Τελευταίες αναρτήσεις

1 Ιουνίου 2018

Η ΕΙΜΑΡΜΕΝΗ ΖΕΙ

Της Χαράς Νικοπούλου

E​κδόθηκε ​ανήμερα της επετείου της αλώσεως της Πόλεως από τις εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ το πρώτο βιβλίο που έγραψα με την βοηθεια του Θεού με τίτλο:" Η ειμαρμένη ζει". 

«Εἱμαρμένα καί σύμφωνα μέ τήν Εἱμαρμένη (πρέπει νά ἀποκαλοῦμε) τά ὃσα εἶναι ἐπακόλουθα ἐκείνων πού προηγήθησαν ὡς πρός τήν διάταξη τῶν πραγμάτων ὑπό τοῦ Θεοῦ», ὑποστήριζε ὁ ἱερεύς τοῦ Ἀπόλλωνος, Πλούταρχος, μέ τόν Ἃγιο Γρηγόριο τόν Θεολόγο νά συνηγορεῖ δύο καί πλέον αἰῶνες ἀργότερα, ὁρίζοντας, λακωνικῶς, τήν Εἱμαρμένη, ὡς «εἱρμό τῶ Θεῷ τυπουμένων». Ἓνας εἱρμός, κατά τόν ὁποῖον «τὰ μὲν γεγονότα γέγονε, τὰ δὲ γινόμενα γίνεται, τὰ δὲ γενησόμενα γενήσεται , νοούμενος ὡς «νόμος τῶν ἐν τῷ κόσμῳ προνοίᾳ διοικουμένων». Κι αὐτός εἶναι ὁ Νόμος πού ὁρίζει τίς ζωές μας, γιατί «ἡ Εἱμαρμένη τῶν βροτῶν γράφεται ἀπό τά Θεῖα».

Τὰ χρόνια ποὺ ἒζησα στὸ Μεγάλο Δέρειο, ἀλλὰ καὶ τὰ δύο ἑπόμενα μετὰ τὴν ἀποχώρησή μου ἀπὸ τὴν Θράκη, ἀποτέλεσαν τὴν πηγὴ ἐμπνεύσεως τῶν παρακάτω κειμένων, τὰ ὁποῖα εἶναι ἡ βάση γιὰ τὴν σύνταξη τῶν ὁμιλιῶν ποὺ ἒχω δώσει σὲ ὃλη τὴν Ἑλλάδα. Κάποτε, λοιπόν, στὸ Μεγάλο Δέρειο εἶχε χιονίσει πέντε συνεχόμενες ἡμέρες. Δὲν εἲχαμε ρεῦμα, οὒτε καὶ θέρμανση. Ἀκούγαμε μόνο τὸν ἰμάμη νὰ φωνάζει πέντε φορὲς τὴν ἡμέρα, θυμίζοντας μας πὼς ἤμαστε σκλαβωμένοι. Τὴν ἓκτη ἡμέρα βγῆκε ὁ Ἣλιος. Ἢμαστε ἀποκλεισμένοι στὰ χιόνια, δύο χριστιανοὶ σὲ ἓνα χωριὸ μὲ χίλιους μουσουλμάνους. Κύτταξα πρὸς τὸ ὂρος Σάπκα καὶ εἶπα μέσα μου: Πίσω ἀπὸ ἐκεῖνο τὸ βουνὸ εἶναι οἱ Ἓλληνες, πρέπει νὰ ἀντέξεις γι᾽ αὐτούς. Καὶ ἂντεξα… 

Ἒτσι σήμερα εἶμαι ξανὰ πίσω στὴν Θράκη. Ὃλοι ἐσεῖς οἱ Ἓλληνες ποὺ τότε ἤσαστε πίσω ἀπὸ τὸ βουνό, καλεῖστε νὰ ἀντέξετε τὸν χειμῶνα ποὺ ἒρχεται. Ἂν τὸ κατάφερα ἐγώ, τότε σίγουρα μπορεῖτε καὶ ἐσεῖς. 

Τὸ βιβλίο αὐτὸ, που απευθύνεται σε κάθε ελληνική οικογένεια, σε κάθε έφηβο που αντιστέκεται και ονειρεύεται, ανεξαρτήτου ηλικίας, εἶναι ἀφιερωμένο σὲ ὃλους ἐσᾶς. μικρούς και μεγάλους ποὺ θὰ τὰ καταφέρετε, και ειδικότερα στόν παππού μου Ἀθανάσιο Φαρμάκη, ὁπλαρχηγό τοῦ βορειοηπειρωτικοῦ ἀγώνα.

Ευχαριστώ θερμά τον Ζωγράφο Ιωάννη Λουκίδη που αποτύπωσε με μοναδικά έργα τις σκέψεις που καταγράφονται σε αυτό το βιβλίο, καθώς και την οικογένεια του κυρίου Ιωάννου Γιαννάκενα και τις εκδόσεις Πελασγός που αποτελούν ποικιλοτρόπως εδώ και χρόνια το ''χιλιάρμενο'' που ταξειδεύει τις σκέψεις μου..

ΤΊΤΛΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ:

ΕΘΝΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ.
ΕΛΛΑΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»
Η ΑΡΕΤΗ ΤΩΝ ΑΡΕΤΩΝ
Η ΔΩΡΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Η ΕΙΜΑΡΜΕΝΗ ΖΕΙ
Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΝΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
Ἡ εὐχὴ τῆς Μακεδόνισσας Μάνας
ΘΑΝΑΤΩ ΘΑΝΑΤΟΝ ΠΑΤΗΣΑΣ
ΛΟΓΙΚΗ ΕΝ ΠΑΡΑΛΟΓΩ
ΝΕΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟΣ, ΝΕΟΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ
Ο «ΑΓΙΟΣ» ΕΦΙΑΛΤΗΣ
Ο «ΑΝΙΕΡΟΣ» ΓΑΜΟΣ
Ο ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
ΟΙ ΠΕΠΤΩΚΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΑΝΙΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ.
ΟΤΕ ΓΑΡ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΛΕΥΣΕΤΑΙ
ΠΟΣΟ ΚΡΑΤΑ ΕΝΑ «ΜΗΔΕΝ»
Σ᾽ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΤΗΣΑΝ ΣΤΟΥ ΔΙΓΕΝΗ Τ᾽ΑΧΝΑΡΙΑ 

ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΩΝ «ΚΡΥΦΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ»
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΔΩΣΑΜΕ (Στοὺς Ἓλληνες μαθητὲς)
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ
ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΟΛΟ ΜΕΣΑ Σ᾽ ΕΝΑ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
ΑΕΝΑΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΡΑΚΗ.
Η ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ .
Η ΤΩΡΑ Η ΠΟΤΕ
ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΞΗShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.