Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής Στρατηγικής Πολιτικής
της “Ελλήνων Πολιτείας” - αρθρογράφος
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ…
ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΛΜΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ...
Δεκατρία χρόνια μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, το οποίο όπως απεφάνθη και η Δικαιοσύνη σχετίζονταν και με το σχέδιο “Πυθία”, το οποίο αφορούσε τη σχεδιαζόμενη δολοφονία του τότε Πρωθυπουργού της χώρας και την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησής του, η Δικαιοσύνη αποφαίνεται ότι και ο χαμός του 39χρονου στελέχους της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη, o οποίος είχε βρεθεί απαγχονισμένος μέσα στο διαμέρισμά του στον Κολωνό τον Μάρτιο του 2005 δεν ήταν αυτοκτονία αλλά δολοφονία.
Επρόκειτο δηλαδή για στημένη “αυτοκτονία” όπως προκύπτει από την κακουργηματική ποινική δίωξη που άσκησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για τη συγκεκριμένη υπόθεση;
Ειδικότερα, η κακουργηματική δίωξη που είναι κατ' αγνώστων ασκήθηκε από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, κατόπιν παραγγελίας του Εισαγγελέα Εφετών κ. Γρηγόρη Πεπόνη.
Για την υπόθεση του 39χρονου Κώστα Τσαλικίδη και τις συνθήκες θανάτου του είχε ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2017 νέα δικαστική έρευνα, η τρίτη κατά σειρά αυτή τη φορά από την Εισαγγελία Εφετών.
Ειδικότερα, με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών την έρευνα είχε αναλάβει ο κ. Πεπόνης, προκειμένου να ρίξει φως στα αίτια θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη, το 2005, λίγο πριν αποκαλυφθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών με την εγκατάσταση παράνομου λογισμικού στην εταιρία Vodafone.
Είχαν προηγηθεί μια εισαγγελική και μια κυρία έρευνα, οι οποίες κατέληξαν στο αρχείο δεχόμενες ότι ο θάνατος του Τσαλικίδη ήταν αυτοκτονία και δεν συνδέονταν με το σκάνδαλο των υποκλοπών. Την πρώτη έρευνα είχε διενεργήσει ο τότε Εισαγγελέας κ. Ιωάννης Διώτης και τη δεύτερη ο Εισαγγελέας Χαρ. Λακαφώσης.
Να θυμίσουμε ότι, προϊστάμενος τότε της Εισαγγελίας ήταν ο σημερινός Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.
Να σημειωθεί ότι η απόφαση της Δικαιοσύνης για τρίτη έρευνα από την εισαγγελία Εφετών ήρθε μετά και τη δικαίωση της οικογένειας του εκλιπόντος από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ). Με απόφαση του το ΕΔΔΑ δικαίωσε την οικογένεια του Κώστα Τσαλικίδη, κρίνοντας ότι το ελληνικό Δημόσιο υποχρεούται σε αποζημίωσή τους, γιατί προέβη σε πλημμελή έρευνα για τα αίτια του θανάτου του, παραβιάζοντας τη διάταξη για σεβασμό της ανθρώπινης ζωής.
Ναι υπήρξε σχέδιο Πυθία, ναι υπήρξε σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή…
Η προχθεσινή εξέλιξη δικαιώνει εν πολλοίς όλους αυτούς που μίλαγαν, ότι υπήρξε η “Πυθία”, δηλαδή το σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή αλλά ακόμη και απόπειρα δολοφονίας του για πολλούς λόγους, όπως θα σας αναλύσουμε παρακάτω…
Η εξέλιξη αυτή όμως εκθέτει ανεπανόρθωτα και αυτούς που προσπαθούν να αποδομήσουν την υπόθεση, εκτελώντας πιθανώς σχέδιο των υπερατλαντικών “συμμάχων” μας….
Εκθέτει κυρίως συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και πρώην στενό συνεργάτη του και σημερινό διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη, που πρόσφατα έκανε σχετικές προβοκατόρικες δηλώσεις σε δημοσιογράφους…
Για να δούμε τώρα ποιο θα είναι το νέο τους αφήγημα και η αντίδρασή τους; Θα έχει πολύ ενδιαφέρον.
