18 Ιουλίου 2020

Ο πλανήτης εκπέμπει «SOS»! Αποδεκατίζεται το ανθρώπινο είδος και η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση (τι πρέπει να κάνουμε;)

Ο κόσμος δεν είναι καλά προετοιμασμένος για την παγκόσμια «συντριβή» στα ποσοστά των παιδιών που γεννιούνται, τα οποία αναμένεται να έχουν τρομακτικό αντίκτυπο στις κοινωνίες, λένε οι ερευνητές.

Η πτώση των ποσοστών γονιμότητας σημαίνει ότι σχεδόν κάθε χώρα θα μπορούσε να έχει συρρίκνωση στον πληθυσμό της μέχρι το τέλος του αιώνα.

Και 23 κράτη– συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας και της Ιαπωνίας – αναμένεται να δουν τους πληθυσμούς τους στο μισό έως το 2100.

Οι χώρες θα γεράσουν επίσης δραματικά, με όσα άτομα γίνονται 80 ετών, αντίστοιχος αριθμός μωρών να γεννιούνται. 

Τι συμβαίνει; 

Το ποσοστό γονιμότητας – ο μέσος αριθμός παιδιών που γεννά μια γυναίκα – μειώνεται. Εάν ο αριθμός πέσει κάτω από περίπου 2,1 τότε το μέγεθος του πληθυσμού αρχίζει να μειώνεται. 

Το 1950, οι γυναίκες γεννούσαν κατά μέσο όρο 4,7 παιδιά στη διάρκεια της ζωής τους. Ερευνητές στο Ινστιτούτο Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον έδειξαν ότι το παγκόσμιο ποσοστό γονιμότητας σχεδόν μειώθηκε κατά το ήμισυ σε 2,4 το 2017 – και η μελέτη τους, που δημοσιεύθηκε στο Lancet, προβλέπει ότι θα πέσει κάτω από το 1,7 έως το 2100.

Ως αποτέλεσμα, οι ερευνητές αναμένουν ότι ο αριθμός των ανθρώπων στον πλανήτη θα κορυφωθεί στα 9,7 δισεκατομμύρια γύρω στο 2064, πριν μειωθεί στα 8,8 δισεκατομμύρια μέχρι το τέλος του αιώνα. 

«Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πράγμα. Ο περισσότερος κόσμος μεταβαίνει σε φυσική μείωση του πληθυσμού», δήλωσε ο ερευνητής καθηγητής Christopher Murray στο BBC. 

«Νομίζω ότι είναι απίστευτα δύσκολο να το σκεφτούμε και να αναγνωρίσουμε πόσο μεγάλο είναι αυτό. Είναι εξαιρετικό, θα πρέπει να αναδιοργανώσουμε τις κοινωνίες».
 

Ποιες χώρες θα επηρεαστούν περισσότερο; 
 
Ο πληθυσμός της Ιαπωνίας αναμένεται να μειωθεί από την κορύφωση των 128 εκατομμυρίων το 2017, σε λιγότερο από 53 εκατομμύρια έως τα τέλη του αιώνα. 

Η Ιταλία αναμένεται να δει μια εξίσου δραματική πτώση του πληθυσμού από 61 εκατομμύρια, σε 28 εκατομμύρια στο ίδιο χρονικό διάστημα. 

Είναι δύο από τις 23 χώρες – με την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ταϊλάνδη και τη Νότια Κορέα – που αναμένεται να δουν τον πληθυσμό τους να μειώνεται περισσότερο από το μισό. 

Η Κίνα, που είναι σήμερα το πολυπληθέστερο έθνος στον κόσμο, αναμένεται να ανέλθει στα 1,4 δισεκατομμύρια σε τέσσερα χρόνια, πριν σχεδόν μειωθεί στα μισά, στα 732 εκατομμύρια έως το 2100. Η Ινδία θα πάρει τη θέση της.

Το ΗΒ εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 75 εκατομμύρια το 2063 και θα μειωθεί στα 71 εκατομμύρια έως το 2100. 

Ωστόσο, αυτό θα είναι ένα πραγματικά παγκόσμιο ζήτημα, με 183 από τις 195 χώρες να έχουν ποσοστό γονιμότητας κάτω από το επίπεδο αντικατάστασης. 

Η Ελλάδα 

Όσον αφορά τους δείκτες της χώρας μας, ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2017 ανερχόταν σε 10,40 εκατομμύρια. Σύμφωνα με την πιο ευοίωνη πρόβλεψη των ερευνητών, το 2100 θα έχουμε πληθυσμό 5,48 εκατομμύρια, ενώ το χειρότερο σενάριο θέλει τον πληθυσμό μας σε… ελεύθερη πτώση στα 4,73 εκατομμύρια το 2100, με τον δείκτη γονιμότητας να πέφτει κάτω από το 1,2. 
Δύσκολα τα πράγματα… 

Γιατί αυτό είναι πρόβλημα; 

Ίσως πιστεύετε ότι αυτό είναι υπέροχο για το περιβάλλον. Ένας μικρότερος πληθυσμός θα μείωνε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα καθώς και την αποψίλωση των δασικών εκτάσεων. 

«Αυτό θα ισχύει, εκτός από την ανεστραμμένη ηλικιακή δομή (περισσότεροι ηλικιωμένοι από τους νέους) και όλες τις ομοιόμορφα αρνητικές συνέπειες μιας ανεστραμμένης ηλικιακής δομής», λέει ο καθηγητής Murray. 

Η μελέτη προβλέπει:
  • Ο αριθμός των ανηλίκων θα μειωθεί από 681 εκατομμύρια το 2017 σε 401 εκατομμύρια το 2100. 
  • Ο αριθμός των άνω των 80 ετών θα αυξηθεί από 141 εκατομμύρια το 2017 σε 866 εκατομμύρια το 2100.
Ο καθηγητής Murray προσθέτει: «Θα δημιουργήσει τεράστια κοινωνική αλλαγή. Με κάνει να ανησυχώ γιατί έχω μια οκτάχρονη κόρη και αναρωτιέμαι πώς θα είναι ο κόσμος». 

Ποιος πληρώνει φόρο σε έναν μαζικά ηλικιωμένο κόσμο; Ποιος πληρώνει για υγειονομική περίθαλψη για τους ηλικιωμένους; Ποιος φροντίζει τους ηλικιωμένους; Θα εξακολουθούν να μπορούν να αποσυρθούν από την εργασία; 
«Χρειαζόμαστε μια μαλακή προσγείωση», υποστηρίζει ο καθηγητής Murray.

Υπάρχουν λύσεις; 

Χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, έχουν χρησιμοποιήσει τη μετανάστευση για να αυξήσουν τον πληθυσμό τους και να αντισταθμίσουν τη μείωση των ποσοστών γονιμότητας. Ωστόσο, αυτό σταματά να είναι η απάντηση όταν συρρικνώνεται ο πληθυσμός σχεδόν κάθε χώρας. 

Ορισμένες χώρες έχουν δοκιμάσει πολιτικές όπως βελτιωμένη άδεια μητρότητας και πατρότητας, δωρεάν φροντίδα παιδιών, οικονομικά κίνητρα και επιπλέον δικαιώματα απασχόλησης, αλλά δεν υπάρχει σαφής βελτίωση στους δείκτες. 

Η Σουηδία έχει αυξήσει το ποσοστό γονιμότητάς της από 1,7 σε 1,9, αλλά άλλες χώρες προσπαθούν χωρίς επιτυχία. Η Σιγκαπούρη εξακολουθεί να έχει ποσοστό γονιμότητας περίπου 1,3. 

Ο καθηγητής Murray λέει: «Βρίσκω ότι οι άνθρωποι το κοροϊδεύουν, δεν μπορούν να φανταστούν ότι θα μπορούσε να είναι αλήθεια, πιστεύουν ότι οι γυναίκες θα αποφασίσουν απλώς να κάνουν περισσότερα παιδιά. Εάν δεν μπορεί να βρεθεί λύση, τελικά το είδος εξαφανίζεται, αλλά αυτό είναι μερικούς αιώνες μακριά». 

