30 Σεπτεμβρίου 2020

Ο έντιμος δημοσιογραφικός κόσμος του Νίκου Ευαγγελάτου

Γράφει ο Νίκος Αντωνιάδης
 
Η μισή Ελλάδα δεν τον αντέχει. Η μισή Ελλάδα ανέμενε τη σύλληψή του για τον τρόμο που σκόρπισε με τις ακτινογραφίες του 2015. Που και ακόμη στα ελάχιστα εκείνα δευτερόλεπτα που προσπαθούσε να καλύψει την απάτη και έκανε πως ήταν στα ψιλά γράμματα η ημερομηνία και δεν την είδε, στο τέλος φρόντισε να τρομοκρατήσει ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ τον κόσμο, λέγοντας ότι “είτε αυτό είναι πραγματικό είτε όχι, η εικόνα του κορωνοϊού, όπως μας τη λένε οι γιατροί, είναι ΤΡΙΣΧΕΙΡΟΤΕΡΗ απ’ αυτό”.
 
Ο Ευαγγελάτος βέβαια σώθηκε από τον από μηχανής θεό εισαγγελέα Αντωναράκο. Και άντε τώρα να μαζεύει τα ασυμμάζευτα η Εισαγγελία Πρωτοδικών και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, και να προσπαθούν να πείσουν για τη σοβαρότητα των εγκυκλίων για τις αυτόφωρες διαδικασίες.  
 
Φυσικά, τη σύλληψη γλύτωσε ο Ευαγγελάτος, όχι τη δίωξη και την καταδίκη. Και με το βαρίδι που έπεσε τώρα πάνω στη δικογραφία, τα πράγματα δυσκόλεψαν για τους επόμενους εισαγγελείς και δικαστές.  
 
Πολλοί λένε ότι ο Ευαγγελάτος παίρνει γραμμή από την κυβέρνηση. Για όλα αυτά που λέει. Για όλα αυτά που κάνει.  
 
Εγώ δεν τα πίστευα αυτά. Λέω, δεν μπορεί ένας δημοσιογράφος να κάνει θέματα αυτά που του σερβίρει η κυβέρνηση. Είναι ανέντιμο αυτό. Δεν μπορεί.  
 
Αλλά ενώ ήθελα να πιστέψω τον Ευαγγελάτο, βρε παιδί μου, και όχι όλους αυτούς τους κακόπιστους που τον κατηγορούν, επειδή προφανώς, σκέφτηκα, τους ενοχλεί η ανεξάρτητη δημοσιογραφία που ασκεί, πέφτω πάνω σ’ αυτό το βιντεάκι από το 2014. 
 
Πώς;
 
“Να πω βεβαίως ότι όπως όλοι εμείς οι δημοσιογράφοι κάναμε θέματα τόσο καιρό που μας τα σέρβιραν τα υπουργεία, για να μιλάμε ανοικτά”!!!  
 
Αμάν! Τι είπες, άνθρωπέ μου; Σου σέρβιραν τα υπουργεία, και σένα και σε “όλους εσάς τους δημοσιογράφους”, θέματα;;  
 
Και ήταν σωστό αυτό; Έντιμο; Στο λέω, επειδή μας κουνάς πολύ το δάκτυλο τελευταία, και σκεφτόμουν ότι πρέπει να είσαι τέρας ηθικής και σοβαρότητας για να μας κουνάς έτσι το δάκτυλο. Να το κουνάς στους γονείς, αφού “από το σπίτι ξεκινάει το πρόβλημα με τα παιδιά, και δεν φταίνε αυτά που κάνουν καταλήψεις”. Να το κουνάς σε όλους αυτούς που δεν θέλουν να κάνουν υποχρεωτικά το εμβόλιο του κορωνοϊού, όταν έρθει, και θέλεις να τους φυλακίσεις. Και όλα αυτά, τέλος πάντων.  
 
Φαντάζομαι ότι τα υπουργεία που σου σερβίρουν τώρα θέματα, κατά κύριο λόγο είναι της Υγείας και της Προστασίας του Πολίτη. Σωστά υποθέτω;  
 
Ώστε, τελικά, δεν είναι και τόσο τέρας. Ηθικής, εννοώ. Και πόσο ωραίο είναι το στιγμιότυπο που πέτυχα για φωτογραφία. Είναι το ύφος με το οποίο απευθύνεται στην κυβέρνηση, και της λέει “για προσέξτε, εσείς που μας σερβίρετε θέματα και εμείς σαν καλά παιδιά τα βγάζουμε, μην τυχόν και δεν λύσετε το θέμα με το ταμείο των δημοσιογράφων, γιατί θα μιλήσω κι άλλο ανοικτά”!  
 
Και καλά με αυτό. Αλλά έως εκεί, εντάξει, τέλος πάντων δεν έγινε κάτι φοβερό. Ε, μία φορά έκανε την πατάτα με την ακτινογραφία, μία φορά του ξέφυγε πάνω στα νεύρα του το σερβίρισμα των θεμάτων από τα υπουργεία. Αυτά.  
 
Αμ δε…  
Πάω και διαβάζω στο Wikipedia. Και τι διαβάζω; Και για άλλες “ακτινογραφίες”:  
“Το 2003 τιμωρήθηκε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με προσωρινή διαγραφή ενός χρόνου, για εμπλοκή ονόματος ατόμου στην υπόθεση της 17 Νοέμβρη, τριών μηνών και δεκαέξι μηνών το 2007 για χρήση “κομπάρσου” αντί πραγματικής συνέντευξης σε ρεπορτάζ, και εμφάνιση σε διαφήμιση αντίστοιχα, ενώ το 2001 είχε διαγραφεί ξανά προσωρινά για ένα χρόνο επειδή έπειτα από καταγγελία του δημοσιογράφου Στέλιου Κούλογλου αποδείχτηκε ότι πλάνα της εκπομπής “Στα στρατόπεδα των Ταλιμπάν” που παρουσιάστηκαν από το κανάλι Tempo, όπου ήταν διευθυντής ειδήσεων, στην πραγματικότητα δεν ήταν από το Αφγανιστάν αλλά από το Πακιστάν”  
 
Φαίνεται, ότι όπως δεν είχε προσέξει ότι η ακτινογραφία ήταν του 2015, έτσι δεν πρόσεξε και ότι τα πλάνα εκείνης της εκπομπής δεν ήταν από το Αφγανιστάν. Έτσι είχε μπερδέψει και εκείνον τον φουκαρά με μέλος της 17 Νοέμβρη, έτσι και εκείνον τον κομπάρσο τον πέρασε για κανονικό, και πάει λέγοντας.  
 
Νίκο Ευαγγελάτε, ο κόσμος δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτά που έχεις κάνει όλον αυτόν τον καιρό.  
Να είσαι βέβαιος γι αυτό. 
 



Share

1 σχόλιο:

ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ είπε...

Και υπερ των ισλαμοφασιστων Αζερων πραιτωριανω του εγκληματια Ερντογαν
Οι αδελφοι Ελληνες Αρμενιοι τον ....στολισαν...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.