20 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.

Γράφει ο Δικέφαλος 

Για να μάθετε πως αρρωσταίνουν τα παιδιά από καρκίνο θα ήθελα να προσέξετε αυτό που θα σας πώ (Τα πρόσωπα είναι φανταστικά). 

- Ένα απόγευμα παίρνουν οι γονείς την ΜΑΙΡΟΥΛΑ (4 ετών) και την πηγαίνουν στον (στην) παιδίατρο για ένα συνηθισμένο εμβόλιο (MMR ας πούμε). Αφού εμβολιάσθηκε η μικρή έφυγαν και πήγαν σπίτι τους. Μετά από 3 περίπου μήνες η Μαιρούλα αρχισε να έχει τα πρωινά για κανα 5λεπτο τάση για εμετό. Επίσης χωρίς ιδιαίτερη αιτία η Μαιρούλα έπεφτε συνεχώς και χτυπούσε. Ανησύχησαν οι γονείς και πήγαν πάλι την Μαιρούλα στον (στην) παιδίατρο. Μόλις είδε την Μαιρούλα ο(η) παιδίατρος είπε στους γονείς να πάνε στα νοσοκομεία παίδων της Αθήνας και θα ειδοποιήσει να τους περιμένει νευρολόγος.

Ανήσυχοι οι γονείς ρώτησαν τι συμβαίνει, οπότε ο(η) παιδίατρος τους απάντησε: Λόγο του εμβολίου που έκανε η Μαιρούλα πιθανώς να έχει δημιουργηθεί κύστη με υγρό στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Οι γονείς σάστισαν.

- Πήραν την Μαιρούλα και την πήγαν στο νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ όπου τους περίμενε νευρολόγος. Μόλις εξέτασε ο νευρολόγος την Μαιρούλα έδωσε εντολή για μαγνητική στο κεφάλι. Οι γονείς τρελάθηκαν και είπαν στον νευρολόγο αυτά που τους είπε ο(η) παιδίατρος. 

Τότε κυνικά ο νευρολόγος τους είπε ότι μάλλον το υγρό έχει γίνει όγκος. Αμέσως η μητέρα ρώτησε τον γιατρό: Αφού τα εμβόλια δημιουργούν τέτοια προβλήματα γιατί οι γιατροί δεν ενημερώνουν τον κόσμο; Η απάντηση του νευρολόγου ήταν η εξής:

Εγώ δεν εμβολιάζω τα παιδιά μου αλλά ποιός μπορεί να τα βάλει με τις φαρμακοβιομηχανίες από την στιγμή που καταφέρνουν να εγκρίνει ο ΕΟΦ τα δηλητηριά τους; Ξαναρωτάει η μητέρα: Πως γίνεται να μην εμβολιάσω το παιδί μου και να το δεχτούν στο σχολείο; Απαντάει ο γιατρός: Μπορείς να πληρώσεις τον γιατρό να υπογράψει ότι έκανε το εμβόλιο το παιδί σου και να μην το κάνει. Οι γονείς ξέσπασαν σε λιγμούς.

- Έγινε τελικά η μαγνητική και βρέθηκε ότι η μικρή Μαιρούλα είχε έναν όγκο 5 εκατοστά στο πίσω μέρος του κεφαλιού εξαιτίας ενός εμβολίου. Αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία για χειρουργείο. Εννοείτε ότι έπεσε και το σχετικό φακελάκι περί τα 3000 ΕΥΡΩ στον νευροχειρούργο. 

Μέχρι εδώ είναι το πρώτο μέρος της επιχείρησης. Τα κρούσματα λευχαιμιών και όγκων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα μετά την εισαγωγή στην αγορά των νέων εμβολίων από το 2005 και μετά.

Για προσέξτε το 2ο μέρος της επιχείρησης: 

- Μετά από 10ήμερη παραμονή στην νευροχειρουργική η Μαιρούλα μεταφέρεται στο πολυδιαφημισμένο νέο ογκολογικό νοσοκομείο ΜΑΡΙΑΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΕΛΠΙΔΑ.

Στο μεταξύ βγήκε και η ιστολογική εξέταση και βρέθηκε ότι η Μαιρούλα είχε κακοήθη όγκο. Αφού μπήκε στο δωμάτιο η Μαιρούλα ήρθε ο(η) ογκολόγος ιατρός και είπε στους γονείς ότι το παιδί τους για να έχει καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει να φέρουν ένα φάρμακο (EDOXAN) από τις ΗΠΑ διότι το EDOXAN εδώ στην ΕΛΛΑΔΑ προέρχεται από Ινδία και Πακιστάν. Έντρομοι οι γονείς ρώτησαν γιατί συμβαίνει αυτό. Ο(Η) ογκολόγος απάντησε: Διότι το υπουργείο υγείας έδωσε εντολή να προμηθευόμαστε τα πιο φθηνά φάρμακα που έχουν έγκριση από τον ΕΟΦ. Όμως επειδή τα φάρμακα αυτά έχουν πολλά προσθετικά (έκδοχα) έχουν και περισσότερες παρενέργειες και δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. 

Έτσι οι γονείς ξεκίνησαν έναν αγώνα να φέρουν EDOXAN από τις ΗΠΑ.
Φυσικά σχεδόν πούλησαν το μισό τους σπίτι.

- Έτσι ξεκίνησαν οι χημειοθεραπείες της Μαιρούλας. Εκτός από το ΕΝΤΟΞΑΝ η Μαιρούλα έπαιρνε ΟΓΚΟΒΙΝ, ΚΑΡΜΠΟΠΛΑΤΙΝΑ, ΒΕΠΕΣΙΝΤ σε διάφορες δόσεις και σχήματα. Οι θεραπείες που έκανε η Μαιρούλα ήταν 4ήμερες και κοστίζουν 5000 ευρώ για το ταμείο περίπου (η μία 4ήμερη). 

Εδώ ξεκινάει το τρίτο μέρος της επιχείρησης. Πριν προχωρήσω θα δώσω μερικές πληροφορίες για την αντιμετώπιση του καρκίνου. Για να καταπολεμηθεί η νόσος πρέπει να πέφτουν τα αιματολογικά και όχι να είναι φυσιολογικά, δηλαδή να πέφτουν σε επίπεδα που το παιδί να χρειάζεται μετάγγιση. Επομένως η αιμοσφαιρίνη να πέφτει κάτω από 8 και τα αιμοπετάλια κάτω από 20000. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση με τα αιμοπετάλια το παιδί κινδυνεύει με εγκεφαλική αιμορραγία αλλά αυτό αντιμετωπίζεται με μετάγγιση. 

- Η θεραπεία της Μαιρούλας πήγαινε καλά. Σε κάθε θεραπεία τα αιματολογικά έπεφταν όλο και πιο πολύ οπότε χρειάζονταν μετάγγιση. Εδώ αρχίζει και το πρόβλημα. Τα αιμοπετάλια της μετάγγισης έχουν όριο ζωής από 1 μέρα εως 5 μέρες ανάλογα από το πόσο είναι αποθηκευμένα όμως αυτό πως μπορούν να το ξέρουν οι γονείς; Οι γιατροί και οι νοσοκόμοι δεν μιλάνε αρκετά αν δεν πέσουν τα ανάλογα φακελάκια. Έτσι η Μαιρούλα έβαλε αιμοπετάλια αλλά ήταν για 2 ημέρες και το παιδί είχε πάθει από τις θεραπείες μυελική υποπλασία δηλαδή δεν παρήγαγε αιμοπετάλια ο μυελός. Οι γονείς νόμιζαν ότι όπως τις άλλες φορές έβαλε το παιδί τους αιμοπετάλια για 5 ημέρες. Την Τρίτη ημέρα το βράδυ το παιδί είδε ένα εφιάλτη πιέστηκε και επειδή δεν είχε αρκετά αιμοπετάλια έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία. Το παιδί ενώ πήγαινε καλά στην θεραπεία τελικά πέθανε.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ:

1η ΕΡΩΤΗΣΗ: ΦΤΑΙΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΜΒΟΛΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΝΕΥΡΑΞΟΝΑ;

2η ΕΡΩΤΗΣΗ: ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΕΝΩ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΞΕΡΟΥΝ;

3η ΕΡΩΤΗΣΗ: ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥ ΕΟΦ ΚΑΙ ΕΝΩ ΞΕΡΟΥΝ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ;

4η ΕΡΩΤΗΣΗ: ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΟΙ ΠΟΥ ΕΝΩ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙΣ; ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ.

5η ΕΡΩΤΗΣΗ: ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ) ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΓΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ; 

ΠΟΣΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ; ΠΟΣΕΣ ΖΩΕΣ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΠΛΑΤΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ; ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΤΡΥΦΕΡΕΣ ΨΥΧΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ; ΝΑ ΤΙΣ ΕΧΕΤΕ ΜΕΤΑΒΑΛΕΙ ΣΕ ΠΗΓΕΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ; ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΟΣΑΣΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ; ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΩ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ. 

Νεώτερη ενημέρωση 23-12-2011
Δείτε μια απάντηση στους επικριτές του συγκεκριμένου άρθρου ΕΔΩ

Νεώτερη ενημέρωση 10-01-2012
Δείτε την συνέχεια της ανάρτησης αυτής πατώντας τον παρακάτω τίτλο:

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ).



Share

12 σχόλια:

nkarakasis είπε...

Η περίπτωση είναι αληθινή; Το ξέρετε από πρώτο χέρι; Είστε γιατρός; Οι καταγγελία αυτή είναι πολύ σοβαρή για να περάσει στα ψιλά.
Και τέλος, τι έχει γίνει; Αυτοί οι γονείς με το παιδί τους χαμένο από ένα εμβόλιο, τι έχουν κάνει μετά από αυτό που τους συνέβη;

Συγχωρέστε μου την ένταση,

Ανώνυμος είπε...

Ρωτηστε τον Αρχιντηλερ των φαρμακοβιομηχανιων εδω στο Ελλαντα κυριο Αβραμοπουλο, που κομπαζε οταν ηταν υπουργος υγειας πως εξασφαλιζε περιφανος 8,000,000 δοσεις εμβολιων για καθε κατοικο της χωρας τοτε με τον Η1 Ν1 και το 60% μειναν στις αποθηκες.
IGGY.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Αγαπητε κ. Καρακάση η περιπτωση ειναι αληθινη το ονομα ειναι φανταστικο....
Τα στοιχεια του αποστολέα ειναι γνωστα σε εμας.
Εγω προσωπικα δεν ειμαι γιατρος αλλα το ιστολογιο μας παρακαλουθείτε κι απο φιλους γιατρους οι οποιοι μπορουν ανα πασα στιγμη να παρεμβουν.

Παντως και να μην εισαι γιατρος τα στοιχεια και οι ονομασιες φαρμακων καθως και η εξιστόρηση των γεγονοτων οταν τα εχεις ζησει απο κοντα μπορουν ευκολα να μεταφερθουν στο "ηλεκτρονικο χαρτί"....
Ευχαριστω.

IGGY μπορει σε καποια θεματα να διαφωνουμε αλλα στο συφκεκριμενο εχεις δικιο....
Η ιστορία με τα εμβόλια αποδειχθηκε οχι μονο φιασκο αλλα και τεραστιο οικονομικο σκανδαλο....
Παντως ο Αβραμοπουλος επιβραβεύτηκε με αντιπροεδρία!!!!!
Στην κυβερνηση του τραπεζιτη της προδοσίας και της μιζας.....

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΕΝΤΟΝΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΝΤΟΝΑ. ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΕΝΩΠΙΩΝ ΤΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΔΙΚΟ.

ΕΓΩ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ ΔΙΝΩ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑΠΟΛΛΑ ΣΑΙΤ ΣΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΜΒΟΛΙΩΝ

http://www.homeopathy.gr/articles_vaccines.html

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Diama4 είπε...

Τα έχω πει πολλές φορές για τη θεραπεία του καρκίνου και τελευταία σε κάτι φοιτητές που μπορεί να ξέρουν από ιατρική αλλά από πολιτική έχουν μεσάνυχτα
http://blog-iatrikis.blogspot.com/2011/12/blog-post.html#comment-form


είναι πολλά τα λεφτά αλλά λίγες οι ώρες τους.
Η θεραπεία δέχεται πολλά πυρά εδώ και δεκαετίες.

Για όποιον ενδιαφέρεται ας δει την υπόθεση Burzynski (με υπότιτλους

PART_1 www.megaupload.com/?d=2C94PTO9
PART_2 www.megaupload.com/?d=O1TBJOS6

ή

www.megaupload.com/?d=2C94PTO9 PART_1

www.megaupload.com/?d=0SAWXSS3 PART_2

ή
για αγγλομαθείς
www.youtube.com/watch?v=UmXfKBwG_nI&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hCrsn8ziGWU#!

ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ντοκιμαντερ (χωρίς υπότιτλους)
http://www.youtube.com/watch?v=Be1ihuZNg84

Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=44326:2011-12-23-120000&catid=16:listes-tis-ellados&Itemid=196#josc2486#ixzz1hOB604lQ

Ανώνυμος είπε...

Με το απλό μου το μυαλό σκέφτομαι προβληματιζόμενος ότι οι "βρικόλακες" και κοινωνικοί αποκλειστές του συστήματος υγείας που εκμεταλλεύονται τις ελπίδες που οι ίδιοι μας δημιούργησαν για ένα πρόσωπο που αγαπάμε, έχουν υπερεκτιμήσει τα χρήματα ενώ οι υπόλοιποι άνθρωποι έχουμε υπερεκτιμήσει την ανθρωπιά και την ανιδιοτέλεια του συστήματος υγείας.
Και πες ότι (καλώς ή κακώς δεν ξέραμε) έγινε το δηλητηριώδες εμβόλιο Χ. Εμείς οι ίδιοι δεν αναπαράγουμε τον κοινωνικό αποκλεισμό δεχόμενοι να πληρώνουμε φακελάκια και εξωφρενικά ακριβά φάρμακα για ένα κοινωνικό αγαθό στο οποίο θα έπρεπε να έχουν πρόσβαση και οι φτωχότεροι από εμάς; Γιατί να το κάνουμε αυτό; Για να αγιάσουμε από την αγάπη μας στο αγαπόμενο πρόσωπο; ή μήπως για να γλιτώσουμε από τύψεις; Σεβαστοί είναι οι γονείς που τα δίνουν όλα για το παιδί τους... αλλά πού πάνε τα χρήματα; Στους ήδη πλούσιους! Δεν θα αγιάζαμε αν δίναμε τα λεφτά μας σε συνανθρώπους που μπορούν να προσφέρουν στην κοινωνία αλλά δεν έχουν τους πόρους για τις βασικές τους ανάγκες; Ποιος μας είπε να στηρίζουμε όλες μας τις ελπίδες σε ένα μόνο πρόσωπο και ειδικά το παιδί μας; Κι ύστερα γιατί να λέμε Χρόνια Πολλά και όχι Χρόνια Καλά; Δε θα έπρεπε να εκτιμούμε την ποιότητα περισσότερο από την ποσότητα; Και δεν εννοώ την ποιότητα σε υλικά αγαθά... διότι τα υλικά αγαθά φέρνουν την ποσότητα των χρόνων ζωής. Εννοώ ότι τα πνευματικά αγαθά είναι αυτά που φέρνουν την ποιότητα των χρόνων ζωής. Προφανώς οι βρικόλακες του συστήματος υγείας με τη φιλαργυρία φροντίζουν να εξασφαλίσουν Χρόνια "Πολλά", και αυτός είναι ένας λόγος που δεν χρειάζεται να ρίχνουμε κατάρες (αν και δικαιολογείται κάπως το ελαφρυντικό του πόνου του γονιού του στυλ "εύχομαι να το βρούνε με το ίδιο νόμισμα") διότι κι αν ακόμα δεν δικαστούν σε αυτή τη σύντομη ζωή, σίγουρα θα υποφέρουν στην μετά θάνατον ζωή πολύ χειρότερα...
Χρόνια Καλά λοιπόν κατ'αρχάς που εξαρτάται κυρίως από εμάς κι αν θέλει ο Θεός... Χρόνια Πολλά!

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Ανωνυμε φιλε μου 13.01 συμφωνω απόλυτα με το σχολιο σου εκτος απο μια μικρη ένσταση.... για την φραση:

"Ποιος μας είπε να στηρίζουμε όλες μας τις ελπίδες σε ένα μόνο πρόσωπο και ειδικά το παιδί μας;"

Το παιδι είναι δικαιολογημενα το κεντρο του κόσμου για τους γονείς.

Οπως ο άνθρωπος είναι το κέντρο του κόσμου για τον Θεό.
Γι αυτο έστειλε τον Υιο Του να θυσιαστει για χάρη μας....

Ετσι κι ο γονιος εκτος απο την ζωη του που θυσιαζει για το παιδι του πολυ περισσοτερο θα θυσιασει την περιουσια του προσπαθωντας να το σωσει....

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Θάνο, είμαι ο Ανώνυμος 29/12/11 13:01. Η απάντησή σου με συγκίνησε αρκετά ώστε να ξανακάνω σχόλιο.
Σίγουρα η θυσία της Μαιρούλας δεν πήγε άδικα όχι μόνο γιατί ήταν θέλημα Θεού, αλλά και γιατί φτάνει να προβληματιστεί μόνο ένας… που σίγουρα δεν προβληματίστηκε μόνο ένας. (Ο προβληματισμός, όπως το εννοώ, είναι η ενεργοποίηση και η εξέλιξη της ηθικής και της συνείδησης της κοινωνίας μας.) Έτσι και η Μαιρούλα θυσιάστηκε για χάρη μας. Κι αυτό έφτανε. Ήταν ένας αξιότιμος σκοπός ζωής για όσους δεν την γνώρισαμε προσωπικά. (Για όσους την γνώρισαν προσωπικά η ζωή της είχε κι επιπλέον λόγους ύπαρξης.) Κι εφόσον ο Θεός μάς δίνει τέτοιες ευκαιρίες να τον πλησιάσουμε μετά θάνατο, είναι ευλογία που έχουμε θνητή ζωή στον υλικό κόσμο.
Από την πλευρά των γονιών τώρα είναι πιο πολύπλευρο το θέμα. Αφορά στην απάντηση των ερωτημάτων: Γιατί κάνω παιδί; Περιμένω κάτι από αυτό; Κατά πόσο είναι το παιδί δικό μου(οπότε το τι άνθρωπος θα γίνει εξαρτάται από την ανατροφή που θα του δώσω) και κατά πόσο είναι του Θεού(που σημαίνει ότι είναι πλασμένο ελεύθερο να βρει μόνο του το σκοπό για τον οποίο γεννήθηκε); Ποια είναι τα όρια μεταξύ αυτών των δύο; Τι σημαίνει «τα δίνω όλα για το παιδί μου»; Σημαίνει δίνω ό,τι του χρειάζεται για να γίνει χρήσιμο στην κοινωνία; ή το κακομαθαίνω κιόλας, παρέχοντάς του τα πάντα, δηλαδή όσα ενδεχομένως δεν χρειάζεται για να το καταφέρει αυτό;
Στο τέλος ο καθένας κάνει αυτό που του στοιχίζει περισσότερο για να δείξει ότι αγαπάει ένα πρόσωπο περισσότερο. Και στο σύστημα γονείς-παιδί πάνε όλα καλά έτσι. Αν βγούμε έξω από το σύστημα αυτό όμως, μπαίνουμε στο σύστημα οικογένεια-κοινωνία. Και στο σύστημα αυτό κάποιος πονάει και κάποιος φεύγει χωρίς να έχει συναισθανθεί το κακό που έχει κάνει. Εδώ υπάρχει πρόβλημα. Το να σε εκμεταλλεύονται με τέτοιο τρόπο είναι το αμέσως λιγότερο κακό από το να σε ληστέψουν. Μόνο που το κάνουν νόμιμα.(?) Περιμένω να μάθω για έναν γονιό που έπιασε έναν υπεύθυνο από το αυτί και να του πει «Γιατί με βάζεις σε τέτοιο δίλημμα για τη ζωή του παιδιού μου ρε; Θα έπρεπε να ντρέπεσαι.» Γιατί αν κάνουμε όλοι τα στραβά μάτια για να σώσουμε τον άρρωστό μας, απενοχοποιούμε τους υπεύθυνους και διαιωνίζουμε το κακό, για τους επόμενους παθόντες. Επειδή όμως πρέπει να έχεις και τη συγκατάθεση του αρρώστου για να σε νοιάξει το σύνολο της κοινωνίας περισσότερο από το υποσύνολο της οικογένειας, είναι δύσκολο να φανταστούμε το ευαίσθητο παιδί μας να μας το ζητάει. Έτσι αισθανόμαστε σαν να ευθυνόμαστε εμείς για τον πόνο και το θάνατο του παιδιού μας αν δεν υποβληθούμε στην Χ διαδικασία θεραπείας, η οποία τελικά πιο πολύ κακό κάνει στην οικογένεια παρά βοηθάει. Και πάνω στην συναίσθηση του γονιού ότι έχει την ευθύνη της οικογένειας, πετάνε και το δόλωμα της πανάκριβης ελπίδας.
Τέλος, όλο αυτό έχει επίδραση στη ζωή αυτών που θα μείνουν στη ζωή, γιατί νιώθουν μεγάλη θλίψη για τη δοκιμασία που τους βρήκε. Κι αυτήν τη θλίψη είναι που προσπαθώ να εξομαλύνω με όλα αυτά. Αν αποφασίσουν να δώσουν την περιουσία τους για το παιδί τους με χαρά, κανένα πρόβλημα, και μπράβο τους, γιατί είναι μεγάλο κατόρθωμα και υπέρβαση. Αν όμως αποφασίσουν να μην τη δώσουν, για να μην πέσει στα χέρια των «βρικολάκων» του συστήματος υγείας, εγώ προσωπικά δεν τους ενοχοποιώ, και πιστεύω ούτε η κοινωνία.
Ας με συγχωρέσουν αυτοί στους οποίους ακούγονται σκληρά αυτά που γράφω.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Αγαπητε μου ανωνυμε για μια ακομα φορα συμφωνω μαζι σου απολυτα. Με νηφαλιοτητα και με ορθή σκεψη λες αυτα που κι εγω πιστευω ακραδαντα.

Ομως φιλε μου πρέπει να μπουμε στην θεση του γονεα αυτου. Να ζησουμε το δραμα του. Να δούμε το παιδι του/μας να δολοφονειτε μερα με την μερα από γιατρους/δολοφόνους... που πειραματιζονται πάνω στα δικα μας παιδια.

Το ξερω οτι γνωριζεις τον κινδυνο να μας πει ο πατέρας (γιατι αυτος μου το έστειλε) εισαστε εξω από τον χωρο γι αυτο τα λετε αυτα....

Από την άλλη μπορεί κι ο ιδιος να πει ακριβως τα ιδια λογια οταν θα ειναι ηρεμος και νηφαλιος χωρις την ατελείωτη πικρα της απωλειας του παιδιού του.

Φιλε μου ανωνυμε ο λογος σου δειχνει ανθρωπο λογιο και πιστό και χρειαζεται να ακουγεται αυτη η άποψη την οποία προσωπικά θεωρω απολυτως σωστη. Τα παιδια έρχονται από τον Θεό και Εκείνος τα καλεί όταν θέλει και παραχωρεί....

Φυσικα αυτό δεν σημαινει οτι δεν εχουν ευθυνες οι γιατροι/ δολοφονοι (το επαναλαμβανω ασταματητα). Αυτοι εχουν την απόλυτη ευθυνη του θανατου αυτού που επετρεψε ο Θεός.
Δεν επεδίωξε ομως ο Θεός.....

Οι ευθυνες και οι τυψεις και το αίμα του αθωου παιδιού κι όλων των άλλων (εκτρωμένων, ακομα και πεινασμενων) παιδιών θα πεσουν στα κεφαλια των ανθρωπων που αμελησαν να κανουν το καθηκον τους ή ακομα χειρότερα δεν "αγαπησαν τον πλησίον τους ως εαυτόν".

Η Θεία Δικη είναι ενας νομος σαν τον νομο της βαρυτητας.
Οπως οτι αντικειμενο αφήσεις θα πεσει σιγουρα κάτω, ετσι ειναι βεβαιο οτι η αμαρτία θα επιστρεψει σε χειροτερη μορφή πάνω σου...
Η σωτήρια τιμωρία του Θεού έρχεται για τον καθενα μας.....

Σε ευχαριστω για το σχολιο σου.

Δ. Κουναλάκης είπε...

Είμαι γιατρός, για να μην λες ότι δεν το διαβάζουν γιατροί. Δεν σου απαντάνε για λόγους που οι ίδιοι αποφασίζουν, δεν σημαίνει ότι συμφωνούν ή δεν έχουν τι να πουν.

Κατ αρχήν γιατί ο όγκος οφείλεται στο εμβόλιο και όχι σε κάτι άλλο; Επειδή το είπε ο παιδίατρος; Και γιατί τα κρούσματα λευχαιμιών έχουν αυξηθεί από τα εμβόλια και όχι από τα χιλιάδες χημικά που υπάρχουν στο αέρα, στο φαγητό, στο νερό; Η λευχαιμία ειδικά περισσότερο με χρόνια έκθεση σε ακτινοβολία και χημικούς παράγοντες συσχετίζεται.
Ειδικά ο καρκίνος, που τόση μυθολογία υπάρχει γύρω από αυτόν, οφείλεται σε αδυναμία του οργανισμού σε κυτταρικό επίπεδο να διορθώσει βλάβες που συμβαίνουν επίκτητα στο γενετικό υλικό του κυττάρου. Τα κύτταρα έχουν μηχανισμούς επιδιόρθωσης αλλά σε κάποιους ανθρώπους, ένας ή περισσότεροι τέτοιο μηχανισμοί επιδιόρθωσης είναι ελαττωματικοί, απόντες, ή δεν ενεργοποιούνται για άλλους λόγους. Η "ζημιά" αυτή κληρονομείται ή δημιουργείται επίκτητα, κυρίως λόγω λοιμώξεων με ιούς. Αυτός είναι και ο λόγος που στο ίδιο περιβάλλον και την ίδια έκθεση κάποιοι εκφράζουν καρκίνο και κάποιοι άλλοι όχι.
Το παιδί που περιγράφεις ήταν σε μεγάλο ποσοστό χαμένο από χέρι με αυτή τη νόσο. Τα υπόλοιπα της νοσηλείας του ελάχιστα ή καθόλου θα επηρέασαν το τελικό αποτέλεσμα. Μια και δηλώνεις και χριστιανός, καλό θα ήταν κάποια στιγμή να καταλάβεις ότι δεν είναι στο χέρι ούτε του γονέα ούτε του γιατρού να αλλάξει κάποιες φορές το νήμα της ζωής ενός ανθρώπου. Το να μην το καταλαβαίνεις είναι εγωισμός του χειρίστου είδους.

Εάν δεν καταλαβαίνεις αυτά που γράφω παραπάνω, δείξε τα σε κάποιον να στα εξηγήσει.

Πατερας Μαριου είπε...

"""Μια και δηλώνεις και χριστιανός, καλό θα ήταν κάποια στιγμή να καταλάβεις ότι δεν είναι στο χέρι ούτε του γονέα ούτε του γιατρού να αλλάξει κάποιες φορές το νήμα της ζωής ενός ανθρώπου."""

Εχεις δικιο γιατρε!
Ειμαι και εγω παθων και εχω αυτη την απορεια!

Γιατι οι θεραποντες γιατροι (ογκολογοι -νευροχειρουργοι) που δεν μπορουν να αλλαξουν το νημα της ζωης, αυτοι που εχουν σπουδασει και ορκιστει και ξερουν ή (μαντεουν) την εξελιξη των παιδιων αυτων δεν σταματουν να μας τα παιρνουν χοντρα ακομα και οταν ξεψυχανε- δεν μας αφηνουν με τα χρηματα αυτα (φακελλακια) να καλυψουμε τα εξοδα κηδειας τους???
Βλεποντας αυτα τα πονεμενα - ετοιμαθανατα ματακια πως βρισκουν κουρογιο να ζητησουν φακελλακι.
Εχεις περασει απο το Παιδων Αγια Σοφια ( Ογκολογικο Βαρδινογιαννη τωρα) να δεις τι γινεται τι πονος υπαρχει τι κλαμα τι φωνες να τα τρυπουν συνεχεια γιατι δεν βρισκουν φλεβες, κατασπρα σωματακια σκελετομενα μερες χωρις φαγητο μονο εξαγωγες και να σου λενε θελω να με πας στο σπιτι μας γιατι ποναω Ας ειχα το παιδι μου διπλα μου τωρα και ευχαριστως τους εδεινα τα κλειδια του σπιτιου μου . Αυτο τους το ειχα πει απο την πρωτη μερα.Ετσι και αλλιως αδειο ειναι σημερα.

η Τοξότισσα είπε...

Κύριε Δ. Κουναλάκη, με όλο το σεβασμό... ΠΟΤΕ αποδείχτηκε πως υπάρχουν νοσογόνοι ή μεταδιδόμενοι ιοί (για να πιάσουμε και τις "επι- και πανδημίες") πόσο μάλλον "καρκινικοί ιοί"? Ποιά επιστημονική εργασία έχετε υπόψη σας? Διότι από όσο γνωρίζω ακόμη και η γερμανική κυβέρνηση παραδέχτηκε ΠΩΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ συνέβη κάτι τέτοιο! Μάλιστα το ηλ. μικροσκόπιο ΠΟΤΕ δεν κατάφερε να καταδείξει πόσο μάλλον να φωτογραφίσει "νοσογόνο ιό"...

Αναρωτιέμαι ΜΗΠΩΣ οι καλοπροαίρετοι θεράποντες θα έπρεπε να αμφισβητήσουν όσα έμαθαν κάποια στιγμή, ώστε να μη γίνονται άθελα τους προστάτες των φαρμακοβιομηχάνων...

Προς ενημέρωση σας, και με κάθε σεβασμό, ίσως θα θέλατε να ρίξετε μια ματιά στα ακόλουθα:
α) http://vickytoxotis.blogspot.com/2012/01/super-dna-rna.html

β)http://vickytoxotis.blogspot.com/2011/02/aids-stefan-lanka.html

γ) http://vickytoxotis.blogspot.com/2011/02/blog-post_1322.html

δ) http://emvolia.blogspot.com/2009/11/blog-post_12.html

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.