9 Δεκεμβρίου 2011

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ [4-12-2011].

Της Θωμαϊδος Παριανού

Την Κυριακή 4 -12 – 2011, τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων χωροφυλάκων και λοιπών υπερασπιστών του Συντάγματος Σχολής Χωροφυλακής στο στρατόπεδο Μακρυγιάννη, κατά τα λεγόμενα ‘Δεκεμβριανά’, τον Δεκέμβριο του 1944. Η προσέλευση του κόσμου υπήρξε η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών.

Τιμώντας την επέτειο της μάχης στου Μακρυγιάννη, στην ουσία, γιορτάζουμε την σωτηρία της πόλεως των Αθηνών και ολοκλήρου της Ελλάδος από τον ξενοκίνητο ερυθρό ολοκληρωτισμό.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ [ Τα κυριότερα σημεία ]

Το γεγονός της Μάχης στο Στρατόπεδο του Συντάγματος Χωροφυλακής στου Μακρυγιάννη είναι μεγίστης εθνικής σημασίας και εμβέλειας, το οποίο εορτάζουμε κάθε Δεκέμβριο, από το 1944 έως σήμερα. Παλαιότερα στον εορτασμό αυτό υπήρχε συμμετοχή των πολιτικών κομμάτων, του Δήμου Αθηναίων, της Πνευματικής Ηγεσίας, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Τα τελευταία όμως χρόνια, και κυρίως μετά την απόφαση της ίδιας της πολιτείας να καταργήσει τις εκδηλώσεις αυτές, την ευθύνη για την τέλεση του Μνημόσυνου έχουν αναλάβει ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών Χωροφυλακής και Ελληνικής Αστυνομίας μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας.

Έτσι, την πρώτη Κυριακή του μηνός Δεκεμβρίου εκάστου έτους προσερχόμεθα στον αιματοβαμμένο αυτό χώρο και τιμούμε τους νεκρούς μας. Δεν προσερχόμεθα εδώ για να αναμοχλεύσουμε παλιές πληγές και να οξύνουμε τα πάθη μας. Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στον χώρο αυτό την εποχή εκείνη έχουν καταγραφεί, έχουν καταχωρηθεί στην Ιστορία Προσευχόμεθα όμως από θρησκευτικό και ιδιαίτερα από εθνικό καθήκον. Καθήκον το οποίο ξεχνά η επίσημη πολιτεία, διότι δεν είναι δυνατόν η Πολιτεία να ζητά από τους στρατιώτες της να εκτελέσουν το καθήκον τους και στη συνέχεια, ενώ αυτοί φάνηκαν αντάξιοι της αποστολής τους και θυσίασαν την ζωή τους, να τους εγκαταλείπει και να τους στέλνει εις την λήθη και την απάλειψη για λόγους σκοπιμότητας.

Αυτό αποτελεί μεγάλη λύπη. Μαζί με τους 162 ήρωες του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη, σήμερα τιμάμε και τις εκατοντάδες άλλους υπερασπιστές που έπεσαν για τον ίδιο σκοπό σε άλλες επάλξεις της ελευθερίας της πόλεως των Αθηνών και των περιχώρων, όπως τις Σχολές Χωροφυλακής στην οδό Μεσογείων, το Αρχηγείο Χωροφυλακής στην οδό Ιουλιανού, της Διοίκησης Χωροφυλακής Αθηνών στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, τις φυλακές Αβέρωφ, Χατζηκώστα, Βουλιαγμένης, αλλά και στις διάφορες Υπηρεσίες της Αστυνομίας Πόλεων και όλα σχεδόν τα Αστυνομικά Τμήματα της Πόλεως των Αθηνών και των Προαστίων.

Ανδρες του Συντάγματος Μακρυγιάννη

Επίσης, δεν ξεχνάμε και τους χιλιάδες αθώους πολίτες που, χωρίς καμία αιτία συνελήφθησαν και δέσμιοι οδηγήθηκαν σε διάφορα σημεία της περιοχής, όπως τα Τουρκοβούνια, τις εγκαταστάσεις της ΟΥΛΕΝ στο Γαλάτσι, την Πετρούπολη, το Περιστέρι και αλλού, όπου εξετελέσθησαν, μετά από απάνθρωπα βασανιστήρια των αιμοσταγών οργάνων της Ο.Π.Λ.Α.*. Δυστυχώς, στο χώρο που σήμερα βρισκόμαστε, όπως στις άλλες επάλξεις, το αίμα που χύθηκε και από τις δύο πλευρές ήταν αίμα ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες του τότε Πρωθυπουργού της Ελλάδος, η αιματοχυσία δεν αποφεύχθηκε, γιατί οι υπεύθυνοι του Κ.Κ.Ε. και του Ε.Λ,Α,Σ. είχαν αποφασίσει την κατάληψη της εξουσίας. Την μεγάλη εκείνη δοκιμασία της πατρίδος, του Έθνους και της Χριστιανοσύνης, οι μαχητές του Συντάγματος Χωροφυλακής και των άλλων φρουρών έπραξαν στο ακέραιο το καθήκον τους. Προσέφεραν τα πάντα για την Ελλάδα, στάθηκαν άξιοι της αποστολής τους. Η Ιστορία δικαίωσε και την επιλογή τους να αντισταθούν στις δυνάμεις του σκότους και του ολοκληρωτισμού με επιτυχία

Κυρίες και Κύριοι,

Και στην σημερινή περίοδο, η Πατρίδα διεξάγει ένα πρωτοφανή πόλεμο, τον Οικονομικό Πόλεμο, που αγγίζει όλους τους λαούς και αιφνιδιάζει την ζωή όλων των ανθρώπων. Όλοι μας ζούμε πρωτόγνωρες συνθήκες. Παντού κυριαρχεί η κατήφεια, φόβος, ανασφάλεια, αβεβαιότητα για το αύριο : οικονομική κρίση, κρίση εμπιστοσύνης, κρίση θεσμών και αξιών. Η κυβέρνηση, για να αντιμετωπίσει την μεγάλη οικονομική κρίση, καθημερινά λαμβάνει όλο και πιο δυσβάστακτα και πιο άδικα μέτρα σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων, των συνταξιούχων και άλλων κοινωνικών ομάδων, που όλοι μαζί αποτελούν τα μεσαία και φτωχότερα Ελληνικά Στρώματα, προκαλώντας έτσι την δίκαιη αγανάκτηση όλων των πληττομένων.

Στο Εθνικό επίπεδο χρησιμοποιείται ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί η οικονομική κρίση για εθνικές υποχωρήσεις και ηθικές απώλειες. Πιστεύουμε όμως και ελπίζουμε πως θα έρθει η κατάλληλη στιγμή να αποδείξουμε ότι οι αρετές της Ελληνικής φυλής είναι ακόμα νέες και σταθερές. Πιστεύουμε πως και ο σύγχρονος Έλληνας θα υπερβεί για μια ακόμα φορά τον εαυτό του και θα ειπεί ένα νέο ιστορικό και σημαντικό ΟΧΙ. Όπως έκαναν πριν 2500 και πλέον χιλιάδες χρόνια οι πρόγονοί του, γράφοντας λαμπρές σελίδες της ιστορίας στον Μαραθώνα τις Θερμοπύλες, στα Δερβενάκια, στο Μανιάκι, στη Βόρειο Ήπειρο., στον Γράμμο και στο Βίτσι. Θα ειπεί ΟΧΙ στον εθνικό διασυρμό. Εμείς σήμερα στον ιστορικό αυτό χώρο ευχόμεθα όπως η μνήμη των 162 νεκρών του Μακρυγιάννη, καθώς και των άλλων ηρώων μας, θα μείνει αιώνια και το παράδειγμά τους φωτεινό.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ

- Για την Ομοσπονδία Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας, ο Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α. Θεόφιλος Αθανασίου

- Για την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, ο Πρόεδρος, Αντγος ε.α. Μαυροδόπουλος Παντελής

- Για τους Επιζώντες Υπερασπιστές του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη, ο δικηγόρος Δημ. Μανάρας, υιός Πολεμιστού

- Για την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Επισμηναγός Κασσαβέτης Γεώργιος

- Για την Πανελλήνια Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών πρώην Αστυνομίας Πόλεων, ο Αντιπρόεδρος κ. Γαστεράτος Αριστείδης.

- Για τον Βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. κ. ΘΑΝΟ ΠΛΕΥΡΗ ο κ. Μακρής Απόστολος

- Για τον Πανελληνιο Σύνδεσμο Πολεμιστών Ριμενιτών Ιερολοχιτών, ο Αντιπρόεδρος κ. Παπαδόπουλος Γεώργιος

- Για την Εθνική Αντιστασιακή Οργάνωση «Χ», το μέλος κ. .Κυριακοπούλου Γεωργία

- Για τον Λαϊκό Σύνδεσμο «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» ο Ηλιας Κασιδιάρης.

- Για τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σύνταξιουχων Αστυνομίας Πόλεων, ο Πρόεδρος κ. Λιόντας Αγγελος

- Για την Ενωση Αποστράτων Δυτικής Αττικής, ο Πρόεδρος κ. Χουρμαδιώτης Χρήστος

- Για τον Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ηλιουπόλεως, ο Πρόεδρος κ. Μήτσης

  • Για την Πανελλήνια Απελευθερωτική Οργάνωση [Π.Α.Ο.] , ο Πρόεδρος κ. Βουλγαρόπουλος Διονύσιος.
  • Για την Βασιλική Ένωση Ελλάδος, ο Πρόεδρος κ.Γκιρεμέζης Ιωάννης
  • Για τις Εκδόσεις «ΠΕΛΑΣΓΟΣ», ο κ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΕΝΑΣ.
Μετά την κατάθεση των στεφάνων, ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και η εκδήλωση έληξε με τον ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ.

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ο Μοίραρχος Δρούγκας

Η απρόκλητη κομμουνιστική επίθεση του Ε.Λ.Α,Σ., κατά παράβαση της συμφωνίας από το ΚΚΕ με την νόμιμη κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου (παππού) , κατά του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη, διήρκησε από τις 6 – 11 Δεκεμβρίου 1944. Ματαίως ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδος, στο γεμάτο αγωνία διάγγελμά του, τους έλεγε

- «ΟΧΙ, παιδιά του Ε.Λ.Α.Σ, μην πυροβολείτε την πατρίδα μας, η πατρίδα δεν θα αντέξει τον εμφύλιο σπαραγμό».

Δυστυχώς, δεν εισακούσθηκε! Ας όψονται οι ηγέτες του Κ.Κ.Ε., που κρατούσαν εκείνη την συγκεκριμένη στιγμή την κατάσταση στα χέρια τους, οι οποίοι, υποδουλωμένοι στις θεωρίες του Μαρξισμού / Λενινισμού, πίστεψαν πως ήταν η κατάλληλη στιγμή να επιχειρήσουν την κατάληψη της εξουσίας.

Μέσα στους στρατώνες βρίσκονταν πολιορκημένοι 2000 υπερασπιστές, οι οποίοι διέθεταν ελάχιστα μέσα για να αμυνθούν, ενώ οι ΕΛΑΣίτες ήταν απείρως περισσότεροι, βαριά οπλισμένοι και είχαν ελευθερία κινήσεων. Οι απώλειες του Συντάγματος Χωροφυλακής ανήλθαν σε 41 νεκρούς, 62 τραυματίες και 29 συλληφθέντες, οι οποίοι δολοφονήθηκαν, εκ των υστέρων από τους διώκτες τους, ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΟΝΤΕΣ.[ένα ακόμη θρασύδειλο ‘κατόρθωμα’ των Κομμουνιστο - Συμμοριτών ‘αγωνιστών’]. Από την πλευρά του ΕΛΑΣ, οι απώλειες υπολογίζονται σε αρκετές εκατοντάδες.

Και εδώ να προσθέσουμε κάτι που δεν λέγεται κατά τα μνημόσυνα στο Στρατόπεδο Μακρυγιάννη, υπήρξε όμως ένα αγκάθι στην καρδιά του αποβιώσαντος Μαχητή της ‘Χ’ και Ιδρυτή και πρώτο Πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Μαχητών και Φίλων της Εθνικής Αντιστασιακής Οργανώσεως «Χ», ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Δ. ΚΟΥΡΟΥΠΟΥ. Και τότε οι μαχητές της ‘Χ’ έδιναν οι ίδιοι τις σκληρές τους μάχες με τους Κ/Συμμορίτες. Μόλις όμως μπόρεσαν, έσπευσαν και αυτοί προς ενίσχυση των πολιορκημένων του Μακρυγιάννη. Η είδηση ότι ‘Ερχονται οι Χίτες’ υπήρξε ικανή να τρέψει σε άτακτη φυγή τους εναπομείναντες θρασύδειλους πολιορκητές. Παρακαλούμε το συμβάν αυτό [το οποίο επιβεβαιώνουν και οι επιζώντες μαχητές της ‘Χ’] να συμπεριληφθεί στην ιστοριογραφία, προς αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας.
ΘΩΜΑ’Ι’Σ ΠΑΡΙΑΝΟΥ

* Ο.Π.Λ.Α. = Οργάνωση Προλεταριακής Λαϊκής Αυτοάμυνας

Oργάνωση Δολοφόνων εν ψυχρώ και κατά παραγγελία

Σύμφωνα με τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδος [Δ.Σ.Ε.], διάδοχο κατάσταση του Ε.Λ.Α. Σ.,: « Η ΟΠΛΑ ήταν τρομοκρατική οργάνωση του ΚΚΕ, ιδρύθηκε το 1943 και σταμάτησε την δράση της το 1945. Άρα δεν έχει καμμία θέση στο άρθρο για τον ΔΣΕ.»

Τα ονόματα των νεκρών του Μακρυγιάννη.

Μοίραρχοι: Νιαρχάκος Παν. / Παπακώστας Κων. / Στεφανάκης Κων.

Υπομοίραρχοι: Αντύπας Διον. / Καπάτος Διον. / Τρυγώνης Αθ.

Ανθυπομοίραρχοι: Βλάχος Νικ. / Δελής Παν. / Καφίρης Αποστ. / Κοράλλης Γεωργ. / Σπυριδάκης Νικολ. / Ψαρρός Γεωργ.

Ανθυπασπιστές: Βισβίκης Στ. / Παπασπυρόπουλος Αλ. / Στρογγυλάκος Δημ.

Ενωμοτάρχες: Αλεβίζος Αναστ. / Ανθής Σπυρ. / Βελής Δημ. / Γκλεζάκος Κυρ. / Δικαίος Θεοδ. / Ζαμπός Αγγ. / Ζευγαράς Θωμ. / Καραβίτης Αλ. / Μπιτσιβής Αναστ. / Νάσκος Κων. / Παπαδάκης Αρ./ Παπακωνσταντίνου Σπυρ. / Παπαπολίτης Κων. / Τσακμάκης Σωκρ. / Τσάμης Ιωαν. / Φίνος Δημ./ Ψυλλάκης Ευαγ.

Υπενωμοτάρχες: Αντωνόπουλος Λεων. / Αποστολόπουλος Δημ. / Βλαχιώτης Θεοδ. / Γαλάνης Νικ./ Δημητρακόπουλος Κων. / Δημητρίου Ιωαν. / Δρίβας Δημ. / Ζωγράφος Λ. / Ηλιόπουλος Ξεν. / Καμπάνης Παν. / Κανναβός Κων. / Καπούτσος Κοσμ. / Καραχάλιος Χριστ. / Κίτσος Ανδ. / Κοντάκος Νικ./ Κουρούβανης Δημ. / Κουταλιάς Κων. / Κωστογιάννης Λ. / Λαμπρόπουλος Σπ. / Λούτας Γεωργ./ Μαναός Θ. / Μανολόπουλος Ε. / Μπλέσσας Ιωαν. / Μπουτάς Ηλ. / Μώρος Γεωργ. / Οικονόμου Αθ./ Παναγιώτου Κων. / Πασσαλής Βλ. / Πετράκης Χαρ. / Ποταμιάνος Ιωαν. / Ρέππας Λεων. / Σουξές γεωργ. Τσαντόπουλος Φωτ. / Τσούκης Τρυφ. / Φιλλιπίδης Αλ. / Χειμώνας Ηλ.

Χωροφύλακες: Ανδρούτσος Ιωαν. / Αποστολάκης Γ. / Βακαλάκης Στ. / Βαρλάμης Χρ. / Βενιεράτος Νικ. / Βλάμης Σπυρ. / Γεωργιόπουλος Δημ. / Γιαλαμάς Στ. / Γκαϊτατζής Δημ. / Δάμος Μελ. / Δέλιος Κων. / Διαμαντόπουλος Αθ. / Διολίτσης Nικ. / Δούνας Δημ. / Ευσταθίου Νικ. / Ζαχαριουδάκης Γεωργ. / Ζουγανέλης Ιωαν. / Θεοδωρόππουλος Βας. / Θεόκας Κων. / Ιωάννου Σπ. / Κάλφογλου Χαρ. / Κάντζος Νικ. / Καπνάς Σπ. / Καραγκούνης Τριαντ. / Καρούσιας Χρ. / Καυκαλάκης Ιως. / Κιμιτσής Χρ. / Κιούσης Θρασ. / Κολοκούρης Γ. / Κομπιλίδης Γ. / Κοτσαύτης Αρ. / Κότσιας Ιωαν. / Κουβέλης Χρ. / Κούρκουλας Ον. / Κουρμπάς Μάτθ. / Κουσουρής Γεωργ. / Κοτσολάκος Γ. / Κωνσταντινάκος Ευ. / Κωσταξενάκης Ευαγ. / Λιώσης Φιλ. / Μάζης Χαρ. / Μαλούκος Δημ. / Μανιάτης Θεοδ. / Μανίνος Ηλ. / Μαρίνης Απ. / Μαφαφούρης Βας. / Μυτιλήνης Γ. / Μώρος Δημ. / Νιολάου Δημ. / Νικολόπουλος Ευαγ./ Πάλλας Κων. / Παπαδόπουλος Γεωργ. / Παπαδόπουλος Εμμαν. / Παπουτσής Αντ. / Πάτρας Ιωαν./ Πετρόπουλος Στ. / Πηλιχός Βασ. / Πολυμίλης Ιωαν. / Πουλημένος Αλεξ. / Πρέπης Γεωργ. / Προγουλάκης Στ. / Ρίγος Δημ. / Σάλτας Αν. / Σάλτος Κων. / Σαπουνάς Γεωργ. / Σιδέρης Φωτ./ Σπερδούλης Αθ. / Στεφανάκης Ιωάν. / Σπύλιος Δημ. / Τερζής Νικ. / Τραπατάς Αθ. / Τριάντης Ιωαν. / Τσάκλας Βλ. / Τσάμης Ιωαν. / Τσάτσαρης Θεοδ. / Τσώνης Σωτ. / Φιλοσοφόπουλος Παν. / Φλωράκης Εμμαν. / Φωκάς Στυλ. / Χαλκιάς Δημ. / Χατζηδιάκος Δημ. / Χατζηκαλής Στυλ. / Χεκίμογλου Γεωργ. / Ψυχουδάκης Ευτ.

Ταγματάρχης Πεζικού: Ντούνης Απόστ.

Ανθυπολοχαγός Πεζικού: Λέκκας Στυλιανός

ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ
ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ




Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εύγε Θωμαή!

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.