1 Οκτωβρίου 2022

ΠΡΩΤΟΕΛΛΗΝΕΣ ΟΧΙ ΠΡΟΕΛΛΗΝΕΣ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων 
 
Το σημείωμα αυτό γράφω εξ αιτίας ενός σφάλματος στο οποίον υπέπεσε ο Αντιστρατήγος ε.α … που παρουσιάστηκε στην πρωινή εκπομπή της Παρασκευής 30/9 στο ΣΚΑΙ (στα Ελληνο-Τουρκικά). Ο εν λόγω συνάδελφος είπε ότι στο Αιγαίο ζούσαν από αρχαιοτάτων χρόνων «οι «Προέλληνες». Όχι κύριε συνάδελφε. Κάνετε μέγα σφάλμα. Αναπαράγετε τις ψευτοθεωρίες περί «Ινδοευρωπαίων» κ.α. Αμφισβητείτε την ταυτότητα μας ως γηγενείς στη γη και στις θάλασσες μας.
 
«Πελασγοί εσμέν» είπε ο Ηρόδοτος, Πελασγοί ήταν οι αρχαίοι Πρωτοέλληνες κάτοικοι της Χερσονήσου του Αίμου, των νησιών του Αιγαίου, του Ιονίου, του Ευξείνου Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Κύπρου. (Ο Όμηρος περιγράφει τον Αχιλλέα να προσεύχεται στον Δωδωναίο Δία ως τον αρχέγονο θεό των Πελασγών: «Βασιλέα Ζευ, φώναξε, Άρχοντα της Δωδώνης, θεέ των Πελασγών). Οι Πελασγοί άρχισαν να κατοικούν σταδιακά τις έρημες από άλλους ανθρώπους περιοχές. Εκ της Μυθολογίας (Ελληνικής Αρχαιολογίας) πληροφορούμαστε ότι ο Πελασγός ήταν γιός του Δία και της Νιόβης.  
 
Πελασγοί χαρακτηρίστηκαν οι «άνθρωποι της θάλασσας» οι πρώτοι κάτοικοι του Αιγαίου που εμφανίστηκαν στην περιοχή της Αιγηίδος πριν κατακλυσθεί από τα ύδατα και της Θεσσαλίας (μεγάλη υδάτινη λίμνη ) πριν διαρρεύσουν τα ύδατα της στο Αιγαίο. 
 
Ο λευκός άνθρωπος πρωτοπαρουσιάσθηκε στην Αιγηίδα. Εδώ, ανέπτυξε υψηλό πολιτισμό που τον διέδωσε σε μέγα τμήμα της γης. Συγκρότησε ένα οικουμενικό συμπολιτειακό κράτος των Πρωτοελλήνων. Ο πολιτισμός αυτός επλήγει όταν με την τήξιν των παγετώνων πλημμύρισαν οι πεδιάδες της Αιγηίδος, το 15.000 π.Χ. (δημιουργία ρήγματος Δαρδανελίων). Η καταστροφή ολοκληρώθηκε πλήρως το 9.564 π.Χ όταν ένας αστεροειδής έπληξε την Γη. (δημιουργία ρήγματος Γιβραλτάρ). Με ό,τι διεσώθη από εκείνον τον πολιτισμό οι μετακατακλυσμιαίοι Έλληνες της Αρκαδίας και ορεινής Θεσσαλίας ανέκτησαν τον πολιτισμένο βίο και τον διέδωσαν και πάλιν στην ανθρωπότητα.  
 
Από τη Θεσσαλία άρχισε μετέπειτα η ανελικτική πολιτισμική πορεία των Μινύων στα οροπέδια και τα σπήλαια του όρους Όθρυς, oι κατασκευές εκεί «μυθικών» πόλεων με «κυκλώπεια» τείχη της 6ης, 5ης και 4ης χιλιετίας π.Χ., η μετοικεσία τους στη Βοιωτία και η καθοριστική ίδρυση της πόλεως του Ορχομενού στα 3500 π.Χ.  
 
Μέγιστα τα έργα των Μινύων Με εμβριθή ιχνηλάτηση των έργων των , όπως η αποξήρανση της τεράστιας λίμνης Κωπαΐδος, η κατασκευή του «τάφου του βασιλέως Μινύου» και του «υπερφρουρίου» του Γλα, αλλά και η κατασκευή «κυκλωπείων» τειχών και πυραμίδων σε όλο τον Ελλαδικό χώρο.  
 
Και ύστερα, η άγνωστη (πριν από τη Μινωική και τη Μυκηναϊκή) «Αμφικτυονία» και θαλασσοκρατορία των Μινύων, με στόλους 400 πλοίων στο Αιγαίο Πέλαγος και σ’ όλη τη Μεσόγειο θάλασσα, των αποικιών και των ορυχείων χαλκού στις δύο ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού, στην Ισπανία και στις Β. και Ν. Αμερική, αλλά και στη σύγχρονη Αίγυπτο, όπου αποκαλύπτεται ως έργο τους η κατασκευή των μεγάλων Πυραμίδων!  
 
Η «Αργοναυτική εκστρατεία πριν τον Τρωικό πόλεμο 
 
Αποκαλύπτεται, επίσης, η πρωταγωνιστική παρουσία των Μινύων στην «Αργοναυτική» εκστρατεία, στον Εύξεινο, όπου ο Μινύας διεκδικητής του θρόνου της Ιωλκού Ιάσων ηγείται της πανελληνίου ναυτικής εκστρατείας για το «χρυσόμαλλο δέρας», όπως την περιγράφει ο -«Αργοναύτης»- μέγας ποιητής και μουσικός Ορφεύς. Όμως ο Εύξεινος κατοικείτο επίσης από αρχαιοτάτων χρόνων από Έλληνες και ουσιαστικά επρόκειτο για εμφύλιο πόλεμο, όπως και στην Τροία. 
 
Οι Πρωτολληνες επεκτείνουν τη δράση τους στην Αίγυπτο με τον Ερμή τον Τρισμέγιστο, τον Ηρακλή, Διόνυσο κ.α. Ο Όμηρος και ο ιδιοφυής Παλαμήδης δεν αναφέρει πουθενά για τους (ανύπαρκτους) “Ινδοευρωπαίους” τους δήθεν Προέλληνες. Δυστυχώς οφείλουμε την πτώση μας στην αμάθεια, την άγνοια και την έλλειψη παιδείας. Δικαίως ο Αιγύπτιος ιερεύς είπε στον Σόλωνα «Έλληνες αεί παίδες εστίν». Η Λήθη μας έκανε η-λιθίους.  
 
Αμφικτύων
30/9/ 22  
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε. α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών
amphiktyon@gmail.com
http://amphiktyon.blogspot.com/
http://amphiktyon.org



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.