Σελίδες

1 Οκτωβρίου 2022

ΠΡΩΤΟΕΛΛΗΝΕΣ ΟΧΙ ΠΡΟΕΛΛΗΝΕΣ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων 
 
Το σημείωμα αυτό γράφω εξ αιτίας ενός σφάλματος στο οποίον υπέπεσε ο Αντιστρατήγος ε.α … που παρουσιάστηκε στην πρωινή εκπομπή της Παρασκευής 30/9 στο ΣΚΑΙ (στα Ελληνο-Τουρκικά). Ο εν λόγω συνάδελφος είπε ότι στο Αιγαίο ζούσαν από αρχαιοτάτων χρόνων «οι «Προέλληνες». Όχι κύριε συνάδελφε. Κάνετε μέγα σφάλμα. Αναπαράγετε τις ψευτοθεωρίες περί «Ινδοευρωπαίων» κ.α. Αμφισβητείτε την ταυτότητα μας ως γηγενείς στη γη και στις θάλασσες μας.
 
«Πελασγοί εσμέν» είπε ο Ηρόδοτος, Πελασγοί ήταν οι αρχαίοι Πρωτοέλληνες κάτοικοι της Χερσονήσου του Αίμου, των νησιών του Αιγαίου, του Ιονίου, του Ευξείνου Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Κύπρου. (Ο Όμηρος περιγράφει τον Αχιλλέα να προσεύχεται στον Δωδωναίο Δία ως τον αρχέγονο θεό των Πελασγών: «Βασιλέα Ζευ, φώναξε, Άρχοντα της Δωδώνης, θεέ των Πελασγών). Οι Πελασγοί άρχισαν να κατοικούν σταδιακά τις έρημες από άλλους ανθρώπους περιοχές. Εκ της Μυθολογίας (Ελληνικής Αρχαιολογίας) πληροφορούμαστε ότι ο Πελασγός ήταν γιός του Δία και της Νιόβης.  
 
Πελασγοί χαρακτηρίστηκαν οι «άνθρωποι της θάλασσας» οι πρώτοι κάτοικοι του Αιγαίου που εμφανίστηκαν στην περιοχή της Αιγηίδος πριν κατακλυσθεί από τα ύδατα και της Θεσσαλίας (μεγάλη υδάτινη λίμνη ) πριν διαρρεύσουν τα ύδατα της στο Αιγαίο. 
 
Ο λευκός άνθρωπος πρωτοπαρουσιάσθηκε στην Αιγηίδα. Εδώ, ανέπτυξε υψηλό πολιτισμό που τον διέδωσε σε μέγα τμήμα της γης. Συγκρότησε ένα οικουμενικό συμπολιτειακό κράτος των Πρωτοελλήνων. Ο πολιτισμός αυτός επλήγει όταν με την τήξιν των παγετώνων πλημμύρισαν οι πεδιάδες της Αιγηίδος, το 15.000 π.Χ. (δημιουργία ρήγματος Δαρδανελίων). Η καταστροφή ολοκληρώθηκε πλήρως το 9.564 π.Χ όταν ένας αστεροειδής έπληξε την Γη. (δημιουργία ρήγματος Γιβραλτάρ). Με ό,τι διεσώθη από εκείνον τον πολιτισμό οι μετακατακλυσμιαίοι Έλληνες της Αρκαδίας και ορεινής Θεσσαλίας ανέκτησαν τον πολιτισμένο βίο και τον διέδωσαν και πάλιν στην ανθρωπότητα.  
 
Από τη Θεσσαλία άρχισε μετέπειτα η ανελικτική πολιτισμική πορεία των Μινύων στα οροπέδια και τα σπήλαια του όρους Όθρυς, oι κατασκευές εκεί «μυθικών» πόλεων με «κυκλώπεια» τείχη της 6ης, 5ης και 4ης χιλιετίας π.Χ., η μετοικεσία τους στη Βοιωτία και η καθοριστική ίδρυση της πόλεως του Ορχομενού στα 3500 π.Χ.  
 
Μέγιστα τα έργα των Μινύων Με εμβριθή ιχνηλάτηση των έργων των , όπως η αποξήρανση της τεράστιας λίμνης Κωπαΐδος, η κατασκευή του «τάφου του βασιλέως Μινύου» και του «υπερφρουρίου» του Γλα, αλλά και η κατασκευή «κυκλωπείων» τειχών και πυραμίδων σε όλο τον Ελλαδικό χώρο.  
 
Και ύστερα, η άγνωστη (πριν από τη Μινωική και τη Μυκηναϊκή) «Αμφικτυονία» και θαλασσοκρατορία των Μινύων, με στόλους 400 πλοίων στο Αιγαίο Πέλαγος και σ’ όλη τη Μεσόγειο θάλασσα, των αποικιών και των ορυχείων χαλκού στις δύο ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού, στην Ισπανία και στις Β. και Ν. Αμερική, αλλά και στη σύγχρονη Αίγυπτο, όπου αποκαλύπτεται ως έργο τους η κατασκευή των μεγάλων Πυραμίδων!  
 
Η «Αργοναυτική εκστρατεία πριν τον Τρωικό πόλεμο 
 
Αποκαλύπτεται, επίσης, η πρωταγωνιστική παρουσία των Μινύων στην «Αργοναυτική» εκστρατεία, στον Εύξεινο, όπου ο Μινύας διεκδικητής του θρόνου της Ιωλκού Ιάσων ηγείται της πανελληνίου ναυτικής εκστρατείας για το «χρυσόμαλλο δέρας», όπως την περιγράφει ο -«Αργοναύτης»- μέγας ποιητής και μουσικός Ορφεύς. Όμως ο Εύξεινος κατοικείτο επίσης από αρχαιοτάτων χρόνων από Έλληνες και ουσιαστικά επρόκειτο για εμφύλιο πόλεμο, όπως και στην Τροία. 
 
Οι Πρωτολληνες επεκτείνουν τη δράση τους στην Αίγυπτο με τον Ερμή τον Τρισμέγιστο, τον Ηρακλή, Διόνυσο κ.α. Ο Όμηρος και ο ιδιοφυής Παλαμήδης δεν αναφέρει πουθενά για τους (ανύπαρκτους) “Ινδοευρωπαίους” τους δήθεν Προέλληνες. Δυστυχώς οφείλουμε την πτώση μας στην αμάθεια, την άγνοια και την έλλειψη παιδείας. Δικαίως ο Αιγύπτιος ιερεύς είπε στον Σόλωνα «Έλληνες αεί παίδες εστίν». Η Λήθη μας έκανε η-λιθίους.  
 
Αμφικτύων
30/9/ 22  
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε. α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών
amphiktyon@gmail.com
http://amphiktyon.blogspot.com/
http://amphiktyon.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.