3 Ιουλίου 2020

O μεγαλύτερος ρατσισμός είναι αυτός που επιβάλλεται εναντίον των Ελλήνων της Κύπρου

Υπάρχει μεγαλύτερο προνόμιο από το να νοιώθεις περηφάνεια για την καταγωγή σου; Υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη από την προστασία της Πατρίδας σου; Υπάρχουν μεγαλύτερα πρότυπα από τους ήρωες της Ιστορίας μας; Υπάρχει μεγαλύτερος σκοπός από την ανάγκη να παραδώσουμε μία ασφαλή και ευημερούσα κοινωνία στις επόμενες γενιές; 

Σε όλες αυτές τις ερωτήσεις θα απαντούσα ξεκάθαρα ΟΧΙ. Και τα συμπεράσματα με οδηγούν στο να απαντήσω με ευκολία τις επόμενες ερωτήσεις: Είναι ρατσισμός να θέλεις να θέλεις να κυκλοφοράς ασφαλής στους δρόμους της Κύπρου; Είναι ρατσισμός να θέλεις τα παιδιά σου να μεγαλώσουν με τις Ελληνορθόδοξες αρχές και αξίες, όπως και εσύ; Είναι ρατσισμός να κρατήσεις στον τόπο τους τα μνημεία της ένδοξης ιστορίας του νησιού;

Αναμφίβολα ΟΧΙ 

Οτιδήποτε άλλο όμως είναι ρατσιστικό! Ρατσιστικό απέναντι στους Έλληνες της Κύπρου, τους ανθρώπους οι οποίοι τα τελευταία χρόνια υφίστανται το μοναδικό ρατσισμό που υπάρχει στο νησί. 

• Γιατί εσύ όταν πας στο Νοσοκομείο, κάποιοι άλλοι έχουν προτεραιότητα έχοντας το «προνόμιο» να είναι μετανάστες.
• Γιατί εσύ δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις ελεύθερος και με εξασφαλισμένη τη σωματική σου ακεραιότητα σε κάθε γειτονιά του τόπου σου.
• Γιατί για εσένα υπάρχουν επιδόματα μόνο αν έχει ολοκληρωθεί η καταβολή τους σε αιτητές πολιτικού ασύλου και παράνομους μετανάστες.
• Γιατί εσύ δεν έχεις κόμματα και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις να λαμβάνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να σε υπερασπιστούν.
• Γιατί εσύ δεν είσαι Τουρκοκύπριος για να αποτελούν τα δίδακτρά σου στο ιδιωτικό σχολείο ευγενή χορηγία από το Κράτος.
• Γιατί εσύ δεν έχεις την ταμπέλα του «κατατρεγμένου πρόσφυγα» που πρέπει πάση θυσία να προστατευθεί και να επιβιώσει.
• Γιατί εσύ είσαι Έλληνας, και στην Κύπρο του 2020 αυτό είναι μειονέκτημα.
Σε όλα αυτά πρέπει να αντιδράσεις. Συντεταγμένα, Οργανωμένα, Στρατηγικά. Επιλύοντας το πρόβλημα στη ρίζα του. Αυτό επιτάσσει το μέγεθος στο οποίο έχει φτάσει σήμερα και αυτό έχουμε σκοπό να πράξουμε.
Ως ΕΛΑΜ, εδώ και χρόνια έχουμε καταθέσει κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις για την ολιστική επίλυση του μεταναστευτικού ζητήματος:
• ΑΝΑΣΤΟΛΗ των ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ χορήγησης ασύλου σε παρανόμως εισερχομένους στην Κύπρο, αξιοποιώντας την απόφαση του ΕΔΑΔ για την Ελλάδα (09.03.2020)
• ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ σε παράνομους μετανάστες (ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ καταψήφισαν την πρότασή μας)
• ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ σε φοιτητές και όσους βρίσκονται στην Κύπρο με καθεστώς εργασίας να καταθέτουν αίτηση πολιτικού ασύλου.
• ΑΠΕΛΑΣΗ όσων αλλοδαπών έχουν προχωρήσει σε εγκληματικές ενέργειες.
• ΚΛΕΙΣΙΜΟ όλων των οδοφραγμάτων, με αυστηρότατη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων και της γραμμής αντιπαράταξης
• ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ όσων βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας, αξιοποιώντας την απόφαση του ΕΔΑΔ για την Ισπανία (13.02.2020) 


Είναι ξεκάθαρο πως λύσεις υπάρχουν. Αυτό που υπολείπεται είναι η πολιτική βούληση για εφαρμογή αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής. Αν δεν εφαρμοστεί τότε όλοι μας θα πρέπει να ξεχάσουμε την Κύπρο που ξέραμε και να συμβιβαστούμε με ένα νησί που θα κυβερνά η ανασφάλεια, η τρομοκρατία, η ισλαμιστική φιλοσοφία του νόμου της ζούγκλας.

Το ΕΛΑΜ θα συνεχίσει να ασκεί τις δικές του πιέσεις. Να εργάζεται εποικοδομητικά για την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργούνται. Να στηρίζει τις προσπάθειες για επίλυση του προβλήματος και να στηλιτεύει κάθε ενέργεια που ευνοεί την παράνομη μετανάστευση. Σε αυτό τον αγώνα όμως σε χρειαζόμαστε στο πλευρό μας. Μόνο έτσι θα δυναμώσουμε τη φωνή μας για το αύριο που χτίζουμε, για το νησί που ονειρευόμαστε, για την Κύπρο μας που αγαπάμε!

Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛΑΜ
Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας
Πηγή: Σημερινή Κύπρου  

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.