8 Νοεμβρίου 2013

Ευρωπαϊκή καταδίκη της Ελλάδας για τον αποκλεισμό των ομόφυλων ζευγαριών από το σύμφωνο συμβίωσης.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Με τελεσίδικη απόφαση του, που λήφθηκε κατά πλειοψηφία, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εξετάζοντας την υπόθεση “Βαλλιανάτος και άλλοι κατά Ελλάδος”, έκρινε ότι δεν είναι πειστικοί οι λόγοι που το ελληνικό δίκαιο εξαιρεί τα ζευγάρια του ιδίου φύλου από τον νόμο περί πολιτικής ένωσης των ζευγαριών, που εισήχθη στην ελληνική νομολογία το 2008.

Με την απόφασή του, καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση του δικαιώματος σεβασμού στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή, καθώς και για παραβίαση των διατάξεων που απαγορεύουν τις διακρίσεις και την υποχρέωσε να καταβάλει από 5.000 ευρώ στον καθένα από τους ενάγοντες, καθώς και τη δαπάνη για δικαστικά έξοδα.

Η υπόθεση “Βαλλιανάτος και λοιποί κατά Ελλάδος” αφορά το “σύμφωνο συμβίωσης” που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα με το νόμο 3719/2008 και τον τίτλο «Μεταρρυθμίσεις που αφορούν στην οικογένεια, τα παιδιά και την κοινωνία».

Αυτός ο νόμος επέφερε βελτιώσεις στην επίσημη μορφή της «σχέσης», επιτρέποντας στα εμπλεκόμενα πρόσωπα να αναγνωρίσουν τη σχέση τους σε πιο ευέλικτο νομικό πλαίσιο σε σχέση με αυτό του γάμου. Οι ενάγοντες διαμαρτυρήθηκαν ότι ο νόμος 3719/2008 απευθύνεται αποκλειστικά σε ετερόφυλα ζευγάρια αποκλείοντας με αυτόν τον τρόπο τις ενώσεις ομοφυλόφιλων προσώπων. Ισχυρίσθηκαν ότι η ελληνική Πολιτεία έχει εισαγάγει μία διάκριση, η οποία κατά την γνώμη τους συνιστά διακρίσεις εις βάρος τους.

Το Δικαστήριο επεσήμανε στην απόφαση του ότι ανάμεσα στις 19 χώρες μέλη που έχουν αναγνωρίσει μια «αστική ένωση» πέραν του γάμου, μόνο η Λιθουανία και η Ελλάδα έχουν εισαγάγει διακρίσεις κατά των ομοφυλοφίλων, αποκλείοντας από την ένωση αυτή τα άτομα του ιδίου φύλου.

Το δικαστήριο έκρινε ότι, κατά τη γνώμη του, δεν ήταν αναγκαία για την επίτευξη του σκοπού του Νόμου μία τέτοια διάκριση, η οποία απαγορεύει στα άτομα του ιδίου φύλου να προσέρχονται σε μία τέτοια ένωση και καταδίκασε τελεσίδικα την Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
πηγή

ΣΧΟΛΙΟ
Να τρώμε για πάντα πρόστιμα από την νεοταξίτικη Ε.Ε. για τέτοιους λόγους...
Πρώτα και πάνω από όλα είναι η τιμή στον άνθρωπο....
Αυτό μας έμαθαν οι πρόγονοί μας....
Προκειμένου να ξεφτιλιστούμε ως έθνος νομιμοποιώντας την ανωμαλία και την διαστροφή, ας είμαστε για πάντα τα "κακά παιδιά"....

Οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να πάνε σε όποια χώρα θέλουν να νομιμοποιήσουν την αλαζονική διαστροφή τους...
Και λέω αλαζονική για έναν και μόνο λόγο...
Κάποιοι από αυτούς (και τους φίλους τους) ισχυρίζονται ότι δεν πρέπει να νοιάζει την
κοινωνία το τι κάνουν οι διεστραμένοι "στο κρεβάτι τους εφόσον αυτό αφορά (και ως αμαρτία) τους ίδιους και μόνο και δεν κάνουν κακό σε κάποιον τρίτο"....

Και ο ναρκωμανής όμως το ίδιο κάνει....
Καταστρέφει πρωτίστως και πάνω από όλα τον ίδιο του τον εαυτό...
Αυτόν όμως η κοινωνία υποκριτικά θέλει να τον "σώσει"....
Με το πρόσχημα ότι ο ναρκωμανής πεθαίνει πνευματικώς και βιολογικώς....
Αλήθινό είναι το πρόσχημα αλλά υποκριτικό εφόσον κι ο ομοφυλόφιλος πεθαίνει πνευματικώς και μάλιστα σε θάνατο χειρότερο κι από του ναρκωμανή....

Κι αν τα παιδιά αυτά που πέφτουν στην μάστιγα των ουσιών το κάνουν λόγω κοινωνικών και ψυχολογικών προβλημάτων, διαλυμένων οικογενειών κλπ... Και εντέλλει ομολογούν παντού γύρω τους την αμαρτία τους και την κακομοιριά τους....

Οι ομοφυλόφιλοι είναι επί το πλείστον κατ' επιλογήν, διεστραμμένοι και όχι μόνο δεν ομολογούν την αμαρτία τους αλλά αλαζονικά επιδιώκουν την αναγνώριση της διαστροφής τους από την κοινωνία ως "κάτι διαφορετικό"... έναν διαφορετικό "σεξουαλικό προσανατολισμό".... (φυσικά το ίδιο ισχύει και για τους παιδόφιλους και τους κτηνοβάτες κλπ.... κι αυτοί μπορούν να επικαλεστουν τα ίδια...)
(Γι αυτό γίνεται και η σχετική πλύση εγκεφάλου στα παιδιά μας στα σχολεία)

Πολύ σπάνια θα βρείτε ομοφυλόφιλο με συναίσθηση της αμαρτωλότητάς του...
Μιλάμε για ριζική δαιμονική αλλοίωση των προσωπικοτήτων τους....
Παντελής τύφλωση της συνείδησης....

Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας που συντελλείται με την ομοφυλοφιλική πράξη δεν έχει καμιά θέση στην ζωή του ανθρώπου και δη του χριστιανού....

Οφείλουμε ως Ελληνες Χριστιανοί να μισήσουμε και να πολεμήσουμε με κάθε τρόπο την ομοφυλοφιλία (όπως και κάθε άλλη ψυχοκτόνο αμαρτία) και εφαρμόζωντας την εντολή του Κυρίου να αγαπήσουμε και να συμπαρασταθούμε στον ομοφυλόφιλο ως συνάνθρωπό μας....
Να συμπαρασταθούμε όμως σε αυτόν που την ζητά σαν βοήθεια για να απαλλαγεί από την αμαρτία....

Οι υπόλοιποι ας τραβήξουν τον δρόμο που διάλεξαν χωρίς καμιά δική μας ενίσχυση ή ανοχή....

Να θυμάστε φίλοι μου ούτε ο Κύριος δεν έδειξε ποτέ ανοχή στην αμαρτία.... Πάντα την καταδίκαζε.
Εδειξε επιείκια κι αγάπη στον αμαρτωλό που θέλησε να μετανοήσει κι έδειξε λύπη για τον αμετανόητο....
Αυτήν την στάση πρέπει να τηρούμε κι εμείς.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.