Τελευταίες αναρτήσεις

19 Ιουνίου 2018

Περί «εθνικισμού» και «αλυτρωτισμού» των Σκοπίων

Ο σοβινισμός των γειτόνων βρήκε χρήσιμο συνεργάτη και συνοδοιπόρο τον Αλέξη Τσίπρα 

Από τον Ιωάννη Χρ. Γιαννάκενα* 

Το Εθνος είναι ο Λαός στην ιστορική του πορεία. Είναι το σύνολο εκείνο των ανθρώπων που χαρακτηρίζεται κυρίως από κοινή φυλή, γλώσσα, θρησκεία, παραδόσεις καί βιώματα. Στοιχεία που διαμορφώνουν κοινή συνείδηση, δηλαδή εθνική συνείδηση. Το έθνος δεν περιορίζεται στα κρατικά όρια πατρίδος, αλλά εξαπλώνεται όπου είναι συγκεντρωμένοι πληθυσμοί του που βρίσκονται σε προγονικές εστίες εκτός των συνόρων του κράτους-βάσης του.

Οταν απειλείται το έθνος, εκδηλώνεται η ενεργητική του πλευρά, απελευθέρωση σκλαβωμένων αδελφών -ομοεθνών-, που δεν φρονεί μόνο εθνικά αλλά και αγωνίζεται εθνικά, δηλαδή ο εθνικισμός του. Οταν το έθνος εκδηλώνεται, όπως έγινε π.χ. για εμάς τους Ελληνες τον προηγούμενο αιώνα στη Μακεδονία, στη Θράκη, στην Ιωνία, στον Πόντο, στη Βόρειο Ηπειρο και την Κύπρο, τότε έχουμε «αλυτρωτισμό» ή αλλιώς αλυτρωτικό εθνικισμό.
Σε κάθε περίπτωση ο εθνικισμός και ο αλυτρωτισμός αφορούν τα δίκαια ενός έθνους υπαρκτού και διαχρονικού, που αντιστέκεται υπερασπίζοντας τον ίδιο τον εαυτό του υπερασπίζοντας δηλαδή τους ανθρώπους του, τα εθνικά τους δικαιώματα και την κληρονομιά τους. Εν ολίγοις: την Ιστορία, το παρόν και το μέλλον του. Στο διά ταύτα λοιπόν. Ερωτώ:

Είναι τα «Σκόπια» έθνος; Αποτελεί αυτό το βαλκανικό κρατικό συνονθύλευμα Αλβανών, Αθιγγάνων, Βορείων Ελλήνων, Βουλγάρων, γενιτσάρων του κομμουνιστικού παιδομαζώματος 1948-49, Σλάβων κ.ά. έθνος;

Απειλούνται «εθνικά δίκαια» των Σκοπιανών; Εχουν τα Σκόπια «υπόδουλα» ή «αλύτρωτα» αδέλφια στο ανύπαρκτο έθνος τους;

Η απάντηση είναι απλή.

Πρώτον: Δεν υπάρχει «εθνικισμός» των Σκοπίων, διότι δεν υπάρχει έθνος των Σκοπίων. Η οποιαδήποτε αναφορά σε «εθνικισμό» των Σκοπιανών τούς χαρίζει ΕΘΝΟΣ, τους δίνει εθνική οντότητα.

Δεύτερον: Δεν υπάρχει «αλυτρωτισμός» των Σκοπίων, διότι δεν διαθέτουν αλύτρωτους ομοεθνείς σε πατροπαράδοτες σκλάβες πατρίδες. Η οποιαδήποτε αναφορά σε «αλυτρωτσμό» των Σκοπιανών είναι αποδοχή εθνικής οντότητας. Αυτό που εκφράζουν οι Σκοπιανοί είναι προφανώς κρατικός σοβινισμός και ιμπεριαλισμός σε βάρος ξένου έθνους και κράτους. Γι’ αυτό όσοι ασχολούνται με το ζήτημα των Σκοπίων θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στην ορολογία που χρησιμοποιούν. Ας μην τους παρασύρει η εν γένει δαιμονοποίηση του όρου εθνικισμός που προωθούν η α-εθνής Νέα Τάξις Πραγμάτων και η παγκοσμιοποιητική Αριστερά.

Οι Σκοπιανοί είναι σοβινιστές (ιστορικά, πολιτιστικά και εδαφικά) με ιμπεριαλιστικές διεκδικήσεις (ιστορικές, πολιτισικές και εδαφικές) σε βάρος του Ελληνισμού, και έτσι πρέπει να τους καταγγείλουμε. Δυστυχώς όμως ο σοβινισμός των Σκοπίων βρήκε τελευταία τον πιο χρήσιμο συνεργάτη και συνοδοιπόρο του στη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ..

Το απόγευμα της Τετάρτης 13 Ιουνίου (ημερομηνία ΘΑΝΑΤΟΥ του Μεγάλου Αλεξάνδρου) κυκλοφόρησε από το υπουργείο Εσωτερικών το προτεινόμενο σχέδιο συμφωνίας των δύο κρατών…

Το 20σέλιδο έγγραφο λοιπόν:

• διακατέχεται από πολλές διακρατικές τεχνικές και διαδικαστικές λεπτομέρειες, που είναι η προβλεπόμενη παγκοσμίως απλή λογική και βρίσκονται σε όλες τις διακρατικές σχέσεις…
• προβλέπει την αφαίρεση «αλυτρωτικών» αναφορών και συμβόλων από το Σύνταγμα των Σκοπίων, καθώς και από τα σχολικά βιβλία τους… και εδώ είναι που θα υπερθεματίσουν όλοι οι ανόητοι και μειοδότες υπέρ της «συμφωνίας»…
Και εν συνεχεία ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ:
• το ΟΝΟΜΑ… να είναι ΒΟΡΕΙΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ…
• οι με ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ να λέγονται ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ και
• η ΓΛΩΣΣΑ που μιλούν να ονομάζεται ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ!


Η δε σκόπιμη μη αναφορά της «εθνικότητας» και αντ’ αυτής η χρησιμοποίηση του όρου «ιθαγένεια» μαρτυρεί την ύπουλη σκοπιμότητα… Οι ΑΘΛΙΟΙ κυβερνώντες δηλαδή από τη μια «υποχρεώνουν» τους Σκοπιανούς να αφαιρέσουν τα «αλυτρωτικά» χαρακτηριστικά τους και την ίδια στιγμή τους ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΩΣ: 
- (ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ) ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ, 
- (ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ) ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ και (ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ) ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ! 

ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΕΙ δηλαδή αυτά που το σκοπιανό συνονθύλευμα δεν είχε καταφέρει μέχρι τώρα να αποκτήσει… ΤΗΝ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΩΣ ΕΘΝΟΣ.

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ αυτή ΔΕΝ μπορεί να περάσει περιφρονώντας και παραβιάζοντας τη θέληση και τη φωνή του ελληνικού Λαού, όπως αυτή καταδείχθηκε με τα πρωτοφανή σε ένταση και πλήθος Εθνικά Συλλαλητήρια και όχι μόνο! 

Είναι εθνική επιταγή σήμερα ο Ελληνικός Λαός να δείξει τις ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ του σε κάθε ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ, όπως στο παρελθόν έδωσε το παρών σε κάθε Αγώνα της ΠΑΤΡΙΔΟΣ!

Γιατί, όπως έγραψε τον καιρό του Μακεδονικού Αγώνα ο μεγάλος Ελληνας ιδεαλιστής Ιων Δραγούμης, «είναι ανοιγμένος τώρα μπροστά στα θολωμένα μάτια σας και τα μυαλά σας τα σκοτισμένα ένας δρόμος αληθινός. Δρόμος ζωής και πολέμου. Αν θέλετε πάρετέ τον».
ΕΙΔΕΜΗ ΣΑΠΙΣΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ!

*Διευθυντής των Εκδόσεων ΠΕΛΑΣΓΟΣ

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.