Τελευταίες αναρτήσεις

24 Φεβρουαρίου 2015

Σκληρή κριτική Λαβρόφ: "Οι δυτικές κυβερνήσεις προσπαθούν να επιβάλουν την ιδεολογία τους στον υπόλοιπο κόσμο"

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε τις δυτικές δυνάμεις ότι προσπαθούν να επιβάλουν την ιδεολογία τους στον υπόλοιπο κόσμο.

Ειδικότερα κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες, χωρίς να τις κατονομάσει, ότι έχουν βυθίσει στο χάος τη Μέση Ανατολή, όπου τροφοδοτούν την άνοδο του εξτρεμισμού για να ικανοποιήσουν την επιθυμία τους να διευθύνουν τον κόσμο.

Κατά την ομιλία του σε ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που οργανώθηκε από την Κίνα, η οποία προεδρεύει του Συμβουλίου και με την ευκαιρία της 70ής επετείου από την ίδρυση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο Σεργκέι Λαβρόφ κατήγγειλε την κατάφωρη παραβίαση των αρχών του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, και ειδικότερα, «της ανεξαρτησίας, της ισότητας των κυρίαρχων κρατών, της μη ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις», προβάλλοντας ως παραδείγματα τις δυτικές επεμβάσεις στη Συρία, την Λιβύη και το Ιράκ.

«Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών για την διεύθυνση της πορείας του κόσμου, της κυριαρχίας των πάντων και παντού και της χρήσης της στρατιωτικής βίας κατά μονομερή τρόπο για την εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων», είπε.

«Όλα αυτά έχουν βυθίσει τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική στην αστάθεια και το χάος και, σε μεγάλο βαθμό, έχουν δημιουργήσει κατάλληλο έδαφος για την ανάπτυξη των εξτρεμισμών», πρόσθεσε.

Για όσους «δεν συνεργάζονται, υπάρχουν διάφορες μέθοδοι, ανάμεσά τους η αλλαγή καθεστώτος, η ανοικτή υποστήριξη του αντισυνταγματικού πραξικοπήματος στην Ουκρανία εδώ και έναν χρόνο», υπογράμμισε, καταγγέλλοντας τις μονομερείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Μόσχας για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση, χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας Λίνας Αντανάς Λινκεβίσιους απάντησε με σκληρή γλώσσα στις επικρίσεις του Λαβρόφ.

«Από την ανατολική Ουκρανία μέχρι στην Υπερδνειστερία του Μόλδοβα, μέχρι την Αμπχαζία της Γεωργίας και τις περιοχές της Νότιας Οσετίας εφαρμόζεται το μοτίβο της ανάμειξης της Ρωσίας στις υποθέσεις κυρίαρχων ανεξάρτητων γειτονικών της κρατών. Εδώ και έναν χρόνο, η Ουκρανία δέχεται την επίθεση Ρώσων κομάντος και μισθοφόρων», επεσήμανε ο Λιθουανός υπουργός Εξωτερικών.

Από την πλευρά της, η πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Εθνη Σαμάνθα Πάουερ δήλωσε ότι η έκκληση της Μόσχας για μεγαλύτερο σεβασμό της κυριαρχίας των κρατών και της εδαφικής τους ακεραιότητας είναι υποκριτική.

«Σήμερα η Ρωσία εκπαιδεύει, εξοπλίζει, υποστηρίζει και μάχεται μαζί με τους αυτονομιστές που κατέλαβαν βάναυσα ουκρανικό έδαφος σε μία κατάφωρη παραβίαση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και σε μία επίθεση κατά της κυριαρχίας της γειτονικής της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.grShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.