Ας θυμηθούμε όμως τις σημαντικότερες πτυχές της πολύκροτης αυτής υπόθεσης που συντάραξε και εξακολουθεί να συνταράσσει το Πανελλήνιο και που οδήγησε την Πατρίδα στα Τάρταρα...
Το σκάνδαλο των Υποκλοπών ήταν το πρελούδιο της “Πυθίας”…
Το 2004, εν μέσω των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και λίγο πριν, ζητήθηκε από την ΕΥΠ και από τους τρεις παρόχους κινητής τηλεφωνίας να δοθούν στοιχεία-τεχνικές πληροφορίες με σκοπό την ανεύρεση λύσεων σε θέματα επανασυνδέσεων. Τα στοιχεία, όπως αναφέρει ο Ανακριτής κ. Δ. Φούκας, αφορούσαν “τον αριθμό των διακοπτών που κάλυπταν την περιοχή των Αθηνών και την εδαφική κάλυψη εκάστου αυτών, τα στοιχεία του κατασκευαστή κ.τ.λ.”!
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε αρχές του 2006 από τους Υπουργούς Επικρατείας, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, επιβεβαιώθηκε ότι παρακολουθούνταν τα κινητά τηλέφωνα μελών της κυβέρνησης, αξιωματούχων, καθώς και του Πρωθυπουργού την περίοδο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες (Ιούνιος-Αύγουστος 2004) ως το Μάρτιο του 2005.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τη Vodafone η οποία διαπίστωσε, κατά τη διάρκεια τεχνικού ελέγχου από την προμηθεύτρια εταιρεία Ericsson στις 4 Μαρτίου του 2005, λογισμικό παρακολούθησης υψηλής τεχνολογίας και άγνωστης προέλευσης στο υποσύστημα νομίμων συνακροάσεων (Lawful Interception - LI). Μέσω του λογισμικού αυτού και την χρήση “κωδικών” άγνωστος ή άγνωστοι παρακολουθούσαν τις εκατό περίπου γραμμές μέσω 14 καρτοκινητών τηλεφώνων-καταγραφέων που χρησιμοποιούνταν για τις παρακολουθήσεις. Το εν λόγω λογισμικό ήταν “εντελώς άγνωστο” τόσο στη Vodafone, όσο και στην προμηθεύτρια Ericsson, ενώ δεν είχε ανιχνευτεί ο τρόπος της εγκατάστασής του.
Σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Αναστάσιο Παπαληγούρα, ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone κ. Γιώργος Κορωνιάς ανέφερε ότι στις 7 Μαρτίου “προσδιορίστηκε το συγκεκριμένο τμήμα του λογισμικού που επέτρεπε υποκλοπές” και στις 8 Μαρτίου ο ίδιος έδωσε εντολή για την “άμεση αφαίρεση του συγκεκριμένου λογισμικού” καθώς και ότι έκτοτε ήταν συνεχείς οι έλεγχοι της Vodafone για τυχόν “επανεμφάνιση” του ίδιου λογισμικού.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone, Γιώργος Κορωνιάς, επικοινώνησε στις 10 Μαρτίου 2005 με το διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του πρωθυπουργού Γιάννη Αγγέλου και ζήτησε συνάντηση προκειμένου να ενημερώσει την κυβέρνηση για θέμα “εθνικού ενδιαφέροντος”. Στη συνάντηση που έγινε στις 20:00 της ίδιας ημέρας εκτός από τους κκ. Κορωνιά και Αγγέλου, παρών ήταν και ο υπουργός Δημόσιας Τάξεως κ. Γιώργος Βουλγαράκης. Σύμφωνα με τον τελευταίο, ο κ. Κορωνιάς ανέφερε ότι “σε ένα έλεγχο ο οποίος έγινε στο λογισμικό της εταιρίας του, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει κάποιο σύστημα το οποίο λειτουργεί ως υποκλοπέας κάποιον αριθμών κινητών τηλεφώνων”. Στις 2 τα ξημερώματα της 11ης Μαρτίου 2005, η λίστα των παρακολουθούμενων φθάνει στα χέρια του κ. Βουλγαράκη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαληγούρας ενημερώθηκε για το ζήτημα αυτό από τον Πρωθυπουργό στις 11 Μαρτίου και συναντήθηκε με τον κ. Κορωνιά την ίδια μέρα παρουσία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Λινού, ενώ ο κ. Κορωνιάς κατέθεσε, κατόπιν αιτήσεως του κ. Παπαληγούρα, και γραπτό υπόμνημα με όσα ανέφερε προφορικώς.
