Τελευταίες αναρτήσεις

30 Δεκεμβρίου 2017

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ (ένας δυσάρεστος διάλογος)

Γράφει ο Πέτρος Χασάπης 

Ολόκληρο το ελληνικό πολιτικό σύστημα έχει υιοθετήσει την άποψη ότι η ονομασία των Σκοπίων θα πρέπει να φέρει το όνομα «Μακεδονία» με γεωγραφικό προσδιορισμό. Π.χ. «Άνω Μακεδονία» κ.λ.π.

Προσωπικά πιστεύω πως αυτή η άποψη είναι λάθος πέρα για πέρα.

Το καλύτερο θα ήταν, αυτό το κρατίδιο να μην φέρει καθόλου το όνομα «Μακεδονία» στην ονομασία του και πρέπει να δοθεί σθεναρή διπλωματική μάχη γι’ αυτό.

Αν όμως αυτό δεν μπορεί πλέον να καταστεί εφικτό, τότε καλύτερα είναι το όνομα να έχει χρονική απόσταση και όχι γεωγραφική εγγύτητα. Τι εννοώ.

Είναι δηλαδή προτιμότερο να ονομαστεί «Νέα Μακεδονία» και όχι «Άνω Μακεδονία».

Όπου υπάρχει «Άνω» και «Κάτω» ή «Ανατολικό» και «Δυτικό» κ.λ.π., τότε αυτές οι δύο περιοχές βρίσκονται μονίμως σε διαμάχη μεταξύ τους, και τείνουν προς την ένωση αλλά με επιβολή του ενός επί του άλλου.

Όπου όμως υπήρξαν νέα κράτη με τον προσδιορισμό «Νέο ή Νέα» μπροστά στο όνομα, ουδέποτε δημιουργήθηκε θέμα.

Στην εσχάτη λοιπόν των περιπτώσεων, θα μπορούσαν τα Σκόπια να ονομαστούν «Νέα Μακεδονία» και η ελληνική Μακεδονία να μετονομαστεί σε «Αρχαία Μακεδονία», πράγμα που θα σημάνει αφενός τεράστια χρονική απόσταση, αφετέρου ιστορική δικαίωση και μεγάλα κέρδη από τον τουρισμό. 

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ

Αν και σπάνια επιθυμώ να σχολιάζω απόψεις άλλων φίλων ιστολόγων ωστόσο επί του θέματος θα ήθελα να πω και την δική μου άποψη... 

Πέρα από το ότι συμφωνώ να μην υπάρχει το "Μακεδονια" καθόλου... νομίζω οτι στην έσχατη περίπτωση είναι το "Ανω ή το Βόρεια Μακεδονία"...
Το "Νεα Μακεδονια" νομίζω οτι είναι λίγο επικίνδυνο καθώς αυτό χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει μετανάστες, εποίκους ή πρόσφυγες από άλλη περιοχη... και ποια θα είναι αυτη στην προκειμένη περίπτωση; Η Ελληνικη αληθινή Μακεδονία..


Το "Ανω ή Βορεια" μου ακούγεται λίγο πιο καλά για τον λογο που λέει ο φίλος Πέτρος...
Οτι δηλαδή υποκρύπτει διαμάχη και θα έχει πάντα την προϋπόθεση της Ενωσης... Και η διαμάχη αυτή θα ευνοήσει τον ισχυρότερο... Κι αυτός είναι η Ελλάδα... (αυτό τουλάχιστον είναι στο χέρι μας)

Προτιμώ λοιπόν να υπάρχει μόνιμα θέμα αν ονομαστούν παντοιοτρόπως με τον σύνθετο όρο "Μακεδονία", παρά να το αφήσω στην μοίρα του με ένα "Νέα Μακεδονία"...
Τα παιδιά μας τουλάχιστον στο σχολείο θα μαθαίνουν ότι η Βόρεια Μακεδονία είναι υπό κατάληψη των βουλγαροσλάβων απογόνων των κομμιτζήδων, κατά το Βόρεια Ηπειρος... ή Βόρεια Κυπρος...κλπ

Πάντως νομίζω οτι πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε όριο στο να μην λέγονται Μακεδονία και σίγουρα να υπάρξει δημοψήφισμα... (αν και οι συγκεκριμένοι προδότες τα δημοψηφίσματα τα έχουν γραμμένα...)Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.