28 Ιουνίου 2022
Και ξαφνικά, μετά τα μαζικά «τσιμπήματα» οι «ειδικοί» ανακάλυψαν το «Σύνδρομο Αιφνίδιου Θανάτου Ενηλίκων» (SADS)...για να εξηγήσουν τους ξαφνικούς θανάτους νέων έως 40 ετών
Εφόσον οι «ειδικοί» πλέον, μετά τους μαζικούς εμβολιασμούς, δεν μπορούν να αποκρύψουν την αύξηση των ξαφνικών θανάτων νέων ανθρώπων που ήταν απόλυτα υγιείς και μάλιστα από αδιευκρίνιστη αιτία... επιχειρούν να εντάξουν αυτούς τους θανάτους σε ένα.. .σύνδρομο, χωρίς καν να θέσουν ζήτημα εξέτασης συσχέτισης των εμβολίων...! Το όνομα αυτού... «Σύνδρομο Αιφνίδιου Θανάτου Ενηλίκων» (SADS)
Υγιείς νέοι πεθαίνουν ξαφνικά και απροσδόκητα από ένα μυστηριώδες σύνδρομο - Οι γιατροί στην Αυστραλία αναζητούν απαντήσεις μέσω ενός νέου εθνικού μητρώου. Άτομα ηλικίας κάτω των 40 ετών καλούνται να ελέγξουν την καρδιά τους . Ενδέχεται να κινδυνεύουν να έχουν «σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου ενηλίκων» (SADS) σύμφωνα με τους Αυστραλούς...! Με αφορμή τους συνεχιζόμενους και ολοένα αυξανόμενους ξαφνικούς θανάτους νέων υγειών ανθρώπων και στην Ελλάδα, μην παραξενευτείτε αν ακούσετε από τους «ειδικούς» και τα εγχώρια παπαγαλάκια των Μ.Μ.Ε ότι οι θάνατοι αυτοί οφείλονται στο... SADS!
Οι νέοι με συγκεκριμένο οικογενειακό ιστορικό καλούνται να υποβληθούν σε έλεγχο της καρδιάς τους ακόμα κι αν είναι σε καλή φυσική κατάσταση και είναι υγιείς, καθώς θα μπορούσαν να διατρέχουν τον κίνδυνο του συνδρόμου αιφνίδιου θανάτου ενηλίκων.
Το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου ενηλίκων, ή το σύνδρομο αιφνίδιου αρρυθμικού θανάτου (SADS), είναι ένας «ολόκληρος όρος που περιγράφει απροσδόκητους θανάτους σε νέους», συνήθως κάτω των 40 ετών, όταν η νεκροψία δεν μπορεί να βρει προφανή αιτία θανάτου, σύμφωνα με το Royal Australian. Κολλέγιο Γενικών Ιατρών (RACGP).
Αν και τα εθνικά στοιχεία δεν είναι διαθέσιμα, το Baker Heart and Diabetes Institute της Μελβούρνης αναπτύσσει το πρώτο μητρώο SADS της χώρας, το οποίο ελπίζει να κυκλοφορήσει τελικά σε ολόκληρη τη χώρα.
«Στο μητρώο μας, υπάρχουν περίπου 750 περιπτώσεις ετησίως ατόμων ηλικίας κάτω των 50 ετών στη Βικτώρια που σταματά ξαφνικά η καρδιά τους (καρδιακή ανακοπή)», είπε μια εκπρόσωπος. «Από αυτούς, περίπου 100 νέοι ετησίως δεν θα έχουν την αιτία ακόμη και μετά από εκτεταμένες έρευνες, όπως η πλήρης αυτοψία (το φαινόμενο SADS).»
Άτομα ηλικίας κάτω των 40 ετών καλούνται να υποβληθούν σε έλεγχο της καρδιάς τους, επειδή ενδέχεται να διατρέχουν κίνδυνο για το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου ενηλίκων (SADS).
Το Ίδρυμα SADS που εδρεύει στις ΗΠΑ έχει δηλώσει ότι περισσότεροι από τους μισούς από τους 4.000 ετήσιους θανάτους παιδιών, εφήβων ή νεαρών ενηλίκων από SADS έχουν ένα από τα δύο κορυφαία προειδοποιητικά σημάδια.
Οι πιο συχνές καταστάσεις SADS περιλαμβάνουν σύνδρομα γενετικής αρρυθμίας όπως το σύνδρομο μακρού QT, την κατεχολαμινεργική πολυμορφική κοιλιακή ταχυκαρδία (CPVT) και το σύνδρομο Brugada, σύμφωνα με το RACGP.
Αυτά τα σημάδια περιλαμβάνουν οικογενειακό ιστορικό διάγνωσης SADS ή ξαφνικό ανεξήγητο θάνατο ενός μέλους της οικογένειας και λιποθυμία ή επιληπτικές κρίσεις κατά τη διάρκεια της άσκησης ή όταν είστε ενθουσιασμένοι ή ξαφνιασμένοι, ανέφερε το news.com.au.
Καρδιολόγος Dr Elizabeth Paratz. Εικόνα: Baker Heart and Diabetes Institute
Η καρδιολόγος και ερευνήτρια Dr Elizabeth Paratz είπε ότι το μητρώο του Baker ήταν το πρώτο στην Αυστραλία και ένα από τα λίγα στον κόσμο που συνδύαζε πληροφορίες ασθενοφόρου, νοσοκομείου και ιατροδικαστικής.
«(Σας επιτρέπει να δείτε) αν οι άνθρωποι υπέστησαν καρδιακή ανακοπή και δεν βρέθηκε αιτία στο πίσω μέρος», είπε.
Ο Δρ Paratz είπε ότι η έλλειψη ευαισθητοποίησης σχετικά με το θέμα είναι πιθανή επειδή «πολλά από αυτά λαμβάνουν χώρα εκτός των παραδοσιακών ιατρικών πλαισίων».
«Η πλειονότητα αυτών των συμβάντων SADS, το 90 τοις εκατό, συμβαίνουν έξω από το νοσοκομείο - το άτομο δεν τα καταφέρνει - επομένως είναι στην πραγματικότητα το προσωπικό του ασθενοφόρου και οι ιατροδικαστές που φροντίζουν το μεγαλύτερο μέρος αυτών των ασθενών», είπε.
«Νομίζω ότι ακόμη και οι γιατροί το υποτιμούν. Βλέπουμε μόνο το 10 τοις εκατό που επιβιώνει και φτάνει στο νοσοκομείο. Βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου».
Για την οικογένεια και τους φίλους των θυμάτων, το SADS είναι «πολύ δύσκολο να κατανοηθεί» επειδή είναι μια «διάγνωση του τίποτα».
«Το μόνο που ξέρετε είναι ότι δεν ήταν ναρκωτικά, αυτοκτονία, τραύμα ή καρδιακή προσβολή», είπε ο Δρ Paratz. «Ακόμα μένεις να αναρωτιέσαι τι ήταν αυτό».
Τόνισε ότι οι όροι «καρδιακή προσβολή» και «καρδιακή ανακοπή» συχνά ανακατεύονταν.
Η καρδιακή προσβολή αναφέρεται σε απόφραξη του καρδιακού αγγείου, ενώ η καρδιακή ανακοπή σημαίνει ότι η καρδιά έχει σταματήσει.
«Αν κάποιος έχει καρδιακή προσβολή και κάνετε αυτοψία, μπορεί να δείτε έναν μεγάλο θρόμβο, αυτό είναι ένα θετικό εύρημα, αλλά όταν κάποιος είχε ένα από αυτά τα περιστατικά SADS, η καρδιά είναι παρθένα», είπε. «Είναι πραγματικά δύσκολο να ξέρεις τι να κάνεις».
Τον περασμένο μήνα, η αποκαρδιωμένη μητέρα ενός νεαρού στελέχους διαφήμισης από την Ιρλανδία που πέθανε στον ύπνο της προέτρεψε τους γονείς να κάνουν τα παιδιά τους έλεγχο για SADS εάν υπήρχε οικογενειακό ιστορικό καρδιακής νόσου.
Η Κάθριν Κιν, 31 ετών, βρέθηκε νεκρή από τους συγκάτοικούς της πέρυσι.
«Ζούσε με δύο φίλους στο Rathmines στο Δουβλίνο και όλοι δούλευαν από το σπίτι, οπότε κανείς δεν έδωσε σημασία όταν δεν κατέβηκε για πρωινό», είπε η Margherita Cummins στην Irish Mirror.
«Της έστειλαν μήνυμα στις 11.20 και όταν δεν απάντησε, έλεγξαν το δωμάτιό της και βρήκαν ότι είχε φύγει. Η φίλη της άκουσε έναν θόρυβο στο δωμάτιό της στις 3.56 π.μ. και πιστεύει ότι εκείνη την ώρα πέθανε».
Η υπεύθυνος διαφήμισης «πήγαινε στο γυμναστήριο και περπατούσε 10.000 βήματα κάθε μέρα». Εικόνα: Louise Walsh
Η κυρία Cummins είπε ότι η κόρη της «πήγαινε στο γυμναστήριο και περπατούσε 10.000 βήματα κάθε μέρα».
«Μου τηλεφωνούσε όταν ήταν έξω για μια βόλτα και απλώς μιλούσε για όλη τη διάρκεια», είπε.
«Με παρηγορεί ότι πήγε στον ύπνο της και δεν ένοιωσε πόνο και είμαι ευγνώμων για αυτό. Πάντα ανησυχούσα για τα παιδιά που οδηγούσαν αυτοκίνητο, αλλά αυτό δεν το συνάντησα ποτέ. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα έχανα ένα παιδί στη ζωή μου».
Τον Φεβρουάριο, μια άλλη μητέρα μίλησε για το θάνατο του έφηβου γιου της από το SADS το 2021.
Ο Liam Doherty, 19 ετών, από το Cranford της Ιρλανδίας, πέθανε τον περασμένο Απρίλιο, αφήνοντας την οικογένειά του συντετριμμένη.
«Τίποτα δεν θα μπορούσε να μας είχε προετοιμάσει για αυτό που συνέβη εκείνη την ημέρα της 2ας Απριλίου ή για αυτό που πιθανώς βρισκόταν μπροστά μας», έγραψε η μητέρα του Adele Doherty σε μια σελίδα συγκέντρωσης δεδομένων για το Mater Hospital Foundation.
"Αυτό έγινε το ταξίδι μας σε πολλά αχαρτογράφητα νερά, μαθαίνοντας τα βάθη του SADS, προσπαθώντας να τα κατανοήσουμε και να τα επεξεργαστούμε όλα."
Ο Liam Doherty, 19 ετών, πέθανε ξαφνικά τον περασμένο Απρίλιο. Φωτογραφία: Adele Doherty/JustGiving
Εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Baker Heart and Diabetes της Μελβούρνης δήλωσε: «Υπάρχουν περίπου 750 περιπτώσεις ετησίως ατόμων ηλικίας κάτω των 50 ετών στη Βικτώρια που παθαίνουν ξαφνικά καρδιακή ανακοπή (καρδιακή ανακοπή)» (στη φωτογραφία, γυναίκα που υποφέρει από πόνο στο στήθος)
Το Baker Heart and Diabetes Institute της Μελβούρνης αναπτύσσει το πρώτο μητρώο SADS της χώρας.
«Υπάρχουν περίπου 750 περιπτώσεις ετησίως ατόμων ηλικίας κάτω των 50 ετών στη Βικτώρια που παθαίνουν ξαφνικά καρδιακή ανακοπή», είπε ένας εκπρόσωπος.
«Από αυτούς, περίπου 100 νέοι ετησίως δεν θα έχουν την αιτία να βρεθεί ακόμη και μετά από εκτεταμένες έρευνες, όπως η πλήρης αυτοψία (φαινόμενο SADS).
Η καρδιολόγος και ερευνήτρια Dr Elizabeth Paratz είπε: «Το μητρώο του Baker ήταν το πρώτο στη χώρα και ένα από τα λίγα στον κόσμο που συνδύαζε πληροφορίες ασθενοφόρου, νοσοκομείου και ιατροδικαστικής». Οι ερευνητές καρδιολογίας είχαν προηγουμένως προτείνει ότι οι πολύπλοκες συνέπειες των πανδημικών lockdown θα οδηγούσαν πιθανώς σε περισσότερους θανάτους από καρδιακές παθήσεις - ένα φαινόμενο που ονομάστηκε «διαταραχή μεταπανδημικού στρες» από ψυχολόγους στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Κατηγορία Θέματος
Επιστημονικά θέματα,
Θέματα Υγείας,
Κοινωνικά θέματα,
Παγκοσμιοποίηση
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)
1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.
2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.
3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.
4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.
5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).
6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.
7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.
Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.
ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ
2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.
3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.
4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.
5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).
6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.
7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.
Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.
ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ
Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.
1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.
2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.
3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.
Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.
2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.
3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.
Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου