20 Ιουλίου 2012

Ξημέρωσε η αποφράδα μέρα του νεότερου ελληνισμού. 20 Ιουλίου 1974. Οι Τούρκοι εισβάλλουν στην Κύπρο μας.

Μερικά από τα παλικάρια που όρθωσαν την ελληνική τους ψυχή κατά του προαίωνιου εχθρού... 

20 Ιουλίου 1974...
20 Ιουλίου 2012...

38 χρόνια από την αρχή της τραγωδίας της μαρτυρικής Κύπρου μας.

Τουρκικό αποβατικό φτάνει στις ακτές της Κύπρου το πρωί της 20ης Ιουλίου 1974

Σαν σήμερα πριν 38 χρόνια, ανήμερα του προφήτη Ηλία ξεκίνησε η τουρκική απόβαση στο Πεντεμίλι της Κερήνειας και ταυτόχρονα η ρίψη αλεξιπτωτιστών και η αεραπόβαση αερομεταφερόμενων δυνάμεων με ελικόπτερα στον θύλακα του τουρκοκυπριακού χωριού Κιόνελι.

Οι θρασύδειλη Τουρκία των 60 εκατομμυρίων έστειλε της δυνάμεις της να καταλάβουν την μικρή Κύπρο των 500.000 ψυχών.

Πολεμικά πλοία, μαχητικά αεροσκάφη και χιλιάδες πάνοπλοι αλεξιπτωτιστές και πεζοναύτες με την υποστήριξη αρμάτων μάχης και πυροβολικού επιτέθηκαν να κατασπαράξουν την Κύπρο και την Ελληνική Εθνική Φρουρά της...

Τούρκοι Αλεξιπτωτιστές
Κι όμως παρόλη την τρομακτική διαφορά δυνάμεων... ήταν τέτοια η δειλία τους που απαίτησαν από τους φίλους τους Αμερικανούς πριν αρχίσουν την επίθεση να εξασφαλιστεί ότι η Ελλάδα δεν θα παρέμβαινε στρατιωτικά.

Ομως φοβόντουσαν ακόμα και την μικρή Ελληνική Εθνική Φρουρά...
Και έβαλαν τους Ελληνες να αλληλοεξοντώνονται πάνω στο νησί...
Μακαριακοί και Αντιμακαριακοί.... σε συνθήκες πραξικοπήματος και εμφύλιου σπαραγμού άργησαν να εφαρμόσουν τα σχέδια άμυνας. Αλλά κι όταν αποφάσισαν να αντισταθούν έπεσαν πάνω σε πουλημένους στρατιωτικούς και πολιτικούς ηγέτες....

Παλικάρια της Εθνικής Φρουράς
Παρόλα αυτά κάποια παλικάρια από την Κύπρο και την Ελλάδα πολέμησαν σαν λιοντάρια να σταματήσουν τον προαιώνιο εχθρό μέσα σε ένα περιβάλλον προδοσίας, εγκατάλειψης και αίσχους....

Ολα τα κυπριακά πολεμικά ανακοινωθέντα στο νησί μιλούσαν πολύ σωστά για Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις. Κι αυτό ήταν σωστό για δύο λόγους.
Πρώτον διότι η ΕΛΔΥΚ και οι Ελληνες καταδρομείς που προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας ήταν Ελλαδίτες.
Δεύτερον διότι η Εθνική Φρουρά θεωρείται επισήμως κομμάτι των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε με πολλούς τρόπους. Εχουμε τα ίδια εθνόσημα και διακριτικά και οι ανώτεροι αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς ακόμα και σήμερα προέρχονται κι από την Ελλάδα...
Την εποχή εκείνη φυσικά σχεδόν όλοι οι αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς ήταν Ελλαδίτες....

Τούρκοι στρατιώτες
Τα αποτελέσματα του άνισου αγώνα τα γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά.
Τα 38 % του ελληνικού κυπριακού εδάφους κατελήφθει από τις ορδές του Αττίλα.
1619 Ελλαδίτες και Κύπριοι Ελληνες στρατιώτες είναι μέχρι σήμερα αγνοούμενοι....
Οι απώλειες ήταν δεκάδες χιλιάδες για τους Τούρκους και περίπου 5.000 για τους Ελληνες...

Τούρκοι στρατιώτες θρηνούν τους συναδέλφους τους που έπεσαν απο πυρά Ελλήνων
Βιασμοί, δολοφονίες αμάχων και λεηλασίες οδήγησαν 200.000 Ελληνες Κυπρίους στην προσφυγιά στις ελεύθερες περιοχές και στην Ελλάδα....

Εκτοτε δημιουργήθηκε ένα ψευδοκράτος που καταστρέφει συστηματικά την ελληνορθόδοξη κληρονομιά της Κύπρου, τα αρχαία ελληνικά μνημεία της και κάθε τι που θυμίζει Ελληνισμό κι Ορθοδοξία....
Αρχαιοκάπηλοι έχουν ρημάξει τα πάντα και το Κυπριακό κράτος τρέχει δεξιά κι αριστερά να μαζεύει ότι μπορεί από δημοπρασίες ανά τον κόσμο... 
Σήμερα το ψευδοκράτος αυτό αποτελεί διεθνές καταφύγιο όλων των διασήμων κακοποιών καθώς δεν είναι αναγνωρισμένο από κανένα κράτος πλην της Τουρκίας και ως εκ τούτου δεν έχει υπογράψει καμιά διεθνή σύμβαση....

Η κατάσταση είναι δραματική.

Η Τουρκία έχει δεχθεί δεκάδες καταδίκες από διεθνή δικαστήρια και ψηφίσματα του ΟΗΕ αλλά επιδεικτικά αδιαφορεί για όλα....

 Τουρκικές αφίσες του καιρού της εισβολής
Μεχρι σήμερα οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι ήταν ειρηνευτική αποστολή!!!!

Οπως όλοι καταλαβαίνουμε ο μόνος ουσιαστικός τρόπος για να ξεκουμπιστούν από εκεί οι Τούρκοι είναι ο πόλεμος....
Ομως υπάρχουν δύο προβλήματα.
Το πρώτο έχει να κάνει με ένα μεγάλο ποσοστό της κυπριακής νεολαίας και την "μακαριότητα" που την διακατέχει....
Και το δεύτερο έχει να κάνει με την συνεχιζόμενη προδοτική πολιτική των Ελλαδικών και Κυπριακών κυβερνήσεων στο θέμα της απελευθέρωσης της Βορείας Κύπρου....

Κατά καιρούς κάποια γενναία ελληνόπουλα τολμούν να σηκώσουν ανάστημα στον κατακτητή και μάλιστα είχαμε και 2 νεκρούς σε μαχητικές κινητοποιήσεις. Ολοι ξέρουμε πως χάθηκαν από τους άνανδρους Τούρκους ο Τάσος Ισαάκ κι ο Σολωμός Σολωμού...

Αδέρφια μου Ελληνες, Ελλαδίτες και Κύπριοι πρέπει να ξεκινήσουμε το αγώνα...
Μην λιποψυχάτε. Πρέπει να αναστήσουμε το ελληνικό αγωνιστικό φρόνημα μέσα στις ψυχές μας.
Χωρίς αγώνα δεν θα ελευθερωθεί η Κύπρος μας. Δεν υπάρχει ούτε μια πιθανότητα στο εκατομμύριο να ξεκουμπιστούν οι Τουρκομογγόλοι από το νήσι με διπλωματικές μεθόδους....
Πρέπει να επιβάλλουμε στις κυβερνήσεις μας την θέληση μας για ενωμένο ελληνικό αγώνα.

Το οφείλουμε σε όσους αγωνίστηκαν κι έδωσαν την ζωή τους για μια ελεύθερη ελληνική Κύπρο....
Μην επαναπάυεστε.
Σήμερα έχουμε την μαύρη επέτειο των 38 χρόνων...
Αύριο τα παιδιά μας θα έχουν την επέτειο των 60 χρόνων...
Και μετά το θέμα θα γίνει σαν την Μικρασιατική Καταστροφή...
Θα το διαβάζετε με ιστορικό ενδιαφέρον στα σχολικά σας βιβλία....

Σήμερα στην Ελλάδα κοντεύει να εξαφανιστεί ολοκληρωτικά η γενιά που έζησε την Μικρασιατική Καταστροφή....  
Αυριο το ίδιο θα γίνει και στην Κύπρο με την γενιά που έζησε την εισβολή...
Και τότε το τραίνο θα έχει χαθεί ίσως για πάντα....

Πρέπει να βιαστούμε.
Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Η ελληνική επανάστασις διακρίνεται των λοιπών δια τινα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά πολλού άξια λόγου.
Η επανάστασις αύτη μήτε τον απολυτ(αρχ)ισμόν ή τον δεσποτισμόν επεχείρησε να χαλινώση, μήτε το κυβερνητικόν είδος του τόπου να αλλάξη, μήτε τους μητροπολιτικούς δεσμούς να διαρρήξη.
Επεχείρησεν επιχείρημα δεινότερον και ενδοξώτερον, να εξώση δια των όπλων εκ της Ελλάδος ξένην και αλλόθρησκον φυλήν, ήτις διά των όπλων ηχμαλώτευσεν αυτήν προ αιώνων, και μέχρι τέλους την εθεώρει αιχμάλωτον και υπό την μάχαιραν της"...Σπυρίδων Τρικούπης.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.