19 Ιουνίου 2018

Ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ “ΠΡΟΔΩΣΕ” ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής Στρατηγικής Πολιτικής
της “Ελλήνων Πολιτείας” - αρθρογράφος
egerssi@otenet.gr 
www.egerssi.gr 

Επί διήμερο κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση μομφής που κατέθεσε η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όλοι περίμεναν το τι θα πει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ξεχνώντας βέβαια κάτι βασικό.

Ότι η 2η υπογραφή που έφερε η πρόταση Μομφής ήταν η δική του. Χρειαζόταν λοιπόν να πει κάτι παραπάνω; Κάποιοι ισχυρίζονται ότι έπρεπε να μιλήσει να πει κάτι παραπάνω…

Προκλήθηκε από το ΑΠΕ - ΜΠΕ και απάντησε παραπέμποντας στην ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη. Μια ομιλία καταπέλτης για την κυβερνητική πολιτική στο μείζον αυτό Εθνικό μας Θέμα. Μία προσεκτική ανάγνωση της παρέμβασης του Κώστα Καραμανλή αποδεικνύει ότι η παραπομπή στην ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη αρκεί αφενός, για να αποτυπώσει πλήρως τη θέση του, η οποία δεν έχει αλλάξει από την εποχή που έθεσε το ιστορικό βέτο στο Βουκουρέστι το 2008, και αφετέρου για να “αδειάσει” την κυβέρνηση στον τρόπο με τον οποίον έχει χειριστεί το σύνολο της διαπραγμάτευσης αυτούς τους μήνες, αλλά όπως λένε κάποιες “κακές” γλώσσες και τον άλλοτε “κολλητό” του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο, για εκείνο το “είναι μια καλή συμφωνία” που είπε στον Αλέξη Τσίπρα.

Κυρίως όμως να “αδειάσει” και να “βουλώσει” τα στόματα όσων καπηλεύονται το όνομά του και την πολιτική του, όπως τον Πάνο Καμμένο. Και τι ειρωνεία… Το έκανε παραπέμποντας σε ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη!

Μεγαλύτερη “καζούρα” για τους δήθεν “Καραμανλικούς” του Πάνου Καμμένου, αλλά και για τον “ανιστόρητο” (;;;) Νίκο Κοτζιά, δεν μπορούσε να υπάρξει.

Δείτε εδώ την παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή: «Η ομιλία της κ. Μπακογιάννη αποτυπώνει με ακρίβεια το πλαίσιο της πολιτικής της τότε κυβέρνησης για το θέμα των Σκοπίων, με κατάληξη το Βουκουρέστι, όπως και τις ουσιώδεις διαφορές της από την πολιτική και την τακτική της σημερινής κυβέρνησης».

Η ιστορία θα καταδικάσει τον Προκόπη Παυλόπουλο…

Εδώ, να συνοψιστούν στα παρακάτω τα ουσιώδη της ομιλίας Ντόρας Μπακογιάννη:
«Στόχος μας ήταν και είναι μια συμφωνία που θα απαντούσε οριστικά στη λογική του Στάλιν και του Τίτο που αποτυπωνόταν στη θεωρία του Μακεδονισμού στα Βαλκάνια, που πηγάζει από τα γεγονότα του Ίλιντεν. Αλλά και μία συμφωνία που θα απαντούσε στις ήδη απαξιωμένες διεθνώς γραφικότητες με την καπηλεία της αρχαίας κληρονομιάς και των αγαλμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στην ιθαγένεια, όμως, η πάγια ελληνική θέση, τουλάχιστον μέχρι πριν λίγες μέρες, ήταν ότι έπρεπε να περιγραφεί ως “πολίτες της τάδε χώρας”, με το ισχυρό επιχείρημα ότι πρόκειται για πολυπολιτισμική χώρα και η ιθαγένεια οφείλει να εκφράζει όλες τις εθνοτικές ομάδες»!

Πάντως κάποιοι λένε ότι, από την πλευρά της συγκυβέρνησης περίμεναν κάποια στιγμή, αντίδραση του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος το τελευταίο διάστημα δείχνει να θέλει να βγει από το “καβούκι” του, δείχνοντας μια αυξημένη κινητικότητα σε σχέση με όλα τα προηγούμενα χρόνια, από τότε που έχασε την πρωθυπουργία… Αυτό σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ανησύχησε το επιτελείο της συγκυβέρνησης και γι αυτό το λόγο ανέλαβε ο διοικητής της ΕΥΠ Ιωάννης Ρουμπάτης, να κάνει τη “βρώμικη” δουλειά… 

Όταν κάλεσε στο γραφείο του, στις αρχές Μαΐου, συγκεκριμένους δημοσιογράφους του πολιτικού ρεπορτάζ, συγκεκριμένων ΜΜΕ, και ανακατεύοντας εσωτερικά ζητήματα της υπηρεσίας και προσωπικά του θέματα έριξε στη “σαλάτα” που σέρβιρε στους δημοσιογράφους και ολίγη από “Πυθία” σε μια προσπάθεια να “θολώσει” την υπόθεση ώστε να ακυρώσει τα πορίσματα της Δικαιοσύνης!

Αλλά, ο Ιωάννης Ρουμπάτης το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση το είχε ήδη κάνει, από πέρυσι βγάζοντας “λάδι”, όπως σας έχουμε αποκαλύψει από αυτό εδώ το βήμα τους υπαλλήλους της ΕΥΠ που τότε διοχέτευαν άκρως απόρρητα έγγραφα της υπηρεσίας στο στενό συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου, Μιχάλη Καρχιμάκη...

Βέβαια, και για να βγάλει “λάδι” τους “συμμάχους” που έκαναν το παν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και όλα αυτά, για να πλήξουν σήμερα τον Κώστα Καραμανλή, που αντιδρά στα βρώμικα εθνομηδενιστικά σχέδιά τους και που όπως όλα δείχνουν φαίνεται να τα έχει σπάσει και με τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος δέχεται αδιαμαρτύρητα τα εθνοκτόνα σχέδιά τους…

Προδίδοντας, ο Προκόπης Παυλόπουλος, όχι μόνο τον Κώστα Καραμανλή, αλλά και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που τον “έμπασε” στην πολιτική, για να μπορεί να “κουνιέται” σήμερα… 

Η κυβέρνηση άδειασε τον Καραμανλή…

Τώρα, στα όσα είπε ο Ιωάννης Ρουμπάτης στους δημοσιογράφους για την “Πυθία”, απάντησε διαψεύδοντάς τον παταγωδώς και με αποκαλυπτικές λεπτομέρειες στα γεγονότα της εποχής, ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, πρέσβης ε.τ. κ. Ιωάννης Κοραντής.

Σήμερα, ψάχνοντας σε μια προσπάθεια να ρίξουμε φως στην πολύκροτη αυτή υπόθεση θα σας αποκαλύψουμε το τι κατέθεσε στον τότε ανακριτή της “Πυθίας”, σήμερα Πρόεδρο Πρωτοδικών Δημήτρη Φούκα, που πρόσφατα οι συνάδελφοί του τον τίμησαν εκλέγοντάς τον Αν. Γεν. Γραμματέα της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ο προϊστάμενος στη διεύθυνση Κατασκοπίας της ΕΥΠ επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, Κώστας Αγγελάκης.

Η κατάθεση του μεγαλοστελέχους της ΕΥΠ, αποτυπώνει με σαφή και χαρακτηριστικό τρόπο όλα όσα συνέβησαν εκείνη την περίοδο κατά του Κώστα Καραμανλή και της κυβέρνησής του από ξένα και ντόπια συμφέροντα…

Συμφέροντα που σήμερα εξυμνούν τον Αλέξη Τσίπρα για το τιτάνιο έργο που καταβάλλει να τα εξυπηρετήσει, τα ίδια συμφέροντα που το 2009 έφεραν στην εξουσία τον ανεκδιήγητο Γιώργο Παπανδρέου.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κατάθεση του εκ των βασικών μαρτύρων κατηγορίας στην υπόθεση “Πυθία” Κώστα Αγγελάκη και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

Γνώριζε τις εκβιαστικές πιέσεις των ΗΠΑ ο ΠτΔ; 

«Σε ότι αφορά την υπόθεση και από όσα έχω διαβάσει στον Τύπο και στο Διαδίκτυο δεν δύναμαι να αναφερθώ σε όλα τα συγκεκριμένα γεγονότα στηριζόμενος σε κάποια στοιχεία εξ ιδίας αντίληψης, παρά μόνο σε όσα έζησα εγώ ό ίδιος και σε όσα μπορώ να υποθέσω βάσει της δικής μου εμπειρίας και διαίσθησης σε ανάλογες υποθέσεις… Εμπειρία και διαίσθηση που προκύπτει από την συνεργασία και την ανταλλαγή εκπαίδευσης και πληροφοριών με τις αντίστοιχες υπηρεσίες πολλών χωρών. Αυτό λοιπόν που μπορώ μετά βεβαιότητας να αναφέρω είναι ότι ανέκαθεν τα στελέχη των Ξ.Υ.Π. και κυρίως των Αμερικανικών υπηρεσιών προσπαθούσαν να συντηρήσουν ένα ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ Δύσης και Ανατολής. Επίσης ένα ακόμα χαρακτηριστικό όλων των στελεχών και όλων των Ξ.Υ.Π. είναι, ανεξαρτήτως της συνεργασίας και της βαθμίδας στελεχών, να προσπαθούν να προωθήσουν προϊόντα δικής τους παραγωγής και να τονίζουν πάντα ότι η Ελλάδα είναι μια Δυτική - Νατοϊκή χώρα και έτσι πρέπει να παραμείνει… 

Οι πιέσεις αυτές εντάθηκαν πριν και κατά τη διάρκεια των Ο.Α του 2004. Ακόμη θα ήθελα να καταθέσω ότι πληροφόρηση τέτοιου είδους (όπως δηλαδή αυτή των Ρώσων προς την Ε.Υ.Π.) και ανταλλαγή πληροφοριών δεν είναι ασυνήθιστη μεταξύ των υπηρεσιών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόσφατη βομβιστική ενέργεια στη Βοστώνη όπου αποκαλύφθηκε ότι οι Ρωσικές υπηρεσίες είχαν παρέξει ανάλογη ενημέρωση στις Αμερικάνικες υπηρεσίες. Επίσης, δεν μου προξενεί καθόλου εντύπωση το γεγονός της ανάπτυξης δικτύων συλλογής πληροφοριών και ομάδων ασφαλείας από τις μεγάλες Ξ.Υ.Π. για την προστασία των δικών τους αποστολών και επισήμων στο εξωτερικό ιδιαίτερα όταν υπάρχει επίσκεψη κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων… Θυμίζω χαρακτηριστικά το τι είχε γίνει με τις επισκέψεις Μπους και Κλίντον. Γιατί λοιπόν σε ορισμένους κάνει εντύπωση η ανάλογη δράση των Ρωσικών υπηρεσιών στην Ελλάδα;

Θυμάμαι ότι όποτε κάποια Ελληνική Κυβέρνηση έδειχνε να “ξεφεύγει” από τα συνήθη τότε τα στελέχη συγκεκριμένων Ξ.Υ.Π. άρχιζαν τα “παρατράγουδα” και έκαναν σχόλια με υπαινιγμούς… Οι πιέσεις εντάθηκαν όπως προανέφερα πριν και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Χαρακτηριστικό, η πρωτοφανής φιλοξενία αλλά και η αγωνιώδη προσπάθεια των Αμερικανών αξιωματούχων να μας παρουσιάσουν τα αμερικανικά προϊόντα εξελιγμένης τεχνολογίας κατά την παρουσία μου στο SaltLake City (Χειμερινή Ολυμπιάδα 2002), ως εκπρόσωπος της Υπηρεσίας αλλά και στα κεντρικά γραφεία της C.I.A. αμέσως μετά (έγινε και προσπάθεια “προσέγγισής” μου). Πολλοί από αυτούς κατέστησαν σαφές, ότι εάν δεν προμηθευτούμε τα “κατάλληλα” προϊόντα για την ασφάλεια των Ο.Α. του 2004 τότε υπάρχει ο κίνδυνος να χάσουμε την Ολυμπιάδα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της προμήθειας του συστήματος C4I της αμερικανικών συμφερόντων εταιρείας SAIC....

Η ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΑΓΓΕΛΑΚΗ, ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΤΕΤΑΡΤΗ… 

ΤΟ ΥΠΟΠΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ “ΣΥΜΜΑΧΩΝ”…



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.