11 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ...

...στην Μεσόγειο βασιλεύει!! 

Αποτρελάθηκε ο καραβοκύρης και πολυμήχανος Οδυσσέας όταν μαθεύτηκε ότι  ¨Σύμφωνα με τον Μπαράκ Ομπάμα, η σύζυγος του Μισέλ δεν υποστηρίζει μια πιθανή στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία. 

«Tα μέλη της οικογένειάς  μου, και συγκεκριμένα η Μισέλ, έχουν  μια πολύ δύσπιστη προσέγγιση προς τις οποιεσδήποτε πράξεις στη  Συρία, είπε στους δημοσιογράφους ο  Μπαράκ Ομπάμα. 

Εάν ρωτήσουμε την Μισέλ αν θέλει ή όχι να ξεκινήσουμε ακόμα ένα πόλεμο, τότε θα απαντήσει «όχ黨 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Και τώρα τι θα κάνουμε δίχως τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες, την Μάγισσα Κίρκη και τα άλλα ξωτικά της Μεσογείου?
Αναρωτήθηκε ο Ομηρικός ήρωας μας.

- Ηρέμησε πολυαγαπημένε μας Οδυσσέα ήδη όλη η ανθρωπότητα βρίσκεται ¨στον πηγαιμό για την Ιθάκη¨.

Μετά από αυτά θα αφήσω τις σκέψεις μου να ξεδιπλωθούν αυθόρμητα  την στιγμή που τόσες θλιβερές εικόνες μας περιβάλλουν, πιάνοντας κάποιες άκρες που νομίζω ότι έσυρα από τον απίστευτα μπλεγμένο γεωπολιτικό κόμπο των προβλημάτων που ταλανίζουν την περιοχή της Μεσογείου.

Αν και σε εμάς τους απλούς και καθημερινούς ανθρώπους φαίνονται κόμποι,  στους υποψήφιους επικυρίαρχους της ζωής  του πλανήτη συνιστούν μία καλό –γρασαρισμένη μηχανή από πολλά γρανάζια που δουλεύουν αρμονικά για να μεταδώσουν κίνηση στο λουρί της μηχανής που λέγεται νέα εποχή και παγκοσμιοποίηση.

Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη... η ΕΞΥΠΝΗ- ΗΛΙΘΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Και μπαίνω κατευθείαν στο ψητό. Ήταν ανάγκη να κατεβάζουμε τα πετρέλαια και τα αέρια των Ρώσων στην Μεσόγειο την στιγμή που αν το θέλαμε εμείς  με απλές και αποφασιστικές κινήσεις θα πρωταγωνιστούσαμε εδώ και χρόνια απέναντι τους ανταγωνιστικά σαν παραγωγοί και διακινητές ενεργειακών αγαθών?

Ποιος παγίδεψε την τότε ηγεσία αλλά και την κοινή γνώμη σε αυτό το όνειρο του μεγαλοιδεατισμού?

Ο ιστορικός του μέλλοντος θα το καταγράψει και θα βρει τους πρωταγωνιστές.

ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥ. Και εξηγούμαι

¨που πάς ρε ΚΑΡΑ-μήτσο ξυπόλυτος στα αγκάθια και σέρνεις πίσω σου και έναν ολόκληρο Λαό ?¨ Δεν ήξερες ότι οι παντόφλες που φοράς ήταν Αμερικανο-Ευρωπαικές και όχι Ρώσικες?

Έτσι το γρανάζι αυτό της καλοδουλεμένης νεοποχίτικης μηχανής μετά από εμπρησμούς και φόνους αθώων, βλέπε Ηλεία, προβοκάτσιες και καταστροφές στην Αθήνα, υποκλοπές και σκάνδαλα από τρίτους τίθεται εκτός λειτουργίας.

Μετά από αυτήν την αυθάδεια μας οι διαχρονικοί τοκογλύφοι αποφάσισαν να μας ¨φυτέψουν στο χώμα¨. Γι αυτό ήρθε ένα γρανάζι που όπου γύριζε φώναζε ¨λεφτά υπάρχουν¨.

Μέχρι που ανέλαβε το κυβερνητικό tempo της μηχανής και αποφάσισε να μας κάνει τα μνημόσυνα, δηλ. να μας εισαγάγει στο τάφο των μνημονίων.

ΕΡΩΤΗΜΑ.

Μήπως εκτός από τους Αμερικάνους ήθελαν και οι Ρώσοι να μπούμε σε αυτό τον τάφο? Διότι η μετέπειτα πολιτική τους κατά προσωπική μου εκτίμηση συμπεριελάμβανε και τους λόγους του Πόντιου Πιλάτου.

Κατ εμέ κ. Πούτιν έπρεπε να συμβουλέψεις τους ομόδοξους συνομιλητές σου, αν τους αγαπούσες ειλικρινά. να μην διακινδυνεύσουν με το σχέδιο Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη.

Αλλά σου δίνω την δικαιολογία ότι είχες τα δικά σου συμφέροντα όπως και οι πρόγονοι σου τότε, αν θυμάσαι με τα Ορλωφικά.

Δεν πρόκειται να αναφερθώ στα υπόλοιπα μέχρι σήμερα γρανάζια της κρεατομηχανής  γιατί είναι γνωστά τοις πάσι, καθότι κάθε μέρα μας πολτοποιούν με τις απάνθρωπες αποφάσεις τους. Σύντομα από την πολλή δουλειά- κίνηση έρχεται η στιγμή η προαποφασισμένη από τους κατασκευαστές της μηχανής που και τα γρανάζια αυτά θα ρετάρουν και  τότε το λουρί της μηχανής θα γυρίζει σαν τρελό και φυσικά όποιον πάρει ο Χάρος.

Κλίνοντας γόνυ Τιμής στους  Νέο- μάρτυρες της ΣΥΡΙΑΣ, σήμερα μπορούμε να πούμε ότι η χώρα αυτή χρησιμοποιήθηκε σαν βιτρίνα εκφοβισμού στους Μεσογειακούς λαούς με το αποτροπιαστικό σύνθημα "καθίστε καλά για να μην πάθετε τα ίδια και χειρότερα¨.

Σίγουρα θέλουν και σε εμάς τους Έλληνες να μας στείλουν αυτό το μήνυμα, μάλιστα τώρα που μπορεί  και το λουρί της μηχανής μας να γυρίζει σαν τρελό.

Η Συρία για τους γεωπολιτικούς παίκτες τελείωσε. Από εδώ και πέρα μέσα στους ευρύτερους στρατηγικούς σχεδιασμούς θα έχει περιφερειακό ρόλο αυτοτελής η τεμαχισμένη.

Η Μεσόγειος ξαφνικά ησύχασε. Λέτε να έκαναν λάθος στρατηγικό οι επικυρίαρχοι των ΕΘΝΩΝ? η παίρνουν θέσεις για τον επόμενο στόχο?

Μήπως στόχος τους τελικά είναι η Τουρκία και όχι η Συρία?
Πώς θα ανάψουν το φυτίλι με την Τουρκία?
Ποιος μαντρότοιχος δυτικά της Τουρκίας είναι ετοιμόρροπος ¨βλ. υφαλοκρηπίδα Αιγαίου¨?

Τελικά είναι ιστορικά γραπτό ότι όλοι οι ανοικτοί γεωπολιτικοί λογαριασμοί να κλείνουν σε αυτό το Πολιτισμικό Αρχιπέλαγος.

Που να ήξερες πολυβασανισμένε Οδυσσέα ότι διέπλεες θάλασσες που στα βάθη τους κρύβουν αμύθητους ενεργειακούς θησαυρούς.

Όμως με το Ομηρικό ταξίδι σου σηματοδότησες την διαχρονική πορεία του Ελληνισμού που μέσα από θυσίες και μαρτύρια είναι σίγουρο ότι μετά τον επώδυνο πηγαιμό θα φτάσει τελικά στην Ιθάκη της ανδρειωμένης ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ και θα αποδοθεί η δικαιοσύνη, όπως την απέδωσες εσύ Οδυσσέα στους πλεονέκτες μνηστήρες.

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Υ. Γ Εύχομαι στις δύσκολες στιγμές να γεμίζουν τα σπλάχνα μας με ανθρωπιά και αγάπη για τον συνάνθρωπό μας που ήδη βρίσκεται σε δεινή θέση, επικαλούμενοι το Έλεος  του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ να συντρίψει τις δαιμονικές μηχανές των ανθρωποκτόνων συστημάτων.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.