9 Νοεμβρίου 2019

Η διαμάχη για την παράνομη μετανάστευση και οι λύσεις

Του Δαμιανού Βασιλειάδη, εκπαιδευτικού, συγγραφέα

Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2019

Στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα που αφορά υποτιθέμενα αποτελεσματικά μέτρα αποτροπής της εισροής παράνομων μεταναστών στην χώρα μας. Ένα από αυτά παρουσιάστηκε τελευταία με την πρόταση να δημιουργηθούν στα ακατοίκητα νησιά χοτ σποτ, ώστε πρώτον, να υπάρχει κάποια στιγμή η δυνατότητα επανεισαγωγής τους στην Τουρκία, λόγω της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης –Τουρκίας, εφόσον με την εξέτασή τους αποδειχτεί ότι είναι οικονομικοί πρόσφυγες και όχι πολιτικά διωκόμενοι και συνεπώς δικαιούνται άσυλο. 

Απέναντι σε αυτήν την πρόταση που φαινομενικά είναι ευνοϊκή και σαν από μηχανής λύση, είμαστε υποχρεωμένοι να φέρουμε τις εξής αντιρρήσεις και επιχειρήματα. 

Πρώτον, ο κ. Χρυσοχοϊδης ομολόγησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τις προάλλες ότι το μεταναστευτικό δεν είναι για την Ελλάδα πια διαχειρίσιμο, γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα και μηχανισμοί για να διαχειριστεί η κυβέρνηση έναν τόσο τεράστιο αριθμό «μεταναστών», που διοχετεύονται προγραμματισμένα και σκοπευμένα από την Τουρκία, ως προγεφύρωμα για οποιαδήποτε διεκδίκηση της Τουρκίας.

Δεύτερον, ο περιορισμός των παράνομων μεταναστών στα έρημα και ακατοίκητα νησιά της Ελλάδας, θα εκθέσει την Ελλάδα επικοινωνιακά, επειδή θα την κατηγορήσει όχι μόνο ο Ερντογάν και οι «άσπονδοι φίλοι και σύμμαχοί μας» ότι δημιουργούμε ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ στην Ελλάδα, που θυμίζουν άλλες εποχές, αλλά και τα ελληνικά κόμματα εξουσίας και οι συνεργοί τους θα κατηγορήσουν την κυβέρνηση ότι δημιουργεί τώρα Μακρονήσους, όπως παλιά για τους κακόμοιρους μετανάστες και τους στερεί τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα κ.λπ. 

Τρίτον, οι εκατοντάδες χιλιάδες παράνομοι μετανάστες θα απαιτήσουν για την λειτουργία τους όχι πέντε –δέκα χοτ σποτ, αλλά πάρα πολύ περισσότερα για να μπορούν να χωρέσουν αυτούς που καταγράφονται από τις αρχές. Ίσως όλα τα ακατοίκητα νησιά δεν πρόκειται να φθάσουν. Γιατί καθημερινά, κοντά στους καταγεγραμμένους έρχονται διπλάσιος και τριπλάσιος αριθμός που δεν καταγράφεται. Και ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί δραματικά, εφόσον εφαρμοστεί αυτό το μέτρο κατακράτησής τους στα ακριτικά νησιά, έστω κι αν αφορά μόνο τους καταγεγραμμένους.

Τέταρτον, οι δυστυχισμένοι αυτοί άνθρωποι για τον Ερντογάν είναι μια αναλώσιμη ποσότητα, προκειμένου να πετύχει τα σχέδιά του κατάληψης της Ελλάδας με ειρηνικά μέσα. Επιπλέον του δίνονται επιχειρήματα να κατηγορήσει διεθνώς την Ελλάδα ότι δημιουργεί στρατόπεδα συγκεντρώσεως όπως έκαναν οι Ναζί.

Πέμπτον, ο Ερντογάν το παίζει προστάτης όλων αυτών των μουσουλμανικών πληθυσμών που κατακλύζουν την Ελλάδα ως τσουνάμι. Θα βρει δικαιολογίες να το παίξει προστάτης τους, εφόσον δημιουργηθούν είτε προβοκάτσιες για συγκρούσεις με θύματα ανάμεσα στους Έλληνες και τους παράνομους μετανάστες είτε ο ίδιος να δημιουργήσει προβοκάτσιες που είναι πολύ εύκολο να το κάνει, με πράκτορες ανάμεσα στους παράνομους μετανάστες. Κάτι ανάλογο έγινε στην Κύπρο. Ούτως ή άλλως για τον Ερντογάν οι παράνομοι μετανάστες είναι και αποτελεί αναλώσιμο υλικό, όπως τονίζουμε. Και πέντε να σκοτωθούν από αυτούς και δεκαπέντε χιλιάδες και παραπάνω δεν παίζει κανένα ρόλο. το είδαμε και στην περίπτωση της Συρίας.

Εκτον, ο Ερντογάν θα έχει και αφορμή και αιτία να διεκδικήσει τα νησιά αυτά που θα είναι τα χοτ σποτ ως τούρκικα και ούτως ή άλλως δεν κρύβει τις προθέσεις του. 

Έβδομον, σε μια αναμέτρηση με την Ελλάδα, τα νησιά αυτά θα αποτελέσουν βάσεις εξόρμησης του Ερντογάν μετά την τυχόν κατάληψή τους από τον τουρκικό στρατό. Οποιαδήποτε πρόληψη και αποτροπή αυτής της εξέλιξης δεν είναι δυνατή, γιατί τα θύματα στην αναμέτρηση των παράνομων μεταναστών με τις αστυνομικές ή στρατιωτικές δυνάμεις φύλαξης αυτών των «ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ, όπως θα χαρακτηριστούν , δεν είναι δυνατόν να αποτρέψει το μοιραίο, δηλαδή να έχουμε στην αναμέτρηση τεράστια απώλεια Ελλήνων αστυνομικών και στρατιωτών. 

Όγδον, είναι ακριβές ότι από την αρχή του 2019 έως σήμερα έχουν μπει στην Ελλάδα 54 χιλιάδες περίπου, καταγεγραμμένοι και υπολογίζεται ότι η μη καταγεγραμμένοι είναι διπλάσιοι σε αριθμό ή τριπλάσιοι. Οπότε έχουμε έναν αριθμό παράνομων μεταναστών που ξεπερνά τις 150 χιλιάδες μόνο το 2019. Αν υπολογίσουμε και αυτούς που είχαν εισέλθει στο παρελθόν και αυτούς που θα εισρεύσουν το 2020 και το 2021, τότε μιλάμε για πάνω από μισό εκατομμύριο ή ένα εκατομμύριο το ολιγότερο παράνομους μετανάστες, οι οποίοι θα παραμείνουν στην Ελλάδα. Οπότε και όλη η Ελλάδα και όχι μόνο τα ερημικά νησιά ή ακόμη και τα κατοικημένα, μετατραπούν σε χοτ σποτ, το πρόβλημα θα παραμείνει άλυτο και θα μας εκθέτει επιπλέον σε κάθε προπαγάνδα παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ.λπ. και όχι μόνο από τους ξένους, αλλά και από τα γνωστά ελληνικά κόμματα, που είναι υπέρ των παράνομων μεταναστών, εξυπηρετώντας τα ντόπια και ξένα συμφέροντα, που τους αναδεικνύουν στην κυβέρνηση. 

Εάν ευσταθούν τα ανωτέρω επιχειρήματα τότε οι λύσεις για να μην πούμε η μόνη λύση η ουσιαστική και αποτελεσματική είναι η Ελλάδα να πείσει και αν αυτό, όπως φαίνεται δεν είναι δυνατό, να εξαναγκάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρει δραστικά μέτρα κατά της Τουρκίας και έχει την δυνατότητα, αλλά λείπει η πολιτική βούληση. Υποτίθεται ότι η Ελλάδα είναι ισότιμο μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου οι αποφάσεις παίρνονται με ομόφωνα. Υπάρχει η δυνατότητα του βέτο, αν όλα τα άλλα επιχειρήματα δεν έχουν το ανάλογο αποτέλεσμα.

Συνεπώς, αν η Ελλάδα ω κράτος θέσει βέτο χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση όλων των κρατών που αρνούνται να δεχτούν την ισότιμη και αναλογική κατανομή των προσφύγων, με εύλογα επιχειρήματα όπως ο εποικισμός της που αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, η εθνική ασφάλεια κ.λπ. θα πειθαναγκάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρει μέτρα και όχι να εκφράζει ευχολόγια. Τα επιχειρήματα είναι πάμπολλα και πειστικά, αλλά λείπει η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ από τα κόμματα εξουσίας που θέλουν μέσω του πολυπολιτισμού να εποικίσουν την Ελλάδα με παράνομους μετανάστες, ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΜΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. Το πρόβλημα συνεπώς εξαρτάται αποκλειστικά από την ελληνική κυβέρνηση και όχι από τους ξένους, που επαναπαύονται με τα κλειστά σύνορα, εφόσον δεν ενεργεί η Ελλάδα για να αλλάξει τα κακώς κείμενα. Μόνο η Ευρώπη είναι σε θέση να πιέσει την Τουρκία να σταματήσει να αποστέλει παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα και αυτό μπορεί να γίνει μόνο από την ελληνική κυβέρνηση να δείξει πολιτική βούληση, αλλά και με την συμπαράσταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τέλος, επειδή είναι βέβαιο από τις «αποχρώσες ενδείξεις» και όχι μόνο ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης ήταν όλες εξαρτημένες από τα ντόπια και ξένα συμφέροντα που εργάζονται για το κομματικό και όχι εθνικό συμφέρον, δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα οριστικά, αν δεν υπάρξει μια πατριωτική κυβέρνηση που και πολιτική θέληση θα δείξει και θα φέρει τα αναμενόμενα ευνοϊκά αποτελέσματα προς το συμφέρον του ελληνικού λαού. Εν κατακλείδι τα ακατοίκητα ελληνικά νησιά πρέπει να φροντίσει το κράτος να τα εποικίσει με Έλληνες. Σχέδιο υπήρχε αλλά δεν εφαρμόστηκε από τον Κώστα Σημίτη επι πρωθυπουργίας του για να μην δυσαρεστήσεις τους Τούρκους, για τους οποίους είχε πει στην Ισπανία ότι έχουν ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο.
Τελικά συμπέρασμα: Ο εχθρός είναι εντός των τειχών.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.