12 Σεπτεμβρίου 2017

Για να μην εκφυλίζονται τα διλήμματα σε Βατερλό των ανθρώπων

Όταν τα διλήμματα είναι πιεστικά, δεν υποκύπτεις ποτέ στα διλήμματα πριν ξεκαθαρίσεις μέσα στο μυαλό σου τους κανόνες... 

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Κανόνας πρώτος: Αποφασίζεις αν ο πρωταγωνιστής στη διαχείριση του διλήμματος είσαι εσύ ή ο εκβιασμός της ψυχής σου.

Κανόνας δεύτερος: Αν δεν είσαι εσύ αυτός που κατέφυγε στον εκβιασμό, ψάξε να δεις τι θέλει να περισώσει αυτός που κατέφυγε. Το βέβαιο είναι οτι γι αυτόν, εσύ ποτέ δεν υπήρξες το ζητούμενο. Αναλώσιμο υπήρξες από την πρώτη στιγμή.

Κανόνας τρίτος: Αν την επιλογή την κάνεις υποκύπτοντας στον εκβιασμό, τότε η απόφαση δεν είναι δική σου. Σου επιβάλλεται. Και προφανώς γίνεσαι το θύμα της "επιλογής" σου.

Κανόνας τέταρτος: Αν τα διλήμματα συνιστούν μέθοδο ψυχικού και ηθικού εκβιασμού, τότε οφείλεις να ξέρεις πως μόνο τα θύματα εκβιάζονται. Δικαίωμά σου να επιλέξεις ρόλο, αλλά αυτός έχει ταυτότητα.

Κανόνας πέμπτος: Αν εκβιάζεσαι από πρόσωπα, τόλμα να δώσεις ταυτότητα στη συμμορία που συναπαρτίζουν. Αν σ εκβιάζουν αξίες, ιδανικά και οράματα, τόλμα ν αναζητήσεις την ταυτότητα αυτών που τα τσαλάκωσαν. Οι αξίες ιστορικά υπήρξαν κίνητρο και πηγή έμπνευσης. Αν καταστούν προσχηματικό εργαλείο εκβιασμού, παύουν να είναι αξίες και γίνονται προσχήματα.

Κανόνας έκτος: Η αλήθεια ποτέ στην ιστορία δε χρησιμοποίησε ως δεκανίκι τον ηθικό εκβιασμό. Η ηθική της είναι αυτόφωτη.

Κανόνας έβδομος: Απόφαση που παίρνεται υπό το κράτος του εκβιασμού, είναι κατά κανόνα απόφαση με τίμημα βαρύτατο που φυσικά δεν επανορθώνεται.
>
Κανόνας όγδοος: Το δίλημμα ποτέ δεν πέφτει από τον ουρανό. Κάποιοι το θέτουν. Αναρωτήσου γιατί τους απέμεινε ως χρήσιμο δεκανίκι και βγαλτους το φερετζέ.

Κανόνας ένατος: Το δίλημμα συνοδεύεται πάντα από ταμείο. Αν απομακρυνθείς απ αυτό, μην ψάξεις θύμα για να φορτώσεις το λάθος. Την απάντηση την έχει ο καθρέφτης.

Κανόνας δέκατος: Στην ιστορία όσες φορές δε στάθμισες σωστά τη στάση σου, πρώτα υπέκυψες στο δίλημμα και μετά είδες πως ο εκβιαστής σου το έθεσε για να σε εξαπατήσει.

Κανόνας ενδέκατος: Το δίλημμα έχει πάντα ένα θύμα. Αυτόν που εγκλωβίζεται στη λογική του. Έχει βεβαίως και κείνον που πανηγυρίζει το αποτέλεσμα. Κι αυτός είναι εκείνος που δε δίστασε να εκβιάσει την ψυχή σου.

Κανόνας δωδέκατος: Αν αφεθείς στην πλάνη του διλήμματος χωρίς να πάρεις υπ οψιν σου τους δώδεκα κανόνες, θα είσαι απλώς το αναλώσιμο που κάποιοι άλλοι αναζητούν.

Όσοι δεν τόλμησαν να σηκωθούν όρθιοι, καταδικάστηκαν να παραμείνουν για πάντα γονατιστοί. Καλή συνέχεια στους προβληματισμούς όλων. 

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.