10 Ιουνίου 2010

6 Ερωτήματα ζητούν….απάντηση! Του καθηγητή κ. Γιώργου Πιπερόπουλου.

Ξεκινώ τη σημερινή μου blog-άποψη ζητώντας συγνώμη από τον μακαρίτη Σικελιανό Νομπελίστα συγγραφέα Luigi Pirandello για την παράφραση του τίτλου του ομώνυμου θεατρικού του έργου «6 χαρακτήρες ζητούν συγγραφέα» καθώς παραθέτω τα 6 ερωτήματα που με βασανίζουν – όπως και εκατομμύρια Έλληνες, ασχέτως Κομματικής ταυτότητας - που αγαπούν την Ελλάδα και αμέτρητους εκτός Ελλάδος φιλέλληνες που κάποιοι διατείνονται ότι την αγαπούν πολύ περισσότερο από εμάς τους…ιθαγενείς (αλλά αυτό ανήκει σε άλλη blog-άποψη!)

Τα 6 ερωτήματα συνοψίζονται στο ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ που τίθεται τώρα και θα τίθεται πιο ΔΥΝΑΜΙΚΑ στο εγγύς μέλλον: «Ήταν το ΔΝΤ υποχρεωτικός…ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ;»

1/ Είχε ειπωθεί από τον κ Πρωθυπουργό και το ΠΑΣΟΚ παραμονές των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου του 2009 κάτι περίπου τέτοιο «λεφτά υπάρχουν αλλά προφανώς η Κυβέρνηση Καραμανλή ΔΕΝ διαθέτει τις απαραίτητες δεξιότητες που απαιτούνται, δεν υπάρχει δηλαδή καλό…μάνατζμεντ!»

2/ Τοποθετούνται κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης επί του θέματος του ελλείμματος και κατηγορούν την Κυβέρνηση Καραμανλή ότι μιλούσε «για έλλειμμα της τάξης του 6 και 7 άντε και 8 και κάτι τοις εκατό, ενώ το ΠΑΣΟΚ αναγκάζεται να διαχειρισθεί έλλειμμα επιπέδου ίσως και 12 και 13%!» ή έλεγε, λοιπόν, ψέματα η Κυβέρνηση Καραμανλή ή είχε χάσει τον έλεγχο των καταστάσεων και ΔΕΝ γνώριζε τι της γινόταν…

3/ Ο κορυφαίος Τραπεζίτης κ Προβόπουλος έχει πει, περίπου, ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε ενημερώσει την τότε Κυβέρνηση και την τότε Αντιπολίτευση (μείζονα και ελάσσονα) ότι αφού ο Αύγουστος ο όγδοος μήνα του Έτους έκλεισε με έλλειμμα 8% (με ρυθμό περίπου 1% τον μήνα) και παρέμειναν άλλοι τέσσερες μήνες μπορούσε να προβλέψει κανείς πού θα βρισκόταν η ελληνική οικονομία μετά από ΤΕΣΣΕΡΕΣ μήνες…Αυτό ισχύει και για τον λόγο αυτό παραμένει στη θέση του ο κ Προβόπουλος ή δεν μας τα είπε καλά η Κυβέρνηση του κ Παπανδρέου;

4/ Γράφτηκε, ακούστηκε αλλά πολύ ελάχιστα συζητήθηκε ότι είχε γίνει προσφορά από Κινεζικά και Ρωσικά Ιδρύματα να δοθούν στην Ελλάδα, ενόψει των μεγάλων οικονομικών της προβλημάτων, 40 έως και 250 δισεκατομμύρια ευρώ ως δάνεια και μάλιστα με πολύ, πάρα πολύ ευνοϊκούς όρους…Αυτό ήταν «ράδιο αρβύλα» ή είχε κάποια υπόσταση οπότε χρειάζεται να απαντηθεί το γιατί δεν το είδε καθόλου η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ…

5/ Τον περασμένο Ιανουάριο και ενόψει ταμειακών δυσχερειών όταν η Ελλάδα με επικεφαλής τον κ Παπακωνσταντίνου «βγήκε στο κουρμπέτι» για να δανεισθεί περίπου 5 δισεκατομμύρια ευρώ της προσφέρθηκαν περίπου 25 δισεκατομμύρια αλλά η Ελλάδα ΔΕΝ τα πήρε με αποτέλεσμα, στο μεταξύ, να εκτιναχτούν τα spreads σε δυσθεώρητα ύψη και να οδηγηθούμε στο Τραπέζι Διαπραγματεύσεων με την «τρόικα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου… Επάνω σε εκείνο το τραπέζι εάν σωστά θυμάμαι είχε ακουστεί ότι η Κυβέρνηση της Ελλάδας είχε βγάλει το «περιώνυμο…περίστροφο» το οποίο που…πήγε;

6/ Η Πολιτική του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δοκιμάστηκε την περασμένη δεκαετία στην Αργεντινή που ΔΕΝ είχε τα δικά μας προβληματικά οικονομικά μεγέθη και κατέληξε σε διαδοχικές παραιτήσεις Κυβερνήσεων, εξαθλίωση ακόμη και της μεσαίας κοινωνικής-οικονομικής τάξης και σοβαρές κοινωνικές αναταραχές. Η μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενη ΠΟΛΙΤΙΚΗ της «τρόικας» είναι φορομπηχτική, αφαιρεί εισοδήματα από μισθωτούς και συνταξιούχους και στεγνώνει από ρευστότητα την αγορά. Με άλλα λόγια μας οδηγεί στα επόμενα χρόνια ΧΩΡΙΣ αναπτυξιακή προοπτική να προχωρούμε (θέλει λέει και να…καλπάζουμε) κουτσαίνοντας στο ένα πόδι μας…

ΕΞΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ζητούν ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ και ΑΜΕΣΕΣ απαντήσεις καθότι αλλιώς το Φθινόπωρο που έρχεται το βλέπω κοινωνιολογικά ως…

ΧΕΙΜΩΝΑ!

Και ο ερχόμενος ΧΕΙΜΩΝΑΣ μου φέρνει στο νου το μυθιστόρημα του Νομπελίστα John Steinbeck (και ζητώ συγνώμη για τη χρήση του τίτλου του έργου του «Ο χειμώνας της διχόνοιας», τίτλο που και ο μακαρίτης αμερικανός συγγραφέας είχε δανειστεί από την γνωστή φράση που χρησιμοποίησε ο Σαίξπηρ στο θεατρικό του έργο Ριχάρδος ο 3ος.)




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.