλλάξει καθώς και κάποια μέρη όπως στο δεύτερο στίχο, αντί «και περιμένω την ώρα..»:

και περιμένω την αρμάδα
να βγει, που παίζει το κρυφτό.
Επίσης στο τρίτο στίχο αντί «και τα καράβια όλα...»:
και τα καράβια του να θάψω
στου Πόντου τα βαθειά νερά.
Ο τέταρτος στίχος, αντί «Και του Μιαούλη συγγενής» «Και του Πιπίνου συγγενής»

Ο έκτος στίχος:
Άη Νικόλα μας βοήθα
Ο Στόλος πάντα να νικά
Να προστατεύεις όλην την Ελλάδα
την Κύπρο μας και τα νησιά κλπ.


Και ένα έξοχο, πράγματι, ποίημα του Ιωάννη Πολέμη υπό τον τίτλο «Τι είναι η πατρίδα μας;». Το απαγγέλλαμε από στήθους στο δημοτικό, τα χρόνια εκείνα τα παλιά. Σήμερα κάποιοι το θεωρούν επιεικώς ποίημα υπέρμετρου πατριωτισμού και το έχουν διαγράψει από τα σχολικά βιβλία..... αλλά εξακολουθεί να συγκινεί ακόμη εάν όχι όλους ορισμένους...πατριώτες ΕΛΛΗΝΕΣ..."

Τι είναι η πατρίδα μας;

Τι είναι η πατρίδα μας; Μην είν' οι κάμποι;
Μην είναι τ' άσπαρτα ψηλά βουνά;
Μην είναι ο ήλιος της, που χρυσολάμπει;
Μην είναι τ' άστρα της τα φωτεινά;
Μην είναι κάθε της ρηχό ακρογιάλι
και κάθε χώρα της με τα χωριά;
κάθε νησάκι της που αχνά προβάλλει,
κάθε της θάλασσα, κάθε στεριά;
Μην είναι τάχατε τα ερειπωμένα
αρχαία μνημεία της χρυσή στολή
που η τέχνη εφόρεσε και το καθένα
μια δόξα αθάνατη αντιλαλεί;
Όλα πατρίδα μας! Κι αυτά κι εκείνα,
και κάτι που 'χουμε μες την καρδιά
και λάμπει αθώρητο σαν ήλιου αχτίνα
και κράζει μέσα μας: Εμπρός παιδιά!"

Α.Α. Από ΕΛΛΗΝΙΚΗ Κύπρο.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.