3 Νοεμβρίου 2019

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΝΤΟΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΒΛΑΒΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

Προετοιμάζεται ολική επαναφορά Καραμανλή;

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr 
www.egerssi.gr 

Μπορεί να έχουν ενδοοικογενειακά προβλήματα μεταξύ τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ντόρα Μπακογιάννη… Μπορεί η σχέση τους – σύμφωνα με υψηλή μας πληροφόρηση – να περνάει παγωμένες νύχτες της Αλάσκας, αλλά στην πολιτική τους ιδεολογία έχουν απόλυτη ταύτιση… Που ακούει στο όνομα νεοφιλελευθερισμός, υποταγή άνευ ουσιαστικού οφέλους για την Πατρίδα στον Αμερικανικό και Γερμανικό παράγοντα, που είναι “κλειδωμένο” το μυαλό τους στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και στην πολιτική ορθότητα… 

Στενόμυαλες σκέψεις, απόψεις, υλοποίηση πρακτικών, που ωφελούν τον ξένο και διεθνή παράγοντα, ζημιώνοντας ανεπανόρθωτα το εθνικό μας συμφέρον! 

Ειλικρινά δεν πίστευα, ότι ως Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα θα αποδειχτεί χειρότερος του προκατόχου του Αλέξη Τσίπρα! Ούτε βέβαια πιστεύω, ότι πίστευαν αυτήν την μετάλλαξή του και οι χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες ψηφοφόροι που του έδωσαν τη δυνατότητα μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης μετά από μια δεκαετία συμμαχικών κυβερνήσεων!

Όσον αφορά την Ντόρα Μπακογιάννη, εξ αρχής γνωρίζαμε την πολιτική της ποιότητα, κυρίως από την εποχή της κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, όταν τον υπέσκαψε στην εξωτερική πολιτική ως ΥΠΕΞ της κυβερνήσεώς του! 

Όταν η Ντόρα Μπακογιάννη ανέτρεπε τον Κώστα Καραμανλή για χάρη των ΗΠΑ… 

Από την πολυετή πολιτική της δραστηριότητα θα επισημάνω ιδιαίτερα δυο περιπτώσεις στις οποίες ενήργησε ως ΥΠΕΞ της χώρας μας και οι οποίες καταδεικνύουν την πολιτική της ταυτότητα και από πού αυτή “εκδίδεται”! Βέβαια και οι δυο ήταν επιζήμιες για τα εθνικά συμφέροντα της Πατρίδος μας!

Η πρώτη: Ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής προώθησε δυο διακρατικές μεγάλες συμφωνίες με τη Ρωσία. Τον αγωγό αργού πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης και τον αγωγό αερίου South Stream. Δυο κολοσσιαία έργα, τα οποία θα είχαν ολοκληρωθεί και η Ελλάδα θα είχε αποκομίσει τεράστια οικονομικά οφέλη! 

Ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης, ήταν σχεδιασμένος διαβαλκανικός τεχνητός αγωγός μεταφοράς αργού πετρελαίου από το βουλγαρικό λιμένα Μπουργκάς της Μαύρης Θάλασσας, στον λιμένα της Αλεξανδρούπολης! 

Η Ελλάδα, η Ρωσία και η Βουλγαρία δια των αντίστοιχων υπουργών οικονομίας υπέγραψαν την τελική συμφωνία κατασκευής στην Αθήνα στις 17 Μαρτίου 2007!

Ο αγωγός South Stream ήταν αγωγός αερίου για τη μεταφορά φυσικού αερίου της Ρωσίας μέσω της Μαύρης θάλασσας και στην Ελλάδα! 

Έτσι, στις 15 Μαΐου 2009, στο Σότσι παρουσία των τότε Πρωθυπουργών της Ρωσίας Βλαδιμίρ Πούτιν και της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, οι εταιρείες αερίου της Ρωσίας, της Ιταλίας, της Βουλγαρίας, της Σερβίας και της Ελλάδας υπέγραψαν συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού South Stream!

Αυτές τις δυο τεράστιες ενεργειακές συμφωνίες με τη Ρωσία, είχε τορπιλίσει τότε, η Υπουργός Εξωτερικών της κυβερνήσεως Καραμανλή, Ντόρα Μπακογιάννη και ο αρχηγός της τότε αντιπολιτεύσεως και στη συνέχεια Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΝΤΟΡΑ

Η δεύτερη: Στις 28 Ιουνίου 2009 στην Κέρκυρα πραγματοποιούταν Σύνοδος των ΥΠΕΞ των χωρών του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης), ο οποίος είναι ένας Διεθνής Οργανισμός, εκείνων των αναπτυγμένων χωρών που υποστηρίζουν τις αρχές της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και της οικονομίας της ελεύθερης αγοράς.

Ωστόσο σε αυτήν την Σύνοδο προσκλήθηκε και η ΠΓΔΜ με την χορήγηση άδειας από την ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας)! Το αεροπλάνο που μετέφερε τον Υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλοσόσκι, τα διακριτικά ήταν MKD, δηλαδή “Μακεδονία”!

Του περιστατικού αυτού, της νομιμοποίησης από το ΥΠΕΞ μας του ονόματος “Μακεδονία” της γείτονας χώρας, προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στην κυβέρνηση της ΝΔ! Αφού η κυβέρνηση δέχθηκε κατηγορίες για de facto αποδοχή του ονόματος “Μακεδονία”! Και υπήρξαν αυτού του γεγονότος εξιλαστήρια θύματα που απομακρύνθηκαν, όχι όμως η κ. Ντόρα Μπακογιάννη! Αφού όλοι γνώριζαν, ότι η έγκριση για την άφιξη του αεροσκάφους ήταν περισσότερο “υπόθεση” του Υπουργείου Εξωτερικών και της ίδιας της Υπουργού Ντόρας Μπακογιάννη, παρά του Υπουργείου Μεταφορών!

Αδιόρθωτη Ντόρα Μπακογιάννη, αδιόρθωτος Κυριάκος Μητσοτάκης, αδιόρθωτη ΝΔ…

Σαφέστατη λοιπόν η ταύτιση της κ. Ντόρας Μπακογιάννη με τον αμερικανικό παράγοντα και μάλιστα με το βαθύ κράτος των ΗΠΑ (Μπους, Κλίντον, Ομπάμα), που απεγνωσμένα προσπαθεί ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμ να “καθαρίσει”! Σαφέστατη και η αντιρωσική της λύσσα, αφού είναι προσδεμένη στο άρμα της αμερικανικής πολιτικής στην περιοχή μας, που δεν θέλει κανενός είδους διείσδυση του ρωσικού παράγοντα! Σαφέστατη και πολιτική της θέση στο ζήτημα απόδοσης του ονόματος “Μακεδονία” στη γειτονική χώρα!

Ωστόσο, η στάση του Γάλλου Προέδρου Εμάνουελ Μακρόν στο ζήτημα της διεύρυνσης της ΕΕ με τα Σκόπια και την Αλβανία στην πρόσφατη Σύνοδο, με το ηχηρό ΟΧΙ που είπε για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων και το οποίο μπλοκάρει τη διαδικασία επ΄ αόριστο, θα έπρεπε να νουθετήσει την κ. Ντόρα Μπακογιάννη! Ώστε να ακυρώσει η ΝΔ την επαίσχυντη (όπως έλεγαν προεκλογικά) Συμφωνία των Πρεσπών και οι διαπραγματεύσεις να ξεκινήσουν από μηδενική βάση! Όταν μάλιστα το ΟΧΙ του Γάλλου Προέδρου δυναμίτισε το πολιτικό γίγνεσθαι των Σκοπίων και ο Ζόραν Ζάεφ προανήγγειλε εθνικές εκλογές, που το προβάδισμα νίκης το έχει το εθνικιστικό κόμμα VMRO που είναι αντίθετο της Συμφωνίας των Πρεσπών! 

Αλλά εδώ, από τη ΝΔ, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Ντόρα Μπακογιάννη, συμβαίνει το παράδοξο, να κάνουν πως δεν ακούν, δεν βλέπουν, δεν γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει στη γειτονιά μας! 

Έτσι μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής προ ημερών, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, θέλησε πάλι να μας τρομοκρατήσει λέγοντας μεταξύ άλλων: 
«Η Ελλάδα πρέπει να πρωτοστατήσει στην ιστορία αυτή (τη στήριξη της Συμφωνίας των Πρεσπών και της ενταξιακής πορείας της “Βόρειας Μακεδονίας” στην ΕΕ)! 

Η Ελλάδα πρέπει να πρωτοστατήσει σε αυτή την ιστορία, διότι αν δεν πρωτοστατήσουμε και δεν συνταχθούμε δυναμικά με όλους αυτούς που θέλουν να ξαναέρθει προς συζήτηση το θέμα πάρα πολύ γρήγορα θα καταλήξουμε έχοντας μια ωρολογιακή βόμβα στα χέρια μας»!

Ναι τρέμει η κ. Μπακογιάννη στην ιδέα, ότι μπορεί η κυβέρνηση της ΝΔ να διαχειριστεί το ζήτημα του ονόματος στα Σκόπια από μηδενική βάση! Τρέμει και το χαρακτηρίζει “ωρολογιακή βόμβα”! Αφού η βόμβα έσκασε στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί να γυρίσει πάλι στη ΝΔ; Πατριωτική (;;;) στάση, δεν λέω! 

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο και σύμφωνα με τα όσα είπε, φαντάζομαι πως δεν υπάρχει έστω και ένας από αυτούς που ψήφισαν τη ΝΔ, να μην αντιλαμβάνονται πως πλέον έπεσαν τελείως οι μάσκες των “Μακεδονομάχων” της ΝΔ! Ήταν στοιχημένοι όλοι στη ΝΔ, από την πρώτη στιγμή πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα απόδοσης του ονόματος “Βόρεια Μακεδονία” στη γείτονα χώρα!

Βέβαια, ούτε τον Πρωθυπουργό, ούτε την Ντόρα Μπακογιάννη τους ενοχλεί το γεγονός ότι, ο Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ παρέκαμψε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ταξιδεύοντας στη Ρώμη, προκειμένου να συναντήσει τον Ιταλό ομόλογό του Τζουζέπε Κόντε, για να αναλάβει πρωτοβουλία για επανεκκίνηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και πως θα υπερβούν το γαλλικό “βέτο”!

Πάντως να σημειώσουμε κι αυτό! Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας δεν παρέλειψε να στείλει χαιρετίσματα και στον άσπονδο “φίλο” της Αντώνη Σαμαρά! Αφού έκανε λόγο για λαϊκισμό στην εξωτερική πολιτική! Βεβαίως – βεβαίως μια αναφορά που παραπέμπει σαφώς στον πρώην Πρωθυπουργό για τις θέσεις του στο συγκεκριμένο ζήτημα!

Αλλά και ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, δεν έκρυψε τον αμερικανισμό του και είπε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας στη Βουλή:
«Στηρίζουμε την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας στην ΕΕ! Για εμάς το ζήτημα είναι η πλήρης και συνεπής εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. ´Ήδη η Νέα Δημοκρατία από την εποχή που ήταν στην αντιπολίτευση είχε τοποθετηθεί για τα προβλήματα που κρίνει ότι υφίστανται στο κείμενο αυτής της συμφωνίας, όμως ξεκάθαρα έχουμε πει ότι μετά την ισχύ της συμφωνίας η χώρα είναι απολύτως υποχρεωμένη να την τηρήσει και αυτό κάνει ως κυβέρνηση»!

Όχι κύριε Δένδια, όχι κύριε ΥΠΕΞ! Δεν είναι η Ελλάς ως χώρα υποχρεωμένη να τηρήσει αυτήν την επαίσχυντη και επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα Συμφωνία! Αυτή η υποχρέωση δημιουργείται στα “διαταραγμένα μυαλά” σας, σύσσωμης της ΝΔ!
Ο ελληνικός λαός σύντομα θα την καταργήσει και εσείς θα πάτε – τουλάχιστον – σπίτι σας!

Προετοιμάζεται ολική επαναφορά Καραμανλή;

Αλλά, δεν μπορεί η ΝΔ να εξακολουθεί να υπερθεματίζει υπέρ μιας προδοτικής διμερούς Συμφωνίας, όταν ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τάχτηκε απέναντι από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Ντόρα Μπακογιάννη στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, στην πανηγυρική εκδήλωση για τα 80 χρόνια της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ), για όλα τα ζητήματα (έκανα αναλύσεις σε προηγούμενα άρθρα μου)!

17trumpputin-thumb-large--2

Στο σημείο αυτό θα σας αναφέρω ένα μικρό απόσπασμα του άρθρου μου στις 15 Ιανουαρίου 2017 με τίτλο “O Σόρος στοχεύει τη διάλυση της Αμερικής”:

«Έχω γράψει επανειλημμένως, ότι ο Κώστας Καραμανλής είναι ίσως ο μόνος μη μειοδότης Πρωθυπουργός της Μεταπολιτεύσεως. Που μπορεί να του καταλογίσουμε, νωθρότητα, τεμπελιά, αδυναμία επιλογής συμβούλων, ανικανότητα διακυβέρνησης της χώρας, ακόμη να τον κατηγορήσουμε ότι υπήρξε ρίψασπις, παραδίδοντας την Εξουσία στον Γιώργο Παπανδρέου προκειμένου να φέρει το πρώτο Μνημόνιο, αφού αρνήθηκε να το φέρει εκείνος ως Πρωθυπουργός. Μπορεί επίσης, να τον κατηγορήσουμε, ότι στη συνέχεια δεν έχει ανοίξει το στόμα του στα δεινά που βιώνει η Πατρίδα και ο λαός της.

Ωστόσο, αυτός ο Κώστας Καραμανλής ήταν κομμένος από όλο το μέχρι πρότινος Αμερικανικό πολιτικό Σύστημα. Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών, λόγω των φιλο-ρωσικών ανοιγμάτων που έκανε ως Πρωθυπουργός με τον αγωγό αργού πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης και του αγωγού αερίου South Stream. Καθώς επίσης για το βέτο που έθεσε στο Βουκουρέστι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ το 2008, μη μπορώντας να αποδεχτεί η Ελλάς την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ από τη στιγμή που δεν είχε εξευρεθεί κοινά αποδεκτή ονομασία για το κρατίδιο της FYROM. Μιας απόφασης που πάρθηκε και βρήκε πολλούς συμμάχους, παρά τις αφόρητες πιέσεις που ασκήθηκαν από τις ΗΠΑ του Τζωρτζ Μπους.

Για την ιστορία να θυμίσουμε, ότι τις δυο μεγάλες ενεργειακές συμφωνίες με τη Ρωσία, είχε τορπιλίσει η Υπουργός Εξωτερικών της κυβερνήσεως Καραμανλή, Ντόρα Μπακογιάννη και ο μετέπειτα Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου!

Για όλα τα παραπάνω, μας μεταφέρθηκε από σπουδαία πηγή της Αμερικής ότι ο Ντόναλντ Τραμπ σκέπτεται την ολική πολιτική επαναφορά του Κώστα Καραμανλή στα δρώμενα της Ελλάδος.

Επειδή, είναι ο μόνος πολιτικός που μπορεί να εμπιστευθεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν και να συνομιλήσει εντίμως μαζί του. Είναι ο πολιτικός που θα ενεργοποιηθεί σε μια επικείμενη Αμερικανο-ρωσική προσέγγιση και συμφωνία των δυο υπερδυνάμεων»!

Φρονώ, ότι το άρθρο μου αυτό στο τελευταίο σημείο της αναφοράς μου είναι πολύ επίκαιρο, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στη Συρία!

Από τη στιγμή, που οι πληροφορίες μου λέγουν ότι οι σχέσεις του Κώστα Καραμανλή με τους δυο ηγέτες των υπερδυνάμεων της Υφηλίου, των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και της Ρωσίας Βλαδιμίρ Πούτιν εξακολουθούν να είναι πολύ καλές, έως φιλικές!
Μετά ταύτα επανέρχομαι…



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.