31 Ιουλίου 2016

Oι τούρκοι έχουν και ΠΥΡΗΝΙΚΑ κόλλυβα στο ζωνάρι τους.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

¨Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους.¨ 
Αυτή η φράση –κλισέ αποδίδεται στο ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ 

Πάμε όμως στα βαθιά νερά των γεωπολιτικών παρασκηνίων των ημερών μας. 
Εχθές  ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων έκανε μνεία ότι οι Αμερικάνοι και οι Ρώσοι τα έχουν βρει στην Μέση Ανατολή και πως θα μπορέσει ο Ερντογάν να διαχειριστεί το γεγονός αυτό στο εσωτερικό του την στιγμή που καλλιεργεί το αντιαμερικανικό μένος. 

Όλοι το γνωρίζουν αυτό και οι μεγάλοι παίκτες που επιθυμούν διακαώς την διάλυση της τουρκίας, απλώς παρακολουθούν ένα πνιγμένο σουλτάνο να προσπαθεί να πιαστεί από τα μαλλιά του χρησιμοποιώντας ένα μαινόμενο όχλο που περιπολεί με αξίνες και φτυάρια για να σώσει την τρομο-δημοκρατία του.

Και αν οι Ρώσοι κατέληξαν στην πρωτόγνωρη απόφαση να τα βρουν με τον πρώην εχθρό τους , σήμερα αυτό γίνεται για να κερδίσουν χρόνο να προετοιμάσουν και να ενισχύσουν τον γεωστρατηγικό τους άξονα στις Βαλτικές χώρες, στην Ουκρανία και στην Μαύρη Θάλασσα, αλλά και λίγο μακρύτερα στην υπό ανάφλεξη Σινική Θάλασσα.

Σε αυτήν όμως την απόφαση τους δεν υπολόγισαν ή υπολόγισαν στα στενά πλαίσια των συμφερόντων τους, ότι εμπλέκεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η Ελλάδα. 

Δεν πειράζει γιατί ανέλαβε ο ΧΡΙΣΤΟΣ  να προστατεύσει την ΕΛΛΑΔΑ κατά το:
Ει ο Θεός μεθημών ουδείς καθυμών 
Και πάμε στα πυρηνικά κόλλυβα των τούρκων που είναι αποθηκευμένα στην  βάση του Ιντσιρλίκ. 

Με αυτά τα κόλλυβα παίζουν σήμερα οι γείτονες δίχως να ξέρουν με τι φωτιά παίζουν. 
¨Η Άγκυρα φαίνεται ότι τραβάει το σκοινί με τις ΗΠΑ, "παίζοντας" με την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στην οποία υπάρχουν και πυρηνικά όπλα, για να δημιουργήσει ατμόσφαιρα θρίλερ, με σκοπό να πιέσει για την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν. 

Σε αυτό το πλαίσιο, 7000 αστυνομικοί απέκλεισαν χθες στις 11 το βράδυ την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στα Άδανα, την ώρα που διαρρέονταν φήμες στον τουρκικό Τύπο ότι υπήρξαν πληροφορίες για νέα απόπειρα πραξικοπήματος που θα ξεκινούσε από την αεροπορική βάση.¨ 
"Παίζουν" με τα πυρηνικά 


Στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ βρίσκονται αποθηκευμένα το ένα τέταρτο όλων των πυρηνικών όπλων του ΝΑΤΟ στην Τουρκία. Πρόκειται για περίπου 50 θερμοπυρηνικές βόμβες B-61 διατηρούνται στο συγκρότημα το οποίο είχε αποκλεισθεί από τους πιστούς των δυνάμεων του Ρετζέπ Ερντογάν μετά την καταστολή του πραξικοπήματος. 

Οι τουρκικές αρχές καθιστούν σαφές με κάθε τρόπο ότι μπορούν εύκολα ανά πάσα στιγμή να φθάσουν στα πυρηνικά όπλα, εφ’ όσον το επιθυμούν. Μια εκδοχή που οι Αμερικανοί την γνωρίζουν εδώ και 50 χρόνια, όπως σημειώνει ο «New Yorker». 

Η βάση Ιντσιρλίκ ενσωματώθηκε στο ΝΑΤΟ με την ένταξη της Τουρκίας το 1952 και πολύ γρήγορα εγκαταστάθηκαν εκεί εκατοντάδες αμερικανικά πυρηνικά όπλα. 

Οι ατομικές βόμβες έχουν τοποθετηθεί σε ειδικούς κωδικοποιημένους μηχανισμούς, εμποδίζοντας την πρόσβαση σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα. Για όλα όμως, είναι προφανές ότι είναι θέμα χρόνου. 

Στη βάση Ιντσιρλίκ παραμένουν οι B-61, ως πολιτική χειρονομία του ΝΑΤΟ στην Τουρκία. 

Και εάν ακόμη έχουν υποστεί βλάβη και διαβρώσεις, εξαιτίας του χρόνου, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ραδιενεργό μόλυνση σε τεράστια περίμετρο. Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ 31 Ιουλίου 2016 http://www.onalert.gr/ 

Οι Αμερικάνοι θα περάσουν στην αντεπίθεση και όπως φαίνεται δεν έχουν σκοπό να πάρουν τον τεράστιο αριθμό αυτό ατομικών βομβών από την βάση  που σαν παλιοσίδερα το μόνο που μπορούν να κάνουν θα είναι να γίνουν στόχος μελλοντικών τρομοκρατικών ενεργειών από παράφρονες τζιχαντιστές. 

Φυσικά όλη  η περιοχή μετά θα θυμίζει 1000 φορές Χιροσίμα. 

Όλα αυτά τα γνωρίζουν οι Ρώσοι  και στις 9 Αυγούστου που θα συναντηθούν   με τους τούρκους θα είναι επιφυλακτικοί να μπούνε στα νερά του ΝΑΤΟ βλ. βάση Ιντσιρλίκ  για να κάνουν τα χατίρια ενός υπό προθεσμία σουλτάνου. 

Μήπως ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ο Αιτωλός εννοούσε και την συγκεκριμένη περιοχή όταν έλεγε; 

76. "Μετά τον πόλεμο οι άνθρωποι θα τρέχουν μισή ώρα δρόμο, για να βρίσκουν άνθρωπο και να τον κάμουν αδελφό". 

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ 
Από το βιβλίο "Κοσμάς ο Αιτωλός" του Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγ. Καντιώτη, εκδ. Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Αδελφότητας "Ο Σταυρός" 

Έχουν άραγε οι τούρκοι πολλών ειδών κόλλυβα στο ζωνάρι τους από το ΑΙΓΑΙΟ μέχρι και τα Άδανα; 
– «Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει να κατευθύνεται κατά της Ελλάδος και φθάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί.
Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους.
Αλλά, αυτό δε θα γίνει από εμάς.
Αυτό είναι το θέλημα του Θεού.
Το «Εξαμίλι» θα είναι η αρχή του τέλους…..
Μετά θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα, που θα καταλήξουν στο να πάρουμε την Πόλη… »
Από το.βιβλίο του Επισμηναγού ε.α. Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Γέροντας Παΐσιος ο
Αγιορείτης, 1924 – 1994».

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.