Διαταγή προκαταρκτικής εξέτασης για τις υποκλοπές…
Αμέσως διατάχθηκε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία ο κ. Λινός παρήγγειλε αυτοπροσώπως στον προϊστάμενο, τότε, της Εισαγγελίας Αθηνών, κ. Δ. Παπαγγελόπουλο, νυν αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Από την εξέταση αυτή διαπιστώθηκε ότι τα 14 τηλέφωνα, τα οποία ήταν όλα “καρτοκινητά” και δέχονταν κλήσεις και προς τούτο κλήθηκαν οι διενεργούντες τις κλήσεις, διαδικασία εξαιρετικά χρονοβόρα και επίπονη, οι οποίοι όμως αποδείχθηκαν όλοι νόμιμοι. Όπως αποδείχθηκε τα μισά από τα καρτοκινητά είχαν αγοραστεί από τη Νέα Ιωνία, ενώ τα υπόλοιπα από το Μαρούσι. Λόγω του εξαιρετικά δύσκολου τεχνικού χαρακτήρα της η προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2006.
Το αποτέλεσμα ήταν, όπως είπε ο κ. Βουλγαράκης, η διαδικασία να “μην καταλήξει κάπου”. Σύμφωνα με τον κ. Ρουσόπουλο, δράστης των υποκλοπών θα μπορούσε να είναι ο καθένας που διαθέτει την απαραίτητη τεχνολογία. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά αγνώστων για «παραβίαση του απορρήτου τηλεφωνημάτων κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση, με περαιτέρω παραγγελία για διερεύνηση πιθανής τέλεσης και άλλων αξιοποίνων πράξεων, όπως κατασκοπεία», από τον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Ιωάννη Διώτη!
Τα τηλέφωνα μέσω των οποίων γινόταν η παρακολούθηση χρησιμοποιούσαν τις κυψέλες (κεραίες) στην περιοχή Λυκαβηττού, κλινικής Λευκού Σταυρού, πλατείας Μαβίλη και Πύργου Αθηνών, δηλαδή το γνωστό τρίγωνο γύρω από την αμερικανική πρεσβεία. Τα μισά από αυτά ενεργοποιήθηκαν από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο του 2004, δηλαδή το διάστημα που προηγήθηκε των Ολυμπιακών Αγώνων!
Λίστα προσώπων που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση…
Το απόγευμα της 2ας Φεβρουαρίου 2006 δόθηκε στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή ο κατάλογος των 40 περίπου προσώπων που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, μέλη της κυβέρνησης, πολιτικοί, μέλη οργανώσεων, ιδιώτες, συνδικαλιστές και αλλοδαποί που ζουν στη χώρα μας. Ακολουθεί η αναλυτική λίστα με όλα τα ονόματα:
- Πολιτικοί και Στελέχη Υπουργείων: Κώστας Καραμανλής (Πρωθυπουργός), Πέτρος Μολυβιάτης (Υπουργός Εξωτερικών), Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος (Υπουργός Εθνικής Αμύνης), Γιώργος Βουλγαράκης (Υπουργός Δημόσιας Τάξης), Αναστάσης Παπαληγούρας (Υπουργός Δικαιοσύνης), Γιάννης Βαληνάκης (Υφυπουργός Εξωτερικών), Σταύρος Δήμας (Επίτροπος Ελλάδας στην ΕΕ), Ντόρα Μπακογιάννη (Δήμαρχος Αθηναίων), Γιάννος Παπαντωνίου (Βουλευτής ΠΑΣΟΚ), Γεώργιος Μαρής (δικηγόρος, νομικός σύμβουλος Γ. Βουλγαράκη), Βαλληνδάς Αλέξανδρος (Πρέσβης στη διεύθυνση αραβικών υποθέσεων του Υπ. Εξωτερικών)
- Μέλη διαφόρων κινήσεων: Αικατερίνη Ιατροπούλου (δικηγόρος, μέλος Δικτύου Υπεράσπισης Πολιτικών και Κοινωνικών Δικαιωμάτων), Νίκος Γιαννόπουλος (μέλος Δικτύου Υπεράσπισης Πολιτικών και Κοινωνικών Δικαιωμάτων), Αργύριος Μουρατίδης (φέρεται ως μέλος αντιεξουσιαστικής ομάδας στη Θεσσαλονίκη), Μιλάνα Ρουμπινίδου (Σύζυγος Ιωάννη Νικολίνα - φέρεται ως μέλος αντιεξουσιαστικής ομάδας στη Θεσσαλονίκη), Αλέξανδρος Βουτσινός (τεχνικός, μάρτυρας υπεράσπισης του Ν. Παπαναστασίου στη δίκη της 17Ν), Εμμανουήλ Σηφακάκης (πρόεδρος συμμαχίας “Σταματήστε τον Πόλεμο”), Δημήτριος Μαραβέλης (αστυνομικός), Αναστασία Κουλίδου (φέρεται ως μέλος αριστερών ομάδων στη Θεσσαλονίκη), Γρηγόριος Τσιλιμαντός (φέρεται ως μέλος αντιεξουσιαστικών ομάδων στη Θεσσαλονίκη), Ιωάννης Νικολίνας (φέρεται ως μέλος αντιεξουσιαστικών ομάδων), Χαράλαμπος Παυλίδης (μέλος της ένωσης “Γένοβα 2000”)
- Ιδιώτες, Δημοσιογράφοι και Συνδικαλιστές: Μαρίνα Μεϊντάνη (δημοσιογράφος εφημερίδας “Μακεδονία” - είχε καλύψει τον πόλεμο στο Ιράκ), Θεόδωρος Φεργαδής (οικονομικός διευθυντής ING), Γεώργιος Ψυχογιός (ηθοποιός), Δημήτριος Αγγελάκης (πρόεδρος εργαζομένων ΕΥΠ), Αικατερίνη Κόκα, Γλυκερία Χορευτάκη, Κωνσταντίνος Μακρής, Δήμητρα Μπαρμπαρούση, Δέσποινα Βιτούνη, Ιωάννης Κακοταρίτης (βιοτέχνης εταιρίας στρωμάτων), Αναστάσιος Νότας, Θεόδωρος Σόντις (ελληνοαμερικανός υπάλληλος στην Αμερικανική Πρεσβεία), Άγγελος Πνευματικάκης
- Αλλοδαποί: Μοκτάρ Ραμζί (Σουδανός), Ιχτιάρ Αττίλα (φέρεται ως μέλος αντιεξουαστικής κίνησης στην Αθήνα), Μαλούμ Μοχάματ Ουντίν, Αντουλάχ Τζαμάλ (πρώην ανταποκριτής σε Συριακή εφημερίδα - διατηρεί κατάστημα έτοιμου φαγητού), Χουσεϊν Μοχάμεντ Σαντίκ (διατηρεί κατάστημα για τηλεφωνικές συνδιαλέξεις στην Ομόνοια, Μαχαματ Μεϊμ, Χουσεϊν Μοχάμεντ (διατηρεί κατάστημα στην πλατεία Κουμουνδούρου), Ιμπραχήμ Αχμάτ Ταρέκ, Καντίρ Άρης, Ταίρ Χερμίζ (Ιρακινός), Καντί Αγιούπι (ανταποκριτής Al Jazeera)
Αμέσως μετά αποκαλύφθηκε ότι παρακολουθούνταν και τα τηλέφωνα της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ, με κυριότερο αυτό του τότε διοικητή της ΕΥΠ πρέσβη κ. Ι. Κοραντή.
Έντονη ήταν η αντίδραση της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης. Ο τότε πρόεδρος της Αρχής Ανδρέας Λαμπρινόπουλος τόνισε, ότι το αρμόδιο θεσμικό όργανο δεν είχε κάποια ενημέρωση για τις υποκλοπές σε κινητά τηλέφωνα, πριν από την συνέντευξη Τύπου των υπουργών και επισήμανε ότι η Αρχή θα εξετάσει την υπόθεση.
Το χρονικό της υπόθεσης…
Μάιος 2004:
Έναρξη Τηλεφωνικών Υποκλοπών
Ιούνιος - Αύγουστος 2004:
Οι μισοί αριθμοί από τους 14 συνολικά που υπέκλεπταν τα κινητά, ενεργοποιούνται
4 Μαρτίου 2005
Η Vodafone ειδοποιείται από τον προμηθευτή της Ericsson, ότι στα πλαίσια τεχνικού ελέγχουν εντοπίστηκε στο λογισμικό δύο κόμβων της Vodafone, ειδικό «λογισμικό» που επέτρεπε τη διενέργεια τηλεφωνικών υποκλοπών.
Το εν λόγω λογισμικό ήταν εντελώς άγνωστο στην Ericsson και τη Vodafone
Δεν είχε ακόμη ανιχνευθεί ο τρόπος “εισαγωγής” του λογισμικού στα συστήματα της Vodafone
7 Μαρτίου 2005
Προσδιορίστηκε το συγκεκριμένο “τμήμα” του λογισμικού που επέτρεπε τις υποκλοπές
8 Μαρτίου 2005
Ο κ. Κορωνιάς έδωσε εντολή για την άμεση αφαίρεση του συγκεκριμένου λογισμικού.
Συνεχίστηκαν οι έλεγχοι της Vodafone για τον εντοπισμό τυχόν επανεμφάνισης του ύποπτου λογισμικού.
10 Μαρτίου 2005
Επικοινωνία του διευθύνοντα σύμβουλου της Vodafone, κ. Γιώργου Κορωνιά, με το διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Γιάννη Αγγέλου
Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του Κορωνιά με τους Αγγέλου, Βουλγαράκη (20.00)
11 Μαρτίου 2005
Η λίστα των παρακολουθούμενων “φθάνει” στα χέρια του κ. Βουλγαράκη
Οι έρευνες αρχίζουν από την Ελληνική Αστυνομία και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών
Ενημερώνεται ο Πρωθυπουργός που βρίσκεται στη Μαδρίτη
Ο Πρωθυπουργός ζητάει από τον Υπ. Δικαιοσύνης “πλήρη διαλεύκανση του θέματος”
Συνάντηση του κ. Παπαληγούρα με τον κ. Κορωνιά, παρουσία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Λινού
Ο κ. Κορωνιάς καταθέτει μετά από απαίτηση του Υπ. Δικαιοσύνης γραπτό υπόμνημα
Διατάζεται προκαταρκτική εξέταση
2 Φεβρουαρίου 2006
Δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα” αναφέρει σε άρθρο του ότι οι διωκτικές αρχές εντόπισαν κύκλωμα υποκλοπών κινητών τηλεφώνων.
Ο Υπ. Δικαιοσύνης επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς, τους οποίους ενημέρωσε για την υπόθεση.
Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά αγνώστων προσώπων από τον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Ιωάννη Διώτη για “παραβίαση του απορρήτου τηλεφωνημάτων κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, με περαιτέρω παραγγελία για διερεύνηση πιθανής τέλεσης και άλλων αξιοποίνων πράξεων, όπως κατασκοπεία.
3 Φεβρουαρίου 2006
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών δίνει εντολή στον 24ο τακτικό ανακριτή Γεώργιο Ακτύπη να διερευνήσει προς κάθε κατεύθυνση την υπόθεση των υποκλοπών.
Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου μελετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε στην Ασφάλεια και παραδόθηκε στην Εισαγγελία πριν από λίγες ημέρες, που αφορά αυτοκτονία στελέχους της Vodafone στις 9 Μαρτίου 2005, προκειμένου να κριθεί αν θα συσχετισθεί με την υπόθεση των υποκλοπών.
Εξηγήσεις ενώπιον της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών καλείται να δώσει η Vodafone.
Στη Δικαιοσύνη αποφάσισαν να προσφύγουν τέσσερα από τα θύματα των τηλεφωνικών υποκλοπών
7 Φεβρουαρίου 2006
Συνεδριάζει η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με θέμα την ενημέρωση των μελών της σχετικά με το ανακύψαν ζήτημα των τηλεφωνικών υποκλοπών.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα δέκα ακόμη προσώπων που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση.
9 Φεβρουαρίου 2006
Η εφημερίδα “Το Ποντίκι” αποκαλύπτει ότι θύμα των υποκλοπών απήχθηκε από τη CIA τον Ιούλιο του 2004
Συνάντηση Γ. Κορωνιά με την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών
Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την αυτοκτονία του Κ. Τσαλικίδη, κατέθεσε ο συνήγορος της οικογένειας
Διοργανώνεται διαδήλωση για το θέμα των υποκλοπών στα Προπύλαια και πορεία διαμαρτυρίας προς την αμερικανική πρεσβεία…
(συνεχίζεται)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου