15 Σεπτεμβρίου 2022

Ψηφιακά συσσίτια φτώχειας και επιστροφή στις ξυλόσομπες, η νέα κανονικότητα της «αριστείας»!

Η κυβέρνηση μετατρέπει τους Έλληνες σε «επαίτες», που σιτίζονται με κουπόνια και θερμαίνονται «εναλλακτικά». 
 
Γράφει ο Ελευθέριος Ανδρώνης
 
Κυβέρνηση: Αν το συσσίτιο φτώχειας βαφτίζεται «voucher», αν το δελτίο στα καύσιμα βαφτίζεται «Fuel Pass», αν η επιδότηση της χρεοκοπίας των νοικοκυριών από τους λογαριασμούς ρεύματος βαφτίζεται «Energy Pass», αν η υπακοή στην ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης μετασχηματίζεται σε «μπόνους απόδοσης», αυτό σημαίνει πως η μόνη διαφορά που έχουμε από μια εξαθλιωμένη νέο – σοβιετία, είναι οι «φιλελέ» ονομασίες που χρυσώνουν το πικρό χάπι της φτωχοποίησης.  
 
Και αν μέχρι πριν λίγο καιρό, το κουπόνι τροφίμων φάνταζε ως μέτρο που αφορά αποκλειστικά τις λεγόμενες τριτοκοσμικές χώρες, καλώς ήρθαμε στον «τρίτο κόσμο», στην γη της επαγγελίας της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που επιθυμεί τον πολίτη ως τρόφιμο στο «εργοστάσιο» μετανθρωπισμού, να χρησιμοποιεί ψηφιακό δελτίο για να τραφεί, να μετακινηθεί, να ηλεκτροδοτηθεί, και αν δεν είναι «υπεύθυνος καταναλωτής» να υφίσταται τις σχετικές κυρώσεις που θα ορίζει η «πράσινη» βίβλος των Βρυξελλών.  
 
Το «Food Pass» κάνει την εξαθλίωση – κανονικότητα
 
Το «Food Pass» είναι πλέον γεγονός, και τα συσσίτια μπαίνουν στη «κανονικότητα» της «καταπληκτικής ποιότητας ζωής» που αναγνωρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα μεσοδιαστήματα των διακοπών του. Από το βήμα της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει ένα έκτακτο επίδομα πείνας της τάξεως των 300 ευρώ, που θα λάβουν χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.  
 
Δηλαδή η κυβέρνηση δεν φροντίζει να προχωρήσει σε μέτρα ανάσχεσης της ακρίβειας και των ανατιμήσεων και να μειώσει τους κρατικούς φόρους στα τρόφιμα, άλλα αντιθέτως, ρίχνει κι άλλο ζεστό δημόσιο χρήμα στο στόμα του τέρατος του πληθωρισμού. Είναι ακριβώς η ίδια πολιτική που ακολουθείται και με το ηλεκτρικό ρεύμα. Όπως τα κέρδη των ενεργειακών μονοπωλίων παραμένουν ανέγγιχτα, έτσι και τα καρτέλ κερδοσκοπίας στα τρόφιμα θα συνεχίσουν απρόσκοπτα να λεηλατούν τον οικογενειακό προϋπολογισμό.  
 
Για όσο η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα κάνει προεκλογική «σημαία» μερικά κουπόνια πείνας, οι υπερεθνικές εφοδιαστικές αλυσίδες θα συνεχίσουν τον μονοπωλιακό έλεγχο στις αγορές της ΕΕ, και η εγχώρια αγροτική παραγωγή που παραμένει χωρίς ουσιαστική στήριξη από το κράτος θα συνεχίσει να καταστρέφεται, οδηγώντας την κατανάλωση στα διατροφικά προϊόντα της βιομηχανίας των Agrobusiness, και στις «εναλλακτικές» (και φθηνότερες) προτάσεις, όπως η πρωτεΐνη εντόμων, το τεχνητό «κρέας», τα μεταλλαγμένα τρόφιμα και άλλες διατροφικές εκπλήξεις.  
 
Ακριβώς όπως εργαλειοποιήθηκε η πανδημία για τα συμφέροντα των πολυεθνικών, έτσι εργαλειοποιείται και η επισιτιστική κρίση, όπως και η ενεργειακή. Μόνο που τώρα υπάρχει και το αφήγημα της κλιματικής κρίσης άλλα και του Ουκρανικού, να σιγοντάρουν τη νεοταξική παρωδία που προωθούν οι θέσεις του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).  
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (CES) ήδη 9,5 εκατ. ενεργών οικονομικά πολιτών στην ΕΕ αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους για την ενέργεια. Το ευρωπαϊκό εργατικό δυναμικό οδηγείται σε πρωτοφανή φτωχοποίηση, και έτσι ανοίγει το «παράθυρο» για την καθιέρωση ενός καθολικού βασικού εισοδήματος, ένα επίδομα ανέχειας και χειραγώγησης, που βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του WEF.  
 
Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς, ο λαός καλείται να πληρώσει το λογαριασμό της εμπλοκής της Ελλάδας στην πολεμική σύγκρουση των ευρωατλαντικών με τη Ρωσία, και θα τον εξοφλήσει με πείνα και ενεργειακή λιτότητα.  
 
Το «Food Pass» είναι η πιο βαρύγδουπη επιβεβαίωση πως οι Έλληνες καλούνται να ζουν με ελεημοσύνη, έχοντας όμως την ικανοποίηση πως βρίσκονται στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Τα voucher εξαθλίωσης για τα σούπερ μάρκετ είναι το επιστέγασμα μιας λογικής που παραπέμπει σε φτωχοποιημένα καθεστώτα, όπου κυριαρχούσε η πολιτική «επιβράβευση», το δελτίο και το… συσσίτιο.  
 
Επιστροφή στις ξυλόσομπες!  
 
Και στο τοπίο της θέρμανσης όμως, τα πράγματα είναι ίδια και χειρότερα όσον αφορά την κρατική εγκατάλειψη από μια κυβέρνηση που νίπτει τας χείρας για τα δεινά που η ίδια προκαλεί.  
 
«Όποιος μπορεί να βρει εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης της οικίας του για τον χειμώνα, να βρει», δήλωσε χωρίς περιστροφές ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, που παραπέμπει σε μια λογική «ο σώζων εαυτόν σωθήτω» και θυμίζει πολύ μια άλλη κορυφαία πολιτική του στιγμή, τότε που έλεγε «αν δεν θέλετε να εμβολιαστείτε, μη σώσετε».  
 
Τελικά ο κόσμος ψήφισε την κυβέρνηση για να ακούει σήμερα τους υπουργούς της να λένε «βγάλτε τα πέρα όπως μπορείτε» και «εξοικονομήστε ενέργεια» γιατί αλλιώς είστε εχθροί της οικονομίας.  
 
Ήδη ο κόσμος στρέφεται στη φθηνότερη λύση της παραδοσιακής ξυλόσομπας, και η γενικευμένη ανασφάλεια που επικρατεί, οδηγεί στην εξάντληση αποθεμάτων σε πολλές επιχειρήσεις που εμπορεύονται ξυλόσομπες. Στη Θεσσαλονίκη ήδη γίνεται πανικός και τα αποθέματα έχουν εξαφανιστεί.  
 
Που μπορεί να οδηγήσει η αδυναμία του κόσμου να ζεσταθεί; Ας αναλογιστούμε πως ήδη από το 2021 είχαμε 83 νεκρούς από οικιακές πυρκαγιές, λόγω της εγκληματικής αδιαφορίας του κράτους πρόνοιας. Άνθρωποι που αναγκάζονταν να καταφύγουν σε φθηνές θερμαντικές συσκευές αμφιβόλου ποιότητας, σε ασυντήρητα (λόγω κόστους) θερμαντικά μέσα και σε αυτοσχέδιες θερμάστρες, για να ζεσταθούν, τελικά έχασαν τη ζωή τους από ατυχήματα εντός της οικίας τους.  
 
Που μπορεί να οδηγήσει αυτό το τραγικό φαινόμενο, τώρα που τα νοικοκυριά θα στραφούν μαζικά στην φθηνότερη θέρμανση; Θα πει κανείς, ενδιαφέρθηκε η κυβέρνηση για την καταστροφή του ανοσοποιητικού που προκάλεσε με τις πολιτικές που εφάρμοσε στην πανδημία; Ενδιαφέρθηκε για τις παρενέργειες των εμβολίων; Ενδιαφέρθηκε για την ισοπέδωση του ΕΣΥ και την αυξημένη θνησιμότητα που παρατηρείται; Γιατί να ενδιαφερθεί τώρα για την ασφαλή θέρμανση των ανθρώπων;  
 
Για όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κομπάζει για την… ανάπτυξη που φέρνει, οι πολίτες με σταθερούς ρυθμούς πορεύονται προς την Ελλάδα του μεσοπολέμου. Αυτό είναι γεγονός. Και βρισκόμαστε μόνο στην αρχή.  
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.