19 Δεκεμβρίου 2020

Το Twitter θα αρχίσει να αφαιρεί ψευδή και παραπλανητικά μηνύματα για τα εμβόλια Covid-19

Το Twitter έκανε γνωστό ότι από την επόμενη εβδομάδα θα ζητά από τους χρήστες να αφαιρούν τα νέα μηνύματά τους που περιέχουν ψευδείς και παραπλανητικούς ισχυρισμούς σχετικά με τα εμβόλια για τον κορονοϊό, σε μία διεύρυνση της γενικότερης πολιτικής του για καταπολέμηση της παραπληροφόρησης σχετικά με την πανδημία.
 
Η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης γνωστοποίησε μέσω του ιστολογίου της ότι η απαγόρευση αφορά μηνύματα «που χρησιμοποιούνται σκοπίμως για να προκαλέσουν βλάβη ή να ελέγξουν πληθυσμούς, συμπεριλαμβανομένων δηλώσεων σχετικά με τα εμβόλια, οι οποίες επικαλούνται κάποια συνωμοσία».
 
Η αφαίρεση tweets θα περιλάβει ψευδείς ισχυρισμούς ότι η πανδημία δεν είναι πραγματική ή σοβαρή και συνεπώς οι εμβολιασμοί δεν είναι αναγκαίοι, καθώς επίσης πως όσοι εμβολιάζονται θα έχουν σημαντικές παρενέργειες. 
 
Εκπρόσωπος του Twitter ανέφερε ότι θα συνεργασθεί με επιστήμονες για να προσδιορίσει ποιες παραπλανητικές πληροφορίες για τα εμβόλια είναι αρκούντως επιβλαβείς, ώστε να δικαιολογείται η αφαίρεσή τους. Η νέα πολιτική του Twitter θα τεθεί σε ισχύ από τις 21 Δεκεμβρίου. 
 
Οι θεωρίες συνωμοσίας και η παραπληροφόρηση σχετικά με τον κορονοϊό και τα εμβόλια ανθούν στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Το Facebook και το YouTube πρόσφατα ανακοίνωσαν περιορισμούς σε περιεχόμενο με ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με τα εμβόλια, οι οποίοι αντιβαίνουν στις πληροφορίες των ειδικών δημόσιας υγείας. 
 
Το Twitter σημείωσε ότι θα προσπαθήσει να ξεχωρίσει ανάμεσα στην ξεκάθαρη παραπληροφόρηση που θα αφαιρείται κατά προτεραιότητα και σε μηνύματα που εμπίπτουν σε μία «γκρίζα ζώνη», όπως αυτά που εκφράζουν απλώς ανησυχίες για τις παρενέργειες των εμβολίων. 
 
Σε αυτό το πλαίσιο, από την αρχή του νέου έτους και μέσα στις επόμενες εβδομάδες η πλατφόρμα θα αρχίσει να βάζει σήμανση ή προειδοποιήσεις στα μηνύματα «που περιέχουν ανυπόστατες φήμες, αμφισβητούμενους ισχυρισμούς, καθώς επίσης μη ολοκληρωμένες και εκτός του δέοντος πλαισίου πληροφορίες για τα εμβόλια», σύμφωνα με τους «Times της Νέας Υόρκης» και το πρακτορείο Reuters. 
 
Το Twitter ζητούσε από τους χρήστες να αφαιρούν μηνύματα με ψευδείς ή παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με τη φύση του κορονοϊού, την αποτελεσματικότητα ή ασφάλεια των προληπτικών μέτρων (π.χ. χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων) και των θεραπειών, καθώς επίσης τον κίνδυνο λοίμωξης ή θανάτου. 
 
Σύμφωνα με την εταιρεία, πλέον κρύβει τέτοια tweets και μπλοκάρει τους χρήστες από το να τα διαμοιράζουν, έως ότου τα αφαιρέσουν.
 



Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

Η γνωση για τους λιγους που τους χαλαει τα σχεδια ειναι παρανομη κ γινεται
παραπληροφορηση ,αποπροσανατολιζοντας τους πολλους.
Θα γενικευτει με πιο βιαιο τροπο βημα βημα 2 βηματα μπροστα 1 πισω κ αντε παλι !
'' οπου δεν πιπτει λογος πιπτει ραβδος '' ....!!!

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.