Αρκετές βόμβες μολότοφ ρίχτηκαν κοντά στον Τάφο των Πατριαρχών, στη Χεβρώνα στη Δυτική Όχθη, το βράδυ του Σαββάτου.
Κανένας τραυματισμός δεν αναφέρθηκε από την επίθεση στον
Τάφο των Πατριαρχών, μετά τη ρίψη των πέντε κοκτέιλ μολότοφ σε ένα
σημείο ελέγχου του στρατού κοντά στο εβραϊκό προσκύνημα.
Ο Τάφος των Πατριαρχών θεωρείται από τους Εβραίους ως το
μέρος που έχουν θαφτεί οι βιβλικοί πατριάρχες τους (Αβραάμ, Ισαάκ, και
Ιακώβ) και οι γυναίκες των πατριαρχών τους (Σάρα, Ρεβέκκα και Λεία) και
είναι ο δεύτερος ιερότερος τόπος του Ισραήλ. Και οι μουσουλμάνοι θεωρούν
ιερό τον ίδιο τόπο, τον θεωρούν το Τζαμί του Ιμπραήμη (Αβραάμ).
Να σημειώσουμε εδώ στους αναγνώστες μας ότι η Χεβρώνα βρίσκεται υπό παλαιστινιακή διοίκηση και όχι ισραηλινή.
Η επίθεση με βόμβες μολότοφ στο φυλάκιο κοντά στον Τάφο των
Πατριαρχών έρχεται λίγες ημέρες μετά την εμπρηστική επίθεση
Παλαιστινίων ισλαμιστών στον Τάφο του Ιωσήφ στη Ναμπλούς (επίσης υπό
παλαιστινιακή διοίκηση), προκαλώντας σοβαρές ζημιές στο προσκύνημα που
τιμάται τόσο από τους Εβραίους όσο και από τους Μουσουλμάνους.
Σύμφωνα με τις εβραϊκές παραδόσεις, προτού ο βασιλιάς Δαβίδ κατακτήσει την Ιερουσαλήμ, βασίλεψε επί επτά χρόνια στη Χεβρώνα.
Ο Τάφος των Πατριαρχών, ο αρχαιότερος ιερός εβραϊκός τόπος και η
δεύτερη ιερότερη τοποθεσία του Ιουδαϊσμού, βρίσκεται γύρω από τη Σπηλιά
της Μαχπελά, μια αρχαία διπλή σπηλιά που δοξάζεται για 4.000 χρόνια
σχεδόν ως τόπος ταφής των Εβραίων πατριαρχών.
Περί τα τέλη του 1 π.Χ., ο Ηρώδης έβαλε τεχνίτες, που διακοσμούσαν
τον Ναό των Ιεροσολύμων, να κατασκευάσουν ένα ιερό κτίριο εκεί που
βρίσκονταν οι τάφοι των Πατριαρχών μήκους 60 μ. και πλάτους 32 μ.
Οι Βυζαντινοί επικάλυψαν μέρος της ιουδαϊκής κατασκευής και έκαναν τον χώρο εκκλησία.
Οι τοποθεσίες των τάφων των Πατριαρχών έγιναν από εκείνη την εποχή και μετά ιερός τόπος για Ιουδαίους και Χριστιανούς.
Ένας αυτόπτης μάρτυρας από τον 6ο αι., ο Αντώνιος ο Μάρτυρας, είπε,
«Ιουδαίοι και Χριστιανοί εισέρχονταν στους τέσσερις τοίχους από
διαφορετικές εισόδους».
Μετά την κατάκτηση των Αγίων Τόπων από τους Μουσουλμάνους, ο
ιουδαϊκός/χριστιανικός τόπος προσευχής μετασχηματίστηκε σε
μουσουλμανικό.
Τον 12ο αι., οι Σταυροφόροι έκαναν μια εκκλησία στην τοποθεσία, και
150 χρόνια αργότερα οι Μαμελούκοι τη μετέτρεψαν πάλι σε τζαμί και
πρόσθεσαν δύο μιναρέδες, διακοσμήσεις στους τοίχους, και μία μαρμάρινη
πρόσοψη.
πηγή
Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)
1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.
2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.
3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.
4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.
5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).
6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.
7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.
Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.
ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ
Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.
1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.
2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.
3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.
Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων.
Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου