12 Ιουνίου 2010

Γιορτή για τα Γενέθλια του Μεγάλου Αλεξάνδρου ετοιμάζουν οι Βαρδαριανοί στα Σκόπια. Θέλουν να καθιερώσουν και την 21 Ιουλίου ως επίσημη κρατική αργία!

Η κυβέρνηση των Σκοπίων προγραμματίζει γενέθλια γιορτή προς τιμή του Μεγάλου Αλεξάνδρου την ημέρα της γέννησής του, δηλαδή, την 21η Ιουλίου. Μια γιορτή που θα γίνει με κάθε επισημότητα και θα καθιερωθεί ως αργία στο σκοπιανό κράτος.

«Η ιδέα γεννήθηκε από το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του οποίου ηγείται ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρουέφσκι και το οποίο πρόσφατα επιδιώκει την αρχαιοποίηση της σκοπιανής κοινωνίας. Η ιδέα θα είχε πραγματοποιηθεί, ήδη, αν δεν υπήρχαν αντιδράσεις από το αλβανικό κόμμα που συμμετέχει στην κυβέρνηση, αλλά και διεθνώς, δεν θα επιτρεπόταν να γίνει κάτι τέτοιο» αναφέρει η αλβανόφωνη εφημερίδα Λάιμ των Σκοπίων επικαλούμενη ασφαλείς πηγές από την σκοπιανή κυβέρνηση και επισημαίνει ότι η πρόθεση της κυβέρνησης ήταν να καθιερωθεί με προεδρικό διάταγμα η ημέρα αυτή ως επίσημη αργία του Κράτους, αν δεν υπήρχε η σθεναρή αντίδραση για την πρόκληση αυτήν από την ελληνική πλευρά.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της σκοπιανής κυβέρνησης Μάρτιν Μαρτινόφσκι δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία για τον προγραμματισμό της εορτής των γενεθλίων του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ενώ ο διευθυντής για την Προστασία της Πολιτιστική Κληρονομιάς, Πάσκο Κούζμαν, διατείνεται πως η ιδέα αυτή της γενέθλιας γιορτής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δεν είναι του Υπουργείου του οποίου ηγείται, αλλά των κύκλων εκείνων που επιδιώκουν την αρχαιοποίηση (και μακεδονοποίηση) της σύγχρονης κοινωνίας.

Ο Μέγας Αλέξανδρος τα τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης από το κόμμα του Γκρουέφσκι έχει έρθει πολύ στη μόδα, γράφει η εφημερίδα. Το όνομά του έχει δοθεί στο κρατικό αερολιμένα, όπου έχει στηθεί και προτομή του. Στην πλατεία, επίσης, της πόλης των Σκοπίων, σύντομα θα στηθεί γιγαντιαίο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. "Και όλα αυτά ο νότιος γείτονάς μας τα χαρακτηρίζει ως προκλήσεις", υπογραμμίζει η Λάιμ.

Ο Μέγας Αλέξανδρος γεννήθηκε στις 20 ή 21 Ιουλίου του 356 π.Χ. στην Πέλλα. Ήταν γιός του Φιλίππου του Β΄, ενώ η μητέρα του ήταν η Ολυμπιάδα, τέταρτη σύζυγος του Φιλίππου.
Πέθανε στις 10 ή 11 Ιουνίου του 232 στη Βαβυλώνα σε ηλικία 33 ετών.


πηγή Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος
από το Karfi News

ΣΧΟΛΙΟ
Βρε μπάς και το μικρό βιογραφικό του Αλεξάνδρου που τελειώνει την ανάρτηση έπρεπε να γραφτεί κάπως έτσι;

Ο Μέγας Αλεξανδρόφσκι γεννήθηκε στις 20 ή 21 Ιουλίου του 356 π.Χ. στην Πελλόφσκι. Ήταν γιός του Φιλίππωφ του Β΄, ενώ η μητέρα του ήταν η Ολυμπιάδοβα, τέταρτη σύζυγος του Φιλίππωφ.

ΓΑΠ και Δρούτσα πως πάει ο ύπνος;

Για να δείτε πόσο καλά έχω μάθει πως ενεργούν οι προδότες....
Μόλις όλα αυτά τα κάνουν οι Βαρδαριανοί θα πούν (οι "δικοί" μας πουλημένοι) ότι "πολύ απλά αυτά αποτελούν προκλήσεις και δεν βοηθούν στην επίλυση του θέματος της ονομασίας....".
Στο μεταξύ ολόκληρη η ανθρωπότητα θα γνωρίζει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος εορτάζεται στην "Μακεδονία".......

Αντε ρε Γκρουέφσκι να κουρεύεσαι.....ας όψεται που δεν κυβερνούν πατριώτες....αλλιώς θα έβλεπες την γαλανόλευκη στο Μοναστήρι και κάποιες άλλες σημαίες στα περίχωρα των Σκοπίων.....



Share

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά από ποιο karfi news?Γράφει από κάτω, "Αρθρα και σκέψεις- Γιώργος Εχέδωρος",τέλος.Για πιο λόγο βάζετε άλλη πηγή και μάλιστα με λινκ ενώ αποφεύγετε να βάλετε λινκ στν γνήσια πηγή;Αυτή την βλακεία των μπλόγκερ δεν την κατάλαβα ποτέ

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Ευχαριστω για την αυστηρή σου υπόδειξη.
Ηταν απλά θέμα αντιγραφής....
Στο ιστολόγιό μας γενικώς προσπαθούμε να βάζουμε όλες τις πηγές...
Αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και το Καρφί γιατί αυτο μας το έστειλε....δεν νομίζεις;

Ευχαριστώ που με κατατασεις στους blogger ...εστω και βλάκα....

Πάντως η σωστή υπόδειξή σου εξετελέσθει...
αν και θα ήταν ποιο απλό να μου στείλεις εσυ την πηγή....χωρις κοσμητικά επίθετα...και θα έμπαινε αμέσως...

Ευχαριστω για το σχόλιο...

Ανώνυμος είπε...

Η ανάρτηση αυτή ήταν η αφορμή και δεν εχει να κανει αποκλειστικα με αυτή.Είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο που γίνεται στα μπλόγκς και ειδικά στο δικό σας.Αν έχω εγω ένα μπλόγκ δεν καταλαβαίνω γιατι ενα θέμα του koukfamily αντί να βάλω απ' ευθείας το δικό σας λινκ ,να βαλω του ατομου που το εστειλε,ο οποίος εβαλε του ατόμου που του το έστειλε,και εκείνος έχει βάλει του ατόμου που του το έστειλε κ.ο.κ.Ποιες όλες πήγες; Μια είναι η πηγή κάθε θέματος πάντα.Τα υπόλοιπα απλά είναι αντιγραφές.Μιλάμε για απύθμενη βλακεία των
μπλόγκερς.Σε αυτόν που ανήκει ενα θέμα σε αυτόν βάζουμε και το λίνκ,τέλος.Θέλει πολύ μυαλό;
Παρεπιμπτώντος αν έβαλες λινκ στη σελίδα που ανήκει ή δεν έβαλες σκασίλα μου.Την βλακώδη νοοτροπία των μπλόγκερς απλά επισημαίνω

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Θρασύτατοι και αδίστακτοι έως αηδίας!
Ψευδωνυμικότατοι και ανίεροι και σχισματικοί!

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ.Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΤΑΣΤΕΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟΥ 323 Π.Χ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.