10 Ιουνίου 2010

Νταβούτογλου και μηδενικά προβλήματα. Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάλυση της προδοσίας που πήγε να γίνει στην Κύπρο με το ανθελληνικό Σχέδιο Ανάν!

Ο υπουργός Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου προβάλλει συστηματικά, σε όλα τα διεθνή βήματα, την εικόνα μιας Τουρκίας, η οποία επιθυμεί διακαώς ειρήνη με τα γειτονικά της κράτη και αναπτύσσει πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή. Εντάσσει τις πρωτοβουλίες της κάτω από την παραπλανητική ομπρέλα μιας νέας εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, υπό τον εύηχο τίτλο «Μηδενικά Προβλήματα».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, που ενεργεί κατ' εντολήν των ισχυρών της γης, απένειμε τα εύσημα στον ειρηνοποιό Νταβούτογλου και την Τουρκία, που εξαπέλυσε διπλωματική επίθεση ειρήνης προς τους γείτονές της, όπως Συρία, Αρμενία, Ιράκ, Ελλάδα.

Ποια είναι η ουσία και ο στόχος αυτής της πολιτικής, που δεν προβάλλεται, αλλά υποκρύπτεται επιμελώς;

Η απάντηση είναι απλή και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Η Τουρκία προωθεί την ειρηνική συνύπαρξη, υπό την προϋπόθεση της υποταγής των γειτόνων της στον επικυρίαρχo ρόλο της, ως του επίδοξου ηγεμόνα της περιοχής. Η προϋπόθεση αυτή δεν διακηρύσσεται από την Τουρκία, αλλά αποκαλύπτεται από τις δράσεις της στους τομείς της οικονομίας, της διπλωματικής στρατηγικής και της προβολής της στρατιωτικής ισχύος.

Η προώθηση της νέας στρατηγικής της Τουρκίας υποβοηθείται από την ανατροπή προς όφελός της, της ισορροπίας γεωπολιτικού δυναμικού με τις γειτονικές της χώρες, και την ενίσχυση του γεωπολιτικού βάρους της για τα συμφέροντα των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μηδενικών προβλημάτων και τουρκικής ειρήνης θα αποτελούσε η Κύπρος, αν υιοθετείτο το Σχέδιο Ανάν. Ο Ελληνισμός της Κύπρου θα ζούσε υπό το καθεστώς μιας κατ' επίφασιν ειρήνης, υπό το κράτος φοβικού συνδρόμου, υποταγής και καθεστώτος φινλανδοποίησης (συνεχείς υποχωρήσεις σε όλους τους τομείς και σε κάθε αδιέξοδο που θα εδημιουργείτο, λόγω του φόβου του ισχυρού), αφού η Τουρκία θα είχε το στρατηγικό έλεγχο του νησιού. Συγκεκριμένα:

• Η Τουρκία θα διατηρούσε επεμβατικά δικαιώματα και στρατεύματα στο νησί (διατήρηση των συνθηκών Εγγυήσεως και Συμμαχίας 1960).
• Η Κύπρος θα ήταν αφοπλισμένη και δεν θα είχε καμία δυνατότητα άσκησης αμυντικής πολιτικής, που ήταν αρμοδιότητα του Κεντρικού Κράτους. Δεν θα είχε ένοπλες δυνάμεις ούτε όργανα για τον πολιτικό και στρατιωτικό έλεγχο των ξένων στρατιωτικών αποσπασμάτων, που θα ελάμβαναν απ' ευθείας εντολές από τις χώρες τους και θα διατηρούσαν 12 στρατόπεδα και 6 πεδία ασκήσεων απροσδιορίστου εκτάσεως.
• Τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στη Θάλασσα και τον αέρα θα υφίσταντο περιορισμούς, προς όφελος της Τουρκίας, που αποκτούσε και το δικαίωμα να έχει αεροναυτικές δυνάμεις στο νησί χωρίς την έγκριση του κυπριακού κράτους (ενσωμάτωση στο σχέδιο 3 συμφωνιών της Τουρκίας με το Ψευδοκράτος για την έρευνα - διάσωση και ασφάλεια ακτών).
• Η Κύπρος υποχρεούτο να υποστηρίζει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, να μη διαθέτει το έδαφός της για διεθνείς στρατιωτικές επιχειρήσεις χωρίς την έγκριση της Τουρκίας και της Ελλάδος, και να συμμετέχει στην ΚΕΠΠΑ μόνο στο βαθμό που δεν θα επηρεάζοντο διατάξεις των συνθηκών εγγυήσεως και Συμμαχίας.
• Θα υπήρχε συνεχής ροή Τούρκων εποίκων.

Η πιο πάνω εικόνα της Κύπρου, αν είχε υιοθετηθεί το σχέδιο Ανάν, εντάσσεται στη λογική και τους οραματισμούς του Νταβούτογλου, για μηδενικά προβλήματα και τουρκική ειρήνη στον περίγυρο της Τουρκίας. Ο Νταβούτογλου θεωρεί την Κύπρο ζωτικό χώρο για τα εθνικά συμφέροντα της Τουρκίας και αναλύει σε βάθος το θέμα αυτό στο βιβλίο του «Το Στρατηγικό Βάθος», που παρουσιάστηκε πρόσφατα και κυκλοφόρησε σε ελληνική μετάφραση στην Κύπρο.

Η μελέτη τού εν λόγω βιβλίου, από τους αρμόδιους οι οποίοι χειρίζονται το θέμα της ασφάλειας στις συνομιλίες του Κυπριακού, δυνατόν να συμβάλει στην αναθεώρηση της θέσης της δικής μας πλευράς, για αποστρατιωτικοποίηση του κυπριακού κράτους, που αφήνει την Κύπρο απροστάτευτη στους κόλπους της Τουρκίας, χωρίς δυνατότητα αυτονομίας, όπως συνέβαινε και στο σχέδιο Ανάν. Συμβάλλει ακόμα στην κατανόηση της αναγκαιότητας του δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου.

Ο Νταβούτογλου, ακαδημαϊκός με σπουδές στις οικονομικές και πολιτικές επιστήμες, καθώς και στις διεθνείς σχέσεις, υπήρξε σύμβουλος του Τούρκου Πρωθυπουργού για μακρό χρονικό διάστημα (περιλαμβανομένης της περιόδου του σχεδίου Ανάν) σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, της οποίας ηγείται σήμερα ως ΥΠΕΞ. Η ανάλυση για την Κύπρο και το Αιγαίο, την οποία παρουσιάζει στο βιβλίο του (κεφάλαιο 6), εμπεριέχει τα πλέον πειστικά επιχειρήματα, για να αναθεωρήσει η πλευρά μας τη θέση για αποστρατιωτικοποίηση. Ήδη τα περισσότερα κόμματα το έπραξαν.

Φοίβος Κλόκκαρης
Αντιστράτηγος ε.α.

από το Σύνδεσμος 71

ΣΧΟΛΙΟ
Η ανάλυση του στρατηγού είναι αξιοσημείωτη και μας δείχνει μια πλευρά του Σχεδίου Ανάν με την οποία λίγο έχουν ασχοληθεί οι διάφοροι αναλυτές. Μας δείχνει την στρατιωτική πλευρά του σχεδίου και τα προβλήματα που θα προέκυπταν για την ασφάλεια της Κύπρου αν είχε εφαρμοσθεί.
Φαίνεται καθαρά ο ύπουλος ανθελληνικός ρόλος του Ανάν που υπονόμευε το Κυπριακό κράτος. Μέσα από την ανάλυση του στρατηγού καταλαβαίνουμε γιατί οι Τουρκοκύπριοι με την υποστήριξη της Τουρκίας επιθυμούσαν διακαώς την εφαρμογή του σχεδίου και μάλιστα ψήφισαν ΝΑΙ με συντριπτική πλειοψηφία....

Μπορείτε να δείτε μια παλαιότερη ανάρτηση του ιστολογίου μας πατώντας ΕΔΩ στην οποία θα βρείτε ποιοι Ελληνες (!) υποστήριξαν και ψήφισαν υπέρ του κατάπτυστου ανθελληνικού Σχεδίου Ανάν μαζί με τους Τούρκους και τους Αμερικανούς πιέζοντας αφόρητα τον Κυπριακό Ελληνισμό να πει το ΝΑΙ. Ευτυχώς οι Ελληνες αδερφοί μας της Κύπρου είπαν συντριπτικά ένα δυνατό ΟΧΙ και κράτησαν ψηλά το λάβαρο της ελευθερίας τους.
Φυσικά οι απειλές για καταστροφή της Κύπρου από τα Τουρκικά και Αμερικανικά στόματα αλλά και τα ελληνικά προδοτικά στόματα των εφιαλτών που ξεστομίθηκαν έπεσαν στο κενό και η Κύπρος σήμερα έιναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης ενω οι λιμοκτονούντες Τουρκοκύπριοι ψάχνουν ακόμα δουλειές και ψωμί στις ελεύθερες νότιες ελληνικές περιοχές.....

Να θυμήσουμε ότι ο σημερινός πρωθυπουργός της Ελλάδος ήταν φανατικός υποστηρικτής του Σχεδίου Ανάν και πίεσε αφόρητα τον αείμνηστο τότε πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο να πεί ΝΑΙ στην προδοσία.

Ευτυχώς για όλους μας ο Τάσσος Παπαδόπουλος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και δεν ενέδωσε στις ασφυκτικές πιέσεις Αμερικανών, Τούρκων, Ευρωπαίων και προδοτών Ελλήνων....και είπε ένα περήφανο ΟΧΙ που θύμισε το ΟΧΙ του Μεταξά το 1940.

Αξιομνημόνευτη έχει μείνει για πάντα χαραγμένη στην μνήμη μου η φράση του Παπαδόπουλου "Παρέλαβα κράτος δεν θα παραδώσω κοινότητα". Ετσι απέδειξε ότι όσο μικρό κι αν είναι το κράτος που εκπροσωπείς όταν φερθείς σαν Ελληνας μπορείς να σηκώσεις το ανάστημα σου και να βρεις τον ελληνικό λαό μαζί σου.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.