Ο καθηγητής Stein Emil Vollset δήλωσε: «Η αντιμετώπιση της μείωσης του πληθυσμού είναι πιθανό να αποτελέσει κυρίαρχο ζήτημα πολιτικής σε πολλά έθνη, αλλά δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο τις προσπάθειες για την ενίσχυση της αναπαραγωγικής υγείας των γυναικών ή την πρόοδο στα δικαιώματα των γυναικών».

Τι γίνεται με την Αφρική; 

Ο πληθυσμός της υποσαχάριας Αφρικής αναμένεται να τριπλασιαστεί σε μέγεθος σε περισσότερα από τρία δισεκατομμύρια άτομα έως το 2100. 

Και η μελέτη αναφέρει ότι η Νιγηρία θα γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο, με πληθυσμό 791 εκατομμύρια. 

Ο καθηγητής Murray λέει: «Θα έχουμε πολύ περισσότερους ανθρώπους αφρικανικής καταγωγής σε πολλές ακόμη χώρες καθώς προχωράμε Η παγκόσμια αναγνώριση των προκλήσεων γύρω από τον ρατσισμό θα είναι ακόμη πιο κρίσιμη εάν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι αφρικανικής καταγωγής σε πολλές χώρες». 

Γιατί 2.1 είναι το όριο του ποσοστού γονιμότητας; 

Ίσως πιστεύετε ότι ο αριθμός πρέπει να είναι 2,0 – δύο γονείς έχουν δύο παιδιά, οπότε ο πληθυσμός παραμένει το ίδιο μέγεθος. 

Αλλά ακόμη και με την καλύτερη υγειονομική περίθαλψη, δεν επιβιώνουν όλα τα παιδιά έως την ενηλικίωση. Επίσης, τα μωρά είναι πιθανό να είναι αρσενικά. Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός αντικατάστασης είναι 2,1 στις ανεπτυγμένες χώρες. Τα έθνη με υψηλότερη παιδική θνησιμότητα χρειάζονται επίσης υψηλότερο ποσοστό γονιμότητας. 

Αναλυτικά ολόκληρη η μελέτη  

ΑΠΟ ΤΟ 2017 ΣΤΟ 2100 – ΜΕΙΩΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ


πηγή

ΣΧΟΛΙΟ

Αν το συμπέρασμα είναι να τονώσουμε και βοηθήσουμε τους νέους μας να παντρεύονται και να τεκνοποιούν στηρίζοντας τις οικογένειες τότε καλώς γίνονται οι μελέτες...
Αν το συμπέρασμα είναι να οδηγήσουμε εκατομμύρια λαθρομετανάστες που θα τους σπρώξουμε βίαια από τις χώρες τους με πείνα και πόλεμο προς τις δυτικές κοινωνίες τότε είναι μια μελέτη που χρηματοδοτείται από τις μυστικές λέσχες και στοές ή εν συντομία αποκαλούμενη Νέα Τάξη...

Το θέμα είναι οι προηγμένες χώρες να προσπαθήσουν να βοηθήσουν τις υποανάπτυκτες να αναπτυχθούν οικονομικά και κοινωνικά και οι κάτοικοι να παραμείνουν στον τόπο τους...

Κανένα όφελος για την ανθρωπότητα δεν κρύβει η μαζική μετανάστευση εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων και η πολτοποίηση των κοινωνιών....
Η πολυπολιτισμικότητα και φυλετική διαφορετικότητα θα φέρουν σύγκρουση πολιτισμών, θρησκειών και εθνών... 
Οι άνθρωποι μπορούμε να ζήσουμε αγαπημένοι και αδελφωμένοι, αλλά ο καθένας στον τόπο του και πηγαίνοντας στις άλλες χώρες μόνο ως τουρίστες και φιλοξενούμενοι...


Οι μόνοι ωφελημένοι από την κατάσταση που διαμορφώνεται στον κόσμο είναι οι νεοταξίτες που χρόνια επιδιώκουν την μείωση του πληθυσμού... και την μετακίνηση πληθυσμών.
Αυτοί προκαλούν την πείνα και τους πολέμους για να φτιάχνουν διαδρόμους προσφυγιάς και αυτοί πιέζουν τις κυβερνήσεις να θεσμοθετούν νόμους υπέρ των λαθρομεταναστών. Τους ονομάζουν όλους πρόσφυγες, απαγορεύουν την απέλασή τους, χρηματοδοτούν όχι μόνο την μετακίνηση αλλά και την εγκατάστασή τους στις άλλες χώρες (κυρίως της δύσης) με την βοήθεια δεκάδων ΜΚΟ, πιέζουν για νόμους που θα δίνουν ιθαγένεια στους αλλοδαπούς (αυτοί κατάργησαν και τον όρο υπηκοότητα) και προσπαθούν να δημιουργήσουν μια κοινωνία χωρίς ιδεολογικό και εθνικό υπόβαθρο που θα δέχεται ασυζητητί τις εντολές τους...


Κι αν στις χώρες αυτές ξεσπάσει και κανένας πόλεμος πολιτισμών ακόμα καλύτερα...
Τρίβουν τα χέρια τους διότι αυτό θα αποτελέσει το έναυσμα για μια παγκόσμια κυβέρνηση που ΜΟΝΟ αυτή θα διαφημισθεί ότι μπορεί να λύσει τα προβλήματα....


Δείτε τι παραλίγο να πάθει η Μ. Βρετανία με την μεταναστευτική της πολιτική. Βρετανοποίησε εκατομμύρια μετανάστες εδώ και δεκαετίες και έφτασε στο σημείο να κάνει δημοψήφισμα για το Brexit και τα ποσοστά να κυμανθούν στο 51% υπέρ και 49% κατά, που κάτω από άλλες προϋποθέσεις αν ψήφιζαν μόνο οι Βρετανοί θα ήταν το αποτέλεσμα πάνω από 80% υπέρ του Brexit... Ομως τα εκατομμύρια των αλλοδαπών μαζί με τους ξεπουλημένους ευρωπαϊστές που υπάρχουν σε κάθε χώρα και ψήφισαν κατά του brexit, οδήγησαν το δημοψήφισμα σε ντέρμπυ για γερά νεύρα...


Εφτασε δε ο αλλοδαπός μουσουλμάνος δήμαρχος του Λονδίνου ένα νεοταξικό απόβρασμα να πει ότι το Λονδίνο όπου η ψήφος κατά του Brexit πήρε 60% θα έπρεπε να αποσχισθεί από την Μ. Βρετανία...


Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν το δημοψήφισμα γινόταν 5 χρόνια μετά, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό και η Μ. Βρετανία θα παρέμενε υπόδουλη στο νεοταξικό φασιστικό γερμανικό μόρφωμα που λέγεται Ευρωπ. Ενωση...


Πρέπει λοιπόν να παραδειγματιστούμε και να ανακόψουμε αυτό που μας ετοιμάζουν όλοι αυτοί οι ξεπουλημένοι πολιτικοί μας που υπηρετούν πιστά τις εντολές που λαμβάνουν από τις μυστικές λέσχες και στοές...


Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το ξεκινήσουμε από τις οικογένειές μας, να το περάσουμε στον περίγυρό μας και κατόπιν στην κοινωνία μας. Μόνο έτσι αρχικά θα σώσουμε την πατρίδα μας που ήδη καταστρέφεται μέρα με την μέρα. 
Αν δεν ξυπνήσουμε πρώτοι εμείς οι Ελληνες που πάντα είμασταν μπροστάρηδες για την ελευθερία του ανθρώπου, τότε μαύρες μέρες περιμένουν την ανθρωπότητα...



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.