Τελευταίες αναρτήσεις

31 Δεκεμβρίου 2017

«Ραγιάδες, ξυπνήστε! Η Ελλάδα χάνεται»

Ξεφτίλα της χώρας, που το παρελθόν της ύμνησαν κολοσσοί του παγκόσμιου πνεύματος 

Από τον Κ.Ν. Μπαρμπή* 

Κορυφαίος πολιτισμολόγος όλων των εποχών ο Will Durant, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Με ρίζες εβραϊκές, έντιμος, ειλικρινής, όχι σιωνιστής. Αποφαίνεται στη δεκάτομη «Ιστορία του παγκόσμιου πολιτισμού» τα εξης: 

«Εκτός από τα σύγχρονα μηχανήματα δεν υπάρχει τίποτα το αιωνόβιο στον πολιτισμό μας, που να μην προέρχεται από την Ελλάδα: Σχολεία, Γυμναστήρια, Αριθμητική, Γεωμετρία, Γεωγραφία, Ιστορία, Ρητορική, Αρχιτεκτονική, Φυσική, Βιολογία, Ιατρική, Ανατομία, Υγιεινή, Θεραπεία, Ποίηση, Μουσική, Τραγωδία, Κωμωδία, Φιλοσοφία, Θεολογία, Σκεπτικισμός, Στωικότητα, Επικούρεια Φιλοσοφία, Ηθική, Πολιτισμός, Ιδεαλισμός, Φιλανθρωπία, Κυνισμός, Τυραννία, Πλουτοκρατία, Δημοκρατία. Δεν υπάρχει τίποτα στον ελληνικό πολιτισμό που να μη φωτίζει τον δικό μας. 

Η Ελλάδα κληροδότησε στην Ευρώπη τις επιστήμες της, τη φιλοσοφία της, τα γράμματά της και τις τέχνες της, αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις Αμφικτυονίες της - όλες ζωντανές βάσεις του πολιτισμού του σύγχρονου κόσμου. Η ελληνική επιστήμη υπήρξε το μεγαλύτερο πνευματικό κατόρθωμα της ανθρωπότητας». 

Συμπληρώνει ο Αγγλος φιλόσοφος sir Henry Maine: «Εκτός από τις τυφλές δυνάμεις της φύσης, τίποτα δεν “κινείται” στον κόσμο που να μην έχει ελληνική καταγωγή και προέλευση!» 

Κάποτε η Ελλάδα μας είχε την Ιφιγένεια, κάποτε η Ελλάδα μας είχε τις Σουλιώτισσες και τις χορεύτριες του Ζαλόγγου. Κάποτε η Ελλάδα μας είχε την Ευτυχία Καλύβα. Τώρα έχει τις ραγιαδοπούλες, που με ξινό χαμόγελο δηλώνουν: «Οσα μας δώσουν καλά είναι...» Και σκύβουν το κεφάλι ως τον αστράγαλο, καθώς αναλογίζονται το ξεροκόμματο που τους πετούν (αντλημένο από τον ζητιάνο - φτώχεια ενός κάποτε περήφανου και αδούλωτου σε αφεντικά λαού), δήθεν για ενίσχυση από «περίσσευμα» 

Κατάντια. Ξεπεσμός. Ξεφτίλα αυτής της χώρας, που το παρελθόν της ύμνησαν κολοσσοί του παγκόσμιου πνεύματος. Και που γέννησε τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τον Χριστό μας, τον Διάκο της Αλαμάνας, τον Ησαΐα των Σαλώνων, τον Παπαφλέσσα του Μανιακού, τον Καψάλη στο Μεσολόγγι, τον Γαβριήλ Μαρινάκη στο Αρκάδι. Κάποτε... 

Τι απέγιναν, αλήθεια, ο Παπάγος, ο Γιατζής, ο Βεντήρης, ο Γρίβας, ο Σαμουήλ (στο Μακρυγιάννη), οι πολεμιστές οι χαλυβδόψυχοι και χαλκέντεροι στα βορειοηπειρωτικά βουνά, στη Γραμμή Μεταξά, στην Κρήτη, στο Ελ Αλαμέιν, στου Μακρυγιάννη στο Θησείο, στου Γουδή, στα Γρεβενά, στο Μέτσοβο, στην Κόνιτσα, στον Γράμμο, στο Βίτσι; 

Ο Ααρόν Κιρμπίγ (Κερένσκι) χρειάστηκε ελάχιστους μήνες για να παραδώσει την ορθόδοξη Ρωσία στους ομοεθνείς του Χαΐμ Γκόλντμαν (Λένιν), Λάιμπερ Νταβίντοβιτς Μπρονστάιν (Τρότσκι), Ιωσήφ Βισαριόνοβιτς, Τζουγκασβίλι (Στάλιν). Εδώ (γιατί άλλο ήταν η Ελλάδα, αυτή που χάνεται...) χρειάστηκαν δεκαετίες για να καταντήσει αυτό που οι Τουρκομογγόλοι ονομάζουν πάλι «Γιουνανιστάν» και οι ντόπιοι «εκλεκτοί» του εκλογικού σώματος το 2015 «Ραγιαδιστάν» των προσκυνημένων. Χρειάστηκαν οι λασποκαταρράκτες στη Μάνδρα για να ακουστεί (επιτέλους) μια ελληνική (γυναικεία...) φωνή απέναντι στον περιφερειακό λήθαργο. Φωνή-κεραυνός! 

Και ο αρχιεξουσιαστής (με τους Φίληδες, τους Γαβρόγλου, τις Φωτίου, τους Μπαλαούρηδες, τους Φλαμπουράρηδες, τις Αχτσιόγλου και τα άλλα συντρόφια) γνωρίζει πολύ καλά ότι οι ΜΟΝΟΙ που παραμένουν όρθιοι, ζωντανοί, ακατάβλητοι σε τούτον τον τόπο είναι όσοι πιστεύουν στα προαιώνια ιδανικά της φυλής-λίκνου του παγκόσμιου πολιτισμού και χριστιανισμού. 

• «Προ Χριστού χριστιανό» ονόμασε ο Erasmus τον Σωκράτη.
• «Είμαστε όλοι τέκνα της Ελλάδος!» κραύγασε με αγαλλίαση ο Percy Shelley.
• Ο αληθινά μεγάλος Fr. Nietze τόνισε: «Ολοι ανεξαίρετα όσοι διαθέτουμε γνώσεις και αυτογνωσία αισθανόμαστε ντροπή και δέος μπροστά στους Ελληνες! Ας τολμήσουμε, επιτέλους, να διαλαλήσουμε ότι οι Ελληνες και μόνο αυτοί κρατούν στα χέρια τους τα χαλινάρια του παγκόσμιου πολιτισμού!»
• «Στους αρχαίους Ελληνες οφείλεται», αναγνωρίζει ο Γάλλος ακαδημαϊκός E. Husserl, «η ανεύρεση της ιδέας της αληθινής και αυθεντικής επιστήμης».
• Ο ομοεθνής του, ακαδημαϊκός Jean Richepin, καταθέτει: «Αμφιβάλλω αν οι υπόλοιποι λαοί ανακάλυψαν μετά τους αρχαίους Ελληνες οτιδήποτε νέο ή διαφορετικό σε οποιονδήποτε τομέα της φιλοσοφίας, της μεταφυσικής, της λογικής, της κοσμογονίας».
• Κατά τον πανεπιστημιακό καθηγητή Colin Renfrew, «τα λεγόμενα ινδοευρωπαϊκά φύλα» δεν ήταν τίποτε άλλο από το πρωτομεσογειακό φύλο, που έχοντας για ορμητήριο τη Χερσόνησο του Αίμου εκπολίτισε τον κόσμο - και δεν ήταν άλλο παρά η άρια φυλή, «η ελληνική»!


Πού να τα γνωρίζει αυτά ο σύντροφος αρχιεξουσιαστής... Αυτόν τον αποσχολούν τα ξεροκόμματα που μοιράζει και όχι οι δεκάδες χιλιάδες περισσότεροι θάνατοι από γεννήσεις Ελληνόπουλων κατά το 2017. Οχι τα εκατομμύρια των κοινωνικών αποβλήτων, που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα μας από Αγκόλα, Αίγυπτο, Αϊτή, Αιθιοπία, Ακτή Ελεφαντοστού, Αλβανία, Αλγερία, Αρμενία, Αφγανιστάν, Βιρμανία, Βουλγαρία, Βραζιλία, Γαλλία, Γεωργία, Γκάμπια, Γκαμπόν, Γκάνα, Γουινέα, Γροιλανδία, Δημ. Αγίου Δομίνικου, Δημ. Κεντρ. Αφρικής, Δημ. Νίγηρα, Δημ. Τσαντ, Δημ. Δυτ. Σαχάρας, Ερυθραίας, Ζάμπια, Θιβέτ, Ινδία, Ινδονησία, Ιορδανία, Ιράκ, Ιράν, Καζακστάν, Καμερούν, Κένυα, Κίνα, Κολομβία, Κομόρες, Κονγκό, Κορέα, Κούβα, Κουβέιτ, Κουρδιστάν, Κριμαία, Λίβανο, Λιβερία, Λιβύη, Μαδαγασκάρη, Μάλι, Μαρόκο, Μαυριτανία, Μιανμάρ, Μολδαβία, Μπαζουτολάνδη, Μπανγκλαντές, Μπενίν, Μπουρκίνα Φάσο, Μπουρούντι, Νεπάλ, Ουζμπεκιστάν, Ουκρανία, Ουρουγουάη, Πακιστάν, Παλαιστίνη, Ρουάντα, Ρωσία, Σαουδ. Αραβία, Σενεγάλη, Σιβηρία, Σιέρα Λεόνε, Σομαλία, Σουδάν, Σρι Λάνκα, Συρία, Τατζικιστάν, Τζαμάικα, Τόγκο, Τουρκία, Τουρκμενιστάν, Τρίνινταντ, Τσαντ, Τυνησία, Υεμένη, Φιλιππίνες. 

Συνολικά 911.471 (κατά τα στοιχεία διεθνούς ειδικής οργάνωσης του ΟΗΕ) όσοι εισήλθαν στην Ελλάδα μας από 01/01/2015 έως 21/12/2015. Μετά; Φυσικά πολύ, πάρα πολύ περισσότεροι. Για όλους αυτούς (συνολικά, είναι εκατομμύρια...) δήλωσε «περήφανος» ο αρχιεξουσιαστής μόλις προχθές. Ραγιάδες Ελληνες - όσοι απομείνατε! Ξυπνήστε, ωρέ! Καταλαβαίνετε πού πηγαίνουμε; 

* Συγγραφέας

δημοκρατίαShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.