29 Σεπτεμβρίου 2013

12 κολπάκια για την μηχανή αναζήτησης της Google που δεν γνωρίζατε.

Η μηχανή αναζήτησης της Google είναι ένα πολύ καλό εργαλείο και κρύβει πιο πολλά μυστικά από όσα γνωρίζουμε Οι πιο πολλοί κάνουμε τις αναζητήσεις μας απλώς πληκτρολογώντας την λέξη ή φράση που θέλουμε να αναζητήσουμε. Υπάρχουν όμως κάποια κολπάκια που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στις αναζητήσεις μας ώστε να κάνουμε πιο συγκεκριμένα τα αποτελέσματα, να πάρουμε περισσότερες παραπλήσιες αναζητήσεις και γενικά να κάνουμε την ζωή μας λιγάκι πιο εύκολη.

Ξεκινάμε με το σύμβολο +. Βάζοντας το + πίσω από μία λέξη στην αναζήτηση μας περιορίζουμε τα αποτελέσματα σε εκείνα που είναι σχετικά με εκείνη την λέξη. Για παράδειγμα αν αναζητήσουμε ‘’αγορά σπιτιού’’ θα μας εμφανίσει γενικά αποτελέσματα αν όμως γράψουμε ‘’αγορά σπιτιού +Αθήνα’’ θα μας εμφανίσει αποτελέσματα που σχετίζονται με την Αθήνα.

Το αντίθετο μπορεί να γίνει με το σύμβολο -. Με το συγκεκριμένο σύμβολο μπορούμε να αφαιρέσουμε αποτελέσματα από την αναζήτηση μας που σχετίζονται με την λέξη που ακολουθεί μετά από το -. Για παράδειγμα αν αναζητήσουμε ‘’αγορά σπιτιού –Αθήνα’’ θα μας εμφανίσει αποτελέσματα τα οποία δεν σχετίζονται με την Αθήνα.

Αν θέλουμε να αναζητήσουμε κάποια φράση και να μας εμφανίσει αποτελέσματα που περιέχουν αυτή την φράση αναλλοίωτη, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ‘’. Για παράδειγμα αν θέλουμε να αναζητήσουμε την φράση ‘’Hello World’’, αν την γράψουμε χωρίς τα ‘’, θα μας εμφανίσει αποτελέσματα για την λέξη ‘’Hello’’, την λέξη ‘’World’’ και τις 2 λέξεις μαζί σαν έκφραση.

Το σύμβολο ~ είναι επίσης αρκετά χρήσιμο καθώς αν το πληκτρολογήσουμε πίσω από μία λέξη θα μας εμφανίσει αποτελέσματα που περιέχουν και τα συνώνυμα αυτής της λέξης. Στο παράδειγμά μας ‘’αγορά σπιτιού’’, αν το πληκτρολογήσουμε ‘’αγορά ~σπιτιού’’ θα μας εμφανίσει και αποτελέσματα από την αναζήτηση ‘’αγορά κατοικίας’’, ‘’αγορά ακίνητου’’ κ.τ.λ.

Ίσως το πιο γνωστό σύμβολο είναι το *, το οποίο χρησιμοποιείται σαν μπαλαντέρ. Αντικαθιστά λέξεις στην αναζήτηση. Αν στο παράδειγμα μας κάνουμε αναζήτηση ‘’* σπιτιού’’ θα μας εμφανίσει αποτελέσματα όπως ‘’αγορά σπιτιού’’, διακόσμηση σπιτιού’’, ενοικίαση σπιτιού’’ κ.λπ.

Επίσης μπορούμε να κάνουμε πιο συγκεκριμένες τις αναζητήσεις μας με δύο απλές εντολές.

Με την εντολή ‘’site: όνομα του site’’ μπορούμε να αναζητήσουμε κάτι μόνο μέσα σε ένα site.
Π.χ. ‘’tablet site: beeintech.gr’’. έτσι θα μας εμφανίσει μόνο αποτελέσματα για την λέξη tablet τα οποία όμως βρίσκονται στο site beeintech.gr και όχι κάπου αλλού.

Η δεύτερη εντολή είναι το ‘’filetype: τύπος αρχείου’’. Με την συγκεκριμένη εντολή αναζητούμε αποτελέσματα της λέξης κλειδί μόνο όμως σε συγκεκριμένο τύπο αρχείων. Έστω ότι θέλουμε να αναζητήσουμε μία φωτογραφία τύπου .jpg με την λέξη κλειδί bike στο όνομά της.

Πληκτρολογούμε ‘’bike filetype:jpg’’ και μας εμφανίζει μόνο αρχεία jpg με την λέξη bike στο όνομά τους.

Μπορούμε επίσης να περιορίσουμε τις αναζητήσεις μας χρονικά πληκτρολογώντας 2 χρονολογίες οι οποίες χωρίζονται με 2 τελείες ανάμεσά τους. Για παράδειγμα αν αναζητήσουμε ‘’πρωθυπουργός 1990:2010’’ θα μας εμφανίσει αποτελέσματα που περιορίζονται στο χρονικό περιθώριο που ορίσαμε.

Μία πολύ χρήσιμη εντολή που δυστυχώς λειτουργεί μόνο στα Αγγλικά και μόνο στο Google.com είναι η εντολή ‘’define:’’. Πληκτρολογώντας ‘’define: apple’’ θα εμφανιστεί ο ορισμός της λέξης, το πώς συλλαβίζεται, πως προφέρεται και η μετάφρασή της σε άλλες γλώσσες.

Επίσης μία λειτουργία που είναι διαθέσιμη μόνο στο Google.com είναι η εντολή ‘’time in…’’. Αν θέλουμε να μάθουμε τι ώρα είναι σε κάποιο μέρος του κόσμου, όπως π.χ. στην Αθήνα γράφουμε ‘’time in Athens’’ και μας εμφανίζει την ώρα.

Τέλος στο Google μπορούμε να κάνουμε και μαθηματικές πράξεις και μετατροπές μεγεθών.

Για παράδειγμα αν γράψουμε ‘’10+10’’ και πατήσουμε enter θα μας εμφανίσει το αποτέλεσμα της πράξης.

Αντίστοιχα αν γράψουμε ‘’10kmh in mph’’ θα κάνει την μετατροπή.
pestanea 

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.