19 Νοεμβρίου 2019

Προσοχή ξεχάσαμε τα Βαλκάνια αλλά τα Βαλκάνια δεν μας ξέχασαν. Μυρίζει μπαρούτι.

Φώτο «ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ με τα γυμνά ποδαράκια του ασκητής στο Θεοβάδιστο Όρος του Σινά» 

Μήπως ξεχνάμε την ΑΠΕΙΛΗ; 
«Εσείς οι στρατιωτικοί, την Αλβανία να προσέχετε. Από εκεί θα έρθει η απειλή» ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ 
Και μια που λέμε για Βαλκάνια. Φαίνεται ότι την μετακίνηση των νεοεισερχομένων από τον Έβρο μέσα στην χώρα την κάνουν οι Βαλκάνιοι γείτονες, με το αζημίωτο φυσικά. 
Αυτοί που ναρκοθέτησαν τα ΒΑΛΚΑΝΙΑ πόντισαν νάρκες και στο ΑΙΓΑΙΟ – Κύπρο για να σκάσουν παράλληλα. 
Βαλκάνια –ΑΙΓΑΙΟ- Κύπρο στον ίδιο άξονα κρίσης.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Πάντα ο πνευματικός νόμος λειτουργεί στην εντέλεια. Πείραξαν την ιστορία της Ελληνικοτάτης Μακεδονίας και τα Βαλκάνια θα αλλάξουν την ιστορία και τα σύνορα τους με ότι αυτό συνεπάγεται για το άμεσο μέλλον. 

«Η κατάσταση σήμερα στη Βαλκανική χερσόνησο, 20 χρόνια, μετά τη λήξη των πολέμων και τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, δεν είναι ειδυλλιακή, αντιθέτως…. Τα κράτη που σχηματίστηκαν παραμένουν αδύναμα, τα σύνορα που χαράχτηκαν τότε αμφισβητούνται, ισχυρά εθνικιστικά κινήματα συγκινούν σημαντικά τμήματα του πληθυσμού της Βαλκανικής, επομένως, παραμένει σε εκκρεμότητα, η σταθερότητα, η ασφάλεια και η εμβάθυνση των δημοκρατικών θεσμών. Επιπλέον, τη «μάχη» της πολιτικής επιρροής στη Βαλκανική χερσόνησο, δίνουν, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, η Τουρκία, η Γαλλία και η Γερμανία, αφού διακυβεύονται, σημαντικά γεωπολιτικά και γεω-ενεργειακά συμφέροντα.» Άρθρο του Χρήστου Καπούτση https://www.militaire.gr/i-ekriktiki-katastasi-sti-valkaniki-chersoniso/ 

«Η Ρωσία επικροτεί το βέτο του Μακρόν σε Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία» 

Ο Ρώσος πρέσβης στην ΕΕ επικροτεί την αντίθεση του Εμανουέλ Μακρόν στη διεύρυνση, μια ένδειξη για το πως το Κρεμλίνο εκμεταλλεύεται την «καταστροφική διπλωματία» του Γάλλου προέδρου, για να τονίσει τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Αυτό αναφέρει το βουλγαρικό πρακτορείο Bgnes, επικαλούμενο δημοσίευμα των «Financial Times».

Ο Βλαντίμιρ Τσιζόφ, βετεράνος πρέσβης του Κρεμλίνου στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι ο Μακρόν «έχει λόγο» να πει πως η ΕΕ πρέπει να αντιμετωπίσει πρώτα τις εντάσεις μεταξύ των μελών, προτού προχωρήσει σε ενταξιακές συνομιλίες με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.

Τα σχόλια του Μακρόν σχετικά με ζητήματα που κυμαίνονται από τη διεύρυνση της ΕΕ μέχρι τον «εγκεφαλικό θάνατο» του ΝΑΤΟ, προκάλεσαν έντονη κριτική από ορισμένους συμμάχους γιατί παρουσιάζεται η Ευρώπη ως αδύναμη, ενώ άλλοι σχολιαστές τα έχουν επαινέσει ως σημείο προσοχής για την αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων….

Η Ρωσία, σημειώνει το δημοσίευμα, είναι μία από τις πολλές ανταγωνίστριες δυνάμεις που αγωνίζονται για εξουσία στη Βόρεια Μακεδονία, στην Αλβανία και σε άλλα τέσσερα κράτη στα Δυτικά Βαλκάνια, τα οποία περιβάλλονται από χώρες μέλη της ΕΕ και επιδιώκουν να ενταχθούν στο ευρωπαϊκό μπλοκ.

Η Γαλλία ήταν η μόνη που αντιτάχθηκε στην έναρξη των συνομιλιών ένταξης με τα Σκόπια τον περασμένο μήνα και προσχώρησαν οι Κάτω Χώρες και η Δανία, εμποδίζοντας και την Αλβανία.» Νοέμβριος 18, 2019. 16:21 
BGNES  

The Hellenic Information Team © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος 
https://www.echedoros-a.gr/2019/11/blog-post_44.html#more 

«Πρίστινα. Μετά από τρεις δεκαετίες, η Μόσχα προσπαθεί να ανακτήσει την επιρροή της στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια. 

Το “Front Line” μέσω μιας ανάλυσης υπογραμμίζει τα οφέλη που είχαν οι διάφορες χώρες από την ανατροπή του κομμουνιστικού καθεστώτος στην Ευρώπη και τον αγώνα της Ρωσίας στην επιστροφή της επιρροής της.

Όσον αφορά την όπλιση της Σερβίας από τη Ρωσία, ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Ενβέρ Χασάνι, λέει ότι περισσότερο φόβος και εκβιασμός προς την Ευρώπη. 

«Με αυτό η Σερβία δηλώνει δύο πράγματα: 
Πρώτον, δεν ενοχλείται εάν δεν εισέλθει στην ΕΕ και δεύτερον, ότι το Κοσσυφοπέδιο για αυτήν δεν έχει χαθεί ακόμη. Αυτό το σκεπτικό, ωστόσο, δεν είναι εντελώς μη πραγματικό, αφού ορισμένες χώρες του ΝΑΤΟ δεν έχουν αναγνωρίσει την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία», ανέφερε. 
The Hellenic Information Team  
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος  
https://www.echedoros-a.gr/2019/11/blog-post_46.html 

Γέροντας: «θέλουν να μας στείλουν όλοι τους αδιάβαστους, αλλά η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΓΟΡΓΟΥΠΗΚΟΟΣ διάβασε τις προθέσεις τους και σκεπάζει γρήγορα – γρήγορα την Ελλάδα με το Μαφόριο ΤΗΣ» 

Βαλκάνια –ΑΙΓΑΙΟ- Κύπρο στον ίδιο άξονα κρίσης. 
Στην πρωτεύουσα Σκόπια οι σλάβοι φωνάζουν σε συγκεντρώσεις «θάνατος στους Αλβανούς» 
Το Κόσοβο μυρίζει μπαρούτι. 
Η Βόρειος Ήπειρος ωδινάται. 
Η Σερβία γνωρίζει τι παίζεται σχετικά με τις αλλαγές των συνόρων και την Μεγ. Αλβανία. 

Τα δυτικά Βαλκάνια φαίνεται να φόρτωσαν εδώ και καιρό με πυρήνες τζιχαντιστών. 
Η Τουρκία κάθε ώρα που περνάει γίνεται ΣΚΕΤΗ ΑΠΕΙΛΗ 
Η απειλή είναι από την Αλβανία, έλεγε πριν χρόνια ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ και να σήμερα παίζει στα πρωτοσέλιδα. 

«Εσείς οι στρατιωτικοί, την Αλβανία να προσέχετε. Από εκεί θα έρθει η απειλή» «Μαρτυρίες Προσκυνητών» Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994, Σελ. 384 – 385 Νικολάου Α. Ζουρνατζόγλου

Δεν πρέπει να είσαι προφήτης ή γεωπολιτικός αναλυτής για να καταλάβεις τι μας έρχεται… 
Όταν εκραγούν τα Βαλκάνια συμφέρει σε πάρα πολλούς να ανάψει φωτιές το ΑΙΓΑΙΟ και η Κύπρος. Για πολλούς λόγους… 

«ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΡΕΘΙΣΟΥΝ τους τούρκους, για να μας επιτεθούν, για να κάνουν την δουλειά τους». Κομβική φράση του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού πριν χρόνια. 
Στήνουν αριστοτεχνική παγίδα στον Ερντογάν και αυτός το γνωρίζει πολύ καλά. 
Η παγίδα είναι το ΑΙΓΑΙΟ- από Καστελόριζο και πάνω (όχι τόσο η Κύπρος γιατί εκεί κυκλοφορούν ξένοι στόλοι) 

Η δαγκάνα της παγίδας είναι το κομμάτι του Βόρειου Αιγαίου με τα νησιά του που σχετίζεται με τα Στενά του Βοσπόρου και τον 25ο Μεσημβρινό. 
Το δόλωμα πάνω στην παγίδα είναι ο ΕΛΛΗΝΑΣ. 
Πιθανή Ελληνοτουρκική σύγκρουση δεν θα απορρυθμίσει μόνο το εσωτερικό της Ελλάδος αλλά και αυτό της τουρκίας με πολιτειακή κρίση και δραματική ανατροπή των τουρκο- ρωσικών σχέσεων.

Τις ημεροχρονολογίες τις γνωρίζει μόνο ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ, αλλά υπάρχουν ψυχές δικαίων που μας προειδοποιούν «είστε τόσο κοντά που δεν το φαντάζεστε πόσο ξαφνικά θα γίνουν όλα»  

Να γιατί συμβαίνουν όλα αυτά ..για τα πνευματικά μας χάλια. Ο πόλεμος είναι η βέργα, πού ο Θεός τιμωρεί τα παιδιά του, για να τα αποτρέψει από την καταστροφή. 

«Επειδή οι άνθρωποι μιλούν για ειρήνη με τούς φίλους τους, όμως στην καρδιά τους στήνουν παγίδες. Γιατί δε θέλω να τούς επισκεφτώ; Λόγω αυτής της διπροσωπίας και της υποκρισίας τους, τα πτώματα θα κείτονται σαν κοπριά στα χωράφια και πίσω από τούς θεριστές σα χερόβολα κι ούτε ένας δε θα βρεθεί να τους περισυλλέγει (Ίερ. 9, 8-22). Η μεγάλη υποκρισία κυριάρχησε στους ηγέτες των χριστιανικών λαών, που αν και μιλούσαν διαρκώς για την ειρήνη στην πραγματικότητα κρυφά έκλειναν συμφωνίες ο ένας με τον άλλον. Και κάθε κρυφή συμφωνία τους σήμαινε πόλεμο. Τους ασεβείς θα παραδώσει στη μάχαιρα, λέγει ο Κύριος (Ίερ. 25, 31). Τους παρέδωσε και θα τους παραδώσει.»  

Ο πόλεμος είναι η βέργα, πού ο Θεός τιμωρεί τα παιδιά του, για να τα αποτρέψει από την καταστροφή.» 
Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς http://apantaortodoxias.blogspot.com 

Από πολιτικούς δεν σωζόμαστε ..μόνο από ΑΓΙΟΥΣ όταν κάνουν την δική τους «πολιτική» Το ξέρετε καλύτερα από μένα… ΠΡΟΣΕΥΧΗ – ΜΕΤΑΝΟΙΑ – ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ – ΟΜΟΝΟΙΑ για να γλυτώσουμε από το τρελοκομείο που μας περιζώνει» συμπλήρωσε ο ταπεινός γέροντας.  
https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/ 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Είναι δεοντολογικά φρόνιμο η αναδημοσίευση του κειμένου να γίνεται με τους ενεργούς συνδέσμους του. Έτσι τιμούμε τον κόπο όλων των αρθρογράφων.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.