21 Οκτωβρίου 2020

Οι -πάνω από 2.000.000- φορολογικές δηλώσεις «μίλησαν»: Οι μισοί Έλληνες επιβιώνουν με 700 ευρώ το μήνα!

Πάνω από 2.000.000 φορολογουμένους «έκαψαν» ακόμα μια χρονιά τα τεκμήρια της Εφορίας, που θεωρεί ότι οι Έλληνες έχουν μεγαλύτερο εισόδημα απ’ αυτό που δηλώνουν στις φορολογικές τους δηλώσεις.
 
 
Οι Έλληνες δήλωσαν εισοδήματα 75,2 δισ. ευρώ, αλλά φορολογήθηκαν για 81,6 δισ. ευρώ. Πολλοί φορολογούμενοι πιάστηκαν όμως στην «τσιμπίδα» των τεκμηρίων, με την Εφορία να θεωρεί ότι είχαν μεγαλύτερο εισόδημα κατά 6,5 δισ. Σε σχέση με το 2017 δηλώθηκε μεγαλύτερο εισόδημα κατά 1,6 δισ. ευρώ, ενώ το φορολογητέο εισόδημα αυξήθηκε κατά 1,2 δισ. ευρώ. 
 
Ο φόρος που βεβαιώθηκε στα φυσικά πρόσωπα (μισθωτούς, αγρότες, συνταξιούχους, επιχειρηματική δραστηριότητα) ήταν 8,4 δισ. ευρώ, αυξημένος κατά 123.000.000 ευρώ σε σχέση με το 2017.  
 
Πρόστιμα 23.000.000€  
 
Χιλιάδες φορολογούμενοι πλήρωσαν πρόστιμα συνολικού ύψους 23.000.000 στην Εφορία για αποδείξεις που δεν είχαν συγκεντρώσει με «πλαστικό» χρήμα. Τα 10.000.000 ευρώ τα πλήρωσαν μισθωτοί, καθώς, όπως φάνηκε, το 2018 δεν χρησιμοποίησαν τις κάρτες τους για συναλλαγές.  
 
Ενδιαφέρον έχουν τα στοιχεία για τι δήλωσαν στις περσινές φορολογικές δηλώσεις μισθωτοί, επαγγελματίες και αγρότες. Οι μισοί μισθωτοί δήλωσαν στην Εφορία εισοδήματα έως 10.000 ευρώ (ποσοστό 51,87%), ενώ οχτώ στους 10 δήλωσαν έως 20.000 ευρώ (το 83,15%). Με άλλα λόγια, οι μισοί Έλληνες δήλωσαν στην Εφορία ότι ζουν με κάτι περισσότερα από 700 ευρώ τον μήνα.  
 
Απ’ όσους είχαν εισόδημα από ακίνητη περιουσία, εννιά στους 10 δήλωσαν έως 10.000 ευρώ (90,57%). Χαμηλά εισοδήματα δήλωσαν και όσοι ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα. Το 74,52% δήλωσε εισόδημα έως 10.000 ευρώ και εννιά στους 10 έως 20.000 ευρώ.  
 
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία για όσους είχαν εισοδήματα από αγροτική δραστηριότητα. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία δήλωσαν εισοδήματα έως 10.000 ευρώ (ποσοστό 95,66 %). Μέχρι 20.000 ευρώ δήλωσε το 99,2% των αγροτών.  
 
Φορολογικές δηλώσεις 2019  
 
Μισθωτοί – συνταξιούχοι  
2019 → 61,48 δισ. ευρώ 
2018 → 60,4 δισ. ευρώ  
 
Επαγγελματίες  
2019 → 3,33 δισ. ευρώ 
2018 → 3,44 δισ. ευρώ  
 
Αγρότες  
2019 → 1,25 δισ. ευρώ 
2018 → 1,39 δισ. ευρώ
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.