22 Σεπτεμβρίου 2020

Αθλιότητα από το ΝΑΤΟ σε βάρος της Ελλάδας!

Προσπαθεί να αλλάξει το status του FIR Αθηνών υιοθετώντας τουρκικές προτάσεις, με στόχο την αποδοχή συνδιαχείρισης στο Αιγαίο
 
Στην αποκάλυψη ότι το ΝΑΤΟ, συνειδητά, ύπουλα και μεθοδευμένα, επιχειρεί να αλλάξει το status του FIR Αθηνών, υιοθετώντας πάγιες τουρκικές προτάσεις, με απώτερο σκοπό την αποδοχή της συνδιαχείρισης στο Αιγαίο, προχώρησε η Κύρα Αδάμ.
 
Με άρθρο της στο militaire.gr, η δημοσιογράφος καταγγέλλει ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία αποδέχεται ως δήθεν λύση πρόταση της Αγκυρας ήδη από το 2000, η οποία στοχεύει στην «εκκωφαντική εξαφάνιση» του FIR Αθηνών.
 
 Ειδικότερα, η πρόταση αφορά τη δημιουργία μιας περιοχής 30 ν.μ. εκατέρωθεν του FIR Αθήνας / Κωνσταντινούπολης, μέσα στην οποία πολεμικά αεροσκάφη και των δύο χωρών θα αναγνωρίζονται και από την Ελλάδα και από την Τουρκία, και θα μπορούν να πετούν ελεύθερα.
 
Με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με την Κύρα Αδάμ, καταπατώνται πλήρως τα ελληνικά δικαιώματα, καθώς κανένα ελληνικό αεροσκάφος δεν θα μπορεί να κινηθεί εντός της περιοχής 30 ν.μ. ανατολικά του FIR Αθηνών / Κωνσταντινούπολης, δεδομένου ότι το όριο FIR Αθήνας / Κωνσταντινούπολης είναι τα δυτικά σύνορα της Τουρκίας. Αντιθέτως, ένα τουρκικό αεροσκάφος με δυτική πορεία θα μπορεί να εισέλθει στον Διεθνή Εναέριο Χώρο του Αιγαίου.
 
Έτσι, όχι μόνο καταργούνται τα σχέδια πτήσης, αλλά και οδηγούμαστε σε συνδιαχείριση του Αιγαίου, καθώς η χώρα μας θα έχει μεν τον έλεγχο δυτικά, μέσα στο FIR Αθηνών, μέχρι την απόσταση των 30 ν.μ. από το όριο του FIR, ωστόσο την υπόλοιπη περιοχή των 30 ν.μ. μέχρι το όριο του FIR Αθηνών θα τη συνδιαχειρίζεται με την Τουρκία.
 
Για παράδειγμα, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό άρθρο, εάν ένα εχθρικό αεροσκάφος εισέλθει στην «ανεξέλεγκτη» περιοχή στο Καστελόριζο, τότε εντός του FIR Αθηνών και εντός του Αιγαίου θα μπορούν αμφότερες οι χώρες να προχωρήσουν σε αναχαίτιση! Σύμφωνα με την Κύρα Αδάμ, με αυτόν τον τρόπο καταργείται στην πράξη το FIR Αθηνών / Κωνσταντινούπολης, μια πάγια επιδίωξη της Αγκυρας, ώστε αυτή να πετά χωρίς απολύτως κανέναν έλεγχο στο Αιγαίο.
 
Μια τέτοια εξέλιξη αναμένεται δε να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και για μια σειρά από άλλες παράλογες επιδιώξεις του Ερντογάν αναφορικά με τα χωρικά ύδατα, αλλά και τις ΑΟΖ.
 
Ομολογία Δένδια ότι η Σύνοδος Κορυφής δεν θα επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία  
 
Στην ομολογία ότι στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. ουσιαστικά δεν πρόκειται να υπάρξουν κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας προχώρησε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά το Συμβούλιο των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών. Την ίδια ώρα η Κύπρος τόλμησε να κάνει ό,τι δεν τόλμησε η Ελλάδα, δηλαδή να βάλει βέτο στις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας, εφόσον δεν συνέβαινε το ίδιο και με την Τουρκία.
 
«Το ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων συζητήθηκε, το Συμβούλιο αναγνώρισε ότι η αποχώρηση του “Oruc Reis” είναι ένα θετικό δείγμα, αλλά ένα πρώτο δείγμα. Θα πρέπει η Τουρκία να δώσει πολλά άλλα απτά δείγματα σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου. Το ζήτημα θα συζητηθεί πάλι στο συμβούλιο αρχηγών (κρατών και κυβερνήσεων), ώστε να καταλήξουμε τελικά σε κατευθύνσεις για τις ευρωτουρκικές σχέσεις» δήλωσε ο κ. Δένδιας, αναγνωρίζοντας έτσι ότι ούτε τώρα τίθεται θέμα κυρώσεων. Εξέφρασε πάντως την ελπίδα ότι «μέχρι τότε η Τουρκία θα έχει δώσει απτά δείγματα σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου».
 
Και μπορεί η ελληνική πλευρά να είπε «ναι» στις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας, όμως η Κύπρος, με μια πατριωτική στάση, δεν έπραξε το ίδιο. Ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης επέμεινε στη σύνδεση των κυρώσεων κατά των αξιωματούχων του Λουκασένκο με την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας, μετά και την ανανέωση των NAVTEX για εξορύξεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. Ζοζέπ Μπορέλ επιβεβαίωσε την είδηση: «Δεν κατηγόρησα την Κύπρο για τίποτα. Πότε το έκανα; Απλώς μας λείπει η Κύπρος για να έχουμε ομοφωνία. Είναι ένα γεγονός».
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.