9 Οκτωβρίου 2018

- Θα γίνει πόλεμος Γέροντα; - Κάτι ΑΛΛΟ θα γίνει πρώτα παιδί μου.

Όσο δεν θα βγαίνουν τα κουκιά για να περάσει η συνθήκη των Πρεσπών στο κοινοβούλιο των Σκοπίων και η αναθεώρηση του συντάγματος των, φαίνεται να μας ετοιμάζουν το «κάτι άλλο». 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Μόλις ξεκίνησε το ονοματολογικό με τα Σκόπια άλλαξε και ο προσανατολισμός των προσφυγιών ροών. 

Μετά τα νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ αρχίζει και βουλιάζει η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ της Μίας και Ελληνικής Μακεδονίας 

Ο απλός κοσμάκης αναρωτιέται πως περνούνε όλοι αυτοί οι πρόσφυγες και οι παράτυποι μετανάστες από το μεγάλο ποτάμι και πως καταλήγουν στην συμπρωτεύουσα ενώ δεν υφίστανται τόσες αναγκαίες δομές για να τους φιλοξενήσουν; 

Συμβαίνει κάτι άλλο που δεν το γνωρίζουμε; 
«Ακόμη δεν άδειασε... ξαναγέμισε η πλατεία Αριστοτέλους από παράτυπους μετανάστες
 

Στην πλατεία Αριστοτέλους παραμένουν παράτυποι μετανάστες, παρά την αστυνομική επιχείρηση το μεσημέρι της Δευτέρας. 
Μέχρι το απόγευμα τουλάχιστον 80 πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες απομακρύνθηκαν από την πλατεία της Θεσσαλονίκης. Οι περισσότεροι μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του πρώην στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου, ενώ μια μικρή ομάδα μοιράστηκε στα αστυνομικά τμήματα του πολεοδομικού συγκροτήματος. 

Ωστόσο, όπως σημειώνει το thestival, ορισμένοι δεν δέχθηκαν να μεταφερθούν και μετακινήθηκαν... λίγα μέτρα πιο πάνω επί της οδού Αριστοτέλους.»  
http://www.iefimerida.gr/news/449893/ 

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ζούμε με φήμες εκλογών- φήμες ΑΟΖ- φήμες πολέμου – more φήμες. 
Κατ ευφημισμό ζούμε στην χώρα που γέννησε δημοκρατία; 
Από φήμες όμως πάμε πολύ καλά λες και εμείς σαν πολίτες αυτού του κράτους μπορούμε να σχεδιάσουμε το μέλλον μας; 
Έχουμε γίνει το πειραματόζωο των Βαλκανίων, Ρώσοι, δυτικοί, τούρκοι, σλάβοι καραδοκούν να αρπάξουν. 
Για να μας κουμαντάρουν τούτες τις ώρες που βουλιάζουμε μας πετούν σωσίβια με φήμες « πάρε κόσμε για να έχεις και να ασχολείσαι για να κάνουμε εμείς την δουλεία μας ήσυχοι» 

Βγήκαμε από τα μνημόνια αλλά δεν μας φάνηκε, δεν έστρωσε ακόμη η επιδερμίδα μας, αντίθετα μας κτυπούν σαν το χταπόδι οι τοκογλύφοι ανεβάζοντας τα spread λες μπαίνουμε τώρα στα μνημόνια, περίπου κάτι σαν το 2011. 
Τι μήνυμα μας δίνουν οι αγορές; 
« Συνεχίστε μεταρρυθμίσεις μέχρι τελικής πτώσεως» 
Σύντομα ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράφει 
«ήταν μια ιστορική περίοδος που η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ γέμιζε με παράτυπους μετανάστες και το θέμα της ονοματολογίας των Σκοπίων είχε άμεση σχέση με τις συντάξεις των Ελλήνων, τον ενεργειακό πλούτο τους και την καθολική αμφισβήτηση της εθνικής επικράτειας τους» 

Μέχρι όμως να τα γράψει αυτά ο ιστορικός, εμείς πρέπει να πάμε ¨σαν καλά παιδιά¨ μέχρι το σημείο της πολιτικής επικύρωσης της συνθήκης των Πρεσπών από το Ελληνικό κοινοβούλιο. 

ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 

Εισήλθαμε στα κατάπτυστα μνημόνια με κορυφαία επιλογή να απωλέσουμε την ιστορικότητα και όχι μόνο της ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. 
Όμως αγαπάει ο ΘΕΟΣ τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη. 

Για αυτό το θέμα οι έμποροι των εθνών κουράστηκαν πολλά χρόνια μέσα σε αλλεπάλληλες ιστορικές περιόδους από τα βυζαντινά χρόνια, τα χρόνια της τουρκοκρατίας και τα νεότερα των Βαλκανικών πολέμων (βάλτε και τον Εμφύλιο) η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μάτωσε, την μάτωσαν και αν θέλουν μπορούν να την ξαναματώσουν 

Δείτε το παρακάτω βίντεο που αλιεύσαμε από τα ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ και κρατάτε τα μαλλιά σας να μην πέσουν. 

Ανατριχιαστικές παραδοχές Χαρίλαου Φλωράκη (Γ.Γ του ΚΚΕ) για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΣΙΝΗ https://shmantikanea.blogspot.com/2018/10/blog-post_643.html 

Όταν έπεσαν οι υπογραφές στις Πρέσπες και άνοιξαν- μάτωσαν κεφάλια Ελλήνων διαμαρτυρομένων διαδηλωτών τα ξένα ΜΜΕ δεν μπορούσαν να κρύψουν την χαρά τους.
Και το αναπάντεχο της μοίρας ήρθε: 

Φοβερή παγκόσμια πρωτοτυπία το δημοψήφισμα στα Σκόπια. 
Το 1/3 ψήφισαν ΝΑΙ τα 2/3 απείχαν. 
Αυτοί που τα σχεδίασαν όλα αυτά, θέλουν να το πάνε μέχρι τέλος , θέλουν να είναι σίγουροι γιατί κουράστηκαν και ξοδεύτηκαν μέχρις εδώ. 
«Προειδοποίηση ΕΕ σε ΠΓΔΜ: Ξεχάστε τις εκλογές, τελειώστε με την αναθεώρηση. Καμπανάκι από τον επίτροπο διεύρυνσης 
«Αμφιβάλω, εάν, με ουσιαστικές καθυστερήσεις, η Ελληνική κυβέρνηση θα ήταν ακόμη σε θέση να περάσει στην Βουλή την Συμφωνία για το όνομα» 

Καταγγέλλει απειλές κατά βουλευτών της αντιπολίτευσης που θέλουν να υποστηρίξουν την κυβέρνηση στην Βουλή 
«Απέλυσαν τον αναπληρωτή γ.γ. του VMRO» λέει ο Γιοχάνες Χαν http://www.iefimerida.gr/ 

Να γιατί τόσες φήμες μας περιβάλλουν αυτές τις ώρες. 

Αν δεν τους βγουν τα νούμερα ώστε να το περάσουν είτε από το Ελληνικό ή το σκοπιανό κοινοβούλιο 
Πάμε σε εκλογές; 
Πάμε σε επέκταση σε ΑΟΖ; 
Πάμε σε εμπλοκή με τον Αλβανό (τσαμουριά – ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ); 
Πάμε σε εμπλοκή με τον τούρκο (αναθεώρηση Λωζάννης, Μοντραί κ.α); 
Πάμε σε κοινωνική και οικονομική αναστάτωση; 
Πού πάμε; 

Πάμε εκεί που μας πάνε ή εκεί που θα πάμε μέσα από συγκυρίες γεγονότων όταν το σχέδιο τους δεν θα έχει άλλη εναλλακτική λύση; 

Ο Νοέμβριος είναι καθοριστικός μήνας και θα ξεκαθαρίσουν πολλά, όχι μόνο εδώ αλλά στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. 

Ένα καλό Brexit για την Αγγλία θέλει μια αποδυναμωμένη ΕΕ. 
Μια αδύναμη ΕΕ γίνεται αλήθεια με μια Ιταλία να ανοίγει όλες της παλιές πληγές της πρώτης από την εποχή της ΕΟΚ. 
Μέχρι τον Νοέμβριο θα έχει κλειδώσει όλος ο ευρύτερος εναέριος χώρος από Συρία- Κύπρο- Αλεξανδρέτα- Ευφράτη με την ολοκλήρωση και την διασύνδεση των S- 300 που θα περιβάλλουν τις ρωσικές βάσεις στην Συρία με ότι αυτό σημαίνει. 

Όλα αυτά την στιγμή που θα αποκορυφώνεται η προσφυγική κρίση κυρίως στην Ελλάδα στην οποία ο Ερντογάν διαμήνυσε εύσχημα « μαζί με το άνοιγμα της προσφυγικής κάνουλας θα ανοίξω με τα γεωτρύπανα μου πηγάδια σε ΑΙΓΑΙΟ- Κύπρο» 

«– Από εδώ και πέρα, δεν έχεις διανοηθεί τί θα δεις και τι θα ακούσεις. ∆εν έχουν ξαναγίνει ποτέ στον κόσμο, είπε μια μέρα το καλοκαίρι του 2005. 
– Στην Ελλάδα θα συμβούν; 
– Σε όλο τον κόσμο και σ’ εμάς. Και γιατί; Γιατί εμείς, λέει, είμαστε ο φάρος της Ορθοδοξίας, αλλά καταντήσαμε από την αμαρτία χειρότεροι από τους άθεους.» 
(Από το βιβλίο: Ιερά Μονή ∆αδίου «Παναγία η Γαυριώτισσα» Γέρων Αμβρόσιος Λάζαρης Ο Πνευματικός της Μονής ∆αδίου,
σελ. 178. Είναι το 04 της Α συλλογής υπό ΛΜ∆) 


Αν ο άνθρωπος απομακρυνθεί από το Θεό, δηλ. δεν εφαρμόζει τις εντολές Του στην ζωή του, τότε θα υποστεί τις συνέπειες. Αυτό είναι πνευματικός νόμος, και δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε, διότι μετά θα δούμε μπροστά μας τον Θεό σαν τιμωρό. 

Έλεγε ο γέροντας Σίμων ο Αρβανίτης (+1988): «Τίποτε δεν είναι γλυκύτερο και σημαντικότερο από αυτό που δημιούργησε ο Θεός και καλούμαστε να κοπιάσουμε κι’ εμείς λίγο για να γίνει ο κόσμος, κόσμος χαράς, ευφροσύνης και αγαλλιάσεως. Ο Θεός λέγει διά του προφήτου Ησαΐου: «Εάν θέλητε και εισακούσητέ μου, τα αγαθά της γης φάγεσθε. Εάν δε μη θέλητε μηδέ εισακούσητέ μου, μάχαιρα υμάς κατέδεται». Ο προφήτης μας λέει πως δεν θα μπορέσει ο άνθρωπος να ιδεί ημέρες χαράς και γαλήνης και απολαύσεως των αγαθών, που έδωσε άφθονα ο Θεός στη γη ετούτη, αν δεν υπάρξει υπακοή στο θέλημά του. Σε αντίθετη περίπτωση, θα φάει τον άνθρωπο το μαχαίρι, δηλαδή θα βρίσκεται ο άνθρωπος σε αντίθεση και με τον ίδιο τον εαυτό του και με τους άλλους». (Αποφθέγματα του π. Σίμωνος Αρβανίτη σελ. 7) 

Ο γέροντας Σίμων έλεγε επίσης πολλά για την κατάσταση της κοινωνίας. «Θα έλθουν, έλεγε, πολύ δύσκολες ημέρες. Ο κόσμος έχει ξεφύγει από τον δρόμο (του Θεού)». 

Μια φορά ρωτήθηκε ο πατήρ Σίμων: 
- Τι γίνεται με τις βόμβες που πέφτουν συνέχεια στην Αθήνα; 
Ήταν η χρονιά του 1982 ή 83 και ο γέροντας είπε: 
«Αυτά δεν είναι τίποτα. Πάρα πολλά θα δείτε. Πάρα πολλά για να δοκιμαστεί ο λαός που δεν καταλαβαίνει». 
(Αποφθέγματα του π. Σίμωνος Αρβανίτη σελ. 9) 

Μια άλλη φορά, στο ίδιο παραπάνω πρόσωπο, ο γέροντας Σίμων είπε, ότι θα έρθει μια τέτοια πείνα, που η πείνα του 1941 δεν είναι τίποτα, μπροστά σ’ αυτή που έρχεται. 

Η κυρία τον ρώτησε, αν θα γίνει πόλεμος και απάντησε: Κάτι άλλο θα γίνει, παιδί μου… 
(Αποφθέγματα του π. Σίμωνος Αρβανίτη σελ. 9) 

«Να θυμάσαι, Μαρίνα, παιδί μου, θα έρθει η μέρα, που θα γεμίσει η άσφαλτος με αίμα νέων παιδιών». Και εγώ του λέω, γιατί; Και ο γέροντας είπε: «Θα βλέπουμε τόσους θανάτους κάθε μέρα, θα γεμίσει η άσφαλτος με αίμα, και τα νεκροταφεία με νέα παιδιά». (Αποφθέγματα του π. Σίμωνος Αρβανίτη σελ. 16) 
πηγή: http://www.imdleo.gr/ https://simeiakairwn.wordpress.com/2015/ 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς αδελφοί 

- Θα γίνουν εκλογές Γέροντα; 
- κάτι ΑΛΛΟ θα γίνει πρώτα παιδί μου. 

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.