Τελευταίες αναρτήσεις

6 Ιουνίου 2018

Τέλος τα μετρητά στις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων

Σε απαγόρευση της χρήσης μετρητών μεταξύ των επιχειρήσεων και στην καθιέρωση μικρού ορίου πληρωμών, ίσως 100 ευρώ, με μετρητά από τους καταναλωτές προχωρεί άμεσα το υπουργείο Οικονομικών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το επιτρεπτό όριο των συναλλαγών με μετρητά θα μειωθεί δραστικά, ενώ στο τραπέζι υπάρχουν και προτάσεις ακόμη και για τη μείωση στο επίπεδο των 100 ευρώ, από τα 500 ευρώ που είναι σήμερα.

Για τις συναλλαγές μεταξύ των επιχειρήσεων, το όριο των πληρωμών με μετρητά, εξετάζεται να μηδενιστεί. Τη δραστική μείωση του ορίου των πληρωμών, την προτείνουν οι τράπεζες που θεωρούν ότι με την επέκταση της χρήσης των ηλεκτρονικών πληρωμών, ακόμη και από άτομα μεγάλης ηλικίας είναι ώριμες οι συνθήκες για να διαμορφωθεί στο επίπεδο των 100 ευρώ το όριο, μέχρι το οποίο θα επιτρέπονται τα μετρητά.

Όλες οι αγορές άνω των 100 ευρώ, θα γίνονται με κάρτες (χρεωστικές, πιστωτικές ή με χρέωση τραπεζικών λογαριασμών). Με την άποψη των τραπεζών τάσσεται η ΑΑΔΕ, που θεωρεί ότι θα δοθεί αποτελεσματικό χτύπημα στη φοροδιαφυγή, βλέποντας ότι στα τελευταία δυόμισι χρόνια που επεκτάθηκε αισθητά (αναγκαστικά λόγω των capital controls) το πλαστικό χρήμα, αυξήθηκα οι εισπράξεις από τον ΦΠΑ αλλά και από τον φόρο εισοδήματος των επιχειρήσεων.

Οι τράπεζες φοβούνται ότι με την χαλάρωση των capital controls και την αύξηση του ορίου των αναλήψεων στο ποσό των 5.000 ευρώ, από τη Δευτέρα 4 Ιουνίου, μήπως δοθεί μήνυμα χαλάρωσης του μέτρου πληρωμής μέσω καρτών και επανέλθουν οι πληρωμές με μετρητά.

Ωστόσο στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν ότι σε αυτή τη φάση είναι προτιμότερη η μείωση του ορίου των πληρωμών στα 200 ευρώ, αλλά δεν αποκλείεται να υποχωρήσει και να διαμορφωθεί στο επίπεδο των 100 ευρώ. Οι αποφάσεις πάντως αναμένονται άμεσα και δεν αποκλείεται να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα ή το αργότερο η σχετική διάταξη να ενταχθεί στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, που θα κατατεθεί στη Βουλή στις 12 Ιουνίου.

Μηδενικό όριο για τις επιχειρήσεις

Δραστικότερη θα είναι η παρέμβαση στις συναλλαγές μεταξύ των επιχειρήσεων δηλαδή στα τιμολόγια προμήθειας αγορών αγαθών ή λήψης υπηρεσιών. Και στις συγκεκριμένες συναλλαγές το όριο των πληρωμών με μετρητά είναι σήμερα μέχρι 500 ευρώ. Για επιπλέον ποσό είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική πληρωμή, μέσω τραπεζικού συστήματος.

Προκειμένου να περιοριστεί αποφασιστικά η χρήση των μετρητών και η φοροδιαφυγή, εξετάζεται ο μηδενισμός του ορίου πληρωμής με μετρητά στις συναλλαγές μεταξύ των επιχειρήσεων. Με τον τρόπο αυτό, εκτιμάται ότι θα περιοριστεί η φοροδιαφυγή των παρόχων υπηρεσίες σε εταιρείες όπως π.χ. είναι οι ηλεκτρολόγοι, οι υδραυλικοί, οι προγραμματιστές κ.λπ.. για τους οποίους τα στοιχεία των τραπεζών και της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι έχουν τα POS σε απόλυτη αχρηστία. Με τη μείωση του ορίου η επιχείρηση, που θα χρειαστεί τις υπηρεσίες του ηλεκτρολόγου, εάν τον πληρώσει με μετρητά, δεν θα μπορέσει να εκπέσει από τα έσοδά της το ποσό της αμοιβής. Οπότε αναγκαστικά ο ελεύθερος επαγγελματίας θα υποχρεωθεί να χρησιμοποιήσει το POS ή να αποδεχθεί τη διατραπεζική πληρωμή.

Οι ποινές

Για όσους επιμένουν να πληρώνουν με μετρητά αντί ηλεκτρονικών, υπάρχουν και θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν ποινές. 

Ειδικότερα:

Οι καταναλωτές που δεν χρησιμοποιούν κάρτες για τις αγορές και τις πληρωμές τους, δεν μπορούν να «χτίσουν» το αφορολόγητο με όριο και κινδυνεύουν να πληρώσουν φόρο μέχρι 650 ευρώ επιπλέον. Επίσης, αν χρησιμοποιούν μετρητά αντί για κάρτες, βοηθούν τον επιχειρηματία να φοροδιαφύγει (εφόσον έχει τέτοια τάση). Οπότε έχουν κίνητρο να πληρώνουν με κάρτες ανεξαρτήτως ποσού.

Οι επιχειρήσεις που δέχονται πληρωμές με μετρητά άνω των 500 ευρώ, σήμερα έχουν πρόστιμο ύψους 100 ευρώ για κάθε συναλλαγή. Το ίδιο πρόστιμο θα παραμείνει και μετά τη μείωση του ορίου των πληρωμών με μετρητά.

Για τις συναλλαγές μεταξύ των επιχειρήσεων, το όριο για πληρωμές με μετρητά είναι επίσης 500 ευρώ. Όταν πληρωμές μεγαλύτερου ποσού γίνονται με μετρητά, δεν υπάρχει χρηματικό πρόστιμο, αλλά οι συγκεκριμένες δαπάνες δεν αναγνωρίζονται προς έκπτωση από τα έσοδα της εταιρείας. 

Πηγή: sofokleousin.gr/

ΣΧΟΛΙΟ

Το πάνε λάου λάου να καταργήσουν τελείως τα μέτρητα με το πρόσχημα της φοροδιαφυγής.....
Το θέμα όμως είναι ότι το να βάζεις ποινές για την χρήση του ΝΟΜΙΜΟΥ κρατικού χρήματος είναι παράνομο και αντισυνταγματικό....

Φανταστείτε σε τι κατάντημα φτάσαμε με το ευρώ....
Οι παλιοί σίγουρα θα θυμάστε ότι το να αρνηθείς την πληρωμή σε δραχμές παλιότερα συνιστούσε ποινικό αδίκημα....
Ο πολίτης, ο επαγγελματίας, ο έμπορος ήταν υποχρεωμένος να δέχεται την συναλλαγή με τα κρατικά χρεώγραφα και τα επίσημα νομίσματα του κράτους....

Σήμερα το κράτος-απατεώνας με εντολές της Ε.Ε.... δηλαδή των μεγάλων απατεώνων με πρόσχημα την φοροδιαφυγή την οποία ως κράτος μπορεί να καταπολεμήσει με χίλιους δύο τρόπους επιλέγει να ακολουθήσει την οδό της κατάργησης του φυσικού χρήματος και της προώθησης των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Μια εντολή που πηγάζει από την Νέα Τάξη (δηλαδή της μυστικές λέσχες και στοές) η οποία επιθυμεί να έχει υπό τον πλήρη έλεγχό της όλες τις συναλλαγές των ανθρώπων αλλά και κυρίως την ίδια τους την ζωή.... 

Δυστυχώς με την άνοδο στην εξουσία όλων αυτών των ξεπουλημένων προδοτών η Ελλάδα μας έγινε το παγκόσμιο πείραμα όλων των νεοταξίτικων επιδιώξεων.... (καταργηση μετρητών, προώθηση ομοφυλοφιλίας, απελευθέρωση ναρκωτικών, ξεπούλημα ιθαγένειας, διάλυση της παιδείας, αφελληνισμός και αποχριστιανισμός της κοινωνίας κλπ)
Γι αυτό βλέπουμε γύρω μας τα πάντα να καταρρέουν....Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.