Εάν μη έλπηται ανέλπιστον, ουκ εξευρήσει.
Αν δεν ελπίζεις το ανέλπιστο, δεν θα το βρεις.
Ηράκλειτος, 544-484 π.Χ., Ίων φιλόσοφος
Nil desperandum!
Ποτέ μην απελπίζεσαι.
Οράτιος, 65-8 π.Χ., Λατίνος ποιητής
Dum spiro spero.
Όσο αναπνέω ελπίζω.
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ. ΑΝΟΙΞΗ 2020 μ.Χ.
ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΗΛΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΤΕΙΛΕΙ…..
ΤΟ ΑΥΡΙΟ.
Ο νέος κόσμος θα αφυπνισθεί και θα συνετισθεί…, θα διδαχθεί από τα ολέθρια λάθη αυτής της αυτοκαταστροφικής γενιάς του 2020 μ.Χ., που έφερε αυτόν τον πανέμορφο Πλανήτη ΓΗ και την θεία φύση στο χείλος της καταστροφής.
Νέα ήθη και έθιμα, νέα πορεία από την ανανεωμένη γενιά των νέων μας παιδιών, που δεν φταίει καθόλου για αυτή την κατάντια μας. Ένα μεγάλο MEA CULPA οφείλουμε ευθαρσώς να πούμε εμείς οι πατεράδες, οι μητέρες, τα αδέλφια στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας που τους κληροδοτήσαμε ένα αβέβαιο μέλλον…. το οποίο ευχόμαστε σύντομα να μετατραπεί σε μέλλον αισιοδοξίας……
Ο νέος κόσμος θα συνέλθει από τον λήθαργο, που μας επέβαλε η νέα τάξη πραγμάτων και η ευμάρεια, αλλά και η εγκληματική μας ανοχή στις αμαρτωλές μας καταστροφικές καταχρήσεις. Ουδέν κακό αμιγές καλού….
Η αγάπη, η συμπαράσταση, η συνοχή των ανθρώπων πλέον ίσως να αποτρέπουν καταστροφικούς πολέμους, ίσως φέρει πίσω τις συνετές πράξεις των προγόνων μας, ίσως φέρει πίσω την φιλία και τις κοινωνικές επαφές που έχουν εκλείψει….
Μια λιτή ζωή, ο παραδοσιακός φούρνος στη αυλή μας, η γνωριμία με τους καλούς μας γείτονες, που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα….., η αγάπη, η συμπόνοια, η αισιοδοξία θα επιστρέψουν….
Ζω σε μιά ωραία γειτονιά για χρόνια… Πιστέψτε το διότι αυτό συνέβαινε σε όλους μας ..Δεν γνωρίζω κανένα γείτονα της διπλανής πόρτας…. Τώρα αρχίσαμε να μιλάμε και να…. γνωριζόμαστε από τα μπαλκόνια….
Δεν θα υπάρχει ρύπανση, όχι μόνο τα αυτοκίνητα θα μειωθούν, αλλά και τα αεροπλάνα…, ίσως κάποτε να ακούμε κάποιο αεροπλάνο… θα είναι μάλλον ταχυδρομικό ή νοσοκομειακό…. Όχι δεν είμαι μάντης κακών, αντίθετα είμαι αισιόδοξος και παρ΄όλον ότι θα στερηθούμε κάποια πράγματα, να είστε βέβαιοι, ότι αυτή η λιτότητα θα φέρει ευτυχία και χαρά σε όλο τον κόσμο… Ούτε το καλό φαγητό θα στερηθεί, ούτε και την διασκέδαση του… απλά παν μέτρον άριστον πλέον… Το πάλαι της κατάχρησης, ποτέ δεν πρέπει να επιστρέψει….
Ο νέος κόσμος, τα παιδιά μας τα οποία είναι καλύτερα από εμάς, θα αγαπήσουν την φύση και θα την προστατεύσουν, διότι αυτή την θεία φύση έχουμε αλώσει και καταστρέψει με επακόλουθο να προκύπτουν όχι μόνο μολυσματικές ασθένειες, αλλά και ρύπανση του περιβάλλοντος … Σε λίγο δεν θα είχαμε οξυγόνο να αναπνεύσουμε…. Μας πρόλαβε ο επάρατος Κορονοϊός….
Ζητήσαμε από τον περιβαλλοντολόγο του Πανεπιστημίου Αιγαίου και μέλος της Ένωσης Περιβαλλοντολόγων Ελλάδος, κο Δημήτρη Πειρουνάκη, να μας βοηθήσει να βάλουμε σε μία τάξη όλα τα παρακάτω. Να μας βοηθήσει να καταλάβουμε πόσο κακό έχουμε κάνει στη Γη – αλλά και τον εαυτό μας – με την καταστροφή του περιβάλλοντος.
Αποσπάσματα
Οι κλιματικές αλλαγές, το φαινόμενο του θερμοκηπίου και, γενικότερα, η καταστροφή του περιβάλλοντος αποτελούν μείζονα θέματα για τον άνθρωπο και την επιβίωσή του. Τα τελευταία χρόνια έχουμε ανά τον πλανήτη ακραία καιρικά φαινόμενα όπως ξηρασίες, πλημμύρες, σεισμούς. Για το 2018 οι πόροι της Γης εξαντλήθηκαν και είναι το συντομότερο χρονικό διάστημα που έχει καταγραφεί ποτέ. Από την άλλη, ακούμε συχνά για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, χωρίς οι περισσότεροι από εμάς να κατανοούμε τι ακριβώς είναι. UMANO.
Ορισμένα αέρια της ατμόσφαιρας, γνωστά και ως θερμοκηπιακά αέρια, επιτρέπουν τη διέλευση της ηλιακής ακτινοβολίας προς τη Γη. Αντίθετα απορροφούν και επανεκπέμπουν προς το έδαφος ένα μέρος της υπέρυθρης ακτινοβολίας που εκπέμπεται από την επιφάνεια της Γης.
Αυτή η παγίδευση της υπέρυθρης ακτινοβολίας από τα συγκεκριμένα αέρια ονομάζεται φαινόμενο του θερμοκηπίου. Αποτελεί μια πλήρως φυσική διαδικασία η οποία διατηρεί τη Γη ζεστή προκειμένου να υπάρχει ζωή και ανάπτυξη στον πλανήτη μας.
Τα τελευταία χρόνια όμως η ανθρωπογενής δραστηριότητα – κυρίως μέσω της καύσης των ορυκτών καυσίμων – οδήγησε σε αύξηση των συγκεντρώσεων των αερίων του θερμοκηπίου (διοξείδιο του άνθρακα, μεθάνιο, μονοξείδιο του αζώτου και φθοριούχα αέρια) στην ατμόσφαιρα, με άμεσο επακόλουθο την αύξηση της μέσης θερμοκρασίας στην επιφάνεια της Γης.
Η αύξηση της θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας οδηγεί επίσης σε αύξηση της θερμοκρασίας των θαλασσών. Κάτι που προκαλεί διαστολή των μορίων του νερού και επαύξηση των επιπέδων της στάθμης των θαλασσών.
Φαινόμενο που σε παραθαλάσσιες περιοχές μπορεί να αποδειχθεί ιδιαιτέρως επικίνδυνο, ενώ οδηγεί και σε τήξη των πάγων. Μια ακόμα σημαντική αλλαγή που έχει προκαλέσει η ανθρωπογενής δραστηριότητα είναι το φαινόμενο της οξίνισης των ωκεανών. Οι θάλασσες και οι ωκεανοί λειτουργούν σαν καταβόθρες. Έχουν απορροφήσει το 25-50% του διοξειδίου του άνθρακα που έχει παράξει ο άνθρωπος από την βιομηχανική επανάσταση έως σήμερα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όμως την αύξηση των συγκεντρώσεων ανθρακικού οξέος που οδηγεί σε αλλαγή του pH του νερού και μείωση της ικανότητας ασβεστοποίησης πολλών θαλάσσιων οργανισμών (δέσμευση ασβεστίου για ανάπτυξη σκελετικής δομής
Η ξηρασία, η ερημοποίηση αλλά και η ρύπανση θα μειώσει την προσφερόμενη ποσότητα τροφής και πρόσβασης σε πόσιμο νερό. Σε συνδυασμό με την αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού θα οδηγήσει σε μεγάλα μεταναστευτικά ρεύματα ενώ θα αυξηθεί και ο κίνδυνος μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.
Umano: Αυτό το καλοκαίρι ανακοινώθηκε πως για το 2018 εξαντλήθηκαν οι πόροι της Γης. Τι ακριβώς σημαίνει και ποιες οι επιπτώσεις για τον άνθρωπο;
Σημαίνει την απόλυτη αποτυχία του υφιστάμενου μοντέλου κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης.
Η ανθρώπινη κατανάλωση ξεπερνά πλέον την ικανότητα αναγέννησης της φύσης.
Αποψιλώνουμε δασικές εκτάσεις με ρυθμό μεγαλύτερο από αυτόν ο οποίος απαιτείται για να αναπτυχθούν νέες. Εκλύουμε σε υπέρμετρο βαθμό θερμοκηπιακά αέρια και παράγουμε υπέρογκες ποσότητες αποβλήτων. Ξεπερνούμε, με άλλα λόγια, την φέρουσα ικανότητα αποκατάστασης των φυσικών οικοσυστημάτων μας και λειτουργούμε σαν να μη γνωρίζουμε πως οι φυσικοί πόροι είναι πεπερασμένοι.
Εάν δεν δράσουμε σχετικά σύντομα προληπτικά, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις των πράξεών μας θέτοντας σε κίνδυνο το μέλλον των επόμενων γενεών.
Ταυτόχρονα, τα ακραία φαινόμενα βροχοπτώσεων προκαλούν με τη σειρά τους υποβάθμιση του εδάφους και σημαντικά προβλήματα στην γεωργική παραγωγή. Η συνεχόμενη αποψίλωση των δασικών εκτάσεων – ιδιαίτερα κοντά στα αστικά κέντρα – οδηγεί σε φαινόμενα πλημμυρών, όπως τα σχετικά πρόσφατα που παρατηρήθηκαν στην Μάνδρα Αττικής, αλλά και σε όλο τον κόσμο…..
Αυτά τα ενδεικτικά και άλλα μύρια για τις ολέθριες μέρες και καταστροφικές πράξεις του ανθρώπινου γένους, της γενιάς του 2020 μ.Χ.
Ας ευχηθούμε και προσευχηθούμε όλοι με αισιοδοξία, ότι από αύριο ένας ζωοδόχος ήλιος θα ανατείλει ξανά πάνω από τον *Πλανήτη ΓΗ και θα δώσει χαρά, ευτυχία και ειρήνη σε όλο τον κόσμο….. Ο Θεός και η αισιοδοξία μας βοηθοί μας….
*ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ.
(Απόσπασμα WIKIPEDIA.)
Η Γη αποτελεί τον τρίτο πιο κοντινό πλανήτη στον Ήλιο, τον πιο πυκνό και τον πέμπτο μεγαλύτερο σε μάζα στο Ηλιακό Σύστημα και ειδικότερα τον μεγαλύτερο ανάμεσα στους γήινους πλανήτες, δηλαδή τους πλανήτες με στερεό φλοιό και το μοναδικό γνωστό ουράνιο σώμα που φιλοξενεί ζωή.
Σύμφωνα με ενδείξεις μέσω ραδιομετρικής χρονολόγησης και άλλων πηγών, η Γη σχηματίστηκε πριν από 4,54 δισεκατομμύρια έτη. Αλληλεπιδρά με τα άλλα αντικείμενα του χώρου μέσω βαρυτικών δυνάμεων, ιδιαίτερα με τον Ήλιο και τη Σελήνη, η οποία αποτελεί τον μοναδικό μόνιμο φυσικό δορυφόρο της. Η αλληλεπίδραση της Γης με το βαρυτικό πεδίο της Σελήνης δημιουργεί την παλίρροια των ωκεανών, σταθεροποιεί την κατεύθυνση του άξονα περιστροφής της Γης και σταδιακά μειώνει τον ρυθμό περιστροφής του πλανήτη μας. Κατά την διάρκεια μιας πλήρους περιστροφής γύρω από τον Ήλιο, η Γη περιστρέφεται γύρω από τον άξονά της περίπου 365,26 φορές, δημιουργώντας 365,26 ηλιακές ημέρες ή ένα αστρικό έτος. Ο άξονας περιστροφής της Γης έχει κλίση 23,4° με τον κάθετο στο επίπεδο τροχιάς της άξονα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εποχικές διαφορές στην επιφάνεια της Γης με περίοδο ενός τροπικού έτους (365,24 ηλιακές μέρες).
ΝΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ.
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ
2020 μ.Χ.
www.ledrastory.com.
cyprushellenica.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου