18 Απριλίου 2015

Οι ορδές προσφύγων και οι αντοχές της Ελλάδας.

Γράφει ο Μενέλαος Τασιόπουλος 

Η εκτίμηση της ιταλικής καταγωγής υπουργού Εξωτερικών της Ευρώπης Φεντερίκα Μογκερίνι ότι, αν δεν αντέξει η Ελλάδα τα κύματα των προσφύγων από τα μέτωπα του πολέμου στην Ανατολή, θα καταρρεύσει η Ευρώπη δεν πρέπει να περάσει ασχολίαστη. Ειδικά αν αυτή συσχετιστεί με την εκτίμηση του Ελληνα επίτροπου για τη Μετανάστευση Δ. Αβραμόπουλου ότι ο όγκος των μεταναστών από τη Μέση Ανατολή τη φετινή χρονιά θα αυξηθεί σε σχέση με τις προηγούμενες. 

Κακά τα ψέματα, η Ελλάδα παραμένει σε κατάσταση χρεοκοπίας. Η Ευρώπη, από την άλλη, ως κεντρική δομή και ως επικράτεια -«ζώνη Σένγκεν»- νομίζει ότι είναι «οχυρωμένη» μέσα από τα συμφωνηθέντα με τις Συνθήκες του Δουβλίνου. Το όλο σκηνικό δείχνει εφιαλτικό, με δεδομένο ότι τα μέτωπα του πολέμου και η επέλαση του Χαλιφάτου στη Μέση Ανατολή αλλά και την Αφρική πολλαπλασιάζονται και γίνονται όλο και πιο βίαια. 

Με τον τρόπο αυτό, στους οικονομικούς λαθραίους μετανάστες προστίθεται οι ολοένα και περισσότεροι πρόσφυγες, που από τη φωτιά και τις σφαγές που εξελίσσονται αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και τα εδάφη τους και να αναζητήσουν καταφύγιο στη χριστιανική Ευρώπη. Εδώ υπάρχει το μεγάλο ζήτημα. 

Η Ευρώπη προτίμησε όλες τις προηγούμενες δεκαετίες να περιοριστεί σε μια λογική ότι οι χώρες της Μεσογείου θα πρέπει -έστω οριακά υποστηριζόμενες οικονομικά- να κρατήσουν στα εδάφη τους τούς λαθρομετανάστες ή τους πρόσφυγες, ούτως ώστε αυτοί να μην περάσουν στα «σαλόνια» των ηπειρωτικών εδαφών του πυρήνα. Μια απλοϊκή, αλαζονική αντιμετώπιση, μέχρι κάποιου βαθμού ρατσιστική στον άξονα Βερολίνου - Βρυξελλών - Παρισιού. Μάλιστα, πίσω από έναν τίτλο Frontex «κρύφθηκαν» τα ελλειμματικά σχέδια για μια πολυδύναμη και πολυεθνική Ακτοφυλακή και Συνοριοφυλακή της Ενωσης. Ενώ μάλιστα η ένταση στην Ασία και την Αφρική κλιμακωνόταν, η μακάβρια μακαριότητα της Ευρώπης συνεχιζόταν και επιβεβαιωνόταν από τη Συμφωνία του Δουβλίνου 3. 

Ποια τα περιθώρια σήμερα; Το πρόβλημα της Ελλάδας και της Ιταλίας επί του παρόντος, που βλέπουν οι ακτές και τα νησιά τους την Ανατολική Μεσόγειο, θα συνεχίσει να επιβαρύνεται. Κάποια κονδύλια επιπλέον για υποδομές πρώτης φιλοξενίας δεν επαρκούν για να λύσουν την εμπλοκή. 

Το ακόμη πιο δυσμενές σενάριο προβλέπει μέσα στους επόμενους μήνες ότι η Τζιχάντ και το «μαύρο Χαλιφάτο» θα αποσταθεροποιούν όλο και περισσότερες χώρες της Αφρικής. Η Νιγηρία ή η Σομαλία είναι μόνον η αρχή. Η εξέλιξη αυτή θα επιβαρύνει πολύ περισσότερο απ' ό,τι μέχρι σήμερα τις χώρες που βλέπουν στη Δυτική Μεσόγειο, ουσιαστικά την Ισπανία και τη Γαλλία. Η Ευρώπη τότε, σε κατάσταση πανικού και με τους πρόσφυγες από την Τζιχάντ να επικρατούν των οικονομικά λαθρομεταναστών, θα πρέπει είτε να βρει δραστικές λύσεις αμέσου αποδόσεως είτε να δεχτεί την κατάληψη της επικράτειας των χωρών της από ανθρώπους χωρίς ταυτότητα. Σε πολλές περιπτώσεις, χωρίς πρόσωπο. Αφού μεταξύ των άλλων υπολογίζεται στις εκθέσεις των μυστικών υπηρεσιών ασφαλείας και αντιτρομοκρατίας ότι ένας στρατός της Τζιχάντ της τάξης των 5.000 ανθρώπων θα περάσει εντός της Σένγκεν, πλήττοντας σε συνθήκες πολέμου εντός των πόλεων την Ευρώπη εκ των έσω. 

Σε συλλογικό επίπεδο η Ευρώπη θα πρέπει να μιλήσει επί της ουσίας είτε επενδύοντας σε στρατιωτικού τύπου διαχείριση συνεπειών και στις δυνατότητες της Διεθνούς Αρμοστείας για τους πρόσφυγες του ΟΗΕ, δημιουργώντας χώρους φιλοξενίας στα εδάφη της Ασίας και της Αφρικής, «αναχώματα» για τις ακτές και τα εδάφη της. Είτε να αποδεχτεί ως πρακτική τον απόλυτο βαρβαρισμό της μαζικής «σφαγής» προσφύγων στα δουλεμπορικά, μέσα στη Μεσόγειο, προσλαμβάνοντας για τη φύλαξη των ευρωπαϊκών ακτών τους μισθοφόρους της Academy (Blackwater) ή ενθαρρύνοντας την ενίσχυση και ανασυγκρότηση της γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων με συγκεκριμένη νέα αποστολή. 

Πηγή "Δημοκρατία"
το είδαμε